.«Αφαίμαξη» στους πλούσιους


Το γαλλικό κοινοβούλιο υπερψήφισε απόψε την πρόταση για επιβολή φόρου ύψους 75% στα πολύ υψηλά εισοδήματα, τον οποίο είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του. Η δεξιά υποστηρίζει ότι πρόκειται για ένα καθαρά "συμβολικό" μέτρο που δεν θα αυξήσει σημαντικά τα έσοδα του γαλλικού κράτους.
Ο φόρος θα ισχύσει για δύο χρόνια και θα αφορά τα εισοδήματα που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ κατ' έτος και κατά φορολογούμενο. Υπολογίζεται ότι 1500 άτομα θα κληθούν να πληρώσουν κατά μέσο όρο 140.000 ευρώ ετησίως.
Ο υπουργός Προϋπολογισμού Ζερόμ Καϊζάκ διαβεβαίωσε ότι η φορολόγηση είναι "νόμιμη" τονίζοντας ότι "ο καθένας πρέπει να συμβάλει με τα μέσα που διαθέτει" στη συνολική προσπάθεια των Γάλλων.
Ο Ερίκ Βερτ, πρώην υπουργός επί προεδρίας του Νικολά Σαρκοζί, υποστήριξε από την πλευρά του ότι πρόκειται για "τιμωρητικό" μέτρο γιατί φορολογούνται υπερβολικά ελάχιστοι άνθρωποι, τα έσοδα που θα φέρει ο φόρος θα είναι πολύ μικρά και "ασφαλώς θα οδηγήσει στη φυγή" ορισμένους φορολογούμενους.

.Ο Ομπάμα κατηγορεί τον Ρόμνεϊ ότι "ξεχνάει" τις θέσεις του


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υποστήριξε σήμερα ότι ο Μιτ Ρόμνεϊ, ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλός του στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, πάσχει από "Ρομνησία" γιατί "ξέχασε" τις υπερσυντηρητικές θέσεις που προέβαλε όταν διεκδικούσε το χρίσμα του κόμματός του και τις έχει αντικαταστήσει με