.Τηλεφωνική επικοινωνία για το φορολογικό


Το φορολογικό ήταν το αντικείμενο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι το φορολογικό κατατίθεται στη Βουλή με ευθύνη της Κυβέρνησης και ότι το ΠΑΣΟΚ επιφυλάσσεται κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου να αναδείξει τυχόν πτυχές του με τις οποίες δεν συμφωνεί.
Στις 6μμ συνεδριάζει ο διευρυμένος ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για το φορολογικό με εισηγητή τον Φίλιππο Σαχινίδη. 

Το μίνι φορολογικό αναμένεται να κατατεθεί εντός της ημέρας, προκειμένου να συγκεντρωθούν 3 δισ. τα επόμενα δύο χρόνια, όπως προβλέπει το τρίτο μνημόνιο.

Την ίδια ώρα, κλιμακώνει τις πολιτικές του πρωτοβουλίες το ΠΑΣΟΚ έναντι της Χρυσής Αυγής. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να συναντηθεί έως την Πέμπτη, που αναχωρεί για τη Ρώμη, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, Ιερώνυμο, τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη 

.Δευτέρα τα οικογενειακά επιδόματα


Την ερχόμενη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν στους δικαιούχους του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων, τα οικογενειακά επιδόματα του ΣΤ΄διμήνου 2012.
Με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΟΓΑ, διευκρινίζει, ότι θα καταβληθεί στους ήδη δικαιούχους, τρίτεκνους και πολύτεκνους, μόνο το επίδομα των 44 ευρώ το μήνα, για κάθε παιδί, εφόσον πληρούν το εισοδηματικό κριτήριο, δηλαδή ετήσιο εισόδημα 45.000 ευρώ για τρίτεκνους και τετράτεκνους.
Με το νόμο του 3ου Μνημονίου (Ν.4093/2012 «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016», από 1/11/2012 καταργήθηκαν:
- Το επίδομα τρίτου παιδιού (177 ευρώ ανά μήνα), το οποίο καταβαλλόταν για το τρίτο παιδί μέχρι τη συμπλήρωση του 6ου έτους της ηλικίας του
- Η ισόβια σύνταξη (102 ευρώ ανά μήνα)
- Η εφάπαξ παροχή των 2.000 euro, η οποία καταβαλλόταν για τη γέννηση κάθε παιδιού από το τρίτο και μετά.
Όσον αφορά τις αιτήσεις για τη χορήγηση οικογενειακών επιδομάτων που έχουν καταργηθεί και έχουν υποβληθεί στον ΟΓΑ, πριν από την ψήφιση του νόμου, η Διοίκηση του Οργανισμού αναφέρει, ότι θα εξεταστούν το συντομότερο δυνατό και θα καταβληθεί στους δικαιούχους, το δικαιούμενο ποσό (αναδρομικά και μέχρι την ημερομηνία κατάργησης του επιδόματος), άπαξ, εντός του έτους 2013.
Από το έτος 2013 τα οικογενειακά επιδόματα αντικαθίστανται από το νέο Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων, το οποίο θα χορηγείται σε όλες τις οικογένειες από το πρώτο παιδί, με εισοδηματικά κριτήρια.

.Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον Ι. Στουρνάρα για το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ


Για «απαράδεκτη παρέμβαση» που «αποδεικνύει ότι η μνημονιακή συγκυβέρνηση δεν σταματά πουθενά, ούτε σε δικαστικές αποφάσεις, ούτε σε νόμους», κατηγόρησε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, αναφορικά με την παρέμβασή του στο θέμα της είσπραξης του «χαρατσιού» από τη ΔΕΗ. 

Επιπλέον, τονίζεται στην ανακοίνωση ότι η κυβέρνηση «θα επιχειρήσει να τα «κάνει όλα», προκειμένου να εξοντώσει οικονομικά τον κόσμο της εργασίας, ώστε να τον ρίξει εξαθλιωμένο στα δίχτυα της άγριας εκμετάλλευσης και του μαύρου εργασιακού μεσαίωνα». 

