.Ο πρωθυπουργός πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του

Τη γνώμη μας ως antinews για τον Αλέξη Τσίπρα την ξέρουν οι αναγνώστες. Άλλοι συμφωνούν, άλλοι διαφωνούν. Άλλωστε υπέρτατος κριτής είναι ο ελληνικός λαός κι εφόσον αυτός επέλεξε τον νυν πρωθυπουργό για ηγέτη του, ποιοι είμαστε εμείς να τον αμφισβητήσουμε; 

Ωστόσο, κάθε ηγέτης στα δύσκολα κρίνεται και ο κ. Τσίπρας θα κριθεί τώρα που η πατάτα καίει στα χέρια του. 

Οι αποφάσεις που καλείται να πάρει ο ίδιος και όχι κανείς άλλος είναι πράγματι δύσκολες και θα κρίνουν τη μοίρα της χώρας και το πολιτικό μέλλον του ίδιου. Καλώς ή κακώς ένας 40άρης πολιτικός, άφθαρτος, αρεστός σε πολύ κόσμο... περισσότερα »

.DW: Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την Ελλάδα

Η δημιουργική ασάφεια με την οποία το οικονομικό επιτελείο επιχείρησε να… «ξεγελάσει» τους κουτόφραγκους αλλά και η υπεροψία που επέδειξε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έχουν φέρει τη χώρα σε δεινή οικονομική κατάσταση. 

Στην άκρως ασφυκτική οικονομική κατάσταση με την οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα αναφέρεται δημοσίευμα της DW, για την οποία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, ο χρόνος μετρά… αντίστροφα. 

Ιδιαίτερα κρίσιμο αναμένεται το επόμενο δεκαήμερο για την ελληνική κυβέρνηση, η οποία πρέπει να καταβάλει το συντομότερο δυνατό την ολοκληρωμένη λί... περισσότερα »

.ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση έχει ιδεοληπτική σύγχυση και ανικανότητα στο θέμα των προσφύγων

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το μεταναστευτικό ασκεί το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι η διυπουργική σύσκεψη «έκανε τα πράγματα χειρότερα με τις ανακοινώσεις που έβγαλε και ανακάλεσε». 

Σϋμφωνα με τη Χ. Τρικούπη «αφού επί εβδομάδες το μεταναστευτικό είναι αντικείμενο δημοσίων διαφωνιών και ανεύθυνων δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών που στέλνουν λάθος μήνυμα στους επαγγελματίες δουλέμπορους να στραφούν στην Ελλάδα, η κυβέρνηση οργάνωσε σύσκεψη και κατάφερε να κάνει τα πράγματα χειρότερα με τις ανακοινώσεις που έβγαλε και ανακάλεσε»
. ΤΟ ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «είναι δυστυχώς προφανές ότι οι ... περισσότερα »

.Ξεκινά τη Δευτέρα η δίκη της Χρυσής Αυγής

Η δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία ξεκινά τη Δευτέρα το πρωί 20 Απριλίου, αποτελεί ιστορική διαδικασία που αντίστοιχή της δεν έχει υπάρξει στην Ελλάδα και σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς για πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο καλείται να λογοδοτήσει για δράση εγκληματικής οργάνωσης ένα κόμμα που εκπροσωπείται στη Βουλή.

 Η επιλογή του χώρου διεξαγωγής της δίκης στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, ήδη, έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις, τόσο από τις τοπικές Αρχές, όσο και από δικηγόρους και δημοσιογράφους, καθώς η αίθουσα που επελέγη δεν μπορεί να καλύψει τις πρακτικές ανάγκες, σ... περισσότερα »

.Π. Μοσκοβισί: Εν αναμονή μιας συγκεκριμένης λίστας μεταρρυθμίσεων από την Αθήνα τελεί η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τελεί εν αναμονή μιας συγκεκριμένης λίστας μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα ο επίτροπος οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ο Π. Μοσκοβισί τόνισε ότι οι συζητήσεις μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών Αρχών συνεχίζονται με εποικοδομητικό τρόπο, αλλά με αργό ρυθμό.
Όπως ανέφερε, η δουλειά που γίνεται σε τεχνικό επίπεδο είναι πολύ συγκεκριμένη και διεξάγεται σε ήρεμο κλίμα, αλλά δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Ο Γάλλος επίτροπος σημείωσε πως γίνεται προσπάθεια να συνδυαστούν οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης - που είναι λογικό να θέλει να εφαρμόσει το πρόγραμμα της - με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει το ελληνικό κράτος έναντι των δανειστών.

«Επιθυμουμε και περιμένουμε ένα συγκεκριμένο καταλογο από την ελληνική κυβερνηση για να εξεταστεί από το Eurogroup της 24ης Απριλίου στη Ρίγα. Γι' αυτό δουλεύουμε με πολύ έντονο ρυθμό, δεν θέλουμε συγκρουσεις, αλλα μια κοινά αποδεκτή λύση», κατέληξε ο Π. Μοσκοβισί.

.«Η ολική επαναφορά των εργασιακών σχέσεων αύριο στο τραπέζι των κοινωνικών εταίρων»...???

Η επαναφορά της ισχύος των συλλογικών διαπραγματεύσεων και το χρονοδιάγραμμα για τη σταδιακή αποκατάσταση του κατώτατου μισθού είναι τα σημεία αιχμής του διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων που αρχίζει αύριο στο υπουργείο Εργασίας, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Απασχόλησης Πάνος Σκουρλέτης. 

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρει ακόμη ότι από την 1η Οκτωβρίου θα αρχίσει η σταδιακή αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το σχέδιό της για «μία γενναία ριζοσπαστική ασφαλιστική μεταρρύθμιση με κύριο χαρακτηριστι... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.