.O ΝΟΕΜΒΡΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Τι μπορεί να συμβεί όταν τα παλιά παιχνίδια ζωντανεύουν και κάνουν  τη δική τους επανάσταση και το φεγγάρι εγκαταλείπει τον ουρανό, ψάχνοντας μια ζεστή, μικρή αγκαλιά; Τις απαντήσεις θα τις βρείτε στο Μουσείο «Μαρίκα Κοτοπούλη»(Αλ. Παναγούλη 17, Ζωγράφου),  πρωϊνά του  Σαββάτου, στις 11:00.
Εκεί,  τα παραμύθια ζωντανεύουν και οι συγγραφείς συναντούν τους μικρούς αναγνώστες τους, με τη βοήθεια δυο ηθοποιών, ενός φλάουτου και πολλών …διαδραστικών παιχνιδιών.
Οι  ηθοποιοί Εύα Καμινάρη και Κοραλία Τσόγκα θα αφηγηθούν, θα δραματοποιήσουν, θα αυτοσχεδιάσουν, ενώ, ο μουσικός Νικόλας Φραγκοπανάγος, με το φλάουτό του θα δημιουργήσει μουσικές ατμόσφαιρες και όλοι μαζί θα συμπαρασύρουν τα παιδιά να τραγουδήσουν αγαπημένα, γνωστά και άγνωστα τραγούδια.
Σάββατο 23 Νοεμβρίου: «Η επανάσταση των παλιών παιχνιδιών,  του Χρήστου Μπουλώτη», εκδόσεις Καλέντης.
(για παιδιά δημοτικού)

 Σάββατο 30 Νοεμβρίου:»Μια ζεστή μικρή αγκαλιά της Μάνιας Καπλάνογλου»,εκδόσεις Πατάκη.
(για παιδιά 4 έως 8 ετών)

 Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, κάντε εγκαίρως την κράτησή σας, στα τηλέφωνα 210:7713802/7788916 (ώρες γραφείου).

.Στη ναφθαλίνη της κομματικής νομενκλατούρας

Αυτό που θα διαβάσετε σήμερα δεν είναι τίποτα καινούργιο, ούτε φιλοδοξώ να ανακαλύψω την πυρίτιδα. Και οι πέτρες γνωρίζουν πλέον γνωρίζουν ότι κυρίως τα τελευταία χρόνια οι πολίτες αποστρέφονται τους πολίτικους , τους γυρίζουν την πλάτη, ενώ παρατηρείται ολοένα μια μειούμενη υποστήριξη σε αντιπροσωπευτικούς θεσμούς του δημοκρατικού πολιτεύματος και καχυποψία των πολιτών, η οποία με τη σειρά της οδηγεί στην πολιτική αποξένωση. Δεν είναι τυχαίο ότι σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας για την Ελλάδα πολιτικά κόμματα και τα ΜΜΕ θεωρούνται οι ποιο «διεφθαρμένοι» θεσμοί. Απότο... περισσότερα »

.ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ 2014 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ...

Υπεροκταπλασιάστηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης οι φόροι στην ακίνητη περιουσία, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τον προϋπολογισμό του 2014 που κατατέθηκε στη Βουλή...

Επιπρόσθετα, από 1ης Ιανουαρίου τίθεται σε εφαρμογή σειρά νέων επαχθών μέτρων για τους ιδιοκτήτες αλλά και για όσους αγοράζουν ή πωλούν ακίνητα, όπως η επιβολή «πόθεν έσχες» με βάση τις εξωπραγματικές αντικειμενικές αξίες που εξακολουθούν να ισχύουν, η επιβολή φόρου υπεραξίας κ.ά.

Τις επισημάνσεις αυτές παρουσίασε ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς μιλώντας χθες σε εκδήλωση της Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων Πάτρας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πολυσυνεδρίου «Forum Ανάπτυξης - 16ο Money Show Πάτρας», παρουσία εκπροσώπων αρχών και φορέων του νομού Αχαΐας.

