.Πρόγραμμα υιοθέτησης ανασφαλίστων και αναξιοπαθούντων ασθενών-ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ίδρυσαν “Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής”, που αφορά ανασφάλιστους πολίτες.
Το Ιατρείο λειτουργεί με 255 γιατρούς και 23 ειδικότητες για τη στήριξη των ανασφάλιστων και άπορων πολιτών. Από την έναρξη της λειτουργίας (1η Φεβρουαρίου 2012) μέχρι και σήμερα το Ιατρείο αριθμεί 15.000 ιατρικές επισκέψεις. 

Εκατοντάδες από αυτούς τους ασθενείς υποβλήθησαν σε ιατρικές πράξεις και εξετάσεις, εργαστηριακές και κλινικοεργαστηριακές ή παραπέμφθηκαν σε κλινικές και νοσοκομεία, δημόσια ή ιδιωτικά που ανέλαβαν τη νοσηλεία τους (ODC), στα πλαίσια της συνεργασίας με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής. 

Οι ασθενείς λαμβάνουνδωρεάν και τη φαρμακευτική τους αγωγή από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. Εξυπηρετήθηκαν, επίσης, περισσότεροι από 3.000 ανασφάλιστοι ασθενείς, εκτελώντας δωρεάν συνταγές.

Από 01/01/2013, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής ξεκινάει σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) ένα σπουδαίο πρόγραμμα υιοθέτησης των ανασφάλιστων και αναξιοπαθούντων ασθενών στην Αττική καθώς και στις παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας.

Η συμμετοχή των πολιτών του Δήμου μας, μέσα από τη Δράση «Όλοι μαζί μπορούμε», με τον ΣΚΑΙ, ήταν σημαντικότατη, και συνέβαλλε στη συγκέντρωση χιλιάδων φαρμάκων στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής για τους ανασφάλιστους ασθενείς. 

Μετά από πρωτοβουλία του Δήμαρχου Ζωγράφου Κων/νου Καλλίρη και του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, ο Δήμος συμμετέχει στο πρόγραμμα υιοθέτησης των ανασφάλιστων και αναξιοπαθούντων ασθενών προτείνοντας 30 ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους πολίτες οι οποίοι λαμβάνουν συγκεκριμένες μηνιαίες αγωγές ώστε να εξασφαλιστεί κάθε μήνα η φαρμακευτική τους αγωγή, ώστε ο χρόνια άρρωστος να μη μείνει φαρμακευτικά ακάλυπτος. 

Θα προηγηθεί έλεγχος της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου για τα κοινωνικά κριτήρια επιλογής των ασθενών.

– Καλούμε τους ενδιαφερόμενους, ή όποιος γνωρίζει κάποιον πολίτη που έχει ανάγκη, να απευθυνθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου ή στον Αντιδήμαρχο Νεότητας Αλληλεγγύης και Πρόνοιας κο Μιχάλη Καλογιαννάκη στο τηλ.: 210 77 73 157.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.