.Πρόγραμμα υιοθέτησης ανασφαλίστων και αναξιοπαθούντων ασθενών-ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ίδρυσαν “Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής”, που αφορά ανασφάλιστους πολίτες.
Το Ιατρείο λειτουργεί με 255 γιατρούς και 23 ειδικότητες για τη στήριξη των ανασφάλιστων και άπορων πολιτών. Από την έναρξη της λειτουργίας (1η Φεβρουαρίου 2012) μέχρι και σήμερα το Ιατρείο αριθμεί 15.000 ιατρικές επισκέψεις. 

Εκατοντάδες από αυτούς τους ασθενείς υποβλήθησαν σε ιατρικές πράξεις και εξετάσεις, εργαστηριακές και κλινικοεργαστηριακές ή παραπέμφθηκαν σε κλινικές και νοσοκομεία, δημόσια ή ιδιωτικά που ανέλαβαν τη νοσηλεία τους (ODC), στα πλαίσια της συνεργασίας με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής. 

Οι ασθενείς λαμβάνουνδωρεάν και τη φαρμακευτική τους αγωγή από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. Εξυπηρετήθηκαν, επίσης, περισσότεροι από 3.000 ανασφάλιστοι ασθενείς, εκτελώντας δωρεάν συνταγές.

Από 01/01/2013, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής ξεκινάει σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) ένα σπουδαίο πρόγραμμα υιοθέτησης των ανασφάλιστων και αναξιοπαθούντων ασθενών στην Αττική καθώς και στις παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας.

Η συμμετοχή των πολιτών του Δήμου μας, μέσα από τη Δράση «Όλοι μαζί μπορούμε», με τον ΣΚΑΙ, ήταν σημαντικότατη, και συνέβαλλε στη συγκέντρωση χιλιάδων φαρμάκων στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής για τους ανασφάλιστους ασθενείς. 

Μετά από πρωτοβουλία του Δήμαρχου Ζωγράφου Κων/νου Καλλίρη και του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, ο Δήμος συμμετέχει στο πρόγραμμα υιοθέτησης των ανασφάλιστων και αναξιοπαθούντων ασθενών προτείνοντας 30 ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους πολίτες οι οποίοι λαμβάνουν συγκεκριμένες μηνιαίες αγωγές ώστε να εξασφαλιστεί κάθε μήνα η φαρμακευτική τους αγωγή, ώστε ο χρόνια άρρωστος να μη μείνει φαρμακευτικά ακάλυπτος. 

Θα προηγηθεί έλεγχος της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου για τα κοινωνικά κριτήρια επιλογής των ασθενών.

– Καλούμε τους ενδιαφερόμενους, ή όποιος γνωρίζει κάποιον πολίτη που έχει ανάγκη, να απευθυνθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου ή στον Αντιδήμαρχο Νεότητας Αλληλεγγύης και Πρόνοιας κο Μιχάλη Καλογιαννάκη στο τηλ.: 210 77 73 157.

.Παπανδρέου σε δικαστές: Ποιος τους φύλακες θα φυλάττει;


Συνέχεια στην αντιπαράθεση με τους δικαστές δίνει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για υπονόμευση της προσπάθειας που έκανε επί των κυβερνήσεών του για τη θέσπιση ανεξάρτητης στατιστικής υπηρεσίας.

Απαντώντας ουσιαστικά στην ανακοίνωση της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, μέσω της οποίας χαρακτήρισαν «απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης» τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου για την ΕΛΣΤΑΤ και τους οικονομικούς εισαγγελείς, 

ο πρώην πρωθυπουργός στην ανακοίνωσή του τονίζει πως καθόλη τη διάρκεια της ζωής του υπερασπίζεται και υπηρετεί τη «δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, στο πλαίσιο του Συντάγματος, καθώς και την πραγματική ανεξαρτησία κάθε θεσμού της πολιτείας στην εκτέλεση της αποστολής του».

