ΤΟ ΝΠ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ



 Οι φίλοι του Λευτέρη Παπαδόπουλου κατέκλυσαν το πάρκο Γουδή για να παρακολουθήσουν τη συναυλία – αφιέρωμα στο  μεγάλο ποιητή και στιχουργό , που  οργάνωσε το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00, στο πάρκο Γουδή, με ελεύθερη είσοδο, το Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου μας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. Στη συναυλία συμμετείχαν ο Μιχάλης Δημητριάδης, η Σοφία Παπάζογλου, ο Κώστας Μάντζιος, η Ειρήνη Χαρίδου, ο Βαγγέλης Δούβαλης, ο Γιάννης Καρκοβίρης ενώ τη μουσική επιμέλεια είχε  ο Πέτρος Βαγιόπουλος.
Οι τραγουδιστές με τη ζεστή φωνή τους ερμήνευσαν  σε ένα δίωρο πρόγραμμα τραγούδια, που αγαπήθηκαν και συμπαρέσυραν τον κόσμο να τραγουδήσει και να χορέψει μαζί τους.

Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στο Λευτέρη Παπαδόπουλο, το στιχουργό,τον ποητή, το συγγραφέα, το δημοσιογράφο, τον άνθρωπο. Τον άνθρωπο που έκανε τις γειτονιές του στίχους, τα δύσκολα παιδικά του χρόνια τραγούδια, τη «Φτωχολογιά» και την «Άπονη Ζωή», δισκογραφική επιτυχία.. «Όλα δικά σου μάτια μου», «Αυτά τα χέρια» «Το άγαλμα», «Η Αριστοτέλους» «Η αλάνα», οι πόθοι, τα πάθη, οι έρωτες, οι αγώνες, η ιστορία του τόπου μας για πάνω από μισό αιώνα. 

Τη συναυλία, προλόγισε ο Πρόεδρος του Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου μας κος Γ. Γιαννακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στον πολυγραφότατο δημιουργό των 1.400 τραγουδιών, που έχει μελοποιηθεί από κορυφαίους συνθέτες και έχει τραγουδηθεί από τους μεγαλύτερους  ερμηνευτές. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος κος Κων/νος Καλλίρης, η Αντιπεριφερειάρχης κα Βασιλάκου, η πρώην Δήμαρχος κα Σακελλαρίδου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Χριστιάς, ο πρόεδρος του Ν.Π. κος Γιαννακόπουλος, οι  Αντιδήμαρχοι κ.κ. Βαρσαμιδάκη,  Παπαγιαννόπουλος, Στεργίου,   Καλογιαννάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κρανιώτης, Κόλλιας, Σταματάκης  και πλήθος θαυμαστών του δημιουργού. 

ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ...Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων
και για να τιμήσουμε τη μεγάλη προσφορά των ατόμων της τρίτης
ηλικίας στην κοινωνία μας, την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013, ο Δήμος Ζωγράφου και τα
ΚΑΠΗ του Δήμου διοργανώνουν ανοικτή καλλιτεχνική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Τερζάκη.

Η βραδιά θα περιλαμβάνει, εορταστικό πρόγραμμα με
παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τις ομάδες χορού &
χορωδίας των ΚΑΠΗ και θα ολοκληρωθεί με ένα μουσικό ταξίδι
στα ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ με τους :

ΕΥΑ ΚΑΜΙΝΑΡΗ (τραγούδι)
ΠΕΤΡΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (πιάνο-τραγούδι)
ΝΙΚΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟ (τρομπέτα).
Ώρα έναρξης της εκδήλωσης 6.30 το απόγευμα.

           Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ

.Η Χρυσή Αυγή, η ανοχή, η ψήφος, η ευθύνη και η υπευθυνότητα

Η χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων για την Χρυσή Αυγή ελάχιστα νέα στοιχεία περιείχε για το φασιστικό μόρφωμα με τις δεκαοκτώ έδρες στην ελληνική Βουλή.

Είναι ναζιστές. Το ξέραμε. Πιστεύουν στον ανώτερο άνθρωπο και τον υπάνθρωπο. Υπάνθρωπος είναι όποιος δεν γουστάρουν. Το ξέραμε.

Έχουν συγκροτήσει παραστρατιωτικές ομάδες, δέρνουν, καίνε, εκβιάζουν, δολοφονούν. Το ξέραμε.
Πουλούν προστασία και πληρώνονται αδρά. Το ξέραμε...

Τίποτα απ όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες δεν ήταν άγνωστο. Ήταν γνωστά όλα. Και στις αστυνομικές αρχές και στις δικαστικές αρχές και στην ΕΥΠ και στην Αντιτρομοκρατική.

Ήταν γνωστά και στο τελευταίο αστυνομικό τμήμα της επικράτειας (διόλου τυχαία ο φάκελος ολοκληρώθηκε σε πέντε ημέρες). Ήταν γνωστά. Και σε μένα και σε σας. Ήταν γνωστά σε όλους μας.

Η ελληνική Πολιτεία ανέχτηκε και σε ένα ποσοστό στήριξε και ανέδειξε το φασιστικό μόρφωμα του κ. Μιχαλολιάκου και της κυρίας Ζαρούλια. Και ελληνική πολιτεία δεν είναι μόνο οι αρχές... Είμαστε όλοι εμείς.

Γιατί το ανεχτήκαν; Γιατί το έθεσαν στο απυρόβλητο επί τόσα χρόνια οι Αρχές; Αυτό είναι ένα δεύτερο πεδίο έρευνας και απόδοσης ευθυνών. Ίσως τελικά να απαντήσει ο ιστορικός του μέλλοντος...

