. Χωρίς απόδειξη… δεν θα πληρώνουν οι πελάτες


Το ενδεχόμενο να μην έχει υποχρέωση ο πελάτης να πληρώνει κανένα ποσό σε χώρους εστίασης, αν δεν προσκομίζεται απόδειξη λιανικής, εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Όπως ανέφερε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σκορδάς σχετικά με τοθέμα των τιμοκαταλόγων στους χώρους εστίασης και αναψυχής, θα είναι η δημιουργία ένας τιμοκαταλόγου με τρεις στήλες.

«Δεν θα γράφει μόνο το ποσοστό του ΦΠΑ, θα γράφει και το αξιακό ποσό γιατί επειδή δεν υπάρχει αυτή η απόλυτη εμπέδωση στον καταναλωτή του πόσο είναι ο φόρος που καταβάλει για αυτές τις αγορές έχει δημιουργήσει μια χαλαρότητα στο να ζητάμε την απόδειξη. 
Σκεφτόμαστε να μπει και μια υποχρέωση αναγραφής στους τιμοκαταλόγους ότι αν δεν προσκομίζεται απόδειξη να μην έχει υποχρέωση ο πελάτης να πληρώνει κανένα ποσό. 
Νομίζω ότι και ο κόσμος του εμπορίου και της αγοράς θα εκτιμήσει αυτή την απλοποίηση και θα μετακυλήσει το όφελος που αποκτά στις τελικές τιμές».

. Αγχωτική νίκη για τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας


Αγχώθηκε και άγχωσε τον κόσμο του που έδωσε «βροντερό παρών» στο ΣΕΦ αλλά ακόμα και έτσι, ο Ολυμπιακός κατάφερε να νικήσει την Κάχα Λαμποράλ 85-81 στην πρεμιέρα του στον 3ο όμιλο της Ευρωλίγκας.

Ο Πολωνός Ματσέι Λάμπε… έλαμψε (18π) και παραλίγο να κάνει αδιόρθωτη ζημιά στον πρωταθλητή Ευρώπης αλλά εκείνος έδειξε αντανακλαστικά.

Με τους Σπανούλη και Άντιτς να δίνουν υπερπολύτιμες λύσεις στο τέλος, η ομάδα του Μπαρτζώκα κατάφερε να πάρει το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα δείχνοντας όμως ότι έχει ακόμα πολλά πράγματα να διορθώσει.

Τα πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και ειδικά στην αμυντική του λειτουργία, είναι σίγουρα ένα κομμάτι που ο Ολυμπιακός θέλει δουλειά. Σήμερα στο ΣΕΦ, αυτό λίγο ήθελε να του κοστίσει ακριβά. 

Ο Λάμπε έγινε στην πορεία του αγώνα μείζον πρόβλημα για την ομάδα του Πειραιά που κοντά στο καλάθι είχε σαφές πρόβλημα να αντιμετωπίσει τα «ψηλά σχήματα» του Ιβάνοβιτς.

Επιθετικά, οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν πολύ σωστά τα ποσταρίσματα του Πρίντεζη (17 π) αλλά και του Περπέρογλου (14π) με τον τελευταίο να δίνει πολύτιμες λύσεις και από την γραμμή των τριών πόντων. 

Ιδιαίτερα αποτελεσματικός και ο Άντιτς, ειδικά στα τελευταία λεπτά, βοήθησε να… ξεπεραστεί το περίεργο παιχνίδι των Ισπανών και να έρθει η πρώτη νίκη στην Ευρωλίγκα.

.Πώς θα πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας


Χωρίς την ταλαιπωρία της προμήθειας του σήματος, αλλά μέσω του Διαδικτύου και τραπεζών, θα πληρώσουν φέτος τα τέλη κυκλοφορίας οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων. Τα σχετικά ειδοποιητήρια θα αναρτηθούν ηλεκτρονικά.

Οι πολίτες, είτε με τον κωδικό τους για το TAXISΝΕΤ, είτε με το ΑΦΜ τους, θα μπορούν να μπαίνουν στο διαδίκτυο για να βρουν τον κωδικό πληρωμής.

Στη συνέχεια, θα πηγαίνουν στην τράπεζα της επιλογής τους για να πληρώνουν το τέλος και θα λαμβάνουν την απόδειξη πληρωμής.

