.Κουβέλης: Σε κανέναν δεν αρέσουν τα μέτρα αυτά


Σε συνέντευξή του o πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλης, δηλώνει ότι "Την ώρα που δίνουμε τη μάχη της διαπραγμάτευσης θα ήταν τουλάχιστον λάθος να λέμε τι θα κάνουμε αν δεν συμβεί το ένα ή το άλλο. 

Από τη δική μας πλευρά θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ώστε να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις μας, που είναι γνωστές", υπογραμμίζοντας την προσήλωσή του στην παραμονή της χώρας στο ευρώ.

«Οι θέσεις μας και οι προτάσεις μας είναι γνωστές και έχουν δημόσια κατατεθεί. Σωτηρία της χώρας και της κοινωνίας, η οποία περνάει μέσα από την παραμονή μας στο ευρώ και την ευρωζώνη», λέει και προσθέτει  «Σε κανέναν δεν αρέσουν τα μέτρα αυτά. 

Ωστόσο όλοι μας ξέρουμε ότι χωρίς το πακέτο των μέτρων η χώρα δεν θα λάβει τα 31,5 δισ. ευρώ και θα τεθεί σε κίνδυνο η παραμονή μας στο ευρώ. Κάτι τέτοιο θα σημαίνει χάος και χρεοκοπία, με το κόστος να είναι ακόμα μεγαλύτερο για τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα».

Τέλος, ο κ. Κουβέλης εξηγεί ότι υπάρχουν αποκλίσεις σε επιμέρους θέματα από τη προγραμματική συμφωνία, που όμως «δεν αποτελούν επιλογή της κυβέρνησης και πολύ περισσότερο της ΔΗΜ.ΑΡ., 

αλλά προκύπτουν από την ίδια την πραγματικότητα, η οποία διαρκώς μεταβάλλεται μετά τις εκλογές του Ιουνίου» και καλεί όσους βουλευτές τυχόν διαφωνούν με τα μέτρα «να επαναπροσδιορίσουν οι ίδιοι τη σχέση τους με το κόμμα».

.Υπάλληλος Βουλής ετών...87


Είναι 87 ετών και όμως εξακολουθεί να ...εργάζεται. Ο λόγος για μέλος του 9μελούς Επιστημονικού Συμβουλίου του Κοινοβουλίου, του οποίου τα στελέχη κατέχουν τα ιερατικά δικαιώματα ισοβιότητας των μελών της Ιεράς Συνόδου, αφού η θητεία τους λήγει μόνο σε περίπτωση που αποβιώσουν.

Σύμφωνα με το Έθνος, τα μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, όλοι εγνωσμένης αξίας καθηγητές σε ανώτατα πανεπιστημιακά ιδρύματα, εκτός από τη θέση τους σε αυτά, διατηρούν ισοβίως και τη θέση τους στο Κοινοβούλιο.
Ο μικρότερος εξ΄αυτών  είναι περίπου 60 ετών, τρεις είναι 63 ετών, γεννηθέντες το 1949 και ο μεγαλύτερος είναι γεννημένος το 1925.

Στο Συμβούλιο περιλαμβάνονται καθηγητές συνταγματολόγοι, καθηγητές της Νομικής, αλλά και των Πολιτικών Επιστημών, ενώ αίσθηση προκαλεί η συμμετοχή στο Συμβούλιο καθηγητή Πληροφορικής αλλά και συνταξιούχου διπλωμάτη.

Πάντως η μηνιαία αμοιβή τους φτάνει περίπου τα 2.500 ευρώ αφού λόγω της μερικής απασχόλησης τους δε λαμβάνουν επίδομα θέσης, υπερωρίες ή έξοδα κίνησης όπως άλλοι συνάδελφοι τους σε άλλες θέσεις της Βουλής.

Εξαίρεση αποτελεί ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου, ο οποίος είναι πλήρους απασχόλησης και λαμβάνει μισθό μαζί με κάποιες υπηρεσίες και έξοδα κίνησης περίπου 7.200 ευρώ.

