.Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ


Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, μεταξύ εκείνων που μίλησαν, ο Δημήτρης Κρεμαστινός τόνισε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να προκύψει από τη συνεδρίαση η εικόνα μιας ενωμένης Κ.Ο. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, είπε ότι πρέπει«να φύγουν όσοι είναι να φύγουν από το ΠΑΣΟΚ, που δεν είχαν καταλάβει γιατί ήταν ή έχουν κάνει πιο προσοδοφόρες συμφωνίες». 
«Έχουμε γίνει ουρά της ΔΗΜΑΡ» υποστήριξε ο Μίμης Ανδρουλάκης. Να ανοίξει το ΠΑΣΟΚ μέτωπο με τις τράπεζες, ζήτησε ο Γιάννης Κουτσούκος. 
Ο Μάρκος Μπόλαρης ανέφερε ότι από τη συνεδρίαση «πρέπει να βγει το μήνυμα ότι δεν στηρίζουμε μία κυβέρνηση μηδενικού έργου» και ο Γιάννης Δριβελέγκας σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να δώσει «λευκή επιταγή». 
«Θα ψηφίσω για τελευταία φορά, αν την επόμενη έλθουμε στην ίδια θέση θα πάω σπίτι μου» τόνισε ο Χρήστος Αηδόνης.
Η Άντζελα Γκερέκου και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος υποστήριξαν ότι η Κ.Ο. πρέπει να εμφανιστεί ως μια γροθιά, όποια κι αν είναι η απόφαση που θα ληφθεί. 
Για την ευθύνη που φέρουν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την απαξίωση, όπως είπε, του κόμματος, μίλησε ο Κώστας Τριαντάφυλλος. 
Ο Παναγιώτης Ρήγας επισήμανε ότι «καλά είναι αυτά που λέει ο Κ. Σκανδαλίδης, αλλά είναι για άλλες εποχές», προσθέτοντας ότι «πρέπει να αγωνιστούμε και να συνεχίσουμε την προσπάθεια», συμφωνώντας με τον Γ. Ντόλιο. 
Ερωτηθείς, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ποια στάση θα κρατήσει στην κρίσιμη ψηφοφορία, ο Κώστας Σκανδαλίδης απάντησε: «Μίλησα πολιτικά, περιμένω να δω το τελικό πακέτο».

.Κάτω από όριο της φτώχειας 500.000 Ελληνόπουλα


Πεντακόσιες χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ το ποσοστό της παιδικής φτώχειας στη χώρα μας, σύμφωνα με στοιχεία της Εurostat (2010), υπολογίζεται στο 23%.
Η οικονομική κρίση εκτός από την ανεργία, τη φτώχεια και τη διεύρυνση των ανισοτήτων συνοδεύεται από μειωμένες παροχές υγείας, ανασφάλεια σίτισης, χαμηλή ποιότητα διατροφής και αυξημένη παιδική νοσηρότητα και θνητότητα.
"Η κακή διατροφή μιας ολόκληρης γενιάς Ελληνοπαίδων σήμερα θα έχει μακροπρόθεσμα αρνητικές επιπτώσεις και μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα δεκαετίες αργότερα, όταν πια αυτά τα παιδιά γίνουν ενήλικες" 
επισημαίνει ο παιδίατρος -σύμβουλος γαλουχίας Στέλιος Παπαβέντσης σε ανακοίνωσή του με θέμα "Οικονομική κρίση και βρεφική διατροφή" στο 10ο Μακεδονικό Συνέδριο Διατροφής που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.
Ωστόσο η οικονομική κρίση μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική ευκαιρία θετικών αλλαγών στη διατροφή των βρεφών στη χώρα μας με την εφαρμογή των κατάλληλων πρακτικών οι οποίες θα αποτελέσουν το κλειδί για τη μείωση των συνεπειών της κρίσης στη δημόσια υγεία.
Το "κλειδί" για τον περιορισμό των συνεπειών της οικονομικής κρίσης στην υγεία του παιδικού πληθυσμού είναι, σύμφωνα με τον κ. Παπαβέντση, ο μητρικός θηλασμός.
Ιδιαίτερη ανησυχία για την επίδραση της οικονομικής κρίσης στην παιδική διατροφή αλλά και για τις μελλοντικές συνέπειές της εξέφρασε η παιδογαστρεντερολόγος και υπεύθυνη του εργαστηρίου κλινικής διατροφής του ΑΤΕΙ-Θ, Θωμαή Καραγκιόζογλου.
Τα δεδομένα από προηγούμενες περιόδους κρίσης και πείνας δείχνουν ότι άτομα που εκείνη την εποχή ήταν σε εμβρυική ή βρεφική ηλικία πλήρωσαν το τίμημα της κρίσης με αυξημένη εμφάνιση παχυσαρκίας, μεταβολικού συνδρόμου και καρδιοπαθειών.