Προσοχή, όμως. Η απόδειξη της τράπεζας θα ισχύει σαν αποδεικτικό στοιχείο μόνο αν αναγράφει τον αριθμό κυκλοφορίας!

Τα σχετικά ειδοποιητήρια αναμένεται να έχουν ανέβει στο σύστημα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Η προθεσμία πληρωμής λήγει στις 31 Δεκεμβρίου. Όσοι δεν το κάνουν μέχρι τότε -ή μέχρι όποτε δοθεί παράταση-, θα καλούνται στη συνέχεια να πληρώνουν το διπλάσιο ποσό.

Από τη νέα διαδικασία, το Δημόσιο αναμένεται να εξοικονομήσει περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ, αφού γλιτώνει κατ΄ αυτό τον τρόπο τα έξοδα εκτύπωσης και αποστολής των σημάτων. 

Επιπλέον, στο σχεδιασμό προβλέπεται να συνδεθούν τα περιπολικά της αστυνομίας με το TAXISNET για να ελέγχεται επί τόπου αν ο ιδιοκτήτης του οχήματος έχει πληρώσει το τέλος.

. Άνεργος ένας στους τέσσερις Έλληνες


Σοκάρουν τα στοιχεία για την ανεργία καθώς τον Ιούλιο ανήλθε στο 25,1% και ο αριθμός των ανέργων διαμορφώθηκε στο 1.261.604.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή το ποσοστό ανεργίας τον Ιούλιο του 2012 ανήλθε έναντι 17,8% τον Ιούλιο του 2011 και 24,8% τον Ιούνιο του 2012.

Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Ιούλιο του 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.763.142 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.261.604 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.356.276 άτομα.

Η ανεργία στους άνδρες αυξήθηκε στο 22,3%, έναντι 15,1% τον Ιούλιο 2011, ενώ στις γυναίκες αναρριχήθηκε στο 29%, από 21,4% πέρυσι. Στους νέους ηλικίας 15-24 ετών η ανεργία ανήλθε στο 54,2%, από 42,6% πέρυσι.

Στις περιφέρειες της χώρας με την μεγαλύτερη ανεργία ξεχωρίζουν η Περιφέρεια Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας με ανεργία 27,1%, η Περιφέρεια Αττικής με ανεργία 25,2%, έναντι 24,6% πέρυσι τον Ιούλιο και η Περιφέρεια Μακεδονίας - Θράκης με ανεργία 24,9%.

Τον Ιούλιο οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 329.086 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2011 (μείωση 8,0%) και αυξήθηκαν κατά 5.364 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012 (αύξηση 0,1%).

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 377.991 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2011 (αύξηση 42,8%) και κατά 23.255 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012 (αύξηση 1,9%).

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, μειώθηκαν κατά 2.236 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2011 (μείωση 0,1%) και κατά 3.406 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012 (μείωση 0,1%).

.Ο Βενιζέλος στην Επιτροπή Διαφάνειας


Είχα πάντα τη βεβαιότητα ότι το usb που μου παρέδωσε ο κ. Διώτης είχε διατηρηθεί και στο ΣΔΟΕ, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενώπιον της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της Βουλής που ασχολείται με την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». 
Ο κ. Βενιζέλος, σημείωσε επίσης ότι είχε την εντύπωση ότι η λίστα είχε ήδηαξιοποιηθεί ως αφετηρία έρευνας από το Σώμα Διώξης, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι το ΣΔΟΕ σε καμία περίπτωση δεν ζητά ή περιμένει ειδική εντολή από τον υπουργό για να κάνει τη δουλειά του.
Αναφερόμενος στο αίτημα των δύο οικονομικών εισαγγελέων να ζητηθεί η επίμαχη λίστα εκ νέου από το γαλλικό υπουργείο οικονομικών, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η εισαγγελική αμφισβήτηση της γνησιότητας αναδεικνύει το επισφαλές του υλικού μιας και, όπως είπε, ένα ψηφιακό υλικό προϊόν υποκλοπής είναι πιθανόν να έχει υποστεί αλλοιώσεις πρωτίστως από αυτόν που το υπέκλεψε, από διάφορες υπηρεσίες η και παράγοντες υπηρεσιών.
«Δεν έχω κανένα λόγο πρόσθεσε πάντως να αμφιβάλλω για τον κ. Διώτη αλλά ένα παράνομο υλικό είναι επισφαλές».
Επανέλαβε επίσης ότι το υλικό παρέμενε στο γραφείο του χωρίς να έχει χρησιμοποιηθεί 
και απαντώντας σε όλους όσοι όπως είπε έσπευσαν να χυδαιολογήσουν κατηγορώντας τον ότι το κρατούσε και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου τόνισε ότι δυσκολεύτηκε πολύ να θυμηθεί το φλασάκι 

