.Ευ. Βενιζέλος: Οι 5 μήνες κινδυνεύουν να μας γυρίσουν 3 χρόνια πίσω

*Οι πέντε μήνες διαπραγματεύσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητων Ελλήνων κινδυνεύουν να οδηγήσουν την Ελλάδα τρία χρόνια πίσω, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής.* 

Οι προτάσεις των δανειστών έχουν παύσει να ισχύουν μετά το σημερινό Eurogroup, σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ αποσαφήνισε ότι οι πέντε μήνες διαπραγματεύσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητων Ελλήνων κινδυνεύουν να οδηγήσουν την Ελλάδα τρία χρόνια πίσω. Θα αναγκαστούμε να λάβουμε μέτρα παρόμοια με του 2012, εξήγησε, ενώ έσπευσε να διαμηνύσει ... περισσότερα »

.Σόιμπλε: Η Ελλάδα τις επόμενες ημέρες θα βρεθεί σε μεγάλες δυσκολίες

Η Ελλάδα τις επόμενες ημέρες θα βρεθεί σε μεγάλες δυσκολίες, δήλωσε από τις Βρυξέλλες μετά το πέρας του eurogroup ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Υπήρξε μια δραματική εξέλιξη σήμερα με τις αναλήψεις από τα ΑΤΜ των τραπεζών, τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ελλάδα σημειώνοντας επίσης, ότι 
«θα κάνουμε τα πάντα για να εξαλείψουμε κάθε κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης στην ευρωζώνη και κάθε ανησυχία στις οικονομικές αγορές» .
Όπως είπε ο κ. Σόιμπλε «η Ελλάδα παραμένει μέλος της ευρωζώνης και είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε τα πάντα ότι μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολή φάση».

«Είμαστε σε κάθε περίπτωση αποφασισμένοι να βοηθήσουμε και στις κρίσεις καμία φορά η Ευρώπη δυναμώνει» ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών .

.Το Eurogroup ακυρώνει τη χρηματοδοτική στήριξη προς την Ελλάδα

Tο Εurogroup, με σημερινή δήλωσή του, ανακοινώνει ότι ακυρώνει τη χρηματοδοτική στήριξη προς την Ελλάδα. Παράλληλα, σημειώνει με λύπη του, ότι η ελληνική κυβέρνηση διακόπτει «μονομερώς» τη διαπραγμάτευση και απορρίπτει την πρόταση που υπέβαλαν οι Θεσμοί. Η πλήρης δήλωση του Eurogroup έχει ως εξής: 

«Από τη συμφωνία της 20 Φεβρουαρίου του Eurogroup για την παράταση του υφιστάμενου ελληνικού προγράμματος, εντατικές διαπραγματεύσεις διεξήχθησαν μεταξύ Θεσμών και ελληνικών αρχών για να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση. Δεδομένου του παρατεταμένου αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις και την ... περισσότερα »

.Η Ελλάδα να πιάσει το απλωμένο χέρι των εταίρων της, ζητά ο Γερμανός υπ. Εξωτερικών

«Ελπίζω ότι η Ελλάδα θα πιάσει το απλωμένο χέρι (των εταίρων της). Αν είναι αυτό να γίνει με τη μορφή δημοψηφίσματος, ας είναι έτσι», δηλώνει ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ σε συνέντευξή του στην «Welt am Sonntag». 
Ο Γερμανός ΥΠΕΞ ζητάει από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, πριν από το δημοψήφισμα «να τοποθετηθεί καθαρά μέσα στην κυβέρνησή του και στην κοινή γνώμη υπέρ του συμβιβασμού».
Εκτιμά ότι τώρα υπάρχει στο τραπέζι μια καλή πρόταση των πιστωτών.

«Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια η Ευρώπη να γίνει κοινωνικότερη και να διατηρήσει την συνοχή της», δηλώνει ο επικεφαλής της Κ.Ο. των Πρασίνων 'Αντον Χοφράιτερ στην «Rheinische Post» και προσθέτει ότι η καγκελάριος Μέρκελ ανησυχεί για την δική της Κοινοβουλευτική Ομάδα. Επισημαίνει ότι «αυτός ο φόβος μπροστά στον συμβιβασμό αποδυναμώνει την Ευρώπη».

