.Δ. Κουτσούμπας: Να γίνει πράξη η «ανάσταση λαών»


«Αυτές τις μέρες περισσεύουν οι ευχές. Φυσικά πάντα τα "χρόνια πολλά", τα "χρόνια καλά" είναι καλοδεχούμενα για όλο το λαό, για όλο τον κόσμο και από βάθος καρδιάς και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εύχεται», αναφέρει από τη Λαμία ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σχετικά με το Πάσχα. 

Ο Δ. Κουτσούμπας προσθέτει ότι «όμως η οικονομική καπιταλιστική κρίση, τα μέτρα που έρχονται, αυτά που ήρθαν και αυτά που θα έρθουν, είναι χωρίς τέλος για τον ελληνικό λαό, για τη νεολαία και από αυτή την άποψη, αυτό που είναι για "ανάσταση λαών", ως ευχή, θα πρέπει να γίνει πράξη με αντεπίθεση, με ελπίδα, με οργανωμένη πάλη και αγώνα για να αλλάξει αυτή η πορεία της χώρας σε όφελος του λαού, και όχι βέβαια όπως γίνεται πάντα, σε όφελος των ίδιων, σε όφελος του συστήματος, σε όφελος των μονοπωλίων».

.«Ψαλίδι» 25 ευρώ στις συντάξεις του ΟΑΕΕ


Νέο ψαλίδι στις συντάξεις του ΟΑΕΕ καθώς το ταμείο έχει «μαύρη τρύπα» 600.000.000 ευρώ η οποία δεν μπορεί να καλυφθεί με άλλο τρόπο, όπως εκτιμά η διοίκηση.

Η μείωση αναμένεται να αγγίξει τα 25 ευρώ μηνιαίως και αφορά το σύνολο των 343.000 συντάξεων του οργανισμού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία, αφού δεν πέρασε η ρύθμιση που θα μείωνε κατά 35% τις συντάξεις των νέων συνταξιούχων, το υπουργείο Οικονομικών θα αντισταθμίσει τις απώλειες με οριζόντια περικοπή όλων των συντάξεων. 

Στελέχη της Κοινωνικής Ασφάλισης εκτιμούν ότι το ψαλίδι των 25 ευρώ, μπορεί να εξασφαλίσει έως και 200.000.000 ευρώ για το ταμείο μέχρι τα τέλη του 2014.

Μια εναλλακτική πρόταση που έχει κατατεθεί είναι η άμεση διακοπή των συντάξεων μαϊμού και των ανυπόγραφων συντάξεων που όμως αναμένεται να εξασφαλίσει μόλις 50.000.000 ευρώ.

.Καναδική ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα μέσω του «Ελ. Βενιζέλος»


Ξεκάθαρη ψήφος εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αποτελεί η εξαγορά των μετοχών του διεθνούς αεροδρομίου, «Ελευθέριος Βενιζέλος», που κατέχει η γερμανική Hochtief, από το καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο Public Sector Pension Investment Fund, αντί 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Από αυτά, το 1,1 δισ. αφορά στο τίμημα, που θα καταβληθεί για τη συναλλαγή, και τα 400 εκατομμύρια σε δικαιώματα μειοψηφίας. 

Η εξέλιξη αυτή δείχνει τη σταδιακή αποκατάσταση του θετικού κλίματος στη χώρα μας για επενδύσεις. 

Κι αυτό, γιατί Το συγκεκριμένο fund είναι, όπως είπαμε, συνταξιοδοτικό. Αυτό σημαίνει ότι επενδύει μακροπρόθεσμα για τους συνταξιούχους - αποταμιευτές του, σε assets, στα οποία βλέπει σημαντικές προοπτικές, για μεγάλο χρονικό ορίζοντα. 

Επιπλέον, το γεγονός πως αυτά τα fund επιδιώκουν να τοποθετούν τα χρήματά τους σε σταθερές και σίγουρες επενδύσεις, όπου θέλουν να έχουν ισχυρή παρουσία, ανοίγει το δρόμο για την απόκτηση – σε δεύτερη φάση - από το Public Sector Pension Investment Fund και του 55%, που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

«Η συναλλαγή είναι το αποτέλεσμα μιας πολύ ανταγωνιστικής διαδικασίας. Τα κεφάλαια που θα εξοικονομηθούν θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του χρέους και για την επένδυση στον τομέα κατασκευής υποδομών. 

Η πώληση θα ενισχύσει περαιτέρω την οικονομική και ανταγωνιστική θέση της Hochtief», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μαρσελίνο Φερνάντες Βέρντες. 

Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Πέτερ Σάσενφελντ σημείωσε, από την πλευρά του, ότι η θυγατρική περνά στα χέρια «ενός αξιόπιστου επενδυτή, ο οποίος θα συνεχίσει να στηρίζει τον κλάδο των αεροδρομίων κατά υπεύθυνο τρόπο» και πρόσθεσε ότι, με αυτό τον τρόπο, «έχει επιτευχθεί ο στόχος της Hochtief να δοθεί προοπτική στους εργαζόμενους».

