.Στην πλατεία Ταξίμ και σήμερα οι διαδηλωτές

Σχετική ηρεμία επικρατεί στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, όπου από το μεσημέρι γεμίζει και πάλι με κόσμο.

Ένταση σημειώθηκε όταν  η αστυνομία επενέβησε για να διαλύσει μια ομάδα  περίπου χιλίων διαδηλωτών που κατευθυνόντουσαν προς το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού στην Άγκυρα,  σύμφωνα με το NTV.
Σε κρίσιμη κατάσταση με τραύμα στο κεφάλι νοσηλεύεται ένας διαδηλωτής σε νοσοκομείο της Άγκυρας, σύμφωνα με το CNN Turk.

Η τουρκική αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από 1700 προσαγωγές κατά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που οργανώνονται τις τρεις τελευταίες ημέρες σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ.Οι περισσότεροι από τους προσαχθέντες έχουν ήδη αφεθεί ελεύθεροι.

Συνολικά, από τις 28 Μαΐου, έχουν γίνει σε όλη τη χώρα 235 διαδηλώσεις, πρόσθεσε ο υπουργός, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή.

Ως προς τις διαδηλώσεις, ο Τ. Ερντογάν είπε πως «το θέμα δεν σχετίζεται με το πάρκο στην πλατεία Ταξίμ, αλλά είναι ιδεολογικό και έχει ως στόχο να μειωθεί η δύναμη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, αλλά και γενικά». 

«Ποιος είναι ο λόγος των διαδηλώσεων» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε «μήπως τους αφαιρέθηκε το δικαίωμα της ψήφου;» Σύμφωνα με τον Ερντογάν «ο αγώνας για δημοκρατία διεξάγεται στις κάλπες».


 Παραμένουν ανοιχτά τα ερωτήματα, για πόσο ακόμη θα παραμείνει ο κόσμος στην πλατεία και για το αν θα υπάρξει νέα αστυνομική επέμβαση.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.