.Oι κ.κ. Γιούνκερ και Τσίπρας συμφώνησαν να έχουν περαιτέρω συζητήσεις, αλλά όχι μέσω των ΜΜΕ, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν

Στη συνέχιση των συνομιλιών συμφώνησαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου της Επιτροπής, αρμοδίου για θέματα Ενεργειακής Ένωσης, Μάρος Σέφκοβιτς. 

Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ζ. Κ. Γιούνκερ, ο Μ. Σέφκοβιτς παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με θέμα την ενέργεια στην ΕΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν το θέμα της Ελλάδας απασχόλησε τη σημερινή τακτική συνεδρίαση των Ευρωπαίων επιτρόπων. Ο Σλοβάκος επίτροπος απάντησε ότι στο Κολέγιο των... περισσότερα »

.Μπαράζ συνεντεύξεων του Γ. Βαρουφάκη στον ξένο Τύπο

Η Ελλάδα έχει αρχίσει διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σχετικά με το σχέδιο ανταλλαγής κρατικού χρέους με ομόλογα με ρήτρα ανάπτυξης, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα La Repubblica. 

Ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει αισιόδοξος για την επίλυση του θέματος του ελληνικού χρέους και ότι εισέπραξε θετική ανταπόκριση κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του με χρηματοπιστωτικούς παράγοντες στο Λονδίνο τη Δευτέρα. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Zeit δηλώνει ότι «οι Γερμανοί θα πρέπει να ... περισσότερα »

.Αλ. Τσίπρας: Χρειάζεται μια νέα συμφωνία για την Ευρώπη

Μια νέα συμφωνία για την Ευρώπη ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του στο Παρίσι, μαζί με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, μετά τη συνάντηση που είχαν.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τη Γαλλία «παράγοντα σταθερότητας στην ΕΕ» και τόνισε ότι η Ελλάδα δεν είναι απειλή για την Ευρώπη και πως η πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα είναι ευκαιρία που πρέπει όλοι να αξιοποιήσουν. 

Τόνισε επίσης ότι στην ΕΕ και την ευρωζώνη δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές, «είμαστε» είπε «όλοι συγκάτοικοι και οφείλουμε να εργαστούμε για το κοινό μας μέλλον». Επισήμανε ότι «ξεπερνώντας την κρίση στην Ελλάδα, να δώσουμε ώθηση ώστε να ξεπεράσει την κρίση η Ευρώπη».

Ο Φρανσουά Ολάντ στις δηλώσεις του τόνισε ότι η λιτότητα ως μόνη πραγματικότητα και επιλογή δεν είναι πλέον ανεκτή, επισήμανε δε, ότι υπάρχουν δεσμεύσεις και πρέπει να γίνουν σεβαστές. Τάχθηκε υπέρ του διαλόγου μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρώπης και δήλωσε ότι η Γαλλία είναι αλληλέγγυα.

.ΤτΕ: Μειώθηκε η «ψαλίδα» μεταξύ επιτοκίων χορηγήσεων και καταθέσεων το 2014

Mε μείωση έκλεισαν επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων το 2014. 

Έτσι τον Δεκέμβριο το περιθώριο μεταξύ των δύο περιορίστηκε κατά 0,06% και διαμορφώθηκε στο 3,88%.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων παρουσίασε πτώση κατά 4 μονάδες βάσης έναντι του προηγούμενου μήνα και διαμορφώθηκε στο 1,15%, ενώ το σταθμισμένο επιτόκιο των δανείων υποχώρησε στο 5,03%.

Όσον αφορά στα επιτόκια χορηγήσεων το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια (κατηγορία που περιλαμβάνει τα δάνεια μέσω πιστωτικών καρτών, τα ανοικτά δάνεια και τις υπεραναλήψεις από τρεχούμενους λογαριασμούς) παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 14,50%. 

Το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων καθορισμένης διάρκειας με επιτόκιο κυμαινόμενο ή σταθερό μέχρι 1 έτος μειώθηκε κατά 5 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 6,74%.

Τέλος, το μέσο επιτόκιο των στεγαστικών δανείων με επιτόκιο κυμαινόμενο ή σταθερό έως 1 έτος αυξήθηκε κατά 18 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,94%.

.Γ. Σταθάκης: Δεν εκβιάζουμε την Ευρωζώνη

«Δεν θέλουμε το κράτος να επιστρέψει στην κατάσταση που ήταν προ κρίσης. Η Ελλάδα είχε πολλά προβλήματα και δεν εκβιάζουμε την Ευρωζώνη. Προσπαθούμε να βρούμε την πιο λογική λύση και για τις δύο πλευρές, μία λύση που να ελαχιστοποιεί τις απώλειες που θα έχουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι». Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN, η οποία προβλήθηκε αργά χθες το βράδυ. 

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη φορολογική και στη μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση και εκτίμησε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταλήξει γρήγορα σε συμφωνία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, τάχθηκε υπέρ της πρότασης των ομολόγων με ρήτρα ανάπτυξης, τονίζοντας ότι «η ανάπτυξη είναι το πρωταρχικό έργο της νέας κυβέρνησης». 

Υποστήριξε δε, ότι ακόμη και οι βορειοευρωπαίοι έχουν αντιληφθεί τις απώλειες που έχουν υποστεί οι Έλληνες πολίτες ως συνέπεια της λιτότητας ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης ανέφερε: «Η μοναδική εντολή που έχουμε είναι να ξαναλειτουργήσει η Ελλάδα και να βελτιωθεί η κατάσταση στα ελληνικά νοικοκυριά, το 1/3 εκ των οποίων βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας».

.Στηρίζει Κωνσταντοπούλου για πρόεδρο της Βουλής το ΠΑΣΟΚ

Την προτεινόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να ψηφίσει στη διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Βουλής η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, μετά από πρόταση του Προέδρου της, Ευάγγελου Βενιζέλου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος η απόφαση αυτή πάρθηκε προκειμένου: - 

Να σηματοδοτήσει την ανάγκη σεβασμού της κοινοβουλευτικής δεοντολογίας - Να υπογραμμίσει την ανάγκη και να εκφράσει την ευχή η νέα Πρόεδρος της Βουλής να κινηθεί στο επίπεδο του αξιώματός της, υπερβαίνοντας τους οιωνούς της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου. Παράλληλα, γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ εξελέγη ομόφων... περισσότερα »

.«Ο Τσίπρας είναι ο πρώτος που επιτίθεται μετωπικά στη πολιτική της ΕΕ»

«Καθοριστικό του εκλογικού αποτελέσματος στην Ελλάδα είναι η πανευρωπαϊκή προοπτική του, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρώτος επιτυχημένος πολιτικός στην Ευρώπη, ο οποίος επιτίθεται μετωπικά στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης επικρίνοντάς την και εδώ βρίσκεται η προσδοκία ότι άλλοι πολιτικοί σε χώρες, όπως Ιταλία, Ισπανία ή Γαλλία, θα έχουν την τόλμη, ίσως όχι τόσο ριζοσπαστικά, αλλά με την ίδια τάση, να αμφισβητήσουν την έως τώρα κοινοτική πολιτική». Αυτό τονίζει σε αποκλειστική συνέντευξή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ στη Βιέννη, ο διάσημος Αυστριακός οικονομολόγος του Ινστιτούτου Οικονομι... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.