.Επανεκκίνηση διαλόγου με... «αγκάθια»


Μπορεί Αθήνα και Άγκυρα να εξέφρασαν χθες αμοιβαία βούληση για επανεκκίνηση του ελληνοτουρκικού διαλόγου, και μάλιστα όπως επιβεβαίωσε σήμερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών οι διερευνητικές επαφές θα ξεκινήσουν εντός των επόμενων εβδομάδων, ωστόσο τα «αγκάθια» παραμένουν...Συγκεκριμένα, σε ανεπίσημηενημέρωση που παρείχε σε κάποιους δημοσιογράφους ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου 

επανέλαβε πως η Τουρκία δεν θα αποδεχθεί μονομερή ανακήρυξη της ΑΟΖ, χωρίς προηγούμενη ρύθμιση των χωρικών υδάτων αλλά και της υφαλοκρηπίδας, ενώ επανέλαβε ότι το Καστελόριζο πρέπει να εξαιρεθεί από τη διαπραγμάτευση για το Αιγαίο, εμμένοντας δηλαδή στην άποψη ότι ανήκει στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Αθήνα, πάντως, απαντά μέσω του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρη Δελαβέκουρα πως με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας, η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών είναι κυριαρχικό δικαίωμα κάθε χώρας, ενώ τόνισε πως οι διερευνητικές επαφές 
γίνονται «για να βρεθεί ο κοινός τόπος προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας σε όλο το εύρος από τον Έβρο έως το Καστελόριζο». 

Μάλιστα, όπως επανέλαβε στόχος είναι η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών με όλες τις γειτονικές χώρες, όπως έχει γίνει με την Ιταλία από το 1977, με την Αλβανία, ενώ συνεχίζονται οι επαφές και με τη Λιβύη αλλά και την Αίγυπτο, παρά την κρίση. 

Στο πλαίσιο αυτό, σημαντική κρίνεται και η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Εξωτερικών, Δ. Αβραμόπουλος την ερχόμενη Πέμπτη συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια στο Κάιρο.

Όσον αφορά το θέμα της λαθρομετανάστευσης, θέμα που έθεσε και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών στις κατ' ιδίαν συναντήσεις τους με τον κ. Νταβούτογλου, 
ιδιαίτερα λόγω και της κρίσης στη Συρία...μάλλον δεν υπήρξε σαφής απάντηση από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, γι' αυτό και στο σχετικό ερώτημα ο κ. Δελαβέκουρας απάντησε πως μπορεί σε τεχνικό επίπεδο να υπάρχει καλύτερη συνεργασία με την Τουρκία, 

ωστόσο, υπάρχει μια διμερής συμφωνία επανεισδοχής που θα πρέπει να εφαρμοσθεί, ενώ σε κάθε περίπτωση, όπως τόνισε, η Αθήνα θα συνεχίσει να είναι σε συνεχή επαφή με την Άγκυρα καθώς η Τουρκία, όπως είπε χαρακτηριστικά, αποτελεί βασικό κρίκο αυτού του κρίσιμου θέματος.

.Ο ΣΥΡΙΖΑ για Νταβούτογλου


Τη στάση της Τουρκίας που εμμένει στην τακτική αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, επισημαίνει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Α. Νταβούτογλου, χθες στην Αθήνα. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι είναι υπέρ της βελτίωσης των σχέσεων της χώρας μας με την Τουρκία. 
Ωστόσο, όπως σημειώνει, για να γίνει κάτι τέτοιο -το οποίο θα είναι προς όφελος και των δύο λαών- πρέπει να υπάρξουν και βήματα από την πλευρά της γείτονος.
Προσθέτει,επίσης, ότι οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Νταβούτογλου προς τους Έλληνες δημοσιογράφους αποδεικνύουν ότι η Τουρκία έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της εν όψει της επίπονης αλλά αναγκαίας προσπάθειας που πρέπει να καταβληθεί για να γυρίσει σελίδα στις διμερείς σχέσεις.
«Υπό το φως των δηλώσεων αυτών αλλά και των χθεσινών δύο παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου, καθώς και μιας παράβασης του FIR Αθηνών, επισκέψεις σαν τη χθεσινή συνοψίζονται σε απλή ανταλλαγή φιλοφρονήσεων, άνευ ουσίας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. 