Γιατί το ανέχτηκε όμως κι ένα ικανό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας; Γιατί ένα ικανό ποσοστό έβαλε στην ελληνική Βουλή τους μαχαιροβγάλτες και τους... κιτσάτους νταήδες;

Γιατί το Δίστομο έδωσε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά στους ναζιστές; Η κρατούσα θεωρία για την άνοδο της Χρυσής Αυγής είναι αυτή της αγανάκτησης των πολιτών. Ακολουθεί η θεωρία του φόβου των μαζών που συσπειρώνονται σε ό,τι ακραίο και πρωτόγονο.

Είναι λοιπόν τόσο ευάλωτη η ελληνική κοινωνία; Τόσο ανώριμη; Τόσο φοβισμένη, που αρνείται ν’ αντισταθεί και υποκύπτει ακόμα και στο φασισμό;

Αυτοί είναι οι Έλληνες των μεγάλων αγώνων;

Το ποσοστό της Χρυσής Αυγής, αυτό που την έφερε στη Βουλή είναι πολύ μεγάλο και μην κρυβόμαστε, ειδικά για μια χώρα που υπερηφανεύεται ότι αντιστάθηκε στο ναζισμό, που έγραψε έπος, πολεμώντας τον.

Η ανοχή που έδειξαν οι πολίτες αυτής της χώρας με τα δεκάδες καμένα χωριά και τους χιλιάδες νεκρούς είναι παράλογα μεγάλη.

Οι αρχές, έστω κι αργά, αντέδρασαν. Αντέδρασαν δυναμικά. Μικρή όμως σημασία και περιορισμένη εμβέλεια θα έχει η κίνηση αυτή αν οι πολίτες δεν αντιδράσουν.

Οι πολίτες, εμείς δηλαδή, έχουμε τον καθοριστικό λόγο και ρόλο. Τον τελικό και καθοριστικό λόγο τον έχει ο Έλληνας πολίτης.

Μόνο αυτός μπορεί να πει όχι στο φασισμό του Μιχαλολιάκου σήμερα, του «όποιου Μιχαλολιάκου» αύριο.

Γράφει η Χρύσα Ταβουλάρη στο news.gr

.Γερμανική εφημερίδα με τίτλο στα ελληνικά

Μια μεγάλη φωτογραφία του Νίκου Μιχαλολιάκου με χειροπέδες κυριαρχεί στο πρωτοσέλιδο της Tageszeitung και συνοδεύεται από τον τίτλο: «Καληνύχτα, (γραμμένο στα ελληνικά) νεοναζιστές!»

Στον υπότιτλο αναφέρεται: «Καληνύχτα Χρυσή Αυγή: η αστυνομία συλλαμβάνει την ηγεσία του ακροδεξιού κόμματος Χρυσή Αυγή. Τους βαραίνουν οι κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και εκβιασμό, τέσσερις βουλευτές πρέπει να ασκήσουν τα καθήκοντά τους μέσα από τη φυλακή».

Στο ίδιο πρωτοσέλιδο φιλοξενείται και ένα αναλυτικό σχόλιο αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις, υπό τον τίτλο: «Για αξιόποινες πράξεις, όχι για τα φρονήματα».

Όπως επισημαίνει ο σχολιαστής: «Νεοναζιστές με χειροπέδες. Το ότι η κρατική εξουσία κινείται επιτέλους εναντίον των ακροδεξιών τραμπούκων, φέρνει ανακούφιση, όχι μόνον στους περισσότερους Έλληνες. 


Ο κατάλογος των κατηγοριών είναι μακρύς, από ανθρωποκτονία από πρόθεση και πρόκληση σωματικής βλάβης, εκβιασμό και βομβιστικές επιθέσεις μέχρι ξέπλυμα χρήματος. Η Χρυσή Αυγή κηρύσσει την υποτιθέμενη προστασία του ελληνισμού και εργάζεται με βία, αναμόχλευση παθών και αντισημιτισμό.

.Ένα 38αρι, σβάστιγκες και φωτογραφίες του Χίτλερ στο σπίτι του Χρήστου Παππά

Μετά από έρευνες που έγιναν στο σπίτι του Χρήστου Παππά στα Γιάννενα, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα 38αρι πιστόλι, σβάστιγκες και φωτογραφίες του Χίτλερ, όπως ανέφερε το MEGA.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ερευνούν από τη νύχτα τόσο τη διώροφη μεζονέτα του συλληφθέντα βουλευτή Επικρατείας όσο και ένα ακόμη διαμέρισμα σε περιοχή της Αττικής για την ανεύρεση οπλισμού.

.Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη πήραν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη ζήτησαν και έλαβαν από τους δυο ειδικούς ανακριτές διαφθοράς οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς και τρεις από τους συνολικά 21 συλληφθέντες.

Οι υπόλοιποι έλαβαν επίσης προθεσμία για την Τετάρτη. Υπενθυμίζεται ότι η δίωξη για την υπόθεση αφορά την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση και της παράνομης οπλοκατοχής κατά περίπτωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από νομικούς κύκλους, σε περίπτωση που δεν οδηγηθεί ενώπιον των αρχών εντός 24 ωρών ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς θα πρέπει να ζητηθεί η άρση ασυλίας του από την βουλή ώστε να εκδοθεί σε βάρος του από τους ανακριτές της υπόθεσης ένταλμα σύλληψής του.

Σύμφωνα τώρα με εκτιμήσεις μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η δικογραφία καθώς και οι συναφείς με αυτήν υποθέσεις, θα ανατεθούν σε ειδικό εφέτη ανακριτή λόγω της σοβαρότητας των υποθέσεων.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.