.Απλά μαθήματα Ιστορίας

Ρωσικά* μαχητικά προσπαθούν να αναχαιτίσουν αμερικανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος, το οποίο στη συνέχεια καταφεύγει στον εναέριο χώρο της Σουηδίας. Το επεισόδιο συνέβη στις 18/7 ενώ χθες ανακοινώθηκαν στη Μόσχα στρατιωτικές ασκήσεις στον Δυτικό και Κεντρικό Τομέα της Ρωσίας με τη συμμετοχή εκατό μαχητικών αεροσκαφών. 

Την ίδια ώρα η Ευρώπη γιορτάζει τα εκατό χρόνια από την έκρηξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου με κορυφαίο γεγονός την κοινή παρουσία των προέδρων Γαλλίας - Γερμανίας στο πρώτο πεδίο της Μάχης. Ο πιο γνωστός όμως σύγχρονος ιστορικός της Βρετανίας, o Niall Ferguson, τα ... περισσότερα »

.Σταθμός για τις εξελίξεις

*Καθημερινά* πλέον επιβεβαιώνεται ότι ο Σεπτέμβριος θ' αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας σταθμός για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις. Ή ενδεχομένως και η λήξη της μνημονιακής εποχής και η επανάκτηση από την ελληνική κυβέρνηση του δικαιώματος να δώσει η ίδια τη μάχη για την υπέρβαση της κρίσης και την εξασφάλιση μιας σταθερά αναπτυξιακής πορείας. 

Οι ενδείξεις* αλλά και οι πληροφορίες είναι συνεχείς και ενθαρρυντικές. Ολες συγκλίνουν στην άποψη ότι οι επιδόσεις της χώρας μας, αλλά και οι γενικότερες τάσεις για χαλάρωση της σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής και για προώθηση αν... περισσότερα »

.Ένα τετραήμερο γεμάτο μουσική στο Prespa Lake Festival, 7 με 10 Αυγούστου

 Ένα τετραήμερο γεμάτο μουσική και περιηγήσεις, ιππασία, γιόγκα και ποδήλατο βουνού, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν από την Πέμπτη 7 έως και την Κυριακή 10 Αυγούστου, στο Prespa Lake Festival.

Πρόκειται για φεστιβάλ που διεξάγεται σε ένα ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον, στην περιοχή της Μεγάλης Πρέσπας, εκεί όπου υπάρχει διαθέσιμος χώρος για ελεύθερο κάμπινγκ, με την προϋπόθεση οι κατασκηνωτές να έχουν δικές τους σκηνές.

Τιμή εισόδου για το τετραήμερο είναι 10 ευρώ και τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο ΠΑΣ Πρέσπας και η Νεολαία Πρεσπών σε συνεργασία με τον Δήμο Πρεσπών.

.Η τρόικα φεύγει, νέο εξαετές μνημόνιο έρχεται

Τη διάλυση της τρόικας φαίνεται ότι εξετάζουν οι Βρυξέλλες, ωστόσο η λιτότητα και το μνημόνιο μένουν στην Ελλάδα για ακόμη 6 χρόνια και ο φθινόπωρο θα είναι καυτό. Μπορεί οι περισσότεροι να άκουσαν με ανακούφιση το γεγονός ότι η τρόικα ενδέχεται να διαλυθεί και να μην επισκέπτεται την Ελλάδα κάθε 3 μήνες ωστόσο αυτό συνοδεύεται από ένα νέο πρόγραμμα έξι ετών

δηλαδή ένα νέο μνημόνιο που θα περιλαμβάνει ορόσημα τα οποία θα πρέπει να πετυχαίνει η Ελλάδα για να λαμβάνει σταδιακά μείωση του χρέους. Ως δίχτυ ασφαλείας, θα δοθεί στην Ελλάδα προαιρετική γραμμή πίστωσης από την ευρωζώνη,...περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.