.Η πόλη γιορτάζει και υποδέχεται με σειρά εκδηλώσεων τα Χριστούγεννα

Η πόλη μας βάζει τα γιορτινά της και ετοιμάζεται να υποδεχτεί τα Χριστούγεννα και το Νέο Χρόνο με σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων. 

Μίνι φεστιβάλ jazz-blues, παραδοσιακές μελωδίες με τους Encardia, θεατρική παράσταση για παιδιά, Χριστουγενιάτικες Μελωδιές από το Δημοτικό Ωδείο, αλλά και παραδοσιακά κάλαντα στους δρόμους και τέλος με μια μεγάλη συναυλία με την Σόνια Θεοδωρίδου η πόλη γιοτάζει. 

Στον ανανεωμένο χώρο του «cine Αλέκα – Τέχνη Πόλης», (Γ ́Ορεινής Ταξιαρχίας 13, πλατεία Γαρδένια, Ζωγράφου), το Ν.Π. Πολιτισμού & Αθλητισμού έχει προγραμματίσει σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων για ... περισσότερα »

.Π. Καμμένος: Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας

 «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας ούτε τη δεύτερη ούτε την τρίτη φορά, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι υποψήφιος. Ανεξάρτητα ακόμη κι αν παραιτηθεί ο κ. Σαμαράς» δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, εξερχόμενος του Κοινοβουλίου, μετά την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Στο ερώτημα «δεν θα ψηφίσετε ακόμη κι αν σας το ζητήσει ο κ. Μητσοτάκης;» ενόψει της αυριανής τους συνάντησης, ο κ. Καμμένος είπε: «Δεν συζητάω τέτοια με τον κ. Μητσοτάκη. Θα έχουμε μια πολιτική συζήτηση, όπως κάνουμε πάντα».  
Αναφερόμενος στο σημερινό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εκτίμησε πως είναι ξεκάθαρο και σημαίνει «εκλογές». 

«Δεν μπόρεσαν να πείσουν με οποιοδήποτε μέσον Έλληνες βουλευτές, οι οποίοι κατά συνείδηση ψηφίζουν. Είμαι σίγουρος και για τις άλλες ψηφοφορίες, όπως είμαι σίγουρος ότι ο ελληνικός λαός δεν τρομοκρατείται. Ο κ. Σαμαράς πρέπει να εγκαταλείψει την κυβέρνηση» σημείωσε.  

Τέλος, ο κ. Καμμένος τόνισε: «Η επιχείρηση τρομοκράτησης των βουλευτών απέτυχε. Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει κανένας φόβος όταν λειτουργεί η Δημοκρατία. Θα προχωρήσουμε με δημοκρατικές διαδικασίες στην αντικατάσταση αυτής της κυβέρνησης και στην απαλλαγή της χώρας από την ξένη κατοχή που έχουν επιβάλλει το Βερολίνο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

.160 ψήφοι για τον Σταύρο Δήμα

Άκαρπη απέβη η αποψινή πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας καθώς η πρόταση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τον κ. Σταύρο Δήμα συγκέντρωσε 160 θετικές ψήφους έναντι 135 παρών που ερμηνεύονται ως αρνητικές ψήφοι ενώ υπήρξαν και 5 απόντες. 

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται πλέον στην 2η ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη 23 Δεκεμβρίου, οπότε και πάλι απαιτούνται 200 ψήφοι για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα απαιτηθεί και 3η ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στις 29 του μηνός οπότε χρειάζονται 180 ψήφοι. Στην αποψινή ψηφοφορία εκτός απο τους 15... περισσότερα »

.«Παρών» από Πολύδωρα, Πανούση και Τατσόπουλο

«Παρών» ψήφισαν στην πρώτη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, οι Βύρων Πολύδωρας, Γιάννης Πανούσης και Πέτρος Τατσόπουλος.

Οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές, Πολύδωρας και Τατσόπουλος δεν στήριξαν τελικά την πρόταση της κυβέρνησης, καθώς δεν υπερψήφισαν το Σταύρο Δήμα στην προεδρική εκλογή. Το ίδιο έπραξε και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Πανούσης.

.«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αλληλοκατηγορούνται για το ποιος αποσταθεροποιεί την οικονομία και τη χώρα»

Ένας νέος «δικομματικός καβγάς» στήνεται ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, λίγη ώρα πριν την ομιλία του στην εκδήλωση για τα 96 χρόνια του ΚΚΕ, στο Παλέ ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης και κάλεσε τον λαό να τους γυρίσει την πλάτη.

«Με αφορμή την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας στήνεται ένας νέος δικομματικός καβγάς, στήνεται μια νέα πολιτική πόλωση, γνωστή βέβαια από τα παλιά. Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ αλληλοκατηγορούνται για το ποιος αποσταθεροποιεί την οικονομία και τη χώρα», είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε: «Στην πραγματικότητα και οι δύο δίνουν εξετάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στις αγορές, στο μεγάλο κεφάλαιο, θέλουν το λαό στη γωνία. 

Θέλουν το λαό στη γωνία, παροπλισμένο, να παρακολουθεί τις εξελίξεις άκριτα, να αποδέχεται τα Μνημόνια διαρκείας, να αποδέχεται τις συμφωνίες αυστηρής επιτήρησης από τους δανειστές, να αποδέχεται τα δεσμά της Ε.Ε. και τις αλυσίδες της Ευρωζώνης. Αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αντιτάξει ένα αποφασιστικό «όχι» σε όλα αυτά. 

Να γυρίσει την πλάτη σε όλους αυτούς να ενισχύσει την πολιτική δύναμη που με σταθερότητα με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται στο πλευρό του. Το ΚΚΕ, που θα βρίσκεται και την άλλη μέρα, την επόμενη μέρα από τις ερχόμενες εκλογές, από τις οποιεσδήποτε εξελίξεις».

.«Ανοίγει ο δρόμος για εκλογές»

Την εκτίμηση ότι με το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας ανοίγει ο δρόμος για τις εκλογές, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Με βάση το σημερινό αποτέλεσμα ανοίγει ο δρόμος για εκλογές» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ κατέδειξαν την ανάγκη και έστειλαν μήνυμα ότι δεν μπορούν να συνεχιστούν οι πολιτικές που ακολουθούνται στη χώρα

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.