ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ...ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ


.«Εθνικό καθήκον τα ζητήματα πάταξης της διαφθοράς»


Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, επισκέφθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργος Σούρλας και τον ενημέρωσε για την ολοκλήρωση του εθνικού σχεδίου «Διαφάνεια», για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την προσπάθεια που καταβάλλεται για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, καθώς επίσης και για την εκπόνηση εθνικού σχεδίου δράσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, προκειμένου να «μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των διεθνών οργανισμών και να προστατεύσουμε το κύρος της χώρας μας».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, χαρακτήρισε τα ζητήματα πάταξης της διαφθοράς και προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εθνικό καθήκον άμεσης προτεραιότητας και ζήτησε να συστρατευθούν όλοι προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον διαβεβαίωσε ότι «με υπεύθυνους σχεδιασμούς, με εκπεφρασμένη βούληση του πρωθυπουργού και τη συνεργασία όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, θα προχωρήσουμε ακάθεκτοι στην πάταξη των κυκλωμάτων της διαφθοράς και στην εμπέδωση της διαφάνειας». 

Ακόμη, προσέθεσε ο κ. Σούρλας ότι «θα αποτρέψουμε φαινόμενα ρατσιστικής βίας και φυλετικού μίσους, που ορισμένοι τα έχουν αναγάγει σε ιδεολογία για πολιτική εκμετάλλευση».

.Επίθεση κουκουλοφόρων σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Επίθεση, με καδρόνια, μπουκάλια, πέτρες και άλλα αντικείμενα, δέχθηκαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από ομάδα αγνώστων κουκουλοφόρων, λίγο πριν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για τις φοιτητικές εκλογές. Στη διάρκεια της επίθεσης σημειώθηκαν μικροτραυματισμοί, ενώ οι άγνωστοι δράστες εξαφανίστηκαν όταν έκαναν την εμφάνισή τους αστυνομικές δυνάμεις.

Ομάδα σαράντα περίπου ατόμων, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, χωρίς λόγο και αιτία, άρχισαν να χτυπούν και να εκτοξεύουν αντικείμενα σε φοιτητές που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στη συμβολή των οδών Εγνατία και Γ΄ Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με καταγγελίες φοιτητών οι άγνωστοι στη συνέχεια εισέβαλαν στον ισόγειο χώρο του πανεπιστημίου, όπου αναποδογύρισαν τις κάλπες και έσπασαν καρέκλες και τραπέζια. Οι άγνωστοι μετά την επίθεση κινήθηκαν προς τα κτίρια του ΑΠΘ, ενώ έξω από τα πανεπιστήμια παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις

.Ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα για τον τελικό


Με γκολ του Σαλπιγγίδη στο 90΄ ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης, στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας, στη Θεσσαλονίκη. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Αθανασιάδη στο 24΄, ο Ναβάρο ισοφάρισε στο 63΄ για τους Αρκάδες, αλλά ο αρχηγός του "Δικέφαλου" σκόραρε στο τέλος και έδωσε μια "ανάσα" στην ομάδα του, ενόψει της ρεβάνς της 27ης Απριλίου.

.Δύο προσφορές για τον ΟΠΑΠ


Η Emma Delta και η Third Point κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά του 33% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΠΑΠ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ.

Το fund Emma Delta Ltd το διαχειρίζεται η εταιρία Emma Delta Management Ltd, όπου βασικοί μέτοχοι είναι ο Jiri Smejc (66,7%) και ο Όμιλος Μελισσανίδη (33,3%). Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχήμα, θα συμμετάσχει και η ιταλική Lottomatica, η οποία έχει επιλεγεί από τον ΟΠΑΠ ως συνεργάτης για την επέκταση του Οργανισμού στο διαδίκτυο.

Όσον αφορά το επενδυτικό σχήμα Third Point, αυτό διαχειρίζεται τα μεγαλύτερα επενδυτικά κεφάλαια των ΗΠΑ, ύψους περίπου 10,1 δισ. δολαρίων, ενώ στη χώρα μας είχε επενδύσει στα ελληνικά ομόλογα και κέρδισε υπεραξίες ύψους 500 εκατ. δολαρίων.

Αρχικά, στον διαγωνισμό είχαν συμμετάσχει και άλλες εταιρείες, όπως η κινεζική Fosun, το επενδυτικό κεφάλαιο BC Partners, η TPG και η Intralot, οι οποίες στην συνέχεια δεν υπέβαλαν οικονομική προσφορά.

.Ένας νεκρός, δύο τραυματίες από δολοφονική επίθεση στην Πάτρα


Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της δολοφονικής επίθεσης που σημειώθηκε τα ξημερώματα, έξω από νυχτερινό κλαμπ της Πάτρας.
Ειδικότερα, δύο άτομα που επέβαιναν σε δίκυκλη μηχανή σταμάτησαν έξω από το κλαμπ, που βρίσκεται στην οδό Σαχτούρη και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τριών ατόμων, που εκείνη την στιγμή βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο. 

Από τις σφαίρες τραυματίστηκε θανάσιμα ένας 35χρονος, ενώ οι δύο άλλοι, ένας 32χρονος και ένας 42χρονος διακομίστηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο «'Αγιος Ανδρέας».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 32χρονος είναι βαριά τραυματισμένος και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ο 42χρονος φέρει ελαφρύτερα τραύματα, στην πλάτη και τον δεξιό μηρό.

Σχετικά με τα αίτια της δολοφονικής επίθεσης, ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι αστυνομικοί είναι αυτό του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, χωρίς όμως να αποκλείουν και άλλα ενδεχόμενα.

.Στους 16 οι νεκροί από τη γρίπη των πτηνών στην Κίνα


 Άλλοι δύο άνθρωποι πέθαναν στην Κίνα από το νέο στέλεχος Η7Ν9 της γρίπης των πτηνών, ανεβάζοντας στους 16 των αριθμό των θυμάτων, με την κυβέρνηση του Πεκίνου να προειδοποιεί για πιθανή αύξηση των κρουσμάτων.
 Τα δύο θύματα ήταν κάτοικοι της Σαγκάης, όπου έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα, συνολικά 77, μέχρι τώρα, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Η ακριβής προέλευση της μόλυνσης παραμένει άγνωστη και μέχρι σήμερα δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.
 Διεθνής ομάδα ειδικών στη γρίπη των πτηνών θα μεταβεί αυτήν την εβδομάδα στην Κίνα για να βοηθήσει στις έρευνες για τον ιό, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.