Παράλληλα, αναφέρεται στις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν οι κυβερνήσεις του στην κατεύθυνση αυτή: «Υπόσχεση και πράξη της Κυβέρνησής μου ήταν η ανάρτηση στο διαδίκτυο όλων των οικονομικών πράξεων του κράτους. Η "Διαύγεια" αποτέλεσε ένα ακόμα δείγμα της αποφασιστικότητας για διαφάνεια και ορθή, εύνομη λειτουργία των δημοκρατικών μας θεσμών.

Πρώτη όμως παρόμοια πράξη ήταν η θέσπιση μιας ανεξάρτητης στατιστικής υπηρεσίας. Μιας υπηρεσίας που θα καταγράφει τα αληθινά δεδομένα και δεν θα παίζει παιχνίδια αλλοίωσης αυτών σύμφωνα με κομματικές ή άλλες βουλές σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος».

«Αυτή η πράξη χαιρετίστηκε ως σημαντικό βήμα αποκατάστασης της αξιοπιστίας της χώρας μας διεθνώς. Αυτή η υπηρεσία βάλλεται σήμερα και βάλλεται και η ανεξαρτησία της», προσθέτει ο πρώην πρωθυπουργός και συνεχίζει κάνοντας λόγο για υπονόμευση της προσπάθειας αυτής.

«Θα περίμενα από τους εκπροσώπους κάθε πολιτειακού πυλώνα, δηλαδή της εκτελεστικής, νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας, να περιφρουρήσουν αυτήν την κατάκτηση αντί να την υπονομεύουν.
Διότι είναι πια επιταγή επιβίωσης και τελικά ανεξαρτησίας της πατρίδας μας η εύνομη λειτουργία όλων των θεσμών και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του Ελληνικού λαού προς αυτούς.

Αλλιώς ο ελληνικός λαός δικαίως θα αναρωτηθεί: "ποιος τους φύλακες θα φυλάττει;"», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Παπανδρέου. 

.Παπούλιας: Επιστροφή στη γη για να σωθούμε


Το σύνθημα «πίσω στη γη για να σωθούμε» θέλησε να δώσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας μετά τη συνάντηση που είχε με διακριθέντες αγρότες.
Ο κ. Παπούλιας συνεχάρη τους αγρότες με τους οποίους συναντήθηκε για τη «θαυμάσια προσπάθεια» που κάνουν, ενώ δήλωσε  πως ο ίδιος αγαπάει ιδιαίτερα τη γη καθώς μεγάλωσε σε κτηνοτροφικό χωριό.

Επίσης, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε το παράδειγμα των αγροτών να βρει περισσότερους μιμητές, τονίζοντας ότι υπάρχουν αρκετά νέα παιδιά που ασχολούνται με τη γη, «την οποία είχαμε εγκαταλείψει τελείως».

Επισήμανε, ακόμη, το γεγονός ότι τα αγροτικά προϊόντα είναι πρώτα στη σειρά εξαγωγές,  γεγονός που δείχνει ότι  η χώρα μπορεί να βασίζεται σε μια παραγωγή αγροτική, που έχει πολύ καλές προϋποθέσεις.

.«Τώρα που φάγαμε τον γάιδαρο είναι κρίμα να έχουμε μια ιστορική αποτυχία»


«Η χώρα θα κάνει τη στροφή, σε πείσμα των ετερόκλητων δυνάμεων του αδιεξόδου και της καταστροφής» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, στην Ιπποκράτους, προσθέτοντας ότι, ήδη, εμφανίζονται πολλά θετικά σημεία.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2013 υπάρχουν πάμπολλες δυσκολίες, αλλά ο ίδιος είναι βέβαιος ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί. 

Μόνη λύση είναι η ολοκλήρωση της προσπάθειας και τώρα που "φάγαμε τον γάιδαρο" είναι κρίμα να έχουμε μια ιστορική αποτυχία στην τελευταία φάση και δεν θα έχουμε, γιατί παράλληλα με τα μεγάλα προβλήματα θα αρχίσουν να φαίνονται και οι καρποί αυτής της προσπάθειας» είπε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε τις εξελίξεις στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» σημαντικές και σημαδιακές, εξηγώντας ότι «μια επίμονη, υστερική πολιτική σκευωρία υπό την καθοδήγηση του ΣΥΡΙΖΑ κατεδαφίστηκε πριν φτάσει στη Βουλή, αλλά και μέσα στη Βουλή, γιατί η αλήθεια αντέκρουσε όλο αυτό που είχε στηθεί».

