.Την αποφυλάκιση των Ν.Μιχαλολιάκου, Χρ. Παππά προτείνουν οι εισαγγελείς, λόγω παρέλευσης του 18μηνου

Την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του αρχηγού της «Χρυσής Αυγής» Νίκου Μιχαλολιάκου και του βουλευτή του κόμματος Χρήστου Παππά με περιοριστικούς όρους, λόγω παρέλευσης του 18μηνου, στις 29 Μαρτίου, εισηγούνται στο Συμβούλιο Εφετών οι αρμόδιοι εισαγγελείς. 

Με τις προτάσεις τους οι εισαγγελείς Εφετών Ιωάννης Προβατάρης και Δημήτρης Ασπρογέρακας, ζητούν από τους Εφέτες να διατάξουν την αποφυλάκιση των δύο στελεχών της «Χρυσής Αυγής». 

Συγκεκριμένα, για τον αρχηγό του κόμματος ο κ. Προβατάρης προτείνει την επιβολή χρηματικής εγγύησης 125.000 ευρώ και τη διατήρηση των όρων που το... περισσότερα »

.Γ. Ντάισελμπλουμ: Πρώτη ανταλλαγή απόψεων για το δανειακό πρόγραμμα στο Eurogroup

Μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την κατάσταση του δανειακού προγράμματος για την Ελλάδα θα γίνει στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ενημερωτικό σημείωμά του προς την ολλανδική Κάτω Βουλή ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο Ντάισελμπλουμ, αφού παραθέτει όλα τα βήματα που έγιναν για να εγκριθεί η παράταση της δανειακής σύμβασης, επισημαίνει ότι όπως αναφέρθηκε στην έκθεση του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου, ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων, τον οποίον υπέβαλε η ελληνική πλευρά χρησιμεύει ως σημείο εκκίνησης.

«Οι ελληνικές αρχές και οι θεσμοί μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα αναπτύξουν αυτόν τον κατάλογο και θα τον υποβάλουν με τη μορφή της τροποποιημένης συμφωνίας στο Eurogroup, στα τέλη Απριλίου» επισημαίνει ο Ολλανδός υπουργός, υπογραμμίζοντας πως η ολλανδική κυβέρνηση πιστεύει ότι ο κατάλογος των μεταρρυθμιστικών μέτρων της ελληνικής κυβέρνησης παρέχει μια έγκυρη βάση για περαιτέρω εργασίες για την ολοκλήρωση του προγράμματος.

.Εντοπίσθηκε κύκλωμα παιδόφιλων, οι οποίοι «αλίευαν» τα θύματά τους στο διαδίκτυο

Συγκλονιστικά στοιχεία για τη δράση των παιδόφιλων στο διαδίκτυο προέκυψαν από πολύμηνη έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την κωδική ονομασία «Chat Scanning» που πραηγματοποιήθηκε με άδειες των δικαστικών Αρχών, βάσει των οποίων αστυνομικοί παρουσιάζονταν στον κυβερνοχώρο ως ανήλικοι.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίσθηκαν έξι παιδόφιλοι, εκ των οποίων 40χρονος από το Περιστέρι, που είχε παρασύρει 13χρονο αγόρι με σκοπό να ασελγήσει επάνω του, και συνελήφθη την ώρα που το έβαζε σε ειδικά διαμορφωμένο κλειστό φορτηγάκι, τύπου Van. 

Επίσης, εντοπίσθηκε 33χρονος από τη Θεσσαλονίκη που -εμφανιζόμενος ως ατζέντης μοντέλων- παρέσυρε ανήλικα κορίτσια να γυρίζουν βίντεο με άσεμνες σκηνές, βίντεο τα οποία δήθεν θα προωθούσε στο εξωτερικό σε πράκτορες με αντίτιμο δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Όπως προέκυψε, πριν από τέσσερις μήνες σε βάρος του 40χρονου είχε σχηματισθεί δικογραφία για βιασμό 14χρονης, αλλά εξακολουθούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Το σημαντικότερο είναι, όμως, ότι από την αστυνομική έρευνα εντοπίσθηκε κώδικας επικοινωνίας παιδόφιλων, που κυκλοφορούσε σε εγχειρίδιο στο Ίντερνετ, και παρείχε οδηγίες για το πώς να πλησιάζουν οι παιδόφιλοι τα ανήλικα.

