.Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το ΟΕΕ: Κερδίσαμε πάλι χρόνο… όχι χρήμα

Το κίνδυνο να οδηγηθεί η αγορά σε ασφυξία επεσήμανε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας, αν δεν επιτευχθεί άμεσα συμφωνία που θα εξασφαλίσει ρευστότητα.
Ο κ. Κόλλιας επεσήμανε την ανάγκη να προχωρήσει η κυβέρνηση σε μεταρρυθμίσεις, για να υπάρξει άμεσα μία συμφωνία που θα εξασφαλίσει ρευστότητα, προσθέτοντας ότι «κερδίσαμε πάλι χρόνο και όχι χρήμα».
«Η συμφωνία, που επήλθε τα ξημερώματα με τους δανειστές, αποδεικνύει ότι σπαταλήσαμε ακόμα ένα μήνα, χωρίς να έχουμε υλοποιήσει τίποτα από τα όσα δεσμευθήκαμε με την επιστολή Βαρουφάκη της 23ης Φεβρουαρίου», εκτίμησε ο πρόεδρος του ΟΕΕ.
Ο κ. Κόλλιας υπογράμμισε ότι οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση και κάθε άλλη συμφωνία, η οποία δεν θα συνοδεύεται από ζεστό χρήμα, θα οδηγήσει την αγορά σε ακόμα μεγαλύτερη ασφυξία, με ολέθριες συνέπειες.

«Επαναλαμβάνουμε ότι για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτη η στήριξη της κυβέρνησης σε αυτή τη διαπραγμάτευση, αρκεί αυτή να τρέξει πολύ ταχύτερα και πάντα εντός ευρώ», κατέληξε ο κ. Κόλλιας.

.Λαμποράλ Κούτσα-Ολυμπιακός 74-73

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να αποδράσει με το «διπλό» από τη Βιτόρια και έχασε πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια του να παραμείνει σε τροχιά πλεονεκτήματος έδρας ενόψει των πλέι οφ της Ευρωλίγκας. 


Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 74-73 από τη Λαμποράλ Κούτσα, για την 11η αγωνιστική της φάσης των «16», υπέστησαν την 3η ήττα τους στον 6ο όμιλο και... εγκατέλειψαν τη συνύπαρξη με τις Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ, ΤΣΣΚΑ (ρεκόρ 9-2) στην κορυφή της κατάταξης.

.Α. Μέρκελ: Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει «κάθε παράγραφο» της συμφωνίας του Eurogroup

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι η Ελλάδα οφείλει να τηρήσει «κάθε παράγραφο» της συμφωνίας παράτασης της δανειακής της σύμβασης η οποία συνήφθη στο Eurogroup τον Φεβρουάριο, αν και εάν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προτείνει ισοδύναμες μεταρρυθμίσεις, η κατάσταση θα επανεξεταστεί.

«Κάθε παράγραφος της συμφωνίας μετράει», είπε η κ. Μέρκελ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρόσθεσε ότι το επόμενο βήμα για τη διευθέτηση της ελληνικής κρίσης είναι ο Αλέξης Τσίπρας να υποβάλει στην ΕΕ έναν ολοκληρωμένο κατάλογο μεταρρυθμίσεων μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η Ελλάδα μπορεί να κάνει νέες προτάσεις για οικονομικές μεταρρυθμίσεις όσον αφορά ζητήματα όπως οι συντάξεις ή οι φόροι «εφόσον έχουν ισοδύναμο αποτέλεσμα» με τις προϋπάρχουσες δεσμεύσεις, σημείωσε η Άγγ. Μέρκελ και πρόσθεσε ότι οι προτάσεις αυτές θα αξιολογηθούν από τους θεσμούς.

Η κ. Μέρκελ επέμεινε, όπως είχε τονίσει και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ότι η Ελλάδα θα λάβει νέα κεφάλαια αφού εγκριθεί ο «ολοκληρωμένος» κατάλογος μεταρρυθμίσεων που θα σταλούν στην ΕΕ.

