.Νέο «μήνυμα» Βενιζέλου: Χωρίς ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κυβερνητική σταθερότητα

Την άποψη πως η εποχή των μονοκομματικών κυβερνήσεων ανήκει στο παρελθόν, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους πολιτικούς συμμάχους και τους αντιπάλους του.

Μιλώντας την Κυριακή σε παραγωγικούς φορείς της Εύβοιας, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως οι κυβερνήσεις συνεργασίας θα είναι μία «μακρά πραγματικότητα στην Ελλάδα», επιχειρηματολογώντας πως απαιτείται ευρύτερη κοινωνική συνοχή.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος έστειλε ένα νέο μήνυμα στους κυβερνητικούς εταίρους του, θέλοντας να τονίσει τη σημασία της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στον κυβερνητικό συνασπισμό: «χωρίς ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία και σταθερότητα», είπε με νόημα ο κ. Βενιζέλος.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο και για τη ανάγκη υιοθέτησης του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, το οποίο «πρέπει να είναι ένα κατά κυριολεξία εθνικό πρόγραμμα».

Μήνυμα αισιοδοξίας για τη χώρα

«Η Ελλάδα θα κάνει τη μεγάλη στροφή, θα πάει καλύτερα», δήλωσε επίσης ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας πως «η Ευρώπη είναι αναγκασμένη να αντιδράσει πολιτικά, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πολύ μεγάλη απειλή, η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με δημοσιονομικά ή χρηματοοικονομικά εργαλεία, αλλά χρειάζονται και άλλου τύπου αλλαγές».

.«Εάν δεν δράσουμε τώρα, τότε ο Νότος κινδυνεύει να χάσει μία γενιά»

Επιστολή του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προς τον συνάδελφό του, υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, στην οποία ζητεί την ανάληψη κοινής δράσης ώστε οι χώρες που βρίσκονται σε κρίση να υποστηριχθούν και διμερώς σε θέματα ανάπτυξης μέσω της κρατικής γερμανικής τράπεζας επενδύσεων KfW, αποκαλύπτει στην αυριανή έκδοση του το περιοδικό «Der Spiegel».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο Βερολίνο διαπιστώνεται μεταστροφή, καθώς «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απομακρύνεται από την πολιτική λιτότητας στη Νότια Ευρώπη και με νέα δισεκατομμύρια για τις υπό κρίση χώρες η καγκελάριος και ο Υπουργός Οικονομικών θέλουν να τονώσουν την ανάπτυξη». 

Γίνεται ακόμη λόγος για σταδιακή αλλαγή πλεύσης, ακόμη και για έναν «διαφορετικό» Σόιμπλε, ο οποίος εμφανίστηκε στην πρόσφατη συνάντηση με τον πορτογάλο ομόλογό του «να παίζει τον ρόλο του πολιτικού που τάσσεται υπέρ της ανάπτυξης».

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ακόμη ότι αυτό που κινητοποίησε την γερμανική κυβέρνηση είναι τα υψηλά ποσοστά ανεργίας. «Εάν δεν δράσουμε τώρα, τότε ο Νότος της Ευρώπης κινδυνεύει να χάσει μία ολόκληρη γενιά», λέγεται από το περιβάλλον Σόιμπλε, υποστηρίζουν οι συντάκτες και προσθέτουν ότι «Μέρκελ και Σόιμπλε εμφανίζονται τώρα διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν σταθερές θέσεις της μέχρι τώρα φιλοσοφίας τους περί διάσωσης».

«Είμαι της γνώμης ότι θα πρέπει να παράσχουμε βοήθεια και σε διμερές επίπεδο εκ μέρους της Γερμανίας», έγραφε στην επιστολή του προς τον κ. Ρέσλερ ο γερμανός υπουργός Οικονομικών και προσέθετε ότι από τη βοήθεια αυτή θα μπορεί να περιμένει «μία στήριξη που θα λειτουργήσει εμφανώς ταχύτερα και θα έχει αισθητά και ψυχολογικά αποτελέσματα, σε εύλογο χρονικό διάστημα».