.Άκαρπη η συνάντηση των προμηθευτών με το Υπουργείο Υγείας


Τεράστιες ελλείψεις σε υλικά αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία, γιατί συχνά οι τιμές του Παρατηρητηρίου της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας, είναι χαμηλότερες του κόστους ή γιατί αυθαίρετα εξομοιώνονται προϊόντα.
Με εκπτώσεις μέχρι και 50% περιμένει το υπουργείο Υγείαςνα εξοφλήσει προμηθευτές και παρόχους υγείας του ΕΟΠΥΥ γιαυπηρεσίες και υλικά που παρασχέθηκαν για λογαριασμό του κλάδου υγείας του ΙΚΑ, πριν την ένταξή του στον ΕΟΠΥΥ.
Οι ελλείψεις υλικών, αλλά και οι οφειλές των νοσοκομείων προς τις επιχειρήσεις συζητήθηκαν χθες σε συνάντηση που είχε το προεδρείο του Συνδέσμου Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας (ΣΕΠ) στο υπουργείο Υγείας.
Στη διάρκεια της συζήτησης – που κατέληξε άκαρπη- τέθηκαν τα θέματα της αποπληρωμής των οφειλών μέχρι 30 Ιουνίου 2012, της ελάφρυνσης των επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της ανταλλαγής των ομολόγων PSI+, της ολοκλήρωσης των εκκρεμών διαγωνισμών και της σύναψης συμβάσεων σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, και της εύρυθμης λειτουργία του Παρατηρητηρίου Τιμών της ΕΠΥ, που λόγω κακής χρήσης των αρμοδίων των Νοσοκομείων οδηγεί σε ελλείψεις προϊόντων.
Οι προμηθευτές επισήμαναν την ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά του και η τακτοποίηση των υποχρεώσεών του προς τους Δημόσιους και Ιδιωτικούς φορείς Υγείας, ενώ ζήτησανρύθμιση για την εξόφληση των εξωσυμβατικών τιμολογίων για προϊόντα και υπηρεσίες που βρίσκονται σε εκκρεμότητα από οποιοδήποτε στάδιο διαγωνιστικής διαδικασίας, στο πλαίσιο εφαρμογής του Προγράμματος Προμηθειών και Υπηρεσιών Υγείας των ετών 2010-2012. 
Παράλληλα ζήτησαν, να προγραμματίζονται εγκαίρως οι νέοι διαγωνισμοί, και όχι μήνες μετά τη λήξη της τρέχουσας σύμβασης, και να πραγματοποιούνται μετά από μελέτη σκοπιμότητας και όχι άναρχα και απρογραμμάτιστα, ώστε να αποφεύγεται η κατασπατάληση δαπανών υγείας.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΣΕΠ, από το υπουργείο ενημερώθηκαν ότι έχει προβλεφθεί κονδύλι για την αποπληρωμή των χρεών του πρώην ΙΚΑ προς παρόχους υγείας και προμηθευτές, το οποίο θα καταβληθεί σύντομα. 
Όμως η αποπληρωμή αναμένεται να γίνει μετά από εκπτώσεις που κατά περίπτωση θα ζητηθεί να φθάσουν έως και 50%.