.Νέα κρίση Τουρκίας - Συρίας


Εξοπλισμός και στρατιωτικά εφόδια είναι σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το υλικό που βρέθηκε και κατασχέθηκε χθες στο συριακό αεροσκάφος που εξαναγκάστηκε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Άγκυρας.
Κατά την κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα στην Άγκυρα με τον πρόεδρο του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ, ο Ερντογάν ρωτήθηκε σχετικά με το αεροσκάφος και απάντησε ότι αφού έγινε η σχετική έρευνα, καταγράφηκε και κατασχέθηκε το εν λόγω υλικό. 
Είπε μάλιστα ότι οι αρμόδιες αρχές ερευνούν τι ακριβώς είναι το υλικό και τόνισε πως «αν παραστεί ανάγκη θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση».
Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε πως «δόθηκε στους επιβάτες η δυνατότητα να ξεκουραστούν στην αίθουσα αναμονής, αλλά βγήκαν μόνο μερικά άτομα τα οποία στη συνέχεια επέστρεψαν στο αεροσκάφος. Τους παρασχέθηκαν στο αεροσκάφος και τρόφιμα».
Ο Ερντογάν είπε ότι «σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες, τα πολιτικά αεροσκάφη σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να μεταφέρουν όπλα, εφόδια και άλλο στρατιωτικό υλικό» και πρόσθεσε: 
«Δυστυχώς παραβιάστηκε αυτή η απαγόρευση. Πρόκειται για εφόδια και στρατιωτικό εξοπλισμό με αποστολέα έναν ρωσικό οργανισμό και παραλήπτη το υπουργείο Άμυνας της Συρίας».
Ερωτηθείς εάν η αναβολή της επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου Πούτιν στην Τουρκία οφείλεται στο περιστατικό αυτό, ο Ερντογάν είπε ότι «η επίσκεψη είναι κάτι στο οποίο μείναμε σύμφωνοι στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε πριν από τέσσερις μέρες με τον πρόεδρο Πούτιν. 
Οι διπλωματικές αρχές των δύο χωρών, μετά τη συνομιλία αυτή καθόρισαν ως ημερομηνία επίσκεψης την 3η Δεκεμβρίου, πράγμα που ανακοινώθηκε επισήμως σήμερα. Συνεπώς τα δύο θέματα δεν έχουν μεταξύ τους καμία σχέση».
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει "κίνδυνος" κλιμάκωσης της σύγκρουσης μεταξύ της Συρίας και της Τουρκίας, την "αυτοσυγκράτηση" της οποίας "καλωσόρισε", προκειμένου να "αποφευχθεί το ξέσπασμα" μιας ευρύτερης σύρραξης, σε συνέντευξή του στα τηλεοπτικά δίκτυα RFI/France24/TV5Monde.
Ερωτηθείς σχετικά με μια πιθανή κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ της Άγκυρας και της Δαμασκού, ο κ. Ολάντ απάντησε: "Είναι ένας κίνδυνος και η Τουρκία επέδειξε ιδιαίτερη αυτοσυγκράτηση".
Ο Γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε πως "θέλω να χαιρετίσω τη στάση των ηγετών της, επειδή υπήρξαν επιθέσεις και προκλήσεις".

