.Διαψεύδει τα σενάρια πρόωρων εκλογών ο Ε. Βενιζέλος

«Δεν υπάρχουν σενάρια πρόωρων εκλογών. Η χώρα πρέπει να βγει οριστικά από την κρίση, να γίνει σταθερή, ασφαλής μέσα σε μια Ευρώπη η οποία είναι πάντα σε κρίση μην το ξεχνάμε αυτό».

Αυτή ήταν η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, σε ερώτηση για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών με αφορμή τις διαφωνίες στην τρικομματική κυβέρνηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

«Δεν είναι εύκολες οι συζητήσεις, δίνουμε αγώνα για να προστατεύσουμε τις επιχειρήσεις μας, τις θέσεις εργασίας, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, χάριν της ελληνικής οικονομίας και όχι χάριν των τραπεζιτών. 

Άρα η διαπραγμάτευση είναι πάντα ανοιχτή και πάντα δύσκολη», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά την ημερίδα αντιρατσιστικού περιεχομένου που οργάνωσαν το ΙΣΤΑΜΕ και ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για συζητήσεις που «δεν είναι εύκολες» εξηγώντας ότι «δίνουμε αγώνα για να προστατεύσουμε τις επιχειρήσεις μας, τις θέσεις εργασίας, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, χάριν της ελληνικής οικονομίας και όχι χάριν των τραπεζιτών. Άρα η διαπραγμάτευση είναι πάντα ανοιχτή και πάντα δύσκολη».

Επανέλαβε, ακόμα, ότι η κατάσταση στη χώρα βελτιώνεται γιατί, όπως είπε, «τώρα έρχονται όλοι στα λόγια μας. Ήδη έχουν έρθει πάρα πολλοί στα λόγια μας και καταλαβαίνουν ποιο είναι το βάρος που σηκώσαμε, τον αγώνα και την αγωνία μας. 

Χαιρόμαστε που βλέπουμε και άλλους να έρχονται και να αλλάζουν άποψη και από «αντιμνημονιακοί» να γίνονται υπεύθυνοι και να συμμετέχουν στο βάρος της διαχείρισης της κρίσης». 

Στο σημείο αυτό επισήμανε ότι υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας της κυβέρνησης και της Βουλής και τόνισε: «Βεβαίως και πρέπει να επικαιροποιηθεί και η προγραμματική συμφωνία και βεβαίως πρέπει να επανατοποθετήσουμε τους κανόνες λειτουργίας της Βουλής και της κυβέρνησης».

Σε ερώτηση σχετικά με τις διαφορές που αναδεικνύονται μεταξύ των τριών κομμάτων της κυβερνητικής συνεργασίας απάντησε: «Έχουν αναδειχθεί οι διαφορές ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και χαίρομαι πάρα πολύ γιατί η ΔΗΜΑΡ συμφώνησε να αναλάβουμε μια κοινή δράση στο θέμα αυτό. 

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για την ύπαρξη δύο ουσιαστικά πυλώνων στη σημερινή κυβέρνηση. Ενός παραδοσιακά συντηρητικού κι ενός ο οποίος εκφράζει τον προοδευτικό χώρο με τις αποχρώσεις του, αλλά πάντως τη μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη».

.Ποιοι βγαίνουν κερδισμένοι από τη ρύθμιση των δανείων

Ρύθμιση - ανάσα για περίπου 150.000 νοικοκυριά με καθαρό οικογενειακό εισόδημα ίσο ή κάτω των 30.000 ευρώ, αλλά και για ανέργους που έχουν στεγαστικά και λοιπά ενυπόθηκα δάνεια προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο κατατίθεται στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Με τις διατάξεις των 20 άρθρων και των δύο κεφαλαίων, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το «Εθνος της Κυριακής», καθιερώνεται το πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες και τροποποιείται και ο νόμος 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, γνωστός και ως «νόμος Κατσέλη».

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα διευκόλυνσης, σύμφωνα με τα όσα προ­βλέπει το νομοσχέδιο που ετοίμασαν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς, προβλέπεται 48μηνη περίοδος με χαμηλή μηνιαία δόση, στο 30% του εισοδήματος, ενώ οι άνεργοι στο διάστημα της τετραετίας έχουν το δικαίωμα καταβολής μηδενικών δόσεων για περίοδο έξι μηνών. Για ακόμη χαμηλότερα εισοδήματα το επιτόκιο στους 48 μήνες ορίζεται μόλις στο 1,25%.