Για το θέμα έγιναν αναλυτικές ανακοινώσεις στη ΓΑΔΑ από τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, Κλεάνθη Παπαγιαννόπουλο, και τον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχο Μανόλη Σφακιανάκη.

.Π. Κουρουμπλής: Με εισοδηματικά κριτήρια, η συμμετοχή στα φάρμακα

Υπέρ της θέσης, η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα να γίνεται με εισοδηματικά κριτήρια τάχθηκε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στις πρωινές εκπομπές του Ant1 και του Mega. «Θα διαβαθμίσουμε τη συμμετοχή με βάση τις οικονομικές δυνατότητες» τόνισε, σημειώνοντας πως «δεν θα υπάρξει αυξήση, αλλά δικαιότερη κατανομή» και πως αυτό θα γίνει «για να προστατεύσουμε τους αδυνάτους». 

Για το πού θα βρεθούν χρήματα τόνισε ότι θα πληρώσουν από τους ισολογισμούς τους οι πολυεθνικές των φαρμάκων.

Επίσης, ο κ. Κουρουμπλής προανήγγειλε ότι εντός των ημερών θα καταργηθεί το 5ευρο στα νοσοκομεία, ενώ, όπως είπε, το δεύτερο εξάμηνο θα καταργηθεί και το ένα ευρώ ανά συνταγή. 

Διεύψεσε δημοσιεύματα, για περικοπή στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, ενώ έκανε λόγο για «λεόντειες» συμβάσεις που έχουν γίνει με γερμανικές εταιρείες σε βάρος του Δημοσίου.

.H κατανάλωση καφέ μειώνει τον κίνδυνο για φραγμένες αρτηρίες και έμφραγμα

Οι άνθρωποι που πίνουν τρεις έως πέντε καφέδες την ημέρα, έχουν μικρότερο κίνδυνο να φράξουν οι αρτηρίες τους και να πάθουν έτσι έμφραγμα ή εγκεφαλικό, σύμφωνα με μια νέα κορεατοαμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη αναμένεται να αναζωπυρώσει την επιστημονική διαμάχη για το κατά πόσο ο καφές τελικά κάνει καλό στην καρδιά. 

Αν και προηγούμενες έρευνες έχουν πυροδοτήσει ανησυχίες για πιθανή αύξηση του κινδύνου για έμφραγμα λόγω της αυξημένης κατανάλωσης καφέ, μια πρόσφατη μελέτη (μεταανάλυση 39 δημοσιευμένων ερευνών) φαινόταν να δείχνει το αντίθετο, ότι δηλαδή μετριάζεται ο κίνδυνος για την καρδιά, εφ' όσον δεν πίνει κανείς μεγάλες ποσότητες καφέ.

Άλλες μελέτες έχουν συσχετίσει την κατανάλωση καφέ με βελτιωμένη ευαισθησία στην ινσουλίνη και άρα με μειωμένο κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2, αλλά επίσης με αυξημένα επίπεδα «κακής» χοληστερίνης (LDL) και αρτηριακής πίεσης.

.Γ. Σταθάκης: Ανάγκη για θαρραλέα μέτρα σε αδειοδοτήσεις, πάταξη διαφθοράς, κρατικές προμήθειες

Την ανάγκη λήψης θαρραλέων μέτρων στους τομείς των αδειοδοτήσεων, της πάταξης της διαφθοράς και της ορθής διαχείρισης των κρατικών προμηθειών και τη σημασία ενός σταθερού φορολογικού συστήματος, επισήμανε ο Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος εκπροσώπησε την Ελλάδα στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ, στο πλαίσιο του οποίου συζητήθηκαν θέματα της Ενιαίας Αγοράς. 

Στην παρέμβαση του ο υπουργός αναφέρθηκε στη σημασία της Ενιαίας Αγοράς για την εύρυθμη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και τα θετικά βήματα που έχουν γίνει σε αυτήν την κατεύθυνση, παρότι όπως είπε «διαπιστώνονται σημαντικές καθυστερήσεις που αποτρέπουν τη μεγιστοποίηση των οφελών της». 


Σημείωσε, επίσης, ότι «στο στάδιο που βρισκόμαστε, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην οδηγηθεί η ΕΕ στην απορρύθμιση σημαντικών τομέων, όπως των εργασιακών σχέσεων και του περιβάλλοντος, όπου αναπόφευκτα τα κράτη-μέλη λειτουργούν σε διαφορετικά ρυθμιστικά καθεστώτα». 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.