Επιπλέον, μίλησε για «επίθεση» στο ΠΑΣΟΚ και τον ίδιο, ως πρόεδρο του Κινήματος, καθώς το Κίνημα «είναι πάντα το 'καρφί' στο μάτι τους, ο εγγυητής της σταθερότητας και της εφαρμογής της μόνης εθνικής στρατηγικής».

Συνεχίζοντας την κριτική, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι τώρα υπάρχει όξυνση όλων των αντιθέσεων, ότι «είναι πάρα πολλοί αυτοί που αρέσκονται στο να καλλιεργούν την ένταση και όχι αυτό που λέγεται βία, αλλά βιαιότητα στην κοινωνία». 

Στο ίδιο πλαίσιο ανέφερε ότι οι πολιτικές αντιπαλότητες, από κάποιους μετατρέπονται σε εχθρότητες. «Πολλοί είναι – είπε - αυτοί που φλερτάρουν με έναν οιονεί εμφύλιο πόλεμο, όχι πραγματικό, αλλά συμβολικό, που διχάζει και που απορρίφθηκε από τον ελληνικό λαό».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε, ακόμη, ότι υπάρχει στη χώρα ένας «χορός νευρικότητας» γιατί όσοι έχουν επενδύσει στον «θάνατο» της Ελλάδας ξέρουν ότι τώρα είναι το οριστικό τέλος της στρατηγικής τους.

.Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί τους πολίτες


Την προσοχή των πολιτών εφιστά με ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ., καθώς αποκαλύφθηκε, ύστερα από διαδικτυακές έρευνες και ψηφιακή διερεύνηση καταγγελιών, προσπάθεια αλίευσης και υποκλοπής κωδικών (Phishing Attack) από τραπεζικούς πελάτες, οι οποίοι είναι χρήστες υπηρεσιών e-banking, με σκοπό την διενέργεια συναλλαγών και τη μεταφορά χρημάτων τους σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων προσώπων στο εξωτερικό.

Οι δράστες χρησιμοποιούν κακόβουλο λογισμικό, που εγκαθίσταται στους υπολογιστές των χρηστών διαδικτυακών υπηρεσιών internet banking και παγιδεύει τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους, με αποτέλεσμα να υφαρπάζει τους κωδικούς ασφαλείας και η συναλλαγή (π.χ. για μεταφορά χρημάτων ή πληρωμή πιστωτικής κάρτας) να ολοκληρώνεται από τρίτα πρόσωπα, τα οποία μεταφέρουν σε δικούς τους λογαριασμούς χρηματικά ποσά, χωρίς την έγκριση του δικαιούχου. 

Διευκρινίζεται ότι οι παραβιάσεις ή επιθέσεις έχουν εντοπιστεί σε χρήστες υπηρεσιών internet banking και όχι σε υπολογιστικά συστήματα Ελληνικών Τραπεζών. 

Στο πλαίσιο αυτό η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμβουλεύει τους πολίτες: 

• Να μην συνεχίζουν τη διαδικασία εισαγωγής στην Υπηρεσία internet banking, εφόσον παρατηρήσουν διαφορετική λειτουργικότητα από τη συνηθισμένη και να επικοινωνούν καταρχήν με την Τράπεζα ή/και με την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο τηλέφωνο 11012 ή στο 210-6476464. 

• Να έχουν ενημερωμένο λογισμικό για προστασία από ιούς και malware. 

• Σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι ο υπολογιστής τους έχει μολυνθεί από το κακόβουλο λογισμικό να εκτελέσουν ένα ενημερωμένο πρόγραμμα προστασίας, προκειμένου να απομακρύνουν το κακόβουλο λογισμικό από τον υπολογιστή τους. 

• Να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασης μετά τον καθαρισμό του υπολογιστή από το κακόβουλο λογισμικό.

