."Σκληρή μάχη" σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη για τις δημοτικές εκλογές

"Σκληρή μάχη" για τους δήμους της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης θα δώσουν το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP) και το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Konsensus που δημοσιεύθηκε σήμερα στον τουρκικό Τύπο.

Στην Κωνσταντινούπολη προηγείται ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος, ο νυν Δήμαρχος της πόλης Καντίρ Τοπμπάς, με ποσοστό 44,4%. Ο υποψήφιος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μουσταφά Σαριγκιούλ ακολουθεί με ποσοστό 40,8%. 

Αντίθετα στην Άγκυρα ο υποψήφιος του CHP, ο Μανσούρ Γιαβάς, φέρεται να έχει οριακό προβάδισμα με ποσοστό 44,4%, έναντι του νυν Δημάρχου και υποψηφίου του AKP, Μελίχ Γκιοκτσέκ (42,6%).

Μια άλλη δημοσκόπηση της εταιρίας A&G, φέρει το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει ποσοστό από 43% έως 45%, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεταξύ 26% και 27%, το MHP μεταξύ 14% και 16% και το BDP από 8% ως 11%.  

Ο πολιτικός αναλυτής της εφημερίδας Μιλιέτ Μεχμέτ Τεζκάν υποστηρίζει ότι "κανείς δεν έχει αμφιβολίες ότι το AKP θα επικρατήσει στις εκλογές της 30ής Μαρτίου" και σχολιάζει ότι δεν αναμένει δραματική πτώση της δημοτικότητας του κυβερνώντος κόμματος, παρά τις κατηγορίες για διαφθορά και δωροδοκία και τις διαρροές ηχογραφημένων συνομιλιών σε καθημερινή βάση.

.Χ. Θεοχάρης: Θα συνεκτιμάται κατά τις συναλλαγές με τις εφορίες και το «προφίλ» του φορολογούμενου

Στο μέλλον θα λαμβάνεται υπόψη το προφίλ του φορολογούμενου ανεξαρτήτως του ύψους της συναλλαγής με τις εφορίες, για να κρίνεται βάσει και αυτού του κριτηρίου, πως θα συμπεριφέρονται κατά περίπτωση οι εφορίες. Δηλαδή, για παράδειγμα, να μπορεί να επιστρέφεται, χωρίς έλεγχο, ο ΦΠΑ σε επιχειρήσεις στις οποίες «όλα είναι εντάξει».

Αυτό ανέφερε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης στο συνέδριο των εξαγωγέων απαντώντας στην έκκληση της προέδρου του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων Χριστίνας Σακελλαρίδη να επιστρέφεται ο ΦΠΑ των εξαγωγέων με μεγαλύτερες ταχύτητες.

Ο κ. Θεοχάρης συμπλήρωσε στην τοποθέτησή του ότι λαμβάνει η γραμματεία πολλά μηνύματα -και από εφοριακούς- ότι δίνουν λεφτά χωρίς να γίνεται σωστός έλεγχος «και μετά από πρόσφατο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη είναι δύσκολο να πείσουμε τους εφοριακούς να δώσουν λεφτά με γρήγορες διαδικασίες. Επιμένουν να γίνεται πλήρης και λεπτομερής έλεγχος» όπως εξήγησε ο ίδιος.

Ο κ. Θεοχάρης συνέχισε ότι το θεσμικό μας πλαίσιο δεν είναι το πιο ευέλικτο «αλλά καλώς ή κακώς πρέπει να υπάρχουν μερικοί σταθεροί κανόνες, έστω κι αν είναι λίγο λάθος αλλά να είναι σταθεροί και σταδιακά θα βελτιώνεται το πλαίσιο».

Στην ομιλία του, ο γενικός γραμματέας σημείωσε ότι η έλλειψη ανθρωπίνων πόρων για τους ελέγχους και η ανάγκη για εκ των υστέρων ελέγχους δημιουργεί ένα προβληματισμό στο υπουργείο και γνωστοποίησε ότι παραλαμβάνει σήμερα κατάλογο με 250 αλλαγές σε προβλήματα που εντοπίστηκαν στη λειτουργία του ηλεκτρονικού τελωνείου, στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

.Στο ευρωψηφοδέλτιο της «Ελιάς» ο Π. Καψής

Την υποψηφιότητά του με την «Ελιά» στις ευρωεκλογές του Μαΐου επιβεβαίωσε ο υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελής Καψής, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Δεν φτιάχνω εγώ το ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς. Μου έχει γίνει πρόταση όμως, κι έχω απαντήσει θετικά», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Πρόσθεσε πως «εάν θεωρήσουμε πως έχουμε τρεις προτάσεις αυτή τη στιγμή για την Κεντροαριστερά -την Ελιά, τη ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι- η Ελιά είναι η πραγματικά ενωτική δύναμη, δηλαδή αυτή η οποία λέει να ενωθεί η Κεντροαριστερά χωρίς προϋποθέσεις». «Και πιστεύω», συνέχισε, «ότι αυτό θα επιβραβευθεί και από τις ευρωεκλογές». 

Υποστήριξε ακόμη ότι «παρά τα μεγάλα προβλήματα που έχει, η κεντροαριστερά είναι στην πραγματικότητα πλειοψηφικό ρεύμα. Και το βλέπουμε, όπου εμφανίζεται ενωμένη παίρνει την πλειοψηφία. Το είδαμε στο ΤΕΕ, το είδαμε στον Δικηγορικό Σύλλογο, το βλέπουμε σε μία σειρά από κοινωνικούς χώρους».

