.ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΤΑΣ ( ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ )



ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΠΕΤΤΑ


ΛΑΙΚΗ ΑΓ. ΛΑΥΡΑΣ (ΓΟΥΔΗ)


.Έτοιμοι για νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, δηλώνουν Μπ. Ομπάμα και Α. Μέρκελ

 Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στον Λευκό Οίκο με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, κάλεσε τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στις ομάδες των ενόπλων που δρουν στην ανατολική Ουκρανία ώστε να πειστούν να σταματήσουν τις αποσχιστικές ενέργειές τους, απειλώντας με νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την Μέρκελ μετά τις συνομιλίες τους, ο Αμερικανός πρόεδρος απείλησε επίσης ότι θα κινηθεί γρήγορα και θα επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις στη Μόσχα εάν διαταράξει τις προεδρικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το τέλος του μήνα στην Ουκρανία. 

Διευκρίνισε μάλιστα ότι το επόμενο βήμα θα αφορά κυρώσεις σε τομείς της ρωσικής οικονομίας και ότι δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να προχωρήσει σε αυτές εάν η Ρωσία παρεμποδίσει την εκλογική διαδικασία. Όπως είπε, θα υπάρχει έτοιμο ένα πακέτο μέτρων που θα επηρεάσει περαιτέρω την ανάπτυξη και την οικονομία της Ρωσίας, αλλά ελπίζει ότι δεν θα χρειαστεί να το χρησιμοποιήσει.

"Είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι" να επιβάλουμε κυρώσεις σε τομείς της ρωσικής οικονομίας, είπε από την πλευρά της η καγκελάριος επισημαίνοντας ότι η Ρωσία δεν έχει κάνει τα αναγκαία βήματα για την εφαρμογή της συμφωνίας της Γενεύης.

Εξάλλου, ο πρόεδρος Ομπάμα και η καγκελάριος Μέρκελ δεσμεύτηκαν να εφαρμόσουν σύντομα την εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ.

.Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για τις λαϊκές αγορές

 Με τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και τις παρατηρήσεις βουλευτών της συγκυβέρνησης που επέμειναν στην ανάγκη περαιτέρω βελτιωτικών αλλαγών, ψηφίστηκε επί της αρχής, κατά πλειοψηφία στην Ολομέλεια, το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τις λαϊκές αγορές, ενώ η συζήτησή του επί των άρθρων θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Στο επίκεντρο της κριτικής των βουλευτών ήταν, κυρίως, η κλήρωση των αδειών στις λαϊκές αγορές, ο διαχωρισμός παραγωγών και πωλητών, η φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα για την ανανέωση της άδειας, τα πρόστιμα και η χρονική διάρκεια των παραδοσιακών πανηγυριών

.Αλ. Τσίπρας: Ο λαός θα χαράξει δρόμο ελπίδας

 «Κάθε μέρα που περνάει είμαστε και πιο βέβαιοι ότι η οργή, η αγανάκτηση και ο θυμός, θα μετατραπούν σε δημιουργική πολιτική πράξη στις 18 και τις 25 του Μάη. 

Ο ελληνικός λαός που τόσο καιρό κάνει υπομονή θα δείξει ποιος πραγματικά είναι το αφεντικό σε αυτή τη χώρα και θα χαράξει ένα δρόμο ανατροπής, ένα δρόμο ελπίδας για μια καλύτερη προοπτική για την πατρίδα μας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ 

Αλέξης Τσίπρας από τη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ «θα έχει σίγουρα ένα θετικό αποτέλεσμα που θα δημιουργήσει πολιτικές εξελίξεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.