.Διαδυκτιακός οδηγός για παιδιά


Έναν νέο online οδηγό ασφάλειας για παιδιά από 6 έως 12 ετών δημιούργησε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου. Ο οδηγός εστιάζει σε τέσσερα βασικά θέματα (ασφάλεια, επικοινωνία, ηλεκτρονική παρενόχληση, διασκέδαση και κατέβασμα αρχείων).
Στην online πλατφόρμα του οδηγού τα παιδιά αλλά και οι γονείς τους θα βρουν συμβουλές, χρυσούς κανόνες, κουίζ, παζλ και παιχνίδια, μέσω των οποίων αποκτούν τις απαραίτητες πληροφορίες για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου.
Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου επισημαίνει, ιδιαίτερα, ότι ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς για τη δημιουργία δραστηριοτήτων μέσα στην τάξη.
Οι χρήστες έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να «κατεβάσουν» στον υπολογιστή τους τον ειδικό Οδηγό Ασφάλειας σε μορφή PDF, ο οποίος περιλαμβάνει δύο βιβλιαράκια ασφαλείας για το Διαδίκτυο - τον οικογενειακό οδηγό διασκέδασης και τον οδηγό για γονείς που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οι εκπαιδευτικοί - 
μαζί με 12 κάρτες περιπτώσεωνγύρω από θέματα ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου, τις οποίες μπορούν να κόψουν τα παιδιά και στη συνέχεια να διαβάσουν και να συζητήσουν μαζί με τους γονείς ή τους δασκάλους τους.
Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές μπορούν να βρουν τον online οδηγό στη διεύθυνση www.esafetykit.net.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, ο online οδηγός έχει δημιουργηθεί σε έντεκα ευρωπαϊκές γλώσσες, ως αποτέλεσμα της γνώσης του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης για ένα Ασφαλέστερο Διαδίκτυο, Insafe, με πρωτοβουλία του European Schoolnet, συντονιστή του Δικτύου Insafe.
Στην ελληνική γλώσσα, o online οδηγός υλοποιήθηκε από τη δράσηSaferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

.«Η ρήτρα αντικατάστασης που ζητά η ΔΗΜΑΡ είναι ρήτρα επιτυχίας», λέει ο Ν. Τσούκαλης


«Θέλουμε μία λύση-πακέτο, δηλαδή να πειστούν οι Έλληνες πολίτες ότι οποιαδήποτε μέτρα ληφθούν τώρα θα είναι τα τελευταία, και ότι σε τελευταία ανάλυση, μετά την οποιαδήποτε τέτοια απόφαση-πλαίσιο, κατά 80-90% η εξέλιξη θα εξαρτάται από εμάς και όχι από την αναμονή της επόμενης δόσης», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Ν. Τσούκαλης, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Ο κ. Τσούκαλης τόνισε πως η ρήτρα που ζητά η ΔΗΜΑΡ είναι η ρήτρα της επιτυχίας και ανέφερε χαρακτηριστικά: «η ρήτρα απόκλισης είναι η ρήτρα της ήττας, της αποτυχίας. Εδώ μιλάμε για επιτυχία του προγράμματος. Αυτό το οποίο επιθυμούμε και φιλοδοξούμε είναι να πετύχει το πρόγραμμα. Γι' αυτό εμείς βάζουμε ως πρωτεύουσα τη ρήτρα αντικατάστασης?».

.Να επανέλθουν στα δικαστήρια καλεί τους δικαστές ο Ι.Τέντες


Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες καλεί τους δικαστές και εισαγγελείς να επανέλθουν στα καθήκοντά τους και να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, καθώς η μερική αποχή από τα καθήκοντά τους είναι κόντρα στις συνταγματικές επιταγές.
Ειδικότερα, ο κ. Τέντες, σε σημερινό έγγραφο του προς όλους τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς της χώρας, 

υπογραμμίζει ότι «οι δικαστικοί λειτουργοί, υπό το κράτος της δικαιολογημένης πικρίας τους για τις διαφαινόμενες περαιτέρω υπέρμετρες περικοπές των αποδοχών τους, συνεχίζουν να προβαίνουν σε διακοπές συνεδριάσεων, οι οποίες στην πραγματικότητα συνιστούν μερική αποχή από το δικαιοδοτικό έργο τους».

Όμως, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός θέτει στην συνέχεια θέμα αντισυνταγματικότητας των ενεργειών των συναδέλφων του, επισημαίνοντας: 

«Αντιδράσεις του είδους αυτού είναι ασυμβίβαστες προς τη συνταγματική θέσητων δικαστικών λειτουργών, αναιρούν το ρόλο τους ως φορέων της τρίτης εξουσίας του πολιτεύματος και υπονομεύουν τα ίδια τα επιχειρήματα που προβάλλουν, προς στήριξη των δικαίων αιτημάτων τους για ανάλογη με το λειτούργημά τους μισθολογική μεταχείριση. 

Είναι αυτονόητο ότι αναμένουν από τους φορείς των άλλων συντεταγμένων εξουσιών το σεβασμό της συνταγματικής διατάξεως που επιβάλλει την ιδιαίτερη κατά τα ανωτέρω μεταχείρισή τους. Συμψηφισμός, όμως, αντισυνταγματικών συμπεριφορών είναι αδιανόητος».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.