.Κλυδωνισμοί στη κυβέρνηση


Νέοι κλυδωνισμοί στο κυβερνητικό σχήμα, μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση και ότι «η κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε να κάνει». «Εσπευσμένη» και «ατυχή» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, την ανακοίνωση, ενώ σε παρέμβασή του στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚπου συνεχίζεται,
σημείωσε ότι «το κρίσιμο πολιτικό στάδιο της διαπραγμάτευσης όχι μόνον δεν τελείωσε, αλλά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη». Αμετακίνητη η ΔΗΜΑΡ, η οποία αναφέρει πως «η κατάληξη της διαπραγμάτευσης δεν την βρίσκει σύμφωνη».
Ο κ. Βενιζέλος επίσης κάλεσε την κυβέρνηση «να βάλει τα δυνατά της, να αξιοποιήσει όλες τις εθνικές δυνάμεις, να επιδιώξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μέχρι το τέλος της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup».
«Όταν, ο κ. Σαμαράς ανακοινώνει την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για τα μέτρα και τον προϋπολογισμό, εννοεί προφανώς ότι ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις στο επίπεδο της τρόικας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, η οποία διήρκησε περίπου επτά ώρες, μίλησαν 28 βουλευτές.
 Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, μεταξύ εκείνων που μίλησαν, ο Δημήτρης Κρεμαστινός τόνισε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να προκύψει από τη συνεδρίαση η εικόνα μιας ενωμένης Κ.Ο.
 Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, είπε ότι πρέπει «να φύγουν όσοι είναι να φύγουν από το ΠΑΣΟΚ, που δεν είχαν καταλάβει γιατί ήταν ή έχουν κάνει πιο προσοδοφόρες συμφωνίες».
«Έχουμε γίνει ουρά της ΔΗΜΑΡ» υποστήριξε ο Μίμης Ανδρουλάκης.
 Να ανοίξει το ΠΑΣΟΚ μέτωπο με τις τράπεζες, ζήτησε ο Γιάννης Κουτσούκος.
Ο Μάρκος Μπόλαρης ανέφερε ότι από τη συνεδρίαση «πρέπει να βγει το μήνυμα ότι δεν στηρίζουμε μία κυβέρνηση μηδενικού έργου» και ο Γιάννης Δριβελέγκας σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να δώσει «λευκή επιταγή».
«Θα ψηφίσω για τελευταία φορά, αν την επόμενη έλθουμε στην ίδια θέση θα πάω σπίτι μου» τόνισε ο Χρήστος Αηδόνης.
Η Άντζελα Γκερέκου και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος υποστήριξαν ότι η Κ.Ο. πρέπει να εμφανιστεί ως μια γροθιά, όποια κι αν είναι η απόφαση που θα ληφθεί.
Για την ευθύνη που φέρουν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την απαξίωση, όπως είπε, του κόμματος, μίλησε ο Κώστας Τριαντάφυλλος.
 Ο Παναγιώτης Ρήγας επισήμανε ότι «καλά είναι αυτά που λέει ο Κ. Σκανδαλίδης, αλλά είναι για άλλες εποχές», προσθέτοντας ότι «πρέπει να αγωνιστούμε και να συνεχίσουμε την προσπάθεια», συμφωνώντας με τον Γ. Ντόλιο.
 Ερωτηθείς, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ποια στάση θα κρατήσει στην κρίσιμη ψηφοφορία, ο Κώστας Σκανδαλίδης απάντησε: «Μίλησα πολιτικά, περιμένω να δω το τελικό πακέτο».
 «Η κατάληξη της διαπραγμάτευσης δεν βρίσκει σύμφωνη τη Δημοκρατική Αριστερά, που εμμένει στη θέση της», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.
Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ, που ολοκληρώθηκε το απόγευμα, αποφασίστηκε στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις να ψηφίσουν παρών επί της αρχής και όχι στα άρθρα 2 και 3 που αφορούν το ΤΑΙΠΕΔ και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

.Σε θρίλερ εξελίσσεται η ψήφιση των μέτρων


Με το χρόνο να πιέζει για την επίτευξη συμφωνίας που θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση της δόσης, σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση ψήφισης των μέτρων, καθώς πέραν της στάσης της Δημοκρατικής Αριστεράς, ερωτηματικά παραμένουν για το τι θα πράξουν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. 
Το Μαξίμου εξακολουθεί να έχει ανοιχτή γραμμή με τους κυβερνητικούς εταίρους ωστόσο εξακολουθεί να διαμηνύει ότι «τα μέτρα θα περάσουν έτσι κι αλλιώς».
Κρας τεστ αποτελεί η σημερινή ονομαστική ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να διαμηνύουν ότι δεν δέχονται τη ρύθμιση ως έχει. Κρίσιμο χαρακτήρα λαμβάνει η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ που θα προηγηθεί στις 11 το πρωί, κι ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος βγαίνει μπροστά τονίζοντας ότι θα εισηγηθεί την ψήφιση των μέτρων. 
«Δεν μπορούμε να παίζουμε με την τύχη της χώρας», λένε στενοί του συνεργάτες. Σύμφωνα με non paper, οι μέγιστες δυνατές βελτιώσεις στο πακέτο μέτρων που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή παραμένουν ο υπ' αριθμόν ένα στόχος του κόμματος μέχρι την τελευταία στιγμή, 
ενώ διευκρινίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ δεν εξαρτά τη δική του στάση από τη στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς που βρίσκεται, για πρώτη φορά αντιμέτωπη με τις ευθύνες δύσκολων εθνικών αποφάσεων.