.Νόμο κατά της ρατσιστικής βίας, ζητά το ΠΑΣΟΚ


Να εισαχθεί το ταχύτερο για συζήτηση η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής και ξενοφοβικής βίας ή αντίστοιχο νομοσχέδιο με τις αναγκαίες ρυθμίσεις στο πλαίσιο της κοινής ευρωπαϊκής πρακτικής στα θέματα αυτά και με βάση τις συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζητά το ΠΑΣΟΚ.
  
 Σημειώνει επίσης, ότι "εξίσου αναγκαίο είναι να συμπληρωθεί και κυρίως να εφαρμοστεί με συνέπεια και σταθερότητα ο κανονισμός της Βουλής ώστε να προστατεύεται το Κοινοβούλιο από αυτούς που εκμεταλλεύονται με προκλητικό τρόπο την ανεκτικότητα της Δημοκρατίας με στόχο τον ευτελισμό των δημοκρατικών θεσμών".

.Ι. Στουρνάρας: Θετική η έκθεση του ΔΝΤ αλλά «δεν εφησυχάζουμε»


«Ήταν μια θετική έκθεση, αλλά δεν εφησυχάζουμε» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αναφερόμενος στην έκθεση του ΔΝΤ.

Ο κ. Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά από συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σημείωσε, επίσης, πως έχουμε ακόμα μακρύ δρόμο μπροστά μας.

«Τα πράγματα πάνε αρκετά καλά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Έχουμε μεγάλη απόσταση ακόμα μπροστά μας να διανύσουμε», τόνισε.

«Ελπίζουμε. Βέβαια», απάντησε ο κ. Στουρνάρας ερωτηθείς για το ενδεχόμενο προσέλκυσης επενδύσεων κατά το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα, ενώ σχετικά με το Eurogroup της 13ης Μαΐου, ανέφερε, μετά από σχετικό ερώτημα, πως ποτέ δεν είναι τυπικές οι συνεδριάσεις του Eurogroup.

.Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι γονείς για ασέλγεια σε βάρος των παιδιών τους


Προφυλακιστέοι, κρίθηκαν οι δύο γονείς, που κατηγορούνται για ασελγείς πράξεις σε βάρος των τριών παιδιών τους, μετά τη σημερινή απολογία τους στον ανακριτή της Πάτρας, παρουσία του συνηγόρου τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος πατέρας και η 41χρονη μητέρα, κατά τη διάρκεια της απολογίας τους, παραδέχθηκαν εν μέρει τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται, αρνούμενοι όμως ότι διέπραξαν βιασμό. 

Μετά τις απολογίες, ο πατέρας αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές της Τρίπολης και η μητέρα στις φυλακές του Κορυδαλλού. 

Πάντως, η έρευνα για την υπόθεση θα συνεχιστεί, αφού οι κατηγορίες που βαραίνουν τους δύο γονείς είναι, μεταξύ άλλων, της ασέλγειας σε ανηλίκους, της αποπλάνησης ανηλίκων, του βιασμού, της αιμομιξίας, των σωματικών βλαβών κ.α.
Όσον αφορά τα ανήλικα παιδιά, το «Χαμόγελο του Παιδιού», με ανακοίνωση που έχει εκδώσει, έχει τονίσει ότι από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στα παιδιά, στηρίζοντάς τα με κάθε δυνατό τρόπο, υλικό και ψυχολογικό, και θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα τους. 

Βασικό μέλημα, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, «είναι πλέον η αποκατάσταση της υγείας, σωματικής και ψυχικής, των παιδιών, με διακριτικότητα και ηρεμία».

."Aπαράδεκτες" οι ισραηλινές επιθέσεις με στόχο τη Συρία, λέει ο Ερντογάν


Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατήγγειλε σήμερα τις ισραηλινές επιδρομές με στόχο τη Συρία χαρακτηρίζοντάς τις  "απαράδεκτες".

"Κανένα πρόσχημα δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτή την επιχείρηση", δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του στο κοινοβούλιο και ζήτησε από τον ΟΗΕ να αναλάβει δράση για να βάλει τέλος στις επιθέσεις.

Ο Ερντογάν δήλωσε πως οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ "προσφέρουν σε χρυσό δίσκο πλεονεκτήματα, ευκαιρίες στο παράνομο καθεστώς (του προέδρου Μπασάρ) αλ-Άσαντ" για να παραμείνει στην εξουσία παρά τον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στη χώρα.

Επικρίνοντας για μια ακόμη φορά την αδράνεια της διεθνούς κοινότητας και ιδιαίτερα αυτή του ΟΗΕ έναντι της συριακής κρίσης, ο Ερντογάν κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας να αναλάβει δράση εναντίον "των σφαγών" που διαπράττονται από το συριακό καθεστώς σε βάρος του άμαχου πληθυσμού.