.Όλο και πιο βίαιος ο Τζέιμς Μποντ


Ο πράκτορας 007 χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο την "άδεια να σκοτώνει" στις ταινίες που πρωταγωνιστεί εδώ και 50 χρόνια, προκύπτει από έρευνα πανεπιστημίου της Νέας Ζηλανδίας στην οποία εκφράζεται ανησυχία για τις επιπτώσεις της αυξημένης βίας στους νεαρούς θεατές. 

Ερευνητές του πανεπιστημίου του Όταγκο παρακολούθησαν 22 ταινίες του Τζέιμς Μποντ, καταγράφοντας όλες τις σκηνές βίας και κατατάσσοντάς τις σε δύο κατηγορίες: λιγότερο σοβαρή βία και σοβαρή βία.

Η έρευνα που δημοσιεύεται αυτήν την εβδομάδα στην αμερικανική ιατρική επιθεώρηση  Archives of Pediatric and Adolescent Medecine, δείχνει πως οι σκηνές βίας στην ταινία "Quantum of Solace" (2008) ήταν διπλάσιες από αυτές στην πρώτη ταινία "Τζέιμς Μποντ εναντίον Δρ Νο". (1962). Ειδικά έχουν τριπλασιαστεί οι σκηνές σοβαρής βίας με ένοπλες επιθέσεις που προκαλούν τον θάνατο. 

"Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι νεαροί που βλέπουν σκηνές βίας αποπροσανατολίζονται σχετικά με το ποια είναι η βίαιη και επιθετική συμπεριφορά", επισημαίνει ο Μπομπ Χάκοξ, ένας από τους εισηγητές της έρευνας.

Σύμφωνα με τους νεοζηλανδούς ερευνητές, η λιγότερο βίαια ταινία του Τζέιμς Μποντ ήταν το "Ζήσε και άσε τους άλλους να πεθάνουν" (1973) με πρωταγωνιστεί τον Ρότζερ Μουρ. 

Οι ερευνητές δεν περιέλαβαν τη νέα ταινία του Τζέιμς Μποντ "Skyfall" στην έρευνά τους. 

.Στα 850 εκ. ευρώ οι οφειλές Δημοσίου και δήμων στην ΕΥΔΑΠ


Σε 350 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται μαζί με τις προσαυξήσεις τα χρέη των δήμων προς την ΕΥΔΑΠ. Ο πρόεδρος της εταιρείας, Στέλιος Σταυρίδης, δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι θα χρησιμοποιήσει όποιο πρόσφορο μέσον υπάρχει για να εισπράξει αυτές τις οφειλές. «Δεν θα γίνει η ΕΥΔΑΠ ο νέος ΟΣΕ» σημειώνει ο κ. Σταυρίδης και προσθέτει: «Δεν μπορούμε να κόβουμε νερό από τον κοσμάκη για 100 ευρώ και να πληρώνουμε έως και 3 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα για τις προσαυξήσεις των χρεών προς την εταιρεία». 

Οι οφειλές των δήμων ανέρχονται σε περίπου 225 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία προσαυξάνονται κάθε μήνα λόγω των  επιβαρύνσεων στα 350 εκατομμύρια. Τεράστια ποσά οφείλει στην ΕΥΔΑΠ και το Δημόσιο, από υπουργεία που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς, με το συνολικό ποσό των οφειλών να φτάνει τα 850 εκατομμύρια ευρώ (500 το Δημόσιο και 350 οι δήμοι).   

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ, οι οφειλές των δήμων προέρχονται κυρίως από δήμους που έχουν δικό τους δίκτυο, εισπράττουν την κατανάλωση νερού από τους δημότες και δεν την αποδίδουν ποτέ στην εταιρεία, κάτι που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια. 

«Το θέμα των δήμων πνίγει την ΕΥΔΑΠ. Όποιος δεν πληρώνει το νερό, θα του το κόβουμε» καταλήγει ο κ. Σταυρίδης, διευκρινίζοντας ότι δεν θέτει θέμα αυξήσεων στην τιμή του νερού.  

