.Δωρεάν οδοντιατρικής εξέτασης κατοίκων άνω των 65 ετών στο ιατρείο του Β ΚΑΠΗ του Δήμου Ζωγράφου.

Πάμε για τρίτη συνεχή εβδομάδα δωρεάν οδοντιατρικής εξέτασης κατοίκων άνω των 65 ετών στο ιατρείο του Β ΚΑΠΗ του Δήμου Ζωγράφου. Πρόκειται για συνεργασία με την Οδοντιατρική Σχολή.



.Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν άθλησης σε εξωτερικούς χώρους


Με τη συμμετοχή πλήθους ατόμων ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν άθλησης στο πάρκο Γουδή τη Πέμπτη 15 Μαρτίου.
Υπό τη καθοδήγηση πεπειραμένων γυμναστών, εξήντα άτομα απόλαυσαν τη φύση και τον καθαρό αέρα του πάρκου και ασκήθηκαν στην ελεύθερη γυμναστική, τη πεζοπορία και το τζόκινγκ στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος εκγύμνασης.
Καθώς αυξάνονται οι  αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα,  το Ν.Π. Πολιτισμού & Αθλητισμού προτίθεται να συμπεριλάβει στο μέλλον επιπλέον εξωτερικούς χώρους, με σκοπό να εξυπηρετήσει όλους τους δημότες.
Να υπενθυμίσουμε πως η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής συνεχίζεται και μετά την έναρξη του προγράμματος στην online φόρμα συμμετοχής καθώς και στα γραφεία του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού στην οδό Ανακρέοντος 60, στον 2ο όροφο εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Για πληροφορίες καλέστε στον αριθμό 210-7713802

.Μαρκογιαννάκης σε Κωνσταντοπούλου: Είσαι η ντροπή του κοινοβουλίου


Ένα ακόμα επεισόδιο προστέθηκε σήμερα στην κόντρα που έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό μεταξύ του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής Χρήστου Μαρκογιαννάκη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν ο κ. Μαρκογιαννάκης κάλεσε την κ. Κωνσταντοπούλου να συντομεύσει τις ερωτήσεις της καθώς ολοκληρώθηκε η εξέταση της μάρτυρας Μαρίας Παντελή η οποία εμφανίζεται να είναι δικαιούχος στη λίστα Λαγκάρντ, του επίμαχου λογαριασμού των 550 εκ. δολαρίων.

Έντονη η αντίδραση του κ. Μαρκογιαννάκη όταν η κ. Κωνσταντοπούλου επέμεινε να ζητάει από την μάρτυρα διευκρινήσεις.

«Λυπάμαι που δεν σας μαζεύει το κόμμα σας. Η προσωποποίηση της κακότητας είστε καημένη», είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης. «Υποδείξεις στο ΣΥΡΙΖΑ αφήστε, δεν χρειάζεται να απευθύνετε εσείς», απάντησε η κ. Κωνσταντοπούλου. 

«Κυρία γόνε σας ακούμε. Εγώ δεν είμαι γόνος», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Προανακριτικής, με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ανταπαντά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είπαμε εσείς είστε αυτοφυής και μας είπατε την άλλη φορά ότι δεν είστε και παιδί του πατρός σας, και θα μας γνωστοποιήσετε τίνος είστε. Περιμένουμε να μας το πείτε αυτό». 

Σε έξαλλη κατάσταση ο κ. Μαρκογιαννάκης, λαμβάνοντας ως προσβολή τις νύξεις της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τους γονείς του άρχισε να φωνάζει. «Είσαι η ντροπή του Κοινοβουλίου», είπε απευθυνόμενος στην κ. Κωνσταντοπούλου και αποχώρησε από την αίθουσα.

. Σαλάμι με κρέας αλόγου στη Βρετανία


Σαλάμι που παρασκευάζεται στην Τσεχία και στο οποίο διαπιστώθηκε ύστερα από ελέγχους ότι περιείχε κρέας αλόγου, αποσύρει από τα ράφια των σούπερ μάρκετ η βρετανική αλυσίδα σουπερμάρκετ Tesco.

«Στο σαλάμι Herkules, το οποίο παρασκευάζεται από την τοπική εταιρεία επεξεργασίας τροφίμων Krahulik Masozavod Krahulci εντοπίστηκε DNA από κρέας αλόγου σε ποσοστό περίπου 5%, το οποίο δεν αναφερόταν στην ετικέτα του προϊόντος, και αποσύρθηκε από όλα τα ράφια της Tesco στην Τσεχία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αλυσίδας Γίρι Μάρετσεκ.

