.Κοινή η μοίρα τους

*Φυσικά* και πρέπει να κάνει αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η δουλειά του. Και σε περιόδους όπως αυτή που βιώνουμε είναι και υποχρέωσή του. 

Μόνο που όταν ένα κόμμα προσβλέπει με αξιώσεις στην εξουσία, καλό θα είναι να φροντίζει ώστε οι κινήσεις του να είναι τέτοιες που ναι μεν να αντιπολιτεύονται τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά να μην υπονομεύουν προκαταβολικά κι εκείνη που οι ίδιοι φιλοδοξούν κάποια στιγμή να σχηματίσουν.

 *Το γνωρίζουν*, υποθέτω, ο Τσίπρας και οι συνεργάτες του πως, είτε το θέλουν είτε όχι, η άνοδός τους στην εξουσία, αν και όταν γίνει, θα σημαίνει πως θα κληθούν... περισσότερα »

.Άνοιξε η εφαρμογή για τη ρύθμιση οφειλών σε 100 δόσεις

 Άνοιξε η εφαρμογή στο TAXISnet για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογούμενων σε ως 100 δόσεις.
Οι φορολογούμενοι πρέπει να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων στη διεύθυνση (www.gsis.gr).
Στη συνέχεια στην ενότητα «εφαρμογές taxisnet» , θα πρέπει να επιλέξουν το σημείο «αίτηση ρύθμισης οφειλών με απαλλαγή προσαυξήσεων 2014». Όταν θα εμφανισθεί στην οθόνη το σημείο «Υποβολή Αίτησης» κάνοντας κλικ στην επιλογή «Υποβολή νέας» θα εμφανισθεί η καρτέλα με τις βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές που μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση.

Στη συνέχεια ο φορολογούμενος θα κάνει την επιλογή των δόσεων της ρύθμισης. Τέλος θα υποβάλει υπεύθυνη δήλωση ότι έχει υποβάλει όλες τις προβλεπόμενες φορολογικές δηλώσεις.

.Σε ποιους εμπορικούς δρόμους μπαίνουν τα περισσότερα «λουκέτα»

Τα κλειστά εμπορικά μαγαζιά, στο κέντρο της Αθήνας, σχηματίζουν πλέον "πιάτσες" αν και αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον για την Ερμού, ενώ παγιώνονται οι αυξητικές τάσεις των κλειστών στο Κολωνάκι. Την ίδια ώρα στον Πειραιά, παραπάνω από 3 στις 10 επιχειρήσεις έχουν βάλει «λουκέτο». 

Αυτό προκύπτει από την 9η κατά σειρά απογραφή της επιχειρηματικής δραστηριότητας αλλά και των κλειστών καταστημάτων του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ), το Σεπτέμβριο του 2014, με στόχο να διερευνήσει το φαινόμενο των «λουκέτων» στην αγορά.

Σε σύνολο 6.126 επιχειρήσεων /επαγγελματικών στεγών, από την συνολική απογραφή του εμπορικού κέντρου, οι 1.657 είναι κλειστές. Η αναλογία των «λουκέτων» ως προς το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας διαμορφώνεται με βάση την τωρινή απογραφή στο 27%. 

Διαπιστώνεται δηλαδή μικρή υποχώρηση συγκριτικά με την προηγούμενη καταγραφή όπου το ποσοστό των λουκέτων για το σύνολο του εμπορικού κέντρου ήταν 31,1% (Μάρτιος 2014). Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση διαπιστώνεται μέσω της διαχρονικής πλέον παρακολούθησης της αναλογίας μια τάση σταθεροποίησης του ποσοστού των κλειστών σε ένα επίπεδο της τάξεως του 30% με ένα περιθώριο απόκλισης ±3%.

.Παρατεταμένη κοινωνική κρίση και υψηλή ανεργία στην Ελλάδα, προβλέπει έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας

Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και θα βρεθεί αντιμέτωπη με παρατεταμένη κοινωνική κρίση αν δεν ληφθούν μέτρα για την ανάσχεσή της, υποστηρίζει έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) για την Ελλάδα. 