. «Ανέφικτος ο στόχος της μείωσης του χρέους»


Απαισιόδοξη είναι η τρόικα σχετικά με τη δυνατότητα της Ελλάδας να επιτύχει τους στόχους της. Σύμφωνα με πηγές των πιστωτών της Ελλάδας, τις οποίες επικαλείται η γερμανική εφημερίδα Handlesblatt, η Ελλάδα είναι μάλλον απίθανο να μειώσει το χρέος της. 

   «Μέχρι στιγμής, οι πιστωτές ξεκινούσαν από την αρχή ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει σε ένα βιώσιμο ποσοστό χρέους ως το 2020. Ο στόχος αυτός δεν είναι πλέον εφικτός», 

αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη πηγές που πρόσκεινται στην τρόικα (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο). 

   Βάσει του δεύτερου πακέτου βοήθειας που δόθηκε στην Ελλάδα, προβλεπόταν ότι το ποσοστό του χρέους της χώρας θα μειωνόταν στο 120,5% του ΑΕΠ το αργότερο ως το 2020, ποσοστό που θεωρείται βιώσιμο για μια ευρωπαϊκή χώρα. 

   Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, επισημαίνει η Handlesblatt, η Αθήνα θα έπρεπε να έχει πρωτογενές πλεόνασμα 
ύψους 4,5% του ΑΕΠ της ήδη από το 2014. Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα αυτό δεν θα συμβεί πριν το 2016.
 

.Κινητοποιήσεις στην Υγεία


Σε επίσχεση εργασίας ειδικών και ειδικευομένων γιατρών στα νοσοκομεία της χώρας προχωρά αύριο η ΟΕΝΓΕ, αντιδρώντας στο «ψαλιδισμένο» πρόγραμμα εφημεριών αλλά και στις σχεδιαζόμενες περικοπές στους μισθούς τους.

Εξάλλου, εκτός από τους γιατρούς, και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Σισμανόγλειο ξεκινούν από αύριο επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών.
 Προειδοποιούν μάλιστα πως δεν θα σταματήσουν την επίσχεση εργασίας αν δεν γίνει πλήρης αποπληρωμή των οφειλομένων.
Εξάλλου, από αύριο σταματά η επ' αόριστον προμήθεια επί πιστώσει υλικών στα Δημόσια Νοσοκομεία, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Πανελληνίου Συλλόγου Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών. 
«Η απόφαση καθίσταται αναγκαστική και είναι φυσική συνέπεια της αφόρητης οικονομικής πίεσης που δέχονται οι προμηθευτές Ιατρικών Ειδών για παρατεταμένο χρονικό διάστημα» αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου. 

.Έπεσε η καρό σημαία του 45ου ράλλυ της ΔΕΘ


Εναλλαγές βροχής και ήλιου, υψηλός ανταγωνισμός και μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στη διοργάνωση ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του 45ου ράλλυ της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης που ολοκληρώθηκε σήμερα στη βόρεια Χαλκιδική με τον τερματισμό και την απονομή. 
Πρώτος τερμάτισε ο Βασίλης Βελάνης από την Αθήνα με Μιτσουμπίσι Λάνσερ 9, δεύτερος ο Βαγγέλης Ζάχος από τη Θεσσαλονίκη με Ρενώ Κλιό Γουίλιαμς και τρίτος ο Γιάννης Μπεσλίδης επίσης από τη Θεσσαλονίκη με Φολγκσβάγκεν Γκόλφ.

«Κύριο χαρακτηριστικό του αγώνα ήταν η εναλλαγή του καιρού με μεγάλα διαστήματα βροχόπτωσης που ταλαιπώρησε τους οδηγούς, τους θεατές και την οργάνωση. Από τα 48 πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή, 

ξεκίνησαν τον αγώνα 42 και λόγω πολλών εγκαταλείψεων τερμάτισαν τελικά 28» αναφέρει στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του ράλλυ, Δημήτρης Κουμποτής. 

