.Η ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΓΟΥΔΗ, ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤA MASTERS

Μετά το 4ο Ε1 στην Λάρισα που κατέκτησε η αθλήτρια του Ομίλου Αντισφαίρισης Γουδή Χριστίνα Ντάνου, πριν από δύο εβδομάδες, σειρά είχε να κατακτήσει και το Κορυφαίο Τουρνουά, μετά το Πανελλήνιο, το *Masters* στην κατηγορία κορίτσια 12 ετών. 

Χάνοντας μόνο ένα σετ σε όλο το τουρνουά, και ανατρέποντας στα ημιτελικά ένα 7-5 και 5-2 εις βάρος της από την No2 της Πανελλήνιας Κατάταξης, Παπακωνσταντίνου Έλενα (ΦΘΙΩΤΙΚΟΣ Ο.Α.), κατάφερε να φτάσει στον τελικό. Αρκετά κουρασμένη, αλλά με μεγάλη επιθυμία να κερδίσει την πρώτη θέση, παραμέρισε την κούραση και ανατρέποντας την εικόνα της Χριστίνα... περισσότερα »

.Υπέρ της ταχύτερης αναπροσαρμογής μισθών, για να αντιμετωπισθεί η κρίση, τάχθηκε ο Μ. Ντράγκι

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι κάλεσε σήμερα τις κυβερνήσεις των κρατών μελών της ευρωζώνης να αντιδρούν στην κρίση «διά της αναπροσαρμογής των μισθών», ώστε να ενισχύσουν τη βιωσιμότητα του ενιαίου νομίσματος.

«Όλες οι χώρες της ευρωζώνης θα έπρεπε να είναι ικανές να ευημερούν ανεξάρτητα. Αυτό σημαίνει ότι κάθε μια οικονομία θα έπρεπε να είναι ευέλικτη ώστε να μπορεί να εκμεταλλεύεται (τα πεδία όπου υπάρχουν) τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, για να επωφελείται από την ενιαία αγορά», ανέφερε ο Ντράγκι κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε στο Ελσίνκι.

«Θα έπρεπε να είναι σε θέση να κατανέμουν τους πόρους που έχουν στη διάθεσή τους αποτελεσματικά και να δημιουργούν ένα δυναμικό επιχειρηματικό περιβάλλον, ώστε οι οικονομίες τους να προσελκύουν κεφάλαια και να δημιουργούν αρκετή απασχόληση», συνέχισε ο Ντράγκι.

«Και θα έπρεπε να είναι αρκετά ευέλικτες ώστε να αντιδρούν με ταχύτητα στα βραχυπρόθεσμα (οικονομικά) σοκ, συμπεριλαμβανομένης της αναπροσαρμογής των μισθών ή της ανακατανομής πόρων από κάποιους τομείς σε κάποιους άλλους», υποστήριξε ο ίδιος.

Ο επικεφαλής του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της Ευρώπης δεν ανέφερε συγκεκριμένα σε ποιες χώρες θεωρεί ότι θα όφειλαν να γίνουν αυτές οι «αναπροσαρμογές» του εργατικού κόστους, ούτε διευκρίνισε κατά ποιον τρόπο θα ήθελε οι κυβερνήσεις των κρατών μελών να αποκαταστήσουν την «ευελιξία» στην οποία αναφέρθηκε.

.Ευ. Βενιζέλος: Δύσκολες οι συζητήσεις, αλλά συνεχίζονται

«Οι συζητήσεις στο Παρίσι ήταν δύσκολες αλλά είναι ένα βήμα προς την ολοκλήρωση αυτής της τελικής διαπραγμάτευσης», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μ. Μαξίμου και επισήμανε την ανάγκη για ενότητα στο εσωτερικό πολιτικό κλίμα.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό, το δημοσιονομικό κενό είναι μια θεωρητική συζήτηση περί της αποδοτικότητας των μέτρων του προϋπολογισμού», ότι «έχει αποδειχτεί επί σειρά ετών ότι εκτελούνται οι προϋπολογισμοί και κατακτήσαμε το πρωτογενές πλεόνασμα νωρίτερα από το προβλεπόμενο» και ότι «άρα υπάρχει μια πολυετής εμπειρία που ενισχύει τη θέση μας». 

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει εξάμηνη παράταση, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ευρωπαϊκό πρόγραμμα τελειώνει 31 Δεκεμβρίου, ότι σκοπός είναι και η τελευταία εκταμίευση να γίνει πριν τις 31 Δεκεμβρίου, για να προσθέσει ότι «αν για τεχνικούς λόγους κάποιες διαδικασίες δεν μπορούν να ολοκληρωθούν, αυτό μπορεί να παραταθεί». 

Κατά την αποχώρησή του από το Μ. Μαξίμου, μετά τις δηλώσεις του, ερωτηθείς σχετικά με τη διάρκεια ενδεχόμενης παράτασης, λόγω τεχνικών λόγων, του υφιστάμενου προγράμματος πέραν της 31ης Δεκεμβρίου, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι θα μπορούσε να αφορά εβδομάδες ή μερικές ημέρες.

.«Βλέπει» πρόκριση ο ΠΑΟΚ

 Με δύο γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη στο τελευταίο δεκάλεπτο (82΄,88΄), ο ΠΑΟΚ πέρασε από το Μπορίσοφ με νίκη 2-0 επί της Ντιναμό Μινσκ, για την 5η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ. Το αποτέλεσμα αυτό, σε συνδυασμό με την ήττα (1-2) της Γκινγκάμπ από τη Φιορεντίνα, σημαίνει πως ο "Δικέφαλος του Βορρά" έχει τη δυνατότητα να πάρει τη δεύτερη θέση του 11ου ομίλου και την πρόκριση στους "32", με νίκη επί της γαλλικής ομάδας στην Τούμπα, στην τελευταία αγωνιστική (11/12).

.Με κόκκινο μπαλόνι στην Ολομέλεια η Κωνσταντοπούλου!

Ένταση πυροδότησε ξανά στην Ολομέλεια της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπου αφορμή στάθηκε αυτή τη φορά κάποια ένα... κόκκινο μπαλόνι!

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού συμμετείχε στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στο κέντρο της Αθήνας, πήγε στη Βουλή. Στο συλλαλητήριο οι διαδηλωτές κρατούσαν ένα κόκκινο μπαλόνι. Ενα τέτοιο κρατούσε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, το οποίο, μάλιστα, δεν αποχωρίστηκε ούτε όταν πήγε στη Βουλή.

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου κάθισε στα έδρανα και έδεσε το μπαλόνι δίπλα της. Η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, που εκείνη τη στιγμή εκτελούσε χρέη προεδρεύοντος, της ζήτησε να το κατεβάσει, γιατί, όπως είπε, δεν ήταν το σωστό. Η κα Κωνσταντοπούλου ζήτησε τον λόγο και καθώς δεν της τον έδιναν άρχισε να φωνάζει, κατηγορώντας την κα Κόλλια για κατάχρηση εξουσίας.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.