Η μελέτη της ΔΟΕ, η οποία παρουσιάστηκε νωρίτερα σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα εκτιμά, ότι το 2014 η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά 25% σε σχέση με το 2008, ενώ από την αρχή της κρίσης έχει χαθεί μια στις τέσσερις θέσεις εργασίας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το 70% από το σύνολο των σχεδόν 1,3 εκατομμυρίων ανέργων είναι χωρίς δουλειά για διάστημ... περισσότερα »

.Μπακογιάννη για εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

«Με ανησυχία παρακολουθώ τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ» δήλωσε σήμερα στην Πάτρα η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Όπως διευκρίνισε, «το εσωτερικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να μεταβληθεί σε πρόβλημα κυβερνητικής σταθερότητας», αλλά πρόσθεσε: «Θέλω να ελπίζω ότι στο ΠΑΣΟΚ θα επικρατήσει σωφροσύνη και θα κρίνουν με βάση το εθνικό συμφέρον».
Απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση, που εκτιμά η ίδια ότι θα κρατήσει ο πρώην πρωθυπουργός κατά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η κ. Μπακογιάννη διατύπωσε την εκτίμηση πως «ο Γιώργος Παπανδρέου, ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, δεσμεύεται από τις δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ».
Η Ντ. Μπακογιάννη βρίσκεται στην Πάτρα, προκειμένου να μιλήσει σε ημερίδα της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαΐας, με θέμα «Η ιδιωτική ακίνητη περιουσία, ως κεντρικός μοχλός ανάπτυξης της χώρας».
Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ δήλωσε: «Η πρότασή μου είναι να μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες 30% κατά μέσο όρο». Εκτίμησε, δε, πως αυτό είναι εφικτό και πρόσθεσε πως έχει την αίσθηση ότι το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται τη συγκεκριμένη πρόταση.
Με αφορμή τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, υπογράμμισε πως «δεν μπορεί να ζητάει κάποιος από την Ελλάδα φορολόγηση επί πλασματικών στοχεύων», διότι όπως τόνισε, «οι αξίες των ακινήτων είναι σήμερα πλασματικές. Από το 2015 θα πρέπει να προχωρήσουμε σε μια προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, με βάση τις εμπορικές».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.Π. Μελάς: Δεν με δεσμεύει η απόφαση του Συνεδρίου

«Αν θα υπερψηφίσω ή θα καταψηφίσω, θα εξαρτηθεί από τη μελέτη που θα κάνω μέχρι τότε για το τι θα είναι για το καλό του λαού. Δεν δεσμεύομαι από την κομματική γραμμή. 
Αν είναι να ψηφίσω κάτι καλό για τον λαό, θα ψηφίσω και αντίθετα από την κομματική γραμμή και δεν έχω πρόβλημα να φύγω, όπως έφυγα από τη ΝΔ καταψηφίζοντας το μνημόνιο, διότι δεν μπορούσα να ψηφίζω συνέχεια να κόβονται μισθοί και συντάξεις και να μπαίνουν χαράτσια» ξεκαθάρισε ο βουλευτής των Αν.Ελ, Παναγιώτης Μελάς, μετά την απόφαση του συνεδρίου του κόμματος να μην υπερψηφιστεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα» είπε για το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας των Αν.Ελ. με τον ΣΥΡΙΖΑ: «Όταν λένε για ιδεολογική ταυτότητα, δεν έχουμε την ίδια με τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ και είναι γεγονός ότι θα υπήρχαν αντιρρήσεις και διαφορετικές απόψεις σε πολλά θέματα. Γι' αυτό σας λέω, γι' αυτές τις κόκκινες γραμμές που λέει ο Πάνος Καμμένος, να τις κάνουμε πράξη. Να τις υπογράψουμε».

Ερωτηθείς αν τα λεγόμενα Καμμένου περί «αποκεφαλισμών», τον αφορούν προσωπικά είπε ότι «τον είχα ρωτήσει και μου είχε πει ότι δεν αφορά τίποτε εμένα, ούτε οι αποκεφαλισμοί ή τα μαξιλάρια. Εγώ λοιπόν το λέω ξεκάθαρα: Λειτουργώ κατά συνείδηση και για το καλό του λαού θα κάνω ό,τι θα κάνω. Άμα είναι για το καλό του, θα ψηφίσω Πρόεδρο. Αν δεν είναι, δεν θα ψηφίσω».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.«Δεν επιθυμούν εκλογές»

Αυξημένο εμφανίζεται το ποσοστό των πολιτών που δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και τον Άρη Τόλιο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τον Σεπτέμβριο το ποσοστό αυτό έφθανε το 52% και τώρα το 60%». 

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Μαύρο, οι ίδιοι πολίτες «βλέπουν» πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ στο ενδεχόμενο προώρων εκλογών. 

Τέλος, χαρακτήρισε θρυαλλίδα, εν δυνάμει πολιτικών εξελίξεων, το ποσοστό που θα συγκεντρώσει το ΠΑΣΟΚ.

.Ξεκινάει η καταβολή επιδόματος

Ξεκινάει από αύριο η πρώτη καταβολή του επιδόματος θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών θα πιστωθεί στους λογαριασμούς 351.000 δικαιούχων το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, συνολικού ύψους 44 εκ. ευρώ.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση από το σύνολο των δικαιούχων το 68% εξ' αυτών έκανε χρήση της δυνατότητας προκαταβολής του επιδόματος.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.