Η Tesco πραγματοποίησε ελέγχους και σε άλλα πέντε προϊόντα κρέατος της ίδιας εταιρείας για ενδεχόμενη παρουσία DNA κρέατος αλόγου, αλλά τα τεστ που έγιναν ήταν αρνητικά, προστίθεται στην ανακοίνωση της βρετανικής αλυσίδας.

Οι έλεγχοι αυτοί έγιναν μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε στην Ευρώπη τον περασμένο μήνα, όταν διαπιστώθηκε έπειτα από αναλύσεις που έγιναν στην Ιρλανδία ότι ορισμένα προϊόντα βοδινού περιείχαν αλογίσιο κρέας.

Η ίδια η Tesco απέσυρε εξάλλου από την αγορά στις 12 Μαρτίου τα κατεψυγμένα ρολά κιμά που παρασκευάζει, αφού διαπιστώθηκε ότι περιείχαν αλογίσιο κρέας σε ποσοστό 2 ως 5%.

.Ι. Στουρνάρας: Έχουμε plan B


Με απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, τα καταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα θα παραμείνουν κλειστά στις 21 και 22 Μαρτίου. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι οι καταθέσεις των Ελλήνων είναι ασφαλείς.

Τόνισε μάλιστα ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για όσους έχουν τα χρήματά τους σε κυπριακές είτε σε ελληνικές τράπεζες είτε σε οποιαδήποτε άλλη τράπεζα στην Ελλάδα. Είναι προφανές ότι όλα τα άλλα καταστήματα ελληνικών ή ξένων τραπεζών στην Ελλάδα θα λειτουργήσουν κανονικά.

«Οι κυπριακές τράπεζες δεν μπορούν να παραμείνουν κλειστές για πολύ, αλλιώς θα καταστραφεί η κυπριακή οικονομία. Πρέπει να βρεθεί λύση εντός ωρών, αλλιώς η Ελλάδα θα κάνει ό,τι πρέπει να κάνει» ανέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας, εμφανιζόμενος ενώπιον των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Οικονομικών της Βουλής. 

Σε περίπτωση που η Κύπρος δεν παρουσιάσει άμεσα εναλλακτικό σχέδιο με το οποίο να ανοίξουν οι τράπεζές της, «η Ελλάδα έχει "Plan B" που δεν μπορώ να σας το πω. Οι επιπτώσεις στην Ελλάδα ελαχιστοποιούνται. Παίρνουμε τα μέτρα μας» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

.ΚΚΕ: Ο κυπριακός λαός να μην εφησυχάσει από το "όχι" της Βουλής


Την αλληλεγγύη του στον κυπριακό λαό, «απέναντι στους εκβιασμούς και τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που του επιβάλλουν η ΕΕ, το ΔΝΤ, με τη συνενοχή των αστικών κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένων της κυπριακής και της ελληνικής, 
προκειμένου να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου», εκφράζει το ΚΚΕ, σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος. 

«Το ?όχι? στο σχέδιο της ΕΕ δεν είναι ενιαίο. Υπάρχει το ?όχι? του λαού και το ?όχι? εκείνων που θέλουν να υπηρετήσουν ιδιαίτερα συμφέροντα μονοπωλίων», 

αναφέρει το ΚΚΕ και επισημαίνει ότι τα διάφορα «εναλλακτικά σχέδια για τη χρηματοδότηση της κυπριακής οικονομίας, με την εμπλοκή της Ρωσίας και άλλων κρατών ή με εσωτερικό δανεισμό, 
που θα πλήξει τα ασφαλιστικά ταμεία, ή με επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, όπως λένε διάφορες δυνάμεις, ακόμη και αν υλοποιηθούν,
 είναι εξίσου αδιέξοδα για τα λαϊκά συμφέροντα» και έχουν στο επίκεντρό τους «την παράδοση μέρους του ενεργειακού πλούτου της χώρας στα μονοπώλια». 

.Α. Μέρκελ: Λυπάμαι αλλά σέβομαι την απόφαση της Κύπρου


Την λύπη της για την απόρριψη του σχεδίου του Eurogroup από το κυπριακό κοινοβούλιο εξέφρασε η καγκελάριος της Γερμανίας  'Αγγελα Μέρκελ και τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι αναμένουν τώρα νέα πρόταση από την Λευκωσία. 

Χαρακτήρισε τον κυπριακό τραπεζικό τομέα «μη βιώσιμο», αλλά επισήμανε ότι η Γερμανία επιθυμεί λύση στο πρόβλημα.

«Λυπούμαι για την ψήφο χθες στην Βουλή, αλλά φυσικά τη σεβόμαστε και θα εξετάσουμε τώρα τις εναλλακτικές προτάσεις που θα καταθέσει η Κύπρος στην τρόικα» δήλωσε η κυρία Μέρκελ, μετά το τέλος συνεδρίασης στο γερμανικό κοινοβούλιο. 