.Μαζικές απεργίες στα ΜΜΜ - Μήνυμα πρωθυπουργού


Νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων εξήγγειλαν τα περισσότερα σωματεία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, παρά το μήνυμα του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω και πως δεν μπορούν να επιτραπούν εξαιρέσεις για καμία κοινωνική ομάδα. Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «τα μέσα μεταφοράς δεν ανήκουν στις συντεχνίες αλλά στο λαό» και διαμήνυσε ότι «τα λάθη του παρελθόντος δεν θα ξαναγίνουν». 
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια εξαίρεσης για κανέναν από το ενιαίο μισθολόγιο», μετά τη συνάντηση του απόψε με τον πρωθυπουργό.
Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της επίταξης των εργαζομένων στο μετρό, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΔΗΜΑΡ, η οποία έκανε λόγο για ακραία επιλογή διαχείρισης της κρίσης.
Για εμπρηστικό κάλεσμα του πρωθυπουργού που δεν αναγνωρίζει τον μόχθο του λαού έκανε λόγο πριν από λίγο η ΓΓ του ΚΚΕ, που βρέθηκε στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια, όπου παραμένουν οι απεργοί.
Σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζομένους στο μετρό, τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά αποφάσισαν 24ωρη απεργία για αύριο καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο όλες τις απεργίες στις μεταφορές.
Έως τη λήξη της βάρδιας ακινητοποιημένα θα βρίσκονται απόψε ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ, παρατείνοντας έως αργά τα έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα που ταλαιπωρούν για ένατη μέρα την Αθήνα.
Εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως την επόμενη Τρίτη αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ.
Για αύριο έχει εξαγγελθεί 24ωρη απεργία στον προαστιακό, ενώ Σάββατο και Κυριακή απεργούν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ
Εν τω μεταξύ, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο συλλήψεων και παραπομπής στην αυτόφωρη διαδικασία των απεργών του μετρό, καθώς
η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου. απέστειλε στην Κρατική Ασφάλεια τις δικαστικές αποφάσεις βάσει των οποίων προκύπτει ότι έχει διαπραχθεί ποινικό αδίκημα, επειδή παραβίασαν τη δικαστική απόφαση για μη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

.Απορρίφθηκε η ένσταση του Ολυμπιακού για το ματς με τη Σιένα


Η Ευρωλίγκα απέρριψε την ένσταση που είχε καταθέσει ο Ολυμπιακός, ζητώντας την επανάληψη της εντός έδρας αναμέτρησης της περασμένης εβδομάδας με τη Σιένα, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της φάσης των «16». 

Οι πρωταθλητές Ευρώπης ηττήθηκαν στο ΣΕΦ με 74-72, με τον Μπόμπι Μπράουν να πετυχαίνει το νικητήριο καλάθι 1.7΄΄ πριν τη λήξη, όμως οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτυρήθηκαν επειδή το χρονόμετρο είχε «κολλήσει» για κάποια δευτερόλεπτα στα 10΄΄, υποστηρίζοντας ότι το καλάθι ήταν εκπρόθεσμο. 

Ανέφεραν μάλιστα ότι υπάρχει δεδικασμένο από αγώνα της Γκέτινγκεν με τη Μπεσίκτας για το Eurocup, χωρίς όμως να καταφέρουν να κερδίσουν την ένσταση.

.Με γρήγορους ρυθμούς η αποπληρωμή των εφάπαξ


Ξεπεράστηκαν οι στόχοι του χρονοδιαγράμματος, που είχε τεθεί για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων εφάπαξ και την απορρόφηση από το υπουργείο Εργασίας των κονδυλίων, που είχαν οριστεί από την εκταμίευση της δόσης του δανείου.

 Σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα, ο υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης, κατά την εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων, τον προηγούμενο μήνα, απορροφήθηκαν 100 εκατ. ευρώ και καταβλήθηκαν στους δικαιούχους 2.456 εφάπαξ, περισσότερα δηλαδή από τον στόχο των 2.200 εφάπαξ που είχε τεθεί.

 Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ακόμη ότι ο αριθμός των 26 εργαζομένων, που ασχολούνται σήμερα με την εκκαθάριση, θα αυξηθεί και ότι ο στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι, κατά το επόμενο τρίμηνο, να καταβάλλονται τουλάχιστον 3.200 εφάπαξ τον μήνα. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.