.Στις καθυστερήσεις «παίζεται» το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ

Με σημαντική καθυστέρηση που ξεπερνά τις δύο ώρες ξεκίνησε η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα ανοίξει με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. Στο Σινέ Κεραμεικός ξεκίνησαν να καταφθάνουν τα μέλη της ΚΕ του κόμματος με μεγάλη καθυστέρηση, καθώς η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη για τις 10:00 το πρωί με την εναρκτήρια ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

 Η ΚΕ συνεδριάζει μέσα σε έντονο πολωτικό κλίμα, με τις δύο πλευρές να εμφανίζονται έτοιμες για ρήξη με αφορμή την ψήφιση του τρίτου πακέτου βοήθειας μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων. Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τις σ...περισσότερα »

.Αρχίζει ο κοινοβουλευτικός «Γολγοθάς» Βαρουφάκη για το plan B

Στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να εισαχθούν σήμερα οι δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη και αφορούν στην κατάρτιση του «plan B» το οποίο προέβλεπε το «χακάρισμα» των ΑΦΜ των πολιτών μέσα από τη ΓΓΠΣ και εν συνεχεία τη δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος και την έκδοση IOUs.

 Η τελευταία δικογραφία που διαβιβάστηκε την Τετάρτη στη Βουλή από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη αφορά στη μηνυτήρια αναφορά του δικηγόρου Αθηνών Παναγιώτη Γιαννόπουλου, κατά του τέως υπουργού Οικονομικών για το αδίκη... περισσότερα »

.Η Κωνσταντοπούλου απαντά στον Τσίπρα: Δεν γίνεται να κατηγορούμαι για παιδιαρίσματα -Να θυμόμαστε από πού ερχόμαστε

Σε μια ομιλία «φωτιά» προχώρησε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και εκτοξεύοντας πυρά από το βήμα της ΚΕ, τόνισε με νόημα πως η κυβέρνηση δεν εξάντλησε όλα της τα «όπλα». 

Μεταξύ άλλων η ΠτΒ είπε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ: «Η σημερινή συνεδρίαση της ΚΕ είναι ιστορικής σημασίας και υπαρξιακής διάστασης για τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Προσδιορίζει την ευθύνη μας απέναντι σε κοινωνία, λαό και ιστορία από εδώ και πέρα. Μια τέτοια ημέρα δεν μπορεί η συλλογικότητα να σφυρίζει αδιάφορα. Δε διανοηθήκαμε ποτέ ότι θα μπορούσε η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ να φέρει σε 14 ημέρες τρία κατεπε... περισσότερα »

.Φίλης: “Ο Βαρουφάκης έχει πει ένα κάρο μ@λ@κίες”

Επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει πει ένα “κάρο μ@λ@κίες”   και πρόσθεσε ότι εξαιτίας αυτών που λέει μετατρέπεται σε πρόβατο επί σφαγής μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Συμπλήρωσε λέγοντας πως αν ίσχυαν αυτά που λέει θα έπρεπε να είναι η πρώτη δίκη σε ειδικό δικαστήριο, «αλλά δεν ισχύουν», πρόσθεσε προκαλώντας την αντίδραση μια ολιγάριθμης μερίδας στελεχών που φώναζαν «αίσχος».
Επίσης ο κ. Φίλης εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο χάρτης δεν επιτρέπει στην Ελλάδα να βρίσκεται έξω από την «κακή» ευρωζώνη. Ανέφερε ότι το μυστικό Ρlan B σημαίνει πραξικόπημα.
Μιλώντας για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία τόνισε ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ δεν δόθηκε με συνείδηση αριστερής ψήφου, είναι ψήφος αναζήτησης εμπιστοσύνης στο νέο. Εκτίμησε πως ο λαός επιμένει ως πρώτη επιλογή του να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

.Handelsblatt: Αμφιβολίες εάν ο Τσίπρας θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ

*Στο στόχαστρο του γερμανικού τύπου συνεχίζει να βρίσκεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και η υπόθεση που τον θέλει να ετοίμαζε την επιστροφή της χώρας στη δραχμή.* 

«Δεν απαγορεύεται ένας έλληνας υπουργός Οικονομικών (…) να σκέφτεται εναλλακτικές επιλογές ως προς το ευρώ» σημειώνει o σχολιαστής στην εφημερίδα Die Welt, ωστόσο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι 

«Δεν επρόκειτο για εξάσκηση αλλά για διπλή κατάχρηση εμπιστοσύνης: απέναντι στους έλληνες ψηφοφόρους και απέναντι στους θεσμούς, που επένδυσαν ατελείωτα χρήματα και ενέργεια και πρέπει να συνεχίσουν να επενδύουν γι... περισσότερα »

.Το ΔΝΤ έδωσε το «ok» για το ελληνικό πρόγραμμα

*Το εκτελεστικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έδωσε το πράσινο φως για τη συμμετοχή του διεθνούς οργανισμού στις διαπραγματεύσεις για ένα τρίτο πρόγραμμα στην Ελλάδα, σε ένα πρώτο αλλά απαραίτητο βήμα από όσα πρέπει να γίνουν για μία νέα συμφωνία έκτακτης χρηματοδότησης προς την χώρα*. 

Σύμφωνα με πηγή της «Καθημερινής» στο ΔΝΤ, η απόφαση ελήφθη χθες το απόγευμα τοπική ώρα, ύστερα από πάνω από δύο ώρες συζήτησης κατά την οποία και οι 24 εκτελεστικοί διευθυντές του συμβουλίου συμφώνησαν στη συνέχιση της δανειοδοτικής συνεισφοράς του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Η συνεδρίαση ήταν απα... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.