.Παγιδευμένη η οικονομία σε αντιπαραγωγικό πρότυπο

Η Ελλάδα το 2013 θα παρουσιάσει για πρώτη φορά -μετά τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό του 2009- ισοσκελισμένο ή πλεονασματικό αποτέλεσμα στο πρωτογενές ισοζύγιο της γενικής κυβέρνησης και σχεδόν ισοσκελισμένο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Η αντιμετώπιση των ανισορροπιών της οικονομίας που προκάλεσαν την κρίση το 2009 έγινε με ένα τεράστιο κόστος σε όρους απασχόλησης και εισοδημάτων, αφού η ανεργία προσεγγίζει το 28%, ενώ η νεανική ανεργία το 64%. Με δεδομένο ότι η Ελλάδα βρίσκεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά σε ύφεση, τ ερώτημα το οποίο τίθεται είναι πότε η ελληνική οικονομία θα ει... περισσότερα »

.Η ακτινογραφία της συμφωνίας με την τρόικα

Εκλεισε χθες ο πιο μακρόσυρτος και επίπονος γύρος διαπραγμάτευσης με την τρόικα και άνοιξε ο δρόμος για την εκταμίευση μιας δόσης που υπολογίζεται συνολικά να φτάσει τα 10 ή τα 11,8 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες. To Eurogroup της 1ης Απριλίου στην Αθήνα, όπως γράφουν σήμερα «*Τα Νέα*», αναμένεται να εγκρίνει περίπου 8 δισ. ευρώ, που θα εκταμιευθούν πιθανότατα σε δύο δόσεις, ανάλογα με την εκπλήρωση προαπαιτουμένων. Το ΔΝΤ αναμένεται να εκταμιεύσει 1,8 ή 3,6 δισ. ευρώ, τον Απρίλιο. Οι φτωχότεροι Ελληνες, αυτοί στους οποίους χρωστάει το Δημόσιο και οι πιστωτές της χώρας θα μ... περισσότερα »

.το νομοσχέδιο για την υιοθέτηση των μεταρρυθμίσεων στην αγορά


Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για την υιοθέτηση των μεταρρυθμίσεων στην αγορά, βάση της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, όπως συμφωνήθηκε στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.
Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης δημιουργείται νέα κατηγορία για το γάλα, που θα λέγεται γάλα ημέρας και θα έχει διάρκεια ζωής δύο μέρες στο ράφι.
Το γάλα χαμηλής παστερίωσης εναρμονίζεται με τα κοινοτικά δεδομένα, δηλαδή θα κυκλοφορεί γάλα, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιεί τον όρο φρέσκο μέχρι 11 μέρες.

Σε ό,τι αφορά στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα θα συνεχίσουν για μεταβατική περίοδο τριών μηνών να διατίθενται αποκλειστικά από τα φαρμακεία και σε περίπτωση που δεν μειωθούν οι τιμές θα επέλθει πλήρης απελευθέρωση στο δίκτυο διανομής.

Ως προς τα βιβλία γίνεται διαχωρισμός μεταξύ λογοτεχνικών και μη. Στα μη λογοτεχνικά δεν θα ισχύει η ενιαία τιμή και για τα λογοτεχνικά η πρώτη έκδοση θα έχει ενιαία τιμή.

Τέλος, συμφωνήθηκε το ψωμί να πωλείται με το ζύγι.

.Εξαρθρώθηκε διεθνές δίκτυο παιδικής πορνογραφίας στο Ίντερνετ


Οι αμερικανικές αρχές εξάρθρωσαν ένα διεθνές δίκτυο παιδικής πορνογραφίας στο Ίντερνετ με 27.000 συνδρομητές απ΄όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ ο Τζεχ Τζόνσον, ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, 14 άτομα συνελήφθησαν με την κατηγορία της εκμετάλλευσης ανηλίκων σε σχέση με μία ιστοσελίδα που λειτουργούσε στο αποκαλούμενο «κρυμμένο Διαδίκτυο» (γνωστό και ως deepnet ή darknet ή Deep Web ή Hidden Web), το περιεχόμενο του οποίου δεν είναι τόσο εύκολα προσβάσιμο, αποτελείται μόνο από ιστοσελίδες που δεν υπάρχουν και δεν ανακαλύπτονται από τις μηχανές αναζήτησης και πρόσβαση σε αυτό έχουν μόνο λιγοστοί άνθρωποι.

Για την πρόσβαση στο Darknet χρησιμοποιείται το TOR, ένα πρόγραμμα που διευκολύνει τη διατήρηση της ανωνυμίας των χρηστών του και «διαβάζει» συνδέσμους που δεν ακολουθούν το πρωτόκολλο HTTP. Ως διαχειριστής του δικτύου παιδικής πορνογραφίας και αρχηγός του εμφανίζεται ένας 27χρονος, ο Τζόναθαν Τζόνσον, ο οποίος συνελήφθη τον Ιούνιο στην πολιτεία της Λουιζιάνας και αντιμετωπίζει 20ετή ποινή κάθειρξης.
 Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, η ιστοσελίδα διέθετε αρχεία με περισσότερα από 2.000 βίντεο και πολλές περισσότερες φωτογραφίες από περίπου 250 παιδιά, κυρίως αγόρια, από τις ΗΠΑ. Οι ηλικίες τους κυμαίνονταν από τριών έως 17 ετών, σύμφωνα με τις αρχές, και προέρχονταν από 39 αμερικανικές πολιτείες. Εκδόθηκαν περίπου 150 εντάλματα σύλληψης εναντίον υπόπτων στις ΗΠΑ και άλλα 150 σε άλλες χώρες.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.