.Έφθασε στην Αθήνα το Άγιο Φως


Με μικρή καθυστέρηση έφθασε στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" το αεροσκάφος που μετέφερε το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα. Στο αεροδρόμιο η υποδοχή, όπως κάθε χρόνο, έγινε με τιμές αρχηγού κράτους. 

Στο αεροδρόμιο η υποδοχή, όπως κάθε χρόνο, έγινε με τιμές αρχηγού κράτους. Μόλις έφθασε  το Αγιο Φως, τελέστηκε  σύντομη δέηση, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης, ο οποίος πήγε στα Ιεροσόλυμα και παρέστη στην τελετή της Αφής του Αγίου Φωτος στο Ναό της Αναστάσεως, ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος.  

.Δ. Κουτσούμπας: Αποδέσμευση από την Ευρωζώνη


«Το μοναδικό ρεαλιστικό σενάριο, το οποίο, το ΚΚΕ, καλεί το λαό να κάνει πράξη είναι αυτό της αποδέσμευσης και από την Ευρωζώνη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση με μονομερή διαγραφή του χρέους και των μνημονίων με μια και μοναδική προϋπόθεση: 

Ταυτόχρονα να αποκτήσει ο λαός, δηλαδή η κυβέρνησή του, την  εξουσία του, τα εργαλεία εκείνα που θα μπορέσουν να ανακόψουν τον κατήφορο και την καταστροφή. 

Κι αυτά τα εργαλεία δεν είναι άλλα από την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, τον επιστημονικό πανεθνικό σχεδιασμό, από τους θεσμούς της λαϊκής εξουσίας, μόνη ικανή να πραγματοποιήσει ανάπτυξη σε όφελος του λαού και της νεολαίας, 

να κατανείμει πόρους, το εργατικό δυναμικό, να ικανοποιήσει τις διευρυμένες λαϊκές ανάγκες, να προωθήσει την αμοιβαία επωφελή ισότιμη συνεργασία με άλλες χώρες» επισημαίνει  ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής».

.Τουλάχιστον 20 νεκροί σε βίαια επεισόδια μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στη Νιγηρία


Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες σε βίαιες συγκρούσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλάνων στην ομόσπονδη πολιτεία Ταράμπα της κεντρικής Νιγηρίας, έγινε σήμερα γνωστό από μέλος σωστικών συνεργείων.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν η επικήδεια πομπή ενός παραδοσιακού αρχηγού της εθνότητας Τζουκούν, τα μέλη της οποίας είναι στην πλειονότητά τους χριστιανοί, διέσχισε μια μουσουλμανική συνοικία φωνάζοντας συνθήματα που οι μουσουλμάνοι θεώρησαν προκλητικά, εξήγησαν κάτοικοι.

Οι εντάσεις ανάμεσα στης δύο κοινότητες έχουν αναζωπυρωθεί από το Φεβρουάριο στο Βουκάρι, μια πόλη με κυρίως χριστιανούς κατοίκους. Φονικές συγκρούσεις είχαν ξεσπάσει τότε ανάμεσα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους έπειτα από ένα καβγά για τη χρήση ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου από τις ομάδες των δύο κοινοτήτων, οι οποίες είχαν στοιχίσει τη ζωή σε πολλούς ανθρώπους.

.Ο Μπαρόζο υπερασπίζεται τη Μέρκελ στο θέμα της λιτότητας


Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο υπερασπίζεται τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ έναντι επικρίσεων για τη δημοσιονομική λιτότητα προερχόμενων κυρίως από τη νότια Ευρώπη, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται αύριο.

"Γι' αυτό που συμβαίνει στη Γαλλία ή στην Πορτογαλία, δεν φταίει η κα Μέρκελ ή η Γερμανία. Όλοι πρέπει να σκουπίζουμε μπροστά από την πόρτα μας. Υπάρχουν αρκετά που πρέπει να γίνουν", τόνισε ο Μπαρόζο σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα "Βελτ αμ Ζόνταγκ".

"Οι αποφάσεις στους κόλπους του Eurogroup λαμβάνοναι πάντα ομοφώνως. Είναι εντελώς άδικο να εμφανίζονται μέτρα ότι δήθεν επιβλήθηκαν από μία μόνο χώρα ή ένα μόνο θεσμό. 
Είμαι κι εγώ θύμα αυτών των αποπειρών, με κάνουν κι εμένα αποδιοπομπαίο τράγο", δήλωσε ο συντηρητικός Πορτογάλος.

.Το Ισραήλ πραγματοποίησε επιδρομή στη Συρία, λένε αμερικανικά MME


Η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε επιδρομή την Πέμπτη ή την Παρασκευή στη Συρία με στόχο να πλήξει κτίριο όπου φυλάσσονταν εξοπλισμοί που προορίζονταν για το σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου, είπε αμερικανός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί και μετέδωσαν αργά χθες τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Λευκός Οίκος και το Πεντάγωνο αρνήθηκαν να προβούν σε σχόλιο.

Ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ φέρεται να δήλωσε σε δημόσια παρέμβασή του ότι το Ισραήλ βομβάρδισε τη Συρία. "Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Συρία την χθεσινή νύχτα", δήλωσε ο Γκράχαμ σε δείπνο που διοργανωνόταν για τη συγκέντρωση χρημάτων, σύμφωνα με τον ιστότοπο ενημέρωσης Politico.

"Οι αμερικανικές και δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών εξέτασαν εμπιστευτικά δεδομένα που δείχνουν ότι το Ισραήλ πολύ πιθανώς πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή την περίοδο από την Πέμπτη έως την Παρασκευή", μετέδωσε από την πλευρά του το CNN, επικαλούμενο δύο αμερικανούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC που επικαλείται επίσης αμερικανούς αξιωματούχους, "ισραηλινοί αξιωματούχοι παραδέχτηκαν την Παρασκευή το βράδυ ότι πραγματοποιήθηκε αεροπορική επίθεση που έπληξε το εσωτερικό της Συρίας".

Η ισραηλινή επίθεση δεν φέρεται ωστόσο να είχε στόχο εγκαταστάσεις όπου φυλάσσονται χημικά όπλα, σύμφωνα με το CNN, που μετέδωσε επίσης ότι κατά την περίοδο στην οποία διεξήχθη η επιχείρηση, οι ΗΠΑ είχαν συγκεντρώσει πληροφορίες που έδειχναν ότι ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποιούσαν πτήσεις πάνω από τον Λίβανο.

Υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος διευκρίνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News ότι η επιδρομή είχε πιθανώς στόχο συστήματα εκτόξευσης χημικών όπλων.
Σύμφωνα με το NBC, "ο βασικός στόχος του Ισραήλ ήταν ένα φορτίο με όπλα που προορίζονταν για τη σιιτική Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Ωστόσο δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση. Το εβραϊκό κράτος συχνά δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει τη μεταφορά όπλων από τη Συρία στη σιιτική Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.