Προσέθεσε ακόμα ότι «από πολιτική άποψη, η Κύπρος χρειάζεται έναν βιώσιμο τραπεζικό τομέα και ο σημερινός τραπεζικός τομέας δεν είναι βιώσιμος», ενώ υπογράμμισε ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν, κατά κύριο λόγο με την τρόικα.
«Θα εξετάσουμε τις προτάσεις της Κύπρου με σεβασμό. 

Η Γερμανία επιθυμεί λύση», επισήμανε η καγκελάριος και επανάλαβε ότι το Eurogroup έχει καταστήσει σαφές ότι δεν επιθυμούσε να συμπεριλάβει στα μέτρα τους καταθέτες με ποσά κάτω των 100.000 ευρώ. 

Πάνω από αυτό το ποσό ωστόσο, διευκρίνισε η καγκελάριος, θα έπρεπε οι καταθέτες να συμμετάσχουν. «Ο τραπεζικός τομέας δεν επιτρέπεται να μείνει απ' έξω», κατέληξε χαρακτηριστικά η κυρία Μέρκελ.

.Πρέπει να είμαστε "εξαιρετικά προσεκτικοί" όταν επιβάλλουμε λιτότητα, λέει ο Τρισέ


Ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ δήλωσε σήμερα πως οι ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να είναι  "εξαιρετικά προσεκτικοί" όταν επιβάλλουν θεραπείες λιτότητας, μετά την απόρριψη του σχεδίου για την Κύπρο από το κυπριακό κοινοβούλιο.
"
Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά επιφυλακτικοί και προσεκτικοί" όταν είναι να ζητήσουμε θυσίες από τον ιδιωτικό τομέα στο πλαίσιο ενός εθνικού σχεδίου διάσωσης, δήλωσε ο Τρισέ προς την εφημερίδα "Ουόλ Στριτ Τζέρναλ" στο περιθώριο ενός συνεδρίου στο Χονγκ Κονγκ.

"Όμως λαμβανομένης υπόψη της εξαιρετικής ιδιαιτερότητας της Κύπρου (...), πιστεύω πως όποια κι αν είναι η λύση που θα επικρατήσει, μια μετάδοση θα ήταν αδικαιολόγητη", δήλωσε ο Τρισέ υπογραμμίζοντας πως η έκθεση των κυπριακών τραπεζών αντιπροσωπεύει σχεδόν επτά φορές το ΑΕΠ της χώρας.

Παρά τις δυσκολίες των Βρυξελλών να βρουν μια συναίνεση με τη Λευκωσία, "η βούληση της διεθνούς κοινότητας να βοηθήσει (την Κύπρο) είναι προφανής και είμαι πεισμένος για την ικανότητά τους να βρουν μια κατάλληλη λύση", δήλωσε ακόμη ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

.Πρώτη επίσκεψη Ομπάμα σε Ισραήλ και Παλαιστινιακά Εδάφη


Την πρώτη του επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί από σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος θα μεταβεί επίσης στα Παλαιστινιακά Εδάφη και την Ιορδανία, με μόνη φιλοδοξία, όπως έχει δηλώσει, να "ακούσει", αλλά όχι να αναλάβει ειρηνευτική πρωτοβουλία.

Το πρώτο ταξίδι του Ομπάμα από την έναρξη της δεύτερης θητείας του στον Λευκό Οίκο πραγματοποιείται μόλις δύο ημέρες μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης του Iσραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου,
 ο οποίος έθεσε ως "πρώτη προτεραιότητα την άμυνα και την ασφάλεια", επικαλούμενος "πολύ σοβαρές απειλές" από το Ιράν και την Συρία.

Αμέσως μετά την προσγείωση του προεδρικού αεροσκάφους Air Force One στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, ο Ομπάμα θα επιθεωρήσει τάγμα αντιπυραυλικού συστήματος Iron Dome (Σιδερένιος Θόλος), 
το οποίο έχουν χρηματοδοτήσει οι ΗΠΑ.  Στη συνέχεια θα συναντηθεί στην Ιερουσαλήμ με τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και τον Νετανιάχου.

Αύριο, Πέμπτη, θα έχει συνάντηση στη Ραμάλα με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και θα επισκεφτεί τον Ναό της Γέννησης στην Βηθλεέμ.

Βασικός σκοπός του ταξιδιού του Ομπάμα είναι η σύσφιξη των σχέσεων με το Ισραήλ, κυριότερου συμμάχου των ΗΠΑ στην περιοχή, αλλά και η άμβλυνση των διαφορών του με τον Νετανιάχου για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και τους εβραϊκούς οικισμούς

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.