."Δεν θα επιτρέψουμε σε όσους φοβούνται το καινούργιο να κρατήσουν την Ελλάδα στο παρελθόν"


Η κυβέρνηση θα κάνει διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους, αλλά δεν θα επιτρέψει σε όσους φοβούνται το καινούργιο, συχνά χωρίς κανένα λόγο, να κρατήσουν την Ελλάδα στο παρελθόν.
Την επισήμανση αυτή έκανε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης, αναφερόμενος στις αρνητικές αντιδράσεις φορέων του επιχειρηματικού κόσμου για την πρόταση του υπουργείου σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με την πρόταση, τα εμπορικά με εμβαδόν έως 250 τμ θα μπορούν να λειτουργούν όλες τις Κυριακές του χρόνου (εκτός από τα καταστήματα που ανήκουν σε αλυσίδες) ενώ τα μεγάλα καταστήματα θα λειτουργούν μέχρι επτά Κυριακές το χρόνο, πάντα προαιρετικά.

«Επιδιώκουμε να κάνουμε την αγορά πιο σύγχρονη, πιο ευρωπαϊκή, πιο φιλική στους καταναλωτές. Γίνεται μια τομή με βάση την ευρωπαϊκή εμπειρία. 

Δίνουμε τη δυνατότητα στις μεγάλες επιχειρήσεις να δουλέψουν περισσότερο και στις μικρότερες ακόμα πιο πολύ. Δίνουμε τη δυνατότητα στους καταναλωτές, Έλληνες και τουρίστες, να κάνουν ελεύθερα τις αγορές τους», τόνισε ο υπουργός.

Μιλώντας στο 12ο Διεθνές Venture Capital & Private Equity Forum που πραγματοποιείται στην Αθήνα ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε, εξάλλου, ότι ξεκινούν άμεσα οι εκταμιεύσεις δανείων προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).   Όπως είπε, έχουν ήδη υπογραφεί συμβάσεις μεταξύ ΕΤΕπ και τραπεζών και αναμένεται να υπογραφούν κι άλλες μέσα στην εβδομάδα.

.Οι τελευταίοι γκαϊτατζήδες


Ανέκδοτες ηχογραφήσεις από 16 οργανοπαίχτες γκάιντας, οι οποίοι, πλην ενός, δεν είναι πια στη ζωή, καταγράφονται στο CD «Οι τελευταίοι γκαϊτατζήδες της Ροδόπης-Ζωντανός δεσμός με το παρελθόν», που εξέδωσε ο Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής.
Αποτελεί καρπό της τριακονταετούς έρευνας του Γιάννη Παγκοζίδη, με τη βοήθεια του αδελφού του Γιώργου και χρηματοδοτήθηκε, εν μέρει, μέσω προγράμματος Leader της Αναπτυξιακής Εταιρίας Ροδόπης. Ξεκινώντας από το 1981, επισκέφθηκαν χωριά της Ροδόπης για να βρουν γκαϊτατζήδες ή συγγενείς τους. 

Κατέγραψαν τα βιογραφικά τους στοιχεία, ηχογράφησαν επί τόπου τους γκαϊτατζήδες ή συγκέντρωσαν το κακής ποιότητας ηχητικό υλικό από τους συγγενείς όσων δεν ζούσαν και κατόπιν το επεξεργάστηκαν για να το διασώσουν.
Μετά το 1998, οι καταγραφές συνεχίστηκαν στο στούντιο των αδελφών Παγκοζίδη, στη Μαρώνεια.

«Ποτέ μία έρευνα δεν μπορεί να είναι ολοκληρωμένη, θεωρούμε αυτήν αρκετά επαρκή γιατί περιορίστηκε στο νομό Ροδόπης και διήρκησε ένα μεγάλο διάστημα» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο Γιάννης Παγκοζίδης. 

Τόνισε δε ότι η σημασία της παραγωγής αυτής αυξάνει από το γεγονός ότι έχουν γίνει καταγραφικές δουλειές από λαογράφους για λογαριασμό της Ακαδημίας Αθηνών, αλλά το υλικό δεν είναι διαθέσιμο στους ερευνητές και δεν έχει εκδοθεί κάτι σχετικό.