Ωστόσο, ο ίδιος δηλώνει ικανοποιημένος από τη διοργάνωση, την εξέλιξη του αγώνα και την παρουσία του κόσμου που, όπως λέει, κατέκλυσε τη βόρεια Χαλκιδική.

.Διαδηλωτές έκαψαν την αμερικανική σημαία έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα


Διαδηλωτές έκαψαν σήμερα την αμερικανική σημαία έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, Άγκυρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αμερικανική ταινία που προσβάλλει τον προφήτη Μωάμεθ, ενώ πολλοί φώναζαν συνθήματα κατά της πολιτικής των ΗΠΑ στη Συρία.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και ένα από αυτά έγραφε "Δολοφόνε Αμερική! Φύγε από την Τουρκία!".
 
Η αστυνομία, εξοπλισμένη με αντλίες νερού, μπλόκαρε τον δρόμο έξω από την πρεσβεία κρατώντας τους διαδηλωτές σε απόσταση 100 μέτρων από το κτίριο και η διαδήλωση έληξε σε λιγότερο από μια ώρα.
 
Η σημερινή διαδήλωση συμπίπτει με την επίσκεψη στην Τουρκία του στρατηγού Μάρτιν Ντέμπσεϊ, αρχηγού του αμερικανικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος αναμένεται να έχει συνομιλίες για την κρίση στη γειτονική Συρία και για την πολιτική ασφαλείας στο εσωτερικό της Τουρκίας με τους τούρκους ομολόγους του.

.Έκκληση για ειρήνη και συμφιλίωση στη Μ. Ανατολή έκανε ο πάπας Βενέδικτος


Ο πάπας Βενέδικτος έκανε σήμερα έκκληση για ειρήνη και συμφιλίωση στη Μέση Ανατολή απευθυνόμενος σε περίπου 250.000 πιστούς που παρέστησαν στη θεία λειτουργία που τέλεσε ο ποντίφικας σε υπαίθριο χώρο στην πρωτεύουσα του Λιβάνου.
Κατά την τρίτη και τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στη χώρα, ο πάπας έγινε δεκτός από το πλήθος που τον έραινε με ροδοπέταλα την ώρα που διερχόταν με το ειδικό όχημα το οποίο χρησιμοποιεί για τις δημόσιες εμφανίσεις του. 

Οι συγκεντρωμένοι πιστοί κρατούσαν σημαίες του Βατικανού, του Λιβάνου, της Συρίας, της Ιορδανίας, του Ιράκ και άλλων ξένων χωρών.

Ο πάπας τόνισε τη σπουδαιότητα της ειρήνης και της δημοκρατίας λέγοντας: "Σε έναν κόσμο όπου η βία αφήνει μονίμως πίσω της τα θλιβερά ίχνη θανάτου και καταστροφής, το να υπηρετούμε τη δικαιοσύνη και την ειρήνη είναι επειγόντως απαραίτητο για τη δημιουργία μιας αδελφικής κοινωνίας...".

Ελικόπτερα πετούσαν στην περιοχή και στρατιώτες είχαν στήσει οδοφράγματα και περιπολούσαν στους δρόμους κοντά στην περιοχή όπου τελέστηκε η θεία λειτουργία στη Βηρυτό.

Ανάμεσα στους πιστούς ήταν ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Σουλεϊμάν και πολλοί αξιωματούχοι, περιλαμβανομένων μελών του λιβανέζικου σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ.

Ο 85χρονος πάπας είπε ότι "δεν ξεχνάει τη Συρία στις προσευχές του και στις σκέψεις του και δεν ξεχνάει εκείνους που υποφέρουν στη Μέση Ανατολή". "Ηρθε η ώρα οι μουσουλμάνοι και οι χριστιανοί να συνεργαστούν ώστε να τερματιστεί η βία και ο πόλεμος", είπε.

Ο Βενέδικτος αναμένεται να αναχωρήσει για τη Ρώμη σήμερα το απόγευμα και θα απευθύνει αποχαιρετιστήρια ομιλία στο αεροδρόμιο της Βηρυτού.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.