Ο κ. Παραδιάς σημείωσε ότι η εκτός πάσης λογικής φορολογική επιβάρυνση των ιδιοκτητών ακινήτων υλοποιήθηκε σε περίοδο που η μισθωτική αγορά έχει καταρρεύσει, χιλιάδες ακίνητα ακόμη και σε εμπορικούς δρόμους παραμένουν ξενοίκιαστα, τα ενοίκια μειώνονται διαρκώς (όταν εισπράττονται), 

οι αγοραπωλησίες ακινήτων έχουν πρακτικά ανασταλεί και οι ιδιοκτήτες στερούνται της δυνατότητας να εκχωρήσουν μέρος της περιουσίας τους στο Δημόσιο έναντι υφιστάμενων ή μελλοντικών υποχρεώσεων προκειμένου να αποφύγουν τον κίνδυνο φυλάκισης για χρέη προς το Δημόσιο.

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο καθηγητής του Τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Διονύσιος Χιόνης, αντιπρόεδρος του δ.σ. της ΠΟΜΙΔΑ, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η αγορά ακινήτων αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της οικονομικής ανάπτυξης και ότι η δημοσιονομική προσέγγιση των θεμάτων της ακίνητης περιουσίας  αφαιρεί την οποιαδήποτε αναπτυξιακή της συμβολή.

Ο φορολογικός σύμβουλος της ΠΟΜΙΔΑ και του ΔΣΑ δικηγόρος Ευστάθιος Μπακάλης επεσήμανε ότι οι δυνατότητες δικαστικής προστασίας των ιδιοκτητών που αδυνατούν να καλύψουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις είναι περιορισμένες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών Νίκος Παπάκος ανέφερε ότι η απόφαση του ΣτΕ που απαγορεύει τη διακοπή ρεύματος για όσους δεν πληρώνουν το «χαράτσι» ήταν μια επιτυχία, ενώ αποκάλυψε ότι το τελευταίο διάστημα το Δημόσιο προχωρά σε πλειστηριασμούς ακινήτων για οφειλές μεγάλων χρηματικών ποσών.

Τέλος, η πρόεδρος της Ενωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων νομού Αχαΐας Κυριακή Αθανασιάδου είπε στην ομιλία της ότι η πολιτεία διαχειρίζεται την εξαθλίωση των πολιτών, οι οποίοι όμως, όπως τόνισε, δεν χρειάζονται διακηρύξεις ελεημοσύνης αλλά προστασία των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους.

