.Για μια «συγγνώμη»...


Η «συγγνώμη» έχει κόστος στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα. Ερμηνεύεται ως αδυναμία και υπαναχώρηση, ποτέ ως συνειδητοποίηση και επόμενο βήμα. Είναι σχεδόν απαγορευτική ανάμεσα στα μέλη του Κοινοβουλίου και σχεδόν αδιανόητη στα πολιτικά ρετιρέ. O αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας ζήτησε συγγνώμη από τον Νίκο Δένδια, «διότι κάποτε διαδήλωνε εναντίον του για τις συνθήκες στα προαναχωρησιακά κέντρα και χρειάσθηκε να γίνει υπουργός για να μάθει ότι υπήρχε εμπλοκή με το Ελεγκτικό Συνέδριο και με τα οικονομικά, ότι είναι πιο πολύπλοκα τα πράγματα...». 

Τι παραδέχθηκε, δηλαδή, ο κ. Μουζάλας; Οτι όταν είσαι έξω από τον χορό, έχεις και άλλη εικόνα για τις συνθήκες. Το έπραξε δημόσια, μέσα σε ένα περιβάλλον με συμπαγείς βεβαιότητες και διαρκείς καταγγελίες, καθώς η ευθύνη βαρύνει πάντα τους «προηγούμενους» και τους «άλλους».

Με ανακοίνωσή της η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν τον εγκαλεί, έχοντας διαφορετική άποψη για τον κ. Δένδια, θεωρώντας ότι συνδέεται με «μία από τις μελανότερες πτυχές της τριετούς διακυβέρνησης Σαμαρά».

 Ομως το πρόβλημα δεν είναι ο πρώην υπουργός, αλλά η «συγγνώμη». Για τη Νεολαία (και αυτό είναι ακόμη πιο ανατριχιαστικό) του ΣΥΡΙΖΑ, με επιχειρήματα που δηλώνουν ότι δεν υπάρχει καμία επαφή με τον «έξω» (εκτός κομματικού σωλήνα και ιδεοληπτικής αντίληψης) κόσμο, η «συγγνώμη» σε τοποθετεί, με συνοπτικές διαδικασίες, στην απέναντι πλευρά. Ενδεχομένως να είναι και μια «αστική» μισητή συνήθεια.

 Ενώ οι βανδαλισμοί των αντιεξουσιαστών του No Border Camp στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, για παράδειγμα, είναι μέρος μιας καθ’ όλα αποδεκτής «διαμαρτυρίας». Επ’ αυτού του συμβάντος, ως νεολαίοι, δεν πήραν καμία θέση. Οι συγγενείς«αλληλέγγυοι» (προς ποιους, αναρωτιέται κανείς) μπορούν να δρουν ως άτακτα και ατίθασα παιδιά, για τα οποία δείχνουμε ανοχή, κατανόηση και συμπάθεια. Μπορούν να προκαλούν ζημιές, να καταστρέφουν δημόσια περιουσία, αλλά... τι να κάνουμε; «Αλληλέγγυοι» είναι αυτοί.

Ο κ. Μουζάλας, αν και μέλος της κυβέρνησης, δεν είναι σάρκα από τη σάρκα τους. Εχει κάτι ανοίκειο και ακατάλληλο για ανηλίκους η στάση του. Αποτελεί μέρος ενός πολιτικού πολιτισμού όχι τόσο άγνωστου όσο ιδιοτελώς κακοποιημένου. Γιατί «συγγνώμη» σημαίνει απόσταση από τον λαϊκισμό. Στάση για την οποία το πολιτικό σύστημα δεν τρέφει καμία αλληλεγγύη.
 