.Αλ. Τσίπρας: Τα υφεσιακά μέτρα τελείωσαν

«Η πολιτική διαπραγμάτευση ήταν το κλειδί για να ξαναβάλουμε σε ράγες τη συμφωνία με τους εταίρους» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι προσπάθεις της κυβέρνησης στέφθηκαν με επιτυχία και ανέφερε: «Έχουμε όλοι ενιαία ανάγνωση την ίδια ανάγνωση πάνω στη συμφωνία».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι δεν υπάρχει πλέον η λεγόμενη πέμπτη αξιολόγηση και ότι οι ελληνικές Αρχές θα έχουν την ευθύνη για τη συγκρότηση και την υλοποίηση της λίστας των μεταρρυθμίσεων. 

Είπε ακόμη ότι στη σύνοδο κορυφής επιβεβαιώθηκε στο ανώτατο δυνατό επίπεδο πως στην Ελλάδα υπάρχει ανθρωπιστική κρίση και ότι από κοινού πρέπει να την αντιμετωπίσουμε.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα βραχυχρόνιας ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας, καθώς και ότι 
οι υποχρεώσεις μας προς τους πολίτες της χώρας, αλλά και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς είναι εξασφαλισμένες.

Απευθυνόμενος σε όσους προσπαθήσουν να καλλιεργήσουν κλίμα ανασφάλειας, είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποκύψει και κάλεσε τους πολίτες να σταθούν ψύχραιμοι. Προειδοποιώ όσους θέλουν να παίξουν με τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος, ότι ματαιοπονούν, δήλωσε χαρακτηριστικά, ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι τα υφεσιακά μέτρα τελείωσαν.

.ΥΠΟΙΚ: Οι τεχνικές ομάδες ετοιμάζουν κατάλογο με τις πληροφορίες που χρειάζονται

Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση, υπό τον τίτλο «Συνομιλίες με τις τεχνικές ομάδες εμπειρογνωμόνων» στην οποία σημειώνει πως «πληροφορήθηκε ότι οι τεχνικές ομάδες εμπειρογνωμόνων ετοιμάζουν λεπτομερή κατάλογο με τις πληροφορίες που χρειάζονται αναφορικά σχετικά με τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις καθώς και την εξέλιξη των οικονομικών δεδομένων».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «πρόκειται για εξέλιξη την οποία το Υπουργείο Οικονομικών κρίνει θετική καθώς θα βοηθήσει τις συζητήσεις που διεξάγονται σε επίπεδο Brussels Group (σ.σ. στο) πνεύμα της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. Αναμένουμε τον κατάλογο στον οποίο θα ανταποκριθούμε άμεσα και εποικοδομητικά».

Αντίστοιχη ανακοίνωση εκδόθηκε και στην αγγλική γλώσσα.

.Παγκόσμια Ημέρα της ποίησης: Οι βάσεις για τη σχέση με το βιβλίο και τη λογοτεχνία μπαίνουν στο δημοτικό

Σήμερα γιορτάζεται παγκοσμίως η Ημέρα της Ποίησης. Πολλές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από το απόγευμα τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες μεγάλες ελληνικές πόλεις. Πόσοι, όμως, διαβάζουν όντως ποίηση στα χρόνια μας; Αν εξαιρέσουμε κάποιες ομάδες αφοσιωμένων αναγνωστών (ανάμεσά τους και αρκετοί νέοι), το ενδιαφέρον παραμένει εξαιρετικά περιορισμένο. 

Ίσως, μεταξύ άλλων, επειδή δεν υπάρχει η ενδεδειγμένη υποστήριξη από τη μεριά της εκπαίδευσης. Τι συμβαίνει, για παράδειγμα, με την ποίηση στο δημοτικό σχολείο; Ποια ακριβώς είναι η τύχη της στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, που παίζει καθ... περισσότερα »

.Α. Μέρκελ: Εφαρμογή του προγράμματος σε πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης

«Είχαμε μια ήρεμη και συλλογική συζήτηση» δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ λίγο μετά το τέλος της επταμερούς συνάντησης για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι όλες οι πλευρές δεσμεύτηκαν για την εφαρμογή της συμφωνίας του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου. 

«Σε πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης δεσμευτήκαμε να επιταχύνουμε την εφαρμογή του προγράμματος και η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να επιδείξει πλήρη υπευθυνότητα ως προς τις μεταρρυθμίσεις» είπε η καγκελάριος. 

Η Α. Μέρκελ γνωστοποίησε πως τις επόμενες μέρες η ελληνική κυβέρνηση θα αποστείλει μια ολοκληρωμέν... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.