.Ελενόπουλος κατά Αντώναρου

Επίθεση εναντίον του Βαγγέλη Αντώναρου, τελευταίου κυβερνητικού εκπροσώπου της κυβέρνησης Καραμανλή, εξαπολύει, με δήλωσή του, ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε θέματα Τύπου, Γιώργος Ελενόπουλος.
Αφορμή για την απάντηση-επίθεση του κ. Ελενόπουλου ήταν κάποια συνεχόμενα σχόλια του κ. Αντώναρου στο twitter, με τα οποία κατηγορούσε τον κ. Παπανδρέου, ως αποκλειστικό υπεύθυνο των όσων ζουν σήμερα οι Έλληνες. 
Σύμφωνα με τις αναρτήσεις του κ. Αντώναρου στο κοινωνικό δίκτυο, ο κ. Παπανδρέου «υπέκλεψε τη ψήφο των Ελλήνων με το "λεφτά υπαρχουν"», «μας οδήγησε συστηματικά και με πρόθεση στ Μνημόνιο και στην αγκαλιά του ΔΝΤ», «αποκαλούσε τους Έλληνες "διεφθαρμένους"», ενώ «δν ψήφισε ΟΥΤΕ ΜΙΑ μεταρρυθμιστική αλλαγή των κυβ. Καραμανλή».
Αρχικά, ο κ. Ελενόπουλος αναφέρεται σε δηλώσεις του κ. Αντώναρου ο οποίος μιλάει τελευταία για «εξελίξεις που θα δημιουργήσουν αίσθηση» και «προϊδεάζει για πράγματα που αποφασίζονται εν κρυπτώ, πίσω από κλειστές πόρτες, πίσω από τις οποίες βρίσκονται οι πεφωτισμένοι, οι illouminati». 
Και προσθέτει ότι αυτές οι πρακτικές, πίσω από τις κλειστές πόρτες, είναι γνωστές και με αυτές έχει πλήρη διαφωνία η δημοκρατική παράταξη και είναι αυτές που «οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής».
Οι κλειστές πόρτες, τονίζει ο συνεργάτης του κ. Παπανδρέου, είναι βέβαιο ότι θα ανοίξουν και τότε «θα αποκαλυφθεί ότι, το έλλειμα των 36 δισ. ευρώ το 2009 και το χρέος των περισσότερων των 300 δισ. ευρώ, δεν είναι αποτέλεσμα μεταρρυθμίσεων, αλλά μιάς καταστροφικής πολιτικής για την οποία οι ευθύνες και του κ. Αντώναρου και του κ. Καραμανλή, είναι τεράστιες».
Κατηγορεί τον κ. Αντώναρο και όχι μόνο, για διαστρέβλωση του «λεφτά υπάρχουν» και τονίζει ότι «τα λεφτά υπάρχουν στη σκοτεινή διαδρομή που συνδέει πελατειακό κράτος και πάσης φύσεως συμφέροντα. Και όσοι αυτό αποκρύπτουν, προφανώς αυτά τα συμφέροντα υπηρετούν».
Αναφέρεται και σε όσα είπε περί μεταρρυθμίσεων στη Γερμανία ο κ. Σαμαράς και ρωτά που ήταν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Αντώναρος, όταν ο Γ. Παπανδρέου «φώναζε για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων» και προσθέτει ότι τότε «πρότειναν Ζάππεια και 18 δισ. ισοδύναμα μέτρα».
Ο κ. Ελενόπουλος αναφέρει επίσης ότι «μεταρρυθμίσεις, σημαίνουν σύγκρουση με το πελατειακό κράτος και με τα μεγάλα και μικρά συμφέροντα που οι ίδιοι υπηρέτησαν με σθένος. 
Σημαίνουν βούληση και αποφασιστικότητα να σπάσεις αυγά, και να υπηρετήσεις το δημόσιο συμφέρον. Ό,τι δηλαδή δεν έκαναν όταν είχαν την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας. Τα έδωσαν όλα και δημιούργησαν ένα θηριώδες έλλειμμα και ένα ασφυκτικό χρέος»
Και προσθέτει: «Ας ζητήσουν συγνώμη, λοιπόν -είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν και ας αφήσουν στην άκρη τις μπουρδολογίες. Εκτίθενται. Και ο ίδιος και ο πρωθυπουργός που υπηρέτησε».

.Διευρύνονται τα όρια εφαρμογής του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου

Διευρύνονται τα όρια εφαρμογής του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκη Παπαγεωργίου, με την οποία επέρχονται οι εξής τροποποιήσεις:

- Δίνεται η δυνατότητα ένταξης των πολυτέκνων, μετά τον αποχαρακτηρισμό τους ως πολύτεκνων, στις περιπτώσεις που το τέταρτο παιδί παύει να θεωρείται προστατευόμενο τέκνο, στην κατηγορία των τρίτεκνων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, για την οποία ισχύουν διαφορετικά κριτήρια και προϋποθέσεις ένταξης στο ΚΟΤ.

- Γίνεται διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων στην κατηγορία των μακροχρόνια άνεργων. Συγκεκριμένα, με το ισχύον καθεστώς, στο ΚΟΤ εντάσσονται άνεργοι για συνεχές χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 50% στις περιπτώσεις όπου ο δικαιούχος κατοικεί μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους. 

Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα και δεν λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες για την περίοδο που προηγήθηκε της περιόδου ανεργίας. 

Με τη νέα απόφαση, για οικογένειες με δύο μακροχρόνια ανέργους συζύγους επεκτείνεται και στους δυο συζύγους η αφαίρεση εισοδημάτων από μισθωτές υπηρεσίες κατά τη διαδικασία ελέγχου των εισοδηματικών κριτηρίων.

- Στην κατηγορία των τρίτεκνων, λόγω διαμονής σε νησί με λιγότερους από 3.100 κατοίκους προσαυξάνεται το όριο εισοδήματος και αναπροσαρμόζεται σε 29.500 ευρώ αντί για 23.500 ευρώ.

- Διευκρινίζεται σαφώς ότι ο λογαριασμός ρεύματος δεν απαιτείται να εκδίδεται στο όνομα του δικαιούχου αποκλειστικά, αλλά και στο όνομα του/της συζύγου.

.Μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος θα κριθεί αν η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο πακέτο, λέει το Βερολίνο

Στα μέσα του 2014, μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, θα αποφασιστεί εάν η Ελλάδα χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κοτχάους, ο οποίος έκανε λόγο για «σημαντικά χαμηλότερο» ποσό από ό,τι προέβλεπαν τα προηγούμενα πακέτα στήριξης- εάν χρειαστεί- ενώ απέκλεισε ξανά το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος».

Ο κ. Κότχαους τόνισε ότι στα μέσα του 2014 θα εξετασθεί, με τη βοήθεια της τρόικας, εάν υπάρχει περαιτέρω οικονομική ανάγκη.

«Γι' αυτό υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, η Ελλάδα πρέπει να έχει πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, να έχει υλοποιήσει τα προγράμματα και να υπάρχει ανάγκη για βοήθεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

.Δεν συναντώνται με τον υπουργό οι γιατροί. Κλιμάκωση απεργιών

Για αδιαλλαξία κατηγορούν τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη οι γιατροί του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και αρνούνται να προσέλθουν στο προγραμματισμένο ραντεβού που είχε καθορισθεί για σήμερα με τον υπουργό. 

Κλιμακώνουν δε τις κινητοποιήσεις τους, (είχαν προαναγγείλει έως και την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου), με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα έως και 3 Δεκεμβρίου, και τα πολυιατρεία του Οργανισμού (πρώην ΙΚΑ) θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, όπου θα αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

.Ενδιαφέρον και της Ντόρτμουντ για τον Μήτρογλου

Μετά τη Λίβερπουλ ο Κώστας Μήτρογλου αποτελεί μεταγραφικό στόχο και της Ντόρτμουντ, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Bild».

Το σημερινό ρεπορτάζ θέλει τον προπονητή της Μπορούσια, Γιούργκεν Κλοπ, να βρίσκεται σε αναζήτηση ενός επιθετικού, για τον ερχόμενο Ιανουάριο, για να αντικαταστήσει τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, που θα φύγει με μεταγραφή. «Ο Κλοπ τσεκάρει τον Έλληνα κεντρικό επιθετικό του Ολυμπιακού και μάλιστα τον παρακολούθησε στο ματς της Ελλάδας στο Βουκουρέστι κόντρα στη Ρουμανία για τα μπαράζ του Μουντιάλ», αναφέρει μεταξύ άλλων η γερμανική εφημερίδα.

.Εξάρθρωση σπείρας που διέπραξε ληστείες με καλάσνικοφ, σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Την εξάρθρωση πολυμελούς σπείρας που διέπραξε το τελευταίο διάστημα ληστείες με καλάσνικοφ, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πέντε από τα οκτώ μέλη της. Πρόκειται για δύο ημεδαπούς και τρεις υπηκόους Αλβανίας. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας 23χρονος αλλοδαπός, δραπέτης των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας, ο οποίος φέρεται ως «ιθύνων νους» της σπείρας.

Όπως έγινε γνωστό, η εγκληματική οργάνωση κατηγορείται ότι τους τελευταίους μήνες διέπραξε τέσσερις ληστείες και μία απόπειρα ληστείας σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής. Οι αστυνομικές έρευνες για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη, ενώ ανακοινώσεις θα κάνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., στις 12 το μεσημέρι, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

.Εργαζόμενοι «έχτισαν» συμβολικά την είσοδο του Δρομοκαΐτειου

Την είσοδο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «Δρομοκαΐτειο», «έχτισαν» σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι σε μια συμβολική κίνηση αντίδρασης απέναντι στο μέτρο της κινητικότητας που ξεκινά στα ψυχιατρικά νοσοκομεία.
«Βγάλτε τους τσιμεντόλιθους, δεν είναι το σπίτι σας» ζήτησε από τους εργαζόμενους ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, συνομιλώντας μαζί τους, κατά τη διάρκεια ζωντανής σύνδεσης στην πρωινή εκπομπή του ΜΕΓΚΑ. «Η κυβέρνηση δεν συνδιοικεί με τους συνδικαλιστές» πρόσθεσε.

Σήμερα εξάλλου, ο Σύλλογος εργαζομένων σε «Δαφνί» και «Δρομοκαΐτειο», έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τη μία μετά το μεσημέρι, ενώ έχει προγραμματιστεί συνάντηση στο υπουργείο Υγείας με την υφυπουργό Υγείας Ζέττα Μακρή.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.