.M.Βορίδης:Η κυβέρνηση εκτελεί σχέδιο εξόδου της χώρας από την Ευρώπη

«Ναι στην Ευρώπη, Ναι στη Δημοκρατία, Ναι στην Ελλάδα», αυτή θα είναι η απάντηση της Κυριακής από όλους τους Έλληνες πατριώτες, τόνισε από το βήμα της Ολομέλειας ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, κατηγορώντας με σφοδρότητα τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι εκτελεί ένα οργανωμένο σχέδιο να βρεθεί η χώρα μας εκτός Ευρώπης.
«Εκτελείται ένα οργανωμένο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, πίσω από τις ρητορείες της αντινεοφιλελεύθερης Ευρώπης, της άλλης Ευρώπης που οραματίζονται και του δήθεν ευρωπαϊσμού. Στην πραγματικότητα μάς οδηγούν σε μία ψήφο που νομίζουν ότι θα πραγματώσουν το γνωστό σχέδιό τους. Πιο σχέδιο αυτό; Να βρεθούμε εκτός Ευρώπης» είπε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος προς την πτέρυγα του κυβερνώντος κόμματος, ο κ. Βορίδης διεμήνυσε: «Σας λέμε, λοιπόν, ότι ο κόσμος σας κατάλαβε πάρα πολύ καλά. Και την Κυριακή θα δώσει την απάντησή του. Και η απάντησή του θα είναι: «Ναι στην Ευρώπη, Ναι στη Δημοκρατία, Ναι στην Ελλάδα».

.Λαγκάρντ: Στόχος η αποκατάσταση της σταθερότητας στην ελληνική οικονομία

«Μαζί με τους υπόλοιπους θεσμούς, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΚΤ δείξαμε ευελιξία έτσι ώστε να προσαρμοστούμε στην νέα πολιτική πραγματικότητα στην Ελλάδα» δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
«Ο στόχος μας ,τόνισε,είναι η αποκατάσταση της σταθερότητας στην ελληνική οικονομία και η διασφάλιση της οικονομικής της ανεξαρτησίας, όπως κάναμε στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία. 
Και η επίτευξη αυτών των στόχων απαιτεί μια ισορροπία μεταξύ των διαρθρωτικών αλλαγών που θα επαναφέρουν την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Συμπληρωματικά,ανέφερε, μπαίνει το ζήτημα της χρηματοδότησης και του χρέους».«Θα συνεχίσουμε ,κατέληξε να δουλεύουμε με τον ίδιο στόχο».

.Μετά το Eurogroup η συνάντηση Δραγασάκη - Ντράγκι

Η συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Δραγασάκη και του αναπληρωτή υπουργού Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον επικεφαλής τςη ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Ευρωομάδας (Eurogroup), σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές

.Γ. Ντάισελμπλουμ: Θλιβερή η απόφαση για την Ελλάδα, κλείνει την πόρτα στις διαπραγματεύσεις

Η κατάσταση είναι θλιβερή, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερουν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης. Ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι υπήρξε έκπληξη από την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα. 
Όπως είπε, η ελληνική πλευρά, προφανώς απορρίπτει την πρόταση που κατέθεσαν οι θεσμοί, ενώ ο πρωθυπουργός δίνει μια αρνητική συμβουλή στον ελληνικό λαό. 
Συνεχίζοντας, ο κ. Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε θλιβερό το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση, με αυτήν της την απόφαση κλείνει τις πόρτες σε περαιτέρω συνομιλίες και πρόσθεσε ότι στο αποψινό Eurogroup θα συζητηθούν οι ενδεχόμενες μελλοντικές συνέπειες.

«Δεν θα συζητήσουμε σήμερα το δημοψήφισμα. Θα συζητήσουμε το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων» δήλωσε ο Βέλγος υπουργό Οικονομικών, Γιόχαν Βαν Όβερτβελντ. Όπως είπε, η 30η Ιουνίου είναι πολύ κοντά πλέον και πρέπει να δούμε το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων και μετά να δράσουμε.

.Φ. Γεννηματά: «Οχι» σε δημοψήφισμα «ναι» σε εκλογές

«Δεν χρειάζεται δημοψήφισμα. Εφόσον ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να λάβει υπεύθυνες αποφάσεις, οφείλει να παραιτηθεί και να αφήσει τους πολίτες να αποφασίσουν με εκλογές για το μέλλον το δικό τους και της χώρας. Η κυβέρνηση απέτυχε και οδηγεί την χώρα σε μεγάλη εθνική περιπέτεια», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά τις πρώτες προωινές ώρες για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για δημοψήφσμα.
Μετακυλύει τις δικές της ευθύνες για το αδιέξοδο της διαπραγμάτευσης στον Ελληνικό Λαό, πρόσθεσε σημειώνοντας ότι επιχειρεί να εγκλωβίσει τους πολίτες σε ένα πλαστό και διχαστικό δίλλημα με τυχοδιωκτισμό και ανυπολόγιστο κόστος για την χώρα.

«Το πραγματικό ερώτημα όμως του δημοψηφίσματος που εισηγείται εκβιαστικά ο κ. Τσίπρας είναι «ναι ή όχι» στην Ευρώπη και στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά και εξέφρασε την εμπιστοσύνη στην ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού και τη κρίση του . 
«Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, θέλει και απαιτεί η Ελλάδα να έχει ισότιμη συμμετοχή στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και στην ζώνη του ευρώ» ανέφερε η κ. Γεννηματά.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.