.Γιατί η Γερμανία αποτελεί γόνιμο έδαφος για βίαιους εξτρεμιστές

Λίγες μόλις ώρες πριν από τους έξαλλους πυροβολισμούς στο Μόναχο, κατά τους οποίους σκοτώθηκαν τουλάχιστον εννέα άνθρωποι, μια δημοσκόπηση είχε αποκαλύψει το βάθος του δημόσιου φόβου στη Γερμανία, ότι η χώρα τους θα είναι η επόμενη που θα υπομείνει μια τρομοκρατική επίθεση. Περισσότερα από τα τρία τέταρτα των Γερμανών είπαν ότι πιστεύουν πως η χώρα τους σύντομα θα πληγεί από μια τρομοκρατική θηριωδία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, δείχνοντας ότι ο φόβος είχε αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με μια έρευνα που δημοσιεύθηκε μόλις πριν από ένα δεκαπενθήμερο.
Η φρίκη της επίθεσης με φορτηγό στη γειτονική Νίκαιας της Γαλλίας, σε συνδυασμό με την επίθεση με τσεκούρι σε ένα τρένο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από έναν μετανάστη, που προφανώς εμπνεύσθηκε από την προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους, οδήγησε σε ένα αυξανόμενο προαίσθημα στη χώρα. Ενώ πρόσφατες φρικαλεότητες έχουν πλήξει τη Γαλλία και το Βέλγιο, η Γερμανία έχει πολλές ομοιότητες, πράγμα που σημαίνει ότι περίμενε μια επίθεση.
Ο Shashank Joshi, ανώτερος συνεργάτης στο Royal United Service Institute, δήλωσε: "Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα μπορούσε να πληγεί η Γερμανία. Είναι ένα μεγάλο κράτος με τεράστια ανοιχτά σύνορα, ακριβώς όπως η Γαλλία και το Βέλγιο". Ακριβώς όπως η Γαλλία και το Βέλγιο, ένας σημαντικός αριθμός των κατοίκων της Γερμανίας πήγαν να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία τα τελευταία χρόνια. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία εκτιμούν ότι περισσότεροι από 700 άνδρες και γυναίκες από τη Γερμανία μπορεί να έχουν πάει να ενταχθούν σε εξτρεμιστικές ομάδες, όπως το Ισλαμικό Κράτος, με πολλούς από αυτούς να εκτιμάται ότι έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους.
Τον περασμένο μήνα, το γερμανικό υπουργείο Δικαιοσύνης παραδέχθηκε ότι η ομοσπονδιακή εισαγγελία διενεργούσε 120 έρευνες σε περισσότερους από 180 υπόπτους και κατηγορουμένους "σε σχέση με τον συριακό εμφύλιο πόλεμο για την ένταξη ή την υποστήριξη μιας τρομοκρατικής οργάνωσης". Το μέλος του ΝΑΤΟ έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στις στρατιωτικές εκστρατείες κατά τη διάρκεια του πολέμου κατά της τρομοκρατίας τα τελευταία 15 χρόνια, προκαλώντας την οργή των τζιχαντιστών.
Η χώρα εξακολουθεί να έχει στρατεύματα στο Αφγανιστάν, όπου έχουν αναπτυχθεί χιλιάδες στρατιώτες κατά την τελευταία δεκαετία. Επίσης, αυτό το διάστημα, παίζει ηγετικό ρόλο στην εκπαίδευση των κουρδικών στρατευμάτων που θα πολεμήσουν το Isil στο βόρειο Ιράκ, όπου οι Γερμανοί στρατιώτες εκπαιδεύουν τους Κούρδους Πεσμεργκά στο να χρησιμοποιούν αντιαρματικά όπλα.
Η Άνγκελα Μέρκελ επέτρεψε σε εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που φεύγουν από τη Συρία και το Ιράκ να εισέλθουν στη χώρα κατά τους τελευταίους 18 μήνες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν φόβοι ότι τζιχαντιστικές οργανώσεις μπορούν να έχουν χρησιμοποιήσει την εισροή ως ένα κάλυμμα για να εισέλθουν. Ο Joshi είπε ότι οι αντίπαλοι της Μέρκελ θα εξετάσουν στενά την επίθεση για να δουν αν υπάρχει κάποια σχέση με την πολιτική της
Οι σχέσεις της Γερμανίας με την ισλαμιστική τρομοκρατία μετρούν δεκαετίες, πολύ πριν από την τρέχουσα κρίση με το Isil. Μια μικρή ομάδα ριζοσπαστικών ισλαμιστών της Μέσης Ανατολής που σχηματίστηκε στη δεκαετία του 1990 και είναι γνωστή ως το κύτταρο του Αμβούργου δημιούργησε τρεις από τους τρομοκράτες της 11ης Σεπτεμβρίου.
Πιο πρόσφατα τα περιστατικά τρομοκρατίας συμπεριλαμβάνουν μια υποτιθέμενη συνωμοσία από τέσσερα φερόμενα μέλη του Isil τον περασμένο μήνα, που σκόπευαν να ξεκινήσουν βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στην πόλη του Ντίσελντορφ. Το
γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα ανέφερε ότι οι ύποπτοι είχαν σχεδιάσει να στείλουν δύο βομβιστές αυτοκτονίας στην οδό Heinrich-Heine-Allee πριν οι άλλοι σκοτώσουν όσο περισσότερους περαστικούς με όπλα και εκρηκτικά.
Πέρυσι, πράκτορες φέρεται να αποκάλυψαν μια συνωμοσία κατά την οποία τρομοκράτες σκόπευαν να πυροδοτήσουν τρεις βόμβες μέσα σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στο Ανόβερο κατά τη διάρκεια ενός φιλικού διεθνούς ποδοσφαιρικού αγώνα. Την περασμένη εβδομάδα πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν νεαρό πρόσφυγα, ο οποίος είχε επιτεθεί με τσεκούρι στους επιβάτες ενός τρένου.