«Η έκδοση έρχεται να συμπληρώσει το μουσικολογικό κομμάτι της παράδοσης της Θράκης δεν μπορεί να είναι εμπορική» εξήγησε ο κ. Παγκοζίδης και πρόσθεσε ότι δεν προσφέρεται για γλέντι, δίνει όμως τη δυνατότητα σε κάποιον που ενδιαφέρεται να ακούσει σπάνιες ηχογραφήσεις και τον τρόπο παιξίματος των παλαιότερων.

Ο κ. Παγκοζίδης σημείωσε ότι υπάρχει, πλέον, μια νέα γενιά παιδιών που παίζουν γκάιντα και σπουδάσανε στην Ελλάδα ή στη Βουλγαρία οι περισσότεροι, ενώ χαρακτήρισε θετικό το γεγονός χρήσης του οργάνου στη σύγχρονη μουσική δημιουργία, υπό την προϋπόθεση ότι δεν γίνεται για εντυπωσιασμό.

.Εκταμιεύονται κονδύλια 750,5 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ στην Ελλάδα


Ξεκινάει από σήμερα, η χορήγηση κονδυλίων συνολικού ύψους 750,5 εκ. ευρώ, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, από το πρόγραμμα εκταμιεύσεων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) προς τη χώρα μας. Η εκταμίευση θα έχει ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή 21/12/2012.
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα εκταμίευσης έχει ως εξής: 

Σήμερα , 11/12/2012, θα εκταμιευτούν 200 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007-2013.
Την Τετάρτη, 12/12/2012, και την Παρασκευή, 14/12/2012, θα εκταμιευτούν 148 εκατ. ευρώ για τη χορήγηση πέντε δανείων στη ΔΕΗ.

Τη Δευτέρα, 17/12/2012, θα εκταμιευτούν 250 εκατ. ευρώ προς την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για το Μετρό Θεσσαλονίκης.
Την Τρίτη, 18/12/12, θα εκταμιευτούν 50 εκατ. ευρώ προς τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων.

Την Τετάρτη, 19/12/2012, θα εκταμιευτούν 30 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΣΦΑ.
Την Πέμπτη, 20/12/2012, θα εκταμιευτούν 60 εκατ. ευρώ προς την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Την Παρασκευή, 21/12/2012, θα εκταμιευτούν 12,5 εκατ. ευρώ προς την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα για δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Αναμένεται, επίσης, η εκταμίευση, εντός Δεκεμβρίου, 140 εκατ. ευρώ προς την Alpha Βank για δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το ποσό των εκταμιεύσεων από την ΕΤΕπ προς τη χώρα μας, εντός του 2012, θα ανέλθει συνολικά σε 908,2 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος που αρχίζει σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι, ήδη εντός του έτους, δόθηκαν 17,7 εκατ. ευρώ σε παραχωρησιούχο για τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος-Τσακώνα-Καλαμάτα.

Επιπλέον, για το 2013, αναμένεται να εκταμιευτούν 250 εκατ. ευρώ, προς την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για το Μετρό της Αθήνας, ενώ το διάστημα Φεβρουαρίου-Μαρτίου θα υπογραφεί σύμβαση 300 εκατ. ευρώ με την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ. Επίσης, το πρώτο τρίμηνο του έτους, θα εκταμιευτούν τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΗ και η υπογραφή των συμβάσεων θα γίνει εντός Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου.

Επίσης, θα γίνει η υπογραφή σύμβασης 100 εκατ. ευρώ για τον ΟΣΚ και θα αρχίσει η σταδιακή εκταμίευση προς τις τράπεζες ΕΘΝΙΚΗ, ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ και EUROBANK για δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί και η εκταμίευση 650 εκατ. ευρώ για τους αυτοκινητόδρομους, με την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθούν όλες οι συμφωνίες του ελληνικού δημοσίου με τους παραχωρησιούχους και επιπλέον θα γίνει και η εκταμίευση 42,2 εκατ. ευρώ σε παραχωρησιούχο για τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος-Τσακώνα-Καλαμάτα.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.