.Στο 177,1% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος στο τέλος του 2014

*Στα περίπου 317,1 δισ. ευρώ ή στο 177,1% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε το δημόσιο χρέος στο τέλος του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ στη Eurostat. * 

*Παράλληλα, στο ισοζύγιο της Γενικής Κυβέρνησης καταγράφηκε έλλειμμα ύψους 6,4 δισ. ευρώ ή 3,5% του ΑΕΠ (το συγκεκριμένο μέγεθος ορίζεται στο πλαίσιο της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος και δεν σχετίζεται με το δημοσιονομικό πλεόνασμα/έλλειμμα του Μνημονίου).

* Επίσης, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο τέλος του 2014 στα 179,081 δισ. ευρώ, από 182,438 δισ. ευρώ το 2013 και 207,752 δισ....περισσότερα »

.Τέλος στη μηδενική ανοχή της κυβέρνησης στους αντιεξουσιαστές προαναγγέλλει ο Γιάννης Πανούσης!

«Ξαναχτύπησε» ο Γιάννης Πανούσης και «καρφώνει» Τσίπρα λέγοντας πως «ο πρωθυπουργός δεν είναι πολύ μακριά από τις απόψεις μου» ύστερα από δύο-τρεις συζητήσεις που είχαν οι δύο άνδρες.

 Έχουν μάλιστα συμφωνήσει να λήξουν σήμερα-αύριο την κατάληψη στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Αυτά δηλώνει σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Βήμα FM ο υπουργός προστασίας του πολίτη. Σημειώνουμε πως ήδη η αστυνομία έχει αλλάξει στάση μετά το Πάσχα προχωρώντας σε συλλήψεις και προσαγωγές αλλά και αποκλείοντας την είσοδο νέων καταληψιών στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ. Θυμίζουμε ακόμη τα όσα ήδη γράφα... περισσότερα »

.Επιστροφή στο πανεπιστημιακό άσυλο και στους «αιώνιους» φοιτητές

*Αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης περιλαμβάνει πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή. Οπως επεσήμανε ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς τώρα αρχίζει ο διάλογος για το σύνολο των αλλαγών, ωστόσο οι πρώτες «κινήσεις» περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο.* 

Συγκεκριμένα επαναφέρεται το άσυλο στα πανεπιστήμια, ενώ οι φοιτητές (σε ποσοστό 70%) θα συμμετέχουν στα εκλεκτορικά σώματα για την επιλογή πρυτανικών αρχών των ΑΕΙ. Ο κ. Μπαλτάς θα δώσει διορία περίπου έναν χρόνο στους ήδη εκλεγμένους πρυτάνεις προκειμένου να γίνουν εκλογές με τον νέο ... περισσότερα »

.«Σαφάρι» για 26,4 δις ευρώ έως το τέλος του έτους – Και αυστηρό «πόθεν έσχες»

*Με στόχο να αντληθούν 26,4 δις ευρώ έως το τέλος του έτους, όπως προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός, το οικονομικό επιτελείο εκπόνησε σχέδιο 4 σημείων: Μπαράζ ελέγχων – Νέοι Ράμπο – Κατασχέσεις ακινήτων – Φόροι και έκτακτες εισφορές.*

 Για να επιτευχθούν οι στόχοι των απαιτούμενων εσόδων, η κυβέρνηση προωθεί σαρωτικούς ελέγχους με επίκεντρο την έκδοση αποδείξεων και τους ελεύθερους επαγγελματίες. 

Παράλληλα, συγκροτούνται 5 ειδικές ελεγκτικές ομάδες για τη συλλογή ληξιπρόθεσμων οφειλών και τους φορολογούμενους με τα μεγαλύτερα εισοδήματα, ενώ επανέρχονται εντονότερα στο προσκήνιο ο... περισσότερα »

.Tουλάχιστον 1 τρισ. δολάρια ο τζίρος των παράνομων στοιχημάτων παγκοσμίως

Η παγκόσμια αγορά στοιχημάτων για αθλητικές διοργανώσεις ανέρχεται σε τουλάχιστον 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, εκ των οποίων το 90% είναι παράνομα στοιχήματα, ενώ στην πραγματικότητα το ποσό αυτό ίσως είναι ακόμη και τριπλάσιο, επισήμανε ένας Βρετανός ειδικός στο περιθώριο μιας συνόδου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το έγκλημα στην Ντόχα του Κατάρ. 

«Το σύνολο των αθλητικών στοιχημάτων παγκοσμίως ανέρχεται σε ένα τρισεκατομμύριο (δολάρια), εκ των οποίων το 90% είναι παράνομα στοιχήματα», δήλωσε ο Πάτρικ Τζέι, ένας ειδικός ο οποίος εδρεύει στη Βρετανία. Ο Τζέι επικαλέστηκε το συγκε...περισσότερα »

.Δέσμευση Μάρδα για την απρόσκοπτη πληρωμή μισθών και συντάξεων

Ο υπουργός δεσμεύτηκε για την απρόσκοπτη πληρωμή μισθών και συντάξεων και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της χώρας και των πιστωτών. 

Όπως είπε επίσης ο κ. Μάρδας δεν αποκλείεται να μεταβιβαστούν, με ρύθμιση, στο υπουργείο Οικονομικών, τα ταμειακά διαθέσιμα του ευρύτερου δημόσιου τομέα λέγοντας ότι τη δυνατότητα αυτή προβλέπει η υφιστάμενη νομοθεσία από το 1951. 

Επικαλέστηκε μάλιστα το παράδειγμα της Ολλανδίας της Αγγλίας και της Πορτογαλίας στις οποίες ανάλογο καθεστώς βρίσκεται σε ισχύ.

.Η ιστορία της Ακροδεξιάς στην Ελλάδα

Η δίκη της Χρυσής Αυγής ξεκινάει τη Δευτέρα και αναμένεται να έχει μεγάλη διάρκεια. Μεγάλη, όμως, είναι και η προϊστορία της Ακροδεξιάς στην Ελλάδα, που έχει ως αφετηρία της την περίοδο του Εθνικού Διχασμού.

 Έχει ενδιαφέρον με την ευκαιρία να ξεφυλλίσουμε τον φάκελο που φιλοξενεί σε πρόσφατο τεύχος του το περιοδικό «Αρχειοτάξιο» των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) το οποίο συμπλήρωσε το 2014 μια δεκαεξαετία τακτικής κυκλοφορίας. Οδεύοντας από το παρόν προς το παρελθόν, οι συνεργάτες του περιοδικού παρουσιάζουν ποικίλες όψεις του ελληνικού φασισμού και νεοναζισμού. 

Όπως τονίζει προεισαγωγικά ο Στρατής Μπουρνάζος, το αφιέρωμα εκκινεί «από μια βαθιά πολιτική αγωνία: γιατί βρίσκει η Χρυσή Αυγή απήχηση στις μέρες μας, τι μπορούμε να κάνουμε για να την κατανοήσουμε καλύτερα προκειμένου να ανακόψουμε την έφοδό της που απειλεί την κοινωνία και τη δημοκρατία μας;»  
  
Η ακροδεξιά συμπεριφορά και η πολιτική  της βία θα αρχίσουν από τις οργανώσεις των Επιστράτων του 1916, όπως παρατηρεί η Δέσποινα Παπαδημητρίου στη μελέτη της «Οι Επίστρατοι στα χρόνια του πρώτου πολέμου».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.