..Βενιζέλος: Δεν θα στηρίξουμε για να καταστρέψετε τη χώρα ή για να κάνετε κωλοτούμπα χωρίς επιπτώσεις

«Μην περιμένετε να σας χειροκροτήσουμε αν θελετε να καταστρέψετε τη χώρα ή να κάνετε γυριστή χωρίς πολιτικές επιπτώσεις» είπε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του στη Βουλή. 

Ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε μύδρους κατά της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού υποστηρίζοντας ότι ήρθε η ώρα να πληρώσουν τα αντιμνημονιακά τους ψεύδη. 

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε: · Κάθε κοινοβουλευτική συζήτηση – ακόμη και με την συνοπτική και κολοβή διαδικασία- είναι καλοδεχούμενη γιατί βοηθά να συνειδητοποιήσετε πόσο ρηχά είναι τα παιχνίδ...περισσότερα »

.H EΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΡΟΤΟΥ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΒΟΗΘΕΙΑ''...

Η Αθήνα δεν έχει ακόμα υποβάλει λεπτομερή λίστα με μεταρρυθμίσεις. Αυτό δήλωσε... το μεσημέρι της Δευτέρας στην ενημέρωση δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργού Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ.

 Οπως είπε ο κ. Γιέγκερ οι εταίροι περιμένουν την τελική εκδοχή των ελληνικών θέσεων, επισημαίνοντας ότι προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκταμίευση περαιτέρω κεφαλαίων για την Ελλάδα, η Αθήνα θα πρέπει να εφαρμόσει τα νέα μεταρρυθμιστικά μέτρα. 

Πρόσθεσε επίσης: «Η ελληνική Βουλή θα πρέπει να εγκρίνει τις μεταρρυθμίσεις προτού υπάρξει περαιτέρω βοήθεια προς την Αθήνα». Ο κ. Γιέγκερ δ...περισσότερα »

.Αντ. Σαμαράς: Εμείς είμαστε με την Ελλάδα

«Εμείς είμαστε με την Ελλάδα» διεμήνυσε από την Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας «στο ψευδεπίγραφο δίλημμα» - όπως το χαρακτήρισε - που έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ξεκαθαρίζοντας: Εμείς θα σας στηρίξουμε αλλά δεν θα στηρίξουμε το οτιδήποτε. 

Ο κ. Σαμαράς συνέχισε λέγοντας πως «βγάλαμε τη χώρα σε πλεονάσματα αλλά δεν θα στηρίξουμε έναν κύκλο θυσιών για να μας γυρίσετε στην ύφεση». Ο πρόεδρος της ΝΔ, αφού κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δεν ενημέρωσε επί της ουσίας την Βουλή για την διαπραγμάτευση, επισήμανε ότι «χτυπάει την αντιπολίτευσ... περισσότερα »

.Π. Μοσκοβισί: Εργαζόμαστε σε καλό πνεύμα, αλλά δεν είναι απλά τα πράγματα

Τη στήριξη στην παρουσία της Ελλάδας στην ευρωζώνη, η οποία είναι πολύ σημαντική για τον ελληνικό λαό, εξέφρασε ο επίτροπος οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος τόνισε ότι είναι υπέρ τού να μην εμποδιστεί η ανάπτυξη, η ανταγωνιστικότητα και η απασχόληση και ταυτόχρονα να αντιμετωπιστούν τα δεινά της κοινωνίας και «γι' αυτό εργαζόμαστε».

Σε παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κοινοτικός επίτροπος είπε ότι γίνονται εδώ και μέρες διαβουλεύσεις, στο πλαίσιο της Ομάδας των Βρυξελλών, ενώ «συνεχίζουμε στην Αθήνα, προκειμένου να συγκεντρώσουμε και τα στοιχεία που χρειάζονται».

Όπως είπε, βασικός στόχος είναι να ληφθούν υπόψη οι προτεραιότητες, με βάση και την επιθυμία του ελληνικού λαού, αλλά από την άλλη και η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της έναντι των εταίρων, κάτι που είναι θεμελιώδους σημασίας.
Σύμφωνα με τον Π. Μοσκοβισί, το χρονικό διάστημα που απομένει είναι μετρημένο, υπάρχουν προθεσμίες που πλησιάζουμε.

Ο Γάλλος επίτροπος συμπλήρωσε ότι εργαζόμαστε σε καλό πνεύμα και ότι δεν είναι απλά τα πράγματα, δεν είναι εύκολο, οι ομάδες εργάζονται μέρα και νύχτα και Σαββατοκύριακα και έχουν κινητοποιηθεί όλοι.

.Έσοδα 3,7 δισ. ευρώ αναμένονται από τις μεταρρυθμίσεις

 Έσοδα 3,7 δισ. ευρώ προσδοκά η κυβέρνηση από τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων που έχει υποβάλει στους πιστωτές της χώρας και η οποία αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων στο Brussels Group. 