 H τράπεζα KfW θα κληθεί να διαδραματίσει ρόλο-κλειδί στο σχέδιο ανάπτυξης που επεξεργάζονται εμπειρογνώμονες των δύο υπουργείων κατ' αρχήν για την Ισπανία και το οποίο θα μπορούσε, επισημαίνεται στο άρθρο, να χρησιμεύσει κατόπιν ως πρότυπο και για την Πορτογαλία, ίσως και για την Ελλάδα.

Το γεγονός πάντως ότι η καγκελάριος και ο Υπουργός Οικονομικών ξαφνικά εμφανίζονται πρόθυμοι να αναλάβουν δράση, σημειώνει επίσης το ρεπορτάζ, συνδέεται και με έναν «εσωτερικό» φάκελο της Καγκελαρίας, στον οποίο περιγράφεται ο απολογισμός του ευρωπαϊκού συμφώνου ανάπτυξης που αποφασίστηκε πέρυσι. 

«Ο απολογισμός αυτός θα αποδείκνυε πόσο καλά λειτουργεί η γερμανική στρατηγική διάσωσης», αναφέρει το περιοδικό, ωστόσο τα πορίσματα ήταν αρνητικά, αν και θετικότερα για τις μεταρρυθμίσεις σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία. 

«Η ψύχραιμη διαπίστωση των (Γερμανών) υπαλλήλων ήταν πάντως ότι παντού οι αλλαγές χρειάζονταν χρόνο, έως ότου φτάσουν στην πραγματική οικονομία», σημειώνεται.

.Το αντιρατσιστικό στο επίκεντρο της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών

Με αιχμή της συζήτησης το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, συναντώνται -στο πλαίσιο των τακτικών επαφών τους- αύριο, Δευτέρα, στις 18:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο των τακτικών επαφών τους για την πορεία του κυβερνητικού έργου, οι κύριοι Αντ. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης, αναμένεται να συζητήσουν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και την εμπλοκή, που αυτό προκαλεί στην ομαλή συνεργασία των τριών αρχηγών.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος έκανε γνωστό πως θα φέρει το συγκεκριμένο θέμα στη συνάντηση της Δευτέρας, κάνοντας λόγο για «συνολική αξιολόγηση της λειτουργίας της κυβέρνησης και των προσώπων».

.«Η κυβερνητική επίθεση αισιοδοξίας συγκρούεται με την πραγματικότητα»

Μετά την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού για τον ενταφιασμό του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, με προφανή σκοπό να μην διαταραχθούν οι δίαυλοι επικοινωνίας με τη νεοναζιστική Χ.Α., οι άλλοι δύο κυβερνητικοί εταίροι καλούνται να αποδείξουν αν εννοούν όσα λέγουν τον τελευταίο καιρό για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας. 

Ταυτόχρονα όμως, στην αυριανή σύσκεψη θα αποτυπωθεί και ο βαθμός δορυφοριοποίησης του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προς την Ν.Δ.

Την ίδια στιγμή η κυβερνητική επίθεση αισιοδοξίας συγκρούεται με την ίδια την πραγματικότητα και παρά τον επικοινωνιακό πόλεμο με πολλαπλά μέσα και τρόπους, η κοινωνική απόγνωση που διακατέχει το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας, δεν αμβλύνεται ούτε παρακάμπτεται. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ανταποκρινόμενος στο αίτημα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας, δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για την ανατροπή του μνημονίου αλλά και να καταθέτει πειστικές εναλλακτικές προτάσεις εξόδου από την κρίση που θα αποκαθιστούν τις αδικίες και θα βάζουν τα θεμέλια μιας νέας πορείας για τον τόπο.

.Πλήρως αναμένεται να ανακαινιστεί το γήπεδο του Ελληνικού

Τις πρώτες παραγγελίες για το γήπεδο του Ελληνικού το οποίο θα φιλοξενήσει τους αγώνες της ΑΕΚ για τα επόμενα δύο χρόνια, έχει κάνει ήδη σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Το γήπεδο αναμένεται να ανακαινιστεί πλήρως, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της ΑΕΚ και των οπαδών της. 

Για τους λόγους αυτούς έχει παραγγείλει 22.000 πλαστικά καθίσματα χρώματος κίτρινου και μαύρου αλλά και των λυόμενων εξεδρών που θα χρησιμοποιηθούν.

Φυσικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν έχει παρατήσει το πλάνο της νέας… Νέας Φιλαδέλφειας.

Αρκετά πράγματα απ' όσα είδε στην Ιταλία τον άφησαν απόλυτα ικανοποιημένο, ωστόσο ακόμα υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετηθούν. 

Όπως, για παράδειγμα, ποια μπορεί να είναι η χωρητικότητα που θα έχει το νέο γήπεδο, με τον Μελισσανίδη να επιθυμεί κάτι κοντά στις 30.000 θέσεις.

Από το «φιξάρισμα» στο συγκεκριμένο θέμα θα εξαρτηθεί φυσικά και το τελικό σχέδιο του γηπέδου, κατ' επέκταση και το κόστος του έργου. 

Η χρηματοδότηση είναι ακόμα ένα κομμάτι που μένει να «κλείσει» οριστικά, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο μέρος από τα περίπου 50-60 εκατ. που θα απαιτηθούν έχει ουσιαστικά εξασφαλιστεί.

.Καταγγέλλει εκφοβισμό από… «μπράβους» ο Ολυμπιακός Βόλου

Μισή ώρα πριν ξεκινήσει το παιχνίδι της Καλλονής με τον Ολυμπιακό Βόλου για την Football League, οι φιλοξενούμενοι εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλουν την παρουσία «μπράβων» στο γήπεδο οι οποίοι, όπως αναφέρουν, εκφοβίζουν τα μέλη της αποστολής της ομάδας του Βόλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού Βόλου:

Εδώ και μισή ώρα πρωτοφανή γεγονότα συμβαίνουν στο γήπεδο της Καλλονής που ξυπνούν μνήμες από άλλες περιόδους και άλλα καθεστώτα. 

Τριάντα μπράβοι καθοδηγούμενοι από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Καλλονής κ. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και εν ενεργεία στέλεχος της υπηρεσίας πληροφοριών απειλούν, εκφοβίζουν και είναι έτοιμοι να προπηλακίσουν όλη την αποστολή της ομάδας του Βόλου. 

Αναρωτιέται ο κάθε Έλληνας πολίτης πως είναι δυνατόν εν ενεργεία υπάλληλος της E.Υ.Π. να μετέχει σε τέτοιες έκνομες πράξεις που γυρίζουν το ποδόσφαιρο εκατό χρόνια πίσω. 

Είναι ντροπή για όλο το αθλητικό κατεστημένο να ανέχεται τέτοιου είδους συμπεριφορές και να είναι υπέρμαχοι του : «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους. 

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου δεν θα ξεκινήσει τον αγώνα εάν η Αστυνομική Διεύθυνση Μυτιλήνης δεν παραμείνει στο ύψος της και διασφαλίσει τη σωματική ακεραιότητα και τις ομαλές συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα.

.Πολιτικό μνημόσυνο του Χ. Φλωράκη

Οκτώ χρόνια συμπληρώθηκαν στις 22 Μαΐου από το θάνατο του επίτιμου προέδρου του ΚΚΕ Χαρίλαου Φλωράκη. 
Τιμώντας τη μνήμη του η Επιτροπή Θεσσαλίας του ΚΚΕ οργάνωσε σήμερα το μεσημέρι πολιτικό μνημόσυνο στην πατρίδα του, το Παλιοζογλώπι Καρδίτσας στην τοποθεσία Αϊ Λιας, όπου βρίσκεται ο τάφος του. 

Στην εκδήλωση παρέστη και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος προσερχόμενος στην εκδήλωση έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Προχωράμε μπροστά, έχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμη των ιδεών μας, της οργάνωσής μας, στη δύναμη των αποφάσεων του 19ου συνεδρίου. 

Έχουμε μεγάλη παρακαταθήκη τους αγώνες ηρωικών γενιών που πέρασαν, της γενιάς του Χαρίλαου Φλωράκη, της ηρωικής αντίστασης του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος, των μετέπειτα αγώνων του λαού μας. Στηριζόμαστε στη δύναμη, στη ζωντάνια, στην ορμή και στην αποφασιστικότητα της νέας γενιάς».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.