Αλλά παρόλους τους φόβους για την ισλαμική τρομοκρατία, οι κοινωνικές εντάσεις από την μεγάλη εισροή προσφύγων στη χώρα έχουν επίσης οδηγήσει σε απότομη αύξηση της δημοτικότητας των ακραίων και μερικές φορές βίαιων ακροδεξιών ομάδων. 
Η Παρασκευή σηματοδότησε την πέμπτη επέτειο της μαζικής δολοφονικής επίθεσης του Άντερς Μπρέιβικ στη Νορβηγία. Την Παρασκευή, ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης Χέικο Μάας δήλωσε ότι "δεν υπάρχει λόγος για πανικό, αλλά είναι σαφές ότι η Γερμανία εξακολουθεί να αποτελεί πιθανό στόχο". Τα λόγια του χθες το βράδυ φαίνεται να επιβεβαιώθηκαν δραματικά.

.Τιμωρία!

«Η αστική τάξη έπαιξε στην ιστορία ένα ρόλο εξαιρετικά επαναστατικό»…* *«Η αστική τάξη δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς να επαναστατικοποιεί συνεχώς τα εργαλεία παραγωγής»...* Τα αποσπάσματα αυτά από το πιο γνωστό έργο των πιο διάσημων Επαναστατών διανοουμένων *κατά της* Αστικής Τάξης. Από το *«Κομμουνιστικό Μανιφέστο*» του *Κάρολου Μάρξ* και του *Φρειδερίκου Ένγκελς*… 

Ακόμα και γι’ αυτούς – ή μάλλον, *πρωτίστως* γι’ αυτούς – η αστική τάξη ΔΕΝ είναι ένα συνονθύλευμα αργόσχολων «τεμπέληδων της εύφορης κοιλάδας». Οι «αστοί» ΔΕΝ είναι νωχελικοί ευνούχοι, νταραβεριτζήδες της εξουσίας, που πη... περισσότερα »

.SOS: Ινσιρλίκ καλεί Αθήνα!

Όλες οι κινήσεις της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή της διαφυγής των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών στην Αλεξανδρούπολη, καταμαρτυρούν ότι θέλει να πετάξει την “καυτή πατάτα” αλα Οτσαλάν από πάνω της, και μια ώρα αρχύτερα να τους απελάσει στην Τουρκία. 

Όπως επίσης, την πιάνει κρύος ιδρώτας μην εισέλθουν στην Ελλάδα και άλλοι στρατιωτικοί ή και κάθε λογής άλλοι διωκόμενοι από το “καθεστώς Ερντογάν”. Αν και αυτό είναι κοινό μυστικό, κάποιοι πρωτοκλασάτοι στρατιωτικοί παράγοντες του ελληνικού Πενταγώνου, πιθανότατα εν τη ρύμη του λόγου τους, το' παν χτες ενώπιον αρκετών δημοσιογράφων. “Απ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.