.Πρωτοφανής ομολογία Τσακαλώτου: Ήμασταν άσχετοι με τη διαπραγμάτευση

Αυτό που συμβαίνει με αυτή την κυβέρνηση είναι ανήκουστο. Σε οποιαδήποτε κανονική χώρα θα έπρεπε να τους είχαν πάρει με τις πέτρες –μεταφορικά και πολιτικά μιλώντας πάντα. Αφού μας έπρηξαν 100 μέρες ότι διαπραγματεύονται δήθεν σκληρά έρχεται ο συντονιστής της ομάδας διαπραγμάτευσης και alter ego του πρωθυπουργού Τσίπρα και δηλώνει χωρίς αιδώ ότι στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν άσχετοι με τις διαπραγματεύσεις!

 Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «όσοι λένε ότι στην αρχή της διαπραγμάτευσης δεν είχαμε συγκεκριμένες προτάσεις έχει βάση αλήθειας. Αλλά ήμασταν καινούργιοι στη διακυβέρν... περισσότερα »

.Κομισιόν: Πολύ νωρίς να πούμε ότι περιμένουμε τελική συμφωνία στις 11 Μαΐου

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις του Brussels Group και σήμερα Πέμπτη, αλλά σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, οι διεργασίες θα διεξαχθούν και κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου. 

Σε «αγώνα δρόμου» εξελίσσονται και πάλι οι διαπραγματεύσεις καθώς «τίποτα δεν έχει τελειώσει», όπως δηλώνει ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

 Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και στη δήλωση του Ολλανδού Προέδρου του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ που τόνισε πως, «τις τελευταίες ημέρες υπήρξε μια πρόοδος στις συνομιλίες. Αυτό είναι καλό αλλά είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι περιμένου... περισσότερα »

.Τι τρέχει; Απείχε ξανά από κρίσιμη ψηφοφορία η Κωνσταντοπούλου – Καταψήφισε ο Χαικάλης

*Οι πρώτες διαφοροποιήσεις στην κυβέρνηση καταγράφηκαν σήμερα στην ονομαστική ψηφοφορία για το αθλητικό νομοσχέδιο στη Βουλή, με αποχή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο επίμαχο άρθρο 5 και με την καταψήφιση όλων των άρθρων από το βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλο Χαικάλη.* 

Έκπληξη και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Χάρης Κάτανας, ο οποίος επίσης διαφοροποιήθηκε ως προς το άρθρο 5, που αφορά στη δυνατότητα της ΕΠΟ να επιλέγει τακτικούς δικαστές, ενώ ψήφισε όλα τα υπόλοιπα άρθρα.

 Ο κ. Σταύρος Κοντονής έκανε αλλαγές της τελευταίας στιγμής στα άρθρα 5 και 15 και έτσι το τελευταίο αποσύρθηκε απ... περισσότερα »

.Πώς ξεκλείδωσε ο δρόμος για τη συμφωνία ... Αλλαγή κλίματος με ασφαλιστικό και εργασιακά στο τραπέζι

Μεγάλες προσδοκίες για συμφωνία μεταξύ Αθήνας και δανειστών, ακόμη και τις επόμενες μέρες δημιουργούνται τις τελευταίες ώρες, ενώ στο τραπέζι μπαίνουν πλέον ξεκάθαρα τα εργασιακά και το ασφαλιστικό. 

Μετά την ξαφνική εμπλοκή που είχε περιγράψει το Μέγαρο Μαξίμουείναι εμφανές ότι υπάρχει πρόοδος ενώ μπαίνουν θέματα που, όλο αυτό το διάστημα, η κυβέρνηση θεωρούσε «κόκκινες γραμμές» και ήθελε την μετάθεσή τους για τη «μεγάλη» διαπραγμάτευση. 

Πλέον κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να υπάρξει μια πρώτη συμφωνία μέσα στις επόμενες μέρες, αλλά και δήλωση προόδου στο Eurogroup, κάτι που θα ... περισσότερα »

.Βενιζέλος: Δε θα βγάλουμε την κυβέρνηση από τη δύσκολη θέση

Το ΠΑΣΟΚ δεν προτίθεται να βγάλει την κυβέρνηση από τη δύσκολη θέση, αν αντιμετωπίσει δυσκολίες κατά τη διαδικασία ψήφισης, από τη Βουλή, της συμφωνίας που θα φέρει η κυβέρνηση και η οποία θα βάζει τη χώρα στο τρίτο μνημόνιο, σε ένα χειρότερο μνημόνιο από το ισχύον, αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελου Βενιζέλου. 

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «δυστυχώς η συμφωνία σημαίνει βαθύτερα στο μνημόνιο, μνημόνιο τρία» προσθέτοντας ότι «εδώ μας έφερε η κυβέρνηση της πρώτης φοράς Αριστερά». Επίσης, ο κ. Βενιζέλος αναφέρει ότι για ...περισσότερα »

..«Πολιτικός τυχοδιωκτισμός είναι η μανία παραμονής στην εξουσία»

«Πολιτικός τυχοδιωκτισμός είναι η μανία παραμονής στην εξουσία, κάτω από οποιουσδήποτε όρους, εισάγοντας μνημόνια και σκληρά μέτρα λιτότητας. 

Το ΠΑΣΟΚ με ένα κείμενο όλο εμπάθεια εξακολουθεί την πολιτική των προσωπικών βολών εναντίον μου, που εγκαινίασε προ ημερών στη Βουλή», αναφέρει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας. 

Ο κ. Μάρδας αναφέρει, επίσης: «Ως προς τη συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος μου, σύμφωνα με την οποία δήθεν μετέφερα 80 χιλιάδες ευρώ, τον Μάρτιο, στο Λουξεμβούργο και η οποία καταρρίπτεται με τα όσα αποδεικτικά στοιχεία προσκόμισα, εκεί... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.