Μεταξύ των μεταρρυθμίσεων είναι η φορολόγηση των καταθέσεων στο εξωτερικό από την οποία προβλέπονται έσοδα 750 εκατ. ευρώ, οι ρυθμίσεις χρεών, το λαθρεμπόριο και οι άδειες τηλεοπτικών σταθμών.
 Επίσης, έσοδα 1,5 δισεκ. ευρώ εκτιμάται ότι θα προέλθουν από την πολιτική που θα ακολουθηθεί στον ΟΛΠ, στα περιφερειακά αεροδρόμια και από την άδεια του Ιπποδρομιακού Στοιχήματος.

.Νεκρός ο «Σήφης» ο κροκόδειλος

Νεκρός εντοπίστηκε ο κροκόδειλος που φιλοξενούσαν τα νερά του Φράγματος Ποταμών στο Ρέθυμνο, από εργαζόμενους του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), μετά από τις άκαρπες προσπάθειες εντοπισμού του το τελευταίο διάστημα.

Όπως όλα δείχνουν, και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από συνεργαζόμενο κτηνίατρο, ο «Σήφης» -όπως ήταν γνωστός στο πανελλήνιο, και όχι μόνο- δεν άντεξε τις καιρικές συνθήκες, το κρύο, και ίσως τις προσπάθειες να δημιουργήσει κατάλληλες συνθήκες για να επιβιώσει.

Όλους αυτούς τους μήνες, ο κροκόδειλος του Ρεθύμνου, είχε γίνει το «αγαπημένο» ερπετό, το αγαπημένο θέμα κατοίκων της περιοχής, αλλά και των τουριστών. 

Από χθες Κυριακή που εντοπίστηκε να επιπλέει το άψυχο σώμα του στα νερά, αρχές και υπηρεσίες κινητοποιήθηκαν ώστε να ανασυρθεί και να μεταφερθεί τελικά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Εκεί σύμφωνα με τον ερπετολόγο Πέτρο Λυμπεράκη, ο οποίος είχε ασχοληθεί στενά με την υπόθεση του «Σήφη», θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις για το πώς τελικά ο κροκόδειλος έχασε τη ζωή του, αλλά και το ακριβές χρονικό διάστημα που έπαψε να ζει, μιας και το ερπετό βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη.

.Βερολίνο: Η Αθήνα δεν έχει υποβάλει ακόμη πλήρη λίστα μεταρρυθμίσεων

Η Αθήνα δεν έχει ακόμη υποβάλει λεπτομερή λίστα μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ. 

Επισήμανε δε ότι προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκταμίευση περαιτέρω κεφαλαίων για την Ελλάδα, η Αθήνα θα πρέπει να εφαρμόσει τα νέα μεταρρυθμιστικά μέτρα.
 Ο κ. Γιέγκερ διευκρίνισε πάντως ότι οι συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών συνεχίζονται, ενώ τόνισε ότι δεν έχει ακόμη καθοριστεί ημερομηνία για τη συνεδρίαση του Eurogroup. 

«Πρέπει να περιμένουμε την ελληνική πλευρά να μας παρουσιάσει μια πλήρη λίστα μεταρρυθμιστικών μέτρων, η οποία θα είναι κατάλληλη για συζήτηση με τους θεσμούς και κατόπιν με το Eurogroup» δήλωσε ο Μάρτιν Γιέγκερ.

.Να τελειώσει το τοξικό παιχνίδι του «μουτζούρη» ζητά ο Γ. Βαρουφάκης

«Το παιχνίδι του μουτζούρη πρέπει να τελειώσει» είναι ο τίτλος άρθρου του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», στο οποίο υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να πληρώσει τα χρέη της και εκτιμά ότι από αυτό το «τοξικό» παιχνίδι επωφελούνται μόνο οι εχθροί της Ευρώπης. 

«Πρέπει να σταματήσει» τονίζει, καθώς μόνο τότε θα μπορούσε η Ελλάδα - με τη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων της, οι οποίοι έχουν συμφέρον από την οικονομική της ανάκαμψη - να επικεντρώσει την προσοχή της στην εφαρμογή αποτελεσματικών μεταρρυθμίσεων και πολιτικών στρατηγικών που ενισχύουν την ανάπτυξη. 

«Αυτό είναι απαραίτητο, προκειμένου η Ελλάδα τελικά να είναι σε θέση να αποπληρώσει τα χρέη της και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους πολίτες της» αναφέρει ο κ.Βαρουφάκης και προσθέτει ότι, ειδικά Έλληνες και Γερμανοί «έχουν ξεπέσει σε ένα σημείο ηθικής επιδειξιομανίας, αλληλοκατηγοριών και ανοιχτής εχθρότητας».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.