.Το δίλημμα της ταμπλέτας βασανίζει τους γονείς


«Από τη μία πλευρά οι γονείς θέλουν για τα παιδιά τους να μάθουν να κολυμπάνε εύκολα στην ψηφιακή θάλασσα, όπου θα πλέουν για μια ολόκληρη ζωή. Από την άλλη, φοβούνται ότι η έκθεση στα ψηφιακά μέσα από τόσο νωρίς στο τέλος θα τα πνίξει». 

Σε αυτήν τη φράση συμπυκνώνουν οι ειδικοί το δίλημμα ενώπιον του οποίου βρίσκονται πολλοί γονείς βλέποντας τα παιδιά τους να εξοικειώνονται με τις οθόνες αφής ακόμη και από την βρεφική τους ηλικία.

Το δίλημμα μετατρέπεται σε πραγματική σπαζοκεφαλιά με δεδομένο ότι, αντίθετα με την τηλεόραση για την οποία έχουν γίνει χιλιάδες μελέτες, οι έρευνες για τις ταμπλέτες είναι ακόμη ελάχιστες. 

«Το iPad "γεννήθηκε" τον Απρίλιο του 2010, είναι συνομήλικο με ένα παιδί που μόλις έχει συμπληρώσει τα τρία του χρόνια», επισημαίνει στον ιταλικό Τύπο η Έμα Μπάουγκαρτνερ, καθηγήτρια Ψυχολογίας της Ανάπτυξης στο πανεπιστήμιο της Ρώμης.

Εν αναμονή της γνώμης των ειδικών, οι γονείς "αυτοσχεδιάζουν". Άλλοι απαγορεύουν εντελώς τη χρήση, κάποιοι θέτουν χρονικά όρια, μερικοί είναι πολύ ελαστικοί, ενώ υπάρχουν κι εκείνοι που χωρίζουν τις εφαρμογές σε "καλές", δηλαδή εκείνες που σχετίζονται με την εκπαίδευση, και σε "κακές".

 Οποιαδήποτε επιλογή κι αν κάνουν, όμως, οι γονείς διακατέχονται από αβεβαιότητα. «Υπάρχει άγχος, πολύ άγχος», δηλώνει η καθηγήτρια. «Ακόμη και βρέφη 18 ή 24 μηνών χειρίζονται με άνεση τις οθόνες επαφής».

.Βρέθηκαν τρεις γυναίκες οι οποίες είχαν πέσει θύματα απαγωγής πριν 10 χρόνια


Τρεις γυναίκες στο Οχάιο που πιστεύεται ότι είχαν απαχθεί χωριστά πριν από μια δεκαετία, βρέθηκαν ζωντανές χθες σε σπίτι στο Κλίβελαντ κοντά στο σημείο στο οποίο εθεάθησαν για τελευταία φορά.

Τρεις άνδρες, αδέλφια, συνελήφθησαν ως ύποπτοι για τις εξαφανίσεις αυτές, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η αστυνομία ενημερώθηκε για την τύχη των τριών γυναικών από ένα επείγον τηλεφώνημα μιας εξ αυτών, της Αμάντα Μπέρι, η οποία κατάφερε να βγεί από το σπίτι με τη βοήθεια ενός γείτονα, ο οποίος δήλωσε ότι την άκουσε να φωνάζει και έσπευσε να τη βοηθήσει.

Στη διάρκεια του τηλεφωνήματος η Μπέρι έδωσε το όνομα του ανθρώπου που την απήγαγε, είπε ότι αυτός βρισκόταν εκτός σπιτιού και κάλεσε την αστυνομία να έλθει επειγόντως. Είπε επίσης ότι γνώριζε ότι η εξαφάνισή της απασχόλησε για καιρό τα ΜΜΕ.

Ο γείτονας, ο Τσαρλς Ράμσεϊ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN ότι η Μπέρι ήταν απελπισμένη καθώς ήθελε να βγει από το σπίτι, αλλά η πόρτα δεν άνοιγε κανονικά.

"Προσπαθούσε απεγνωσμένα να βγει από το σπίτι", δήλωσε ο Ράμσεϊ και πρόσθεσε ότι τα έχασε όταν τού είπε ποια είναι.

'Υστερα κάλεσα το 911 για λογαριασμό της. Πϊστευα ότι είναι νεκρή", τόνισε ο Ράμσεϊ και πρόσθεσε ότι η Μπέρι βγήκε από το σπίτι μαζί με ένα κοριτσάκι.

Οι δύο γυναίκες που βρέθηκαν με την Μπέρι είναι η 23χρονη Τζίνα Ντετζεζούς, η οποία εξαφανίστηκε το 2004 σε ηλικία 14 ετών και η Μισέλ Νάιτ, η οποία ήταν περίπου 20 ετών όταν χάθηκαν τα ίχνη της πριν από 10 χρόνια.

Και οι τρεις γυναίκες μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο όπου, σύμφωνα με τον δόκτορα Τζέραλντ Μαλόνι, είναι όλες "ασφαλείς" και "σε καλή κατάσταση".

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.