Αλλαγές έρχονται και στον νόμο Κατσέλη, με σκοπό τη σύντμηση της δικαστικής διαδικασίας για τη διαγραφή και ρύθμιση οφειλών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

.Χερμαν Βαν Ρομπάι:Η ανταγωνιστικότητα το μείζον πρόβλημα της ΕΕ

 Το μείζον πρόβλημα της Ευρώπης είναι η εξασθενημένη ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της επισημαίνει σε συνέντευξή του στη γαλλόφωνη βελγική εφημερίδα "L' Echo" ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι όπου αναφέρεται εκτενώς στην κρίση χρέους που αντιμετωπίζει τα τρία τελευταία χρόνια η ευρωζώνη, στις προοπτικές που υπάρχουν σήμερα, στο ρόλο που έχει ο ίδιος διαδραματίσει ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αλλά και σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, όπως η πρόσφατη απόφαση της Ε.Ε. για άρση του εμπάργκο όπλων στη Συρία.

Στην εισαγωγή της συνέντευξης, η εφημερίδα επισημαίνει ότι σε πολλές περιπτώσεις είναι ο ίδιος ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι που έχει βοηθήσει σημαντικά στο να βρεθούν λύσεις, όπως πρόσφατα στις αρχές Απριλίου, όταν ξέσπασε η κυπριακή κρίση. «Βρισκόμαστε όλοι σε ένα δωμάτιο. 

Η Πρόεδρος του ΔΝΤ Λαγκάρντ, ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Ντράγκι, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μπαρόζο, ο Επίτροπος Ρεν, ο Υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Ντάισελμπλουμ και ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης. Βρισκόμαστε εκεί σε μία κούρσα ενάντια στο χρόνο και καταφέραμε να βρούμε μία λύση για να σώσουμε τη μία από τις δύο κυπριακές τράπεζες. 

Εάν δεν συνέβαινε αυτό, οι συνέπειες θα ήταν δραματικές για τη χώρα. Ήταν μία κούρσα ενάντια στο χρόνο, με το μαχαίρι στο λαιμό. Αυτό έχει αρχίσει και γίνεται συνήθεια» διηγείται ο ίδιος.

.Στην πλατεία Ταξίμ και σήμερα οι διαδηλωτές

Σχετική ηρεμία επικρατεί στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, όπου από το μεσημέρι γεμίζει και πάλι με κόσμο.

Ένταση σημειώθηκε όταν  η αστυνομία επενέβησε για να διαλύσει μια ομάδα  περίπου χιλίων διαδηλωτών που κατευθυνόντουσαν προς το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού στην Άγκυρα,  σύμφωνα με το NTV.
Σε κρίσιμη κατάσταση με τραύμα στο κεφάλι νοσηλεύεται ένας διαδηλωτής σε νοσοκομείο της Άγκυρας, σύμφωνα με το CNN Turk.

Η τουρκική αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από 1700 προσαγωγές κατά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που οργανώνονται τις τρεις τελευταίες ημέρες σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ.Οι περισσότεροι από τους προσαχθέντες έχουν ήδη αφεθεί ελεύθεροι.

Συνολικά, από τις 28 Μαΐου, έχουν γίνει σε όλη τη χώρα 235 διαδηλώσεις, πρόσθεσε ο υπουργός, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή.

Ως προς τις διαδηλώσεις, ο Τ. Ερντογάν είπε πως «το θέμα δεν σχετίζεται με το πάρκο στην πλατεία Ταξίμ, αλλά είναι ιδεολογικό και έχει ως στόχο να μειωθεί η δύναμη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, αλλά και γενικά». 

«Ποιος είναι ο λόγος των διαδηλώσεων» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε «μήπως τους αφαιρέθηκε το δικαίωμα της ψήφου;» Σύμφωνα με τον Ερντογάν «ο αγώνας για δημοκρατία διεξάγεται στις κάλπες».


 Παραμένουν ανοιχτά τα ερωτήματα, για πόσο ακόμη θα παραμείνει ο κόσμος στην πλατεία και για το αν θα υπάρξει νέα αστυνομική επέμβαση.

.Χρυσό η Κ. Νικολαΐδου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας

Στην κορυφή της Ευρώπης βρίσκεται από σήμερα το πρωί η Κατερίνα Νικολαΐδου, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας που διεξάγεται στη Σεβίλη.
 
Η Ελληνίδα κωπηλάτρια έκανε ένα εξαιρετικό 500άρι και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με χρόνο 8:32.92. Στη δεύτερη θέση με διαφορά περίπου τεσσάρων δευτερολέπτων τερμάτισε η Μικαέλα Τόπε-Τράερ από την Αυστρία, ενώ την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Μαριάν Φρένκεν από την Ιρλανδία.

ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΞΙΜ...???

ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΞΙΜ
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ)

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.