.Το Βερολίνο και το Παρίσι αναζητούν "συνολική" λυση για την Ελλάδα, λέει ο Μοσκοβισί


Η Γερμανία και η Γαλλία θέλουν να επιτύχουν μια "συνολική" λύση για τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, η οποία να περιλαμβάνει τη διατήρηση της χώρας στην Ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.  
Ο Μοσκοβισί έκανε δηλώσεις έπειτα από συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

"Αναζητούμε μια ολοκληρωμένη λύση", δήλωσε προσθέτοντας ότι το θέμα πρέπει να διευθετηθεί το Νοέμβριο για να τερματιστεί η αβεβαιότητα για τη θέση της Ελλάδας.

Ο Μοσκοβισί πρόσθεσε πως ο στόχος είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, όμως επισήμανε ότι η Αθήνα πρέπει να προσπαθήσει για να το κάνει δυνατό.

Η κατάσταση της Ελλάδας αναμένεται ότι θα κυριαρχήσει απόψε στη συνάντηση της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ με τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και άλλους διεθνείς οικονομικούς αξιωματούχους στο γραφείο της πρώτης. 

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν επίσης ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ, ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου Πασκάλ Λαμί και ο επικεφαλής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας Γκάι Ράιντερ.

.Κατεπείγουσα έρευνα για "κυβερνοεπίθεση" στο υπουργείο Οικονομικών


Eντολή για ταχύτατη διερεύνηση της υπόθεσης ηλεκτρονικής εισβολής και υποκλοπής εγγράφων από το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαρ. Λακαφώσης.

Ο εισαγγελέας ζητάει με την παραγγελία του, να εντοπιστούν άμεσα τα ηλεκτρονικά ίχνη των υπαιτίων για την υπόθεση και να του αποσταλεί ,ακόμη και εντός της ημέρας, δικογραφία.

Σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί, η «κυβερνοεπίθεση» στο υπουργείο, που αποδίδεται στους «Ανώνυμους», είχε ως αποτέλεσμα την υποκλοπή διαβαθμισμένων εγγράφων.

.Μεσογειακή διατροφή για υγιείς αρτηρίες


Ακόμα κι ένα απλό γεύμα σκουπιδο-φαγητού (junk food), που αποτελείται κυρίως από κορεσμένα λίπη, κάνει ζημιά στην υγεία των αρτηριών του σώματος, αντίθετα με την Μεσογειακή διατροφή, που είναι πλούσια σε «καλά» λίπη, όπως τα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, σύμφωνα με μία ακόμα -αυτή τη φορά καναδική- επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές του Καρδιολογικού Ινστιτούτου του πανεπιστημίου του Μόντρεαλ, με επικεφαλής τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Ανίλ Νιγκάμ, 
που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο καναδικό περιοδικό καρδιολογίας "Canadian Journal of Cardiology" 
και σε καρδιολογικό συνέδριο στο Τορόντο, αναφέρουν ότι η Μεσογειακή διατροφή μπορεί να έχει ευεργετική δράση για το καρδιαγγειακό σύστημα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μετά την κατανάλωση ενός και μόνο γεύματος σκουπιδο-φαγητού οι αρτηρίες των συμμετεχόντων στη μελέτη είχαν διασταλεί κατά 24% λιγότερο από ό,τι όταν δεν είχαν φάει τίποτε, με συνέπεια να περιορίζεται η ροή του αίματος. 

Αντίθετα, σε όσους είχαν φάει μεσογειακού τύπου γεύματα, οι αρτηρίες διαστέλλονταν κανονικά και η ροή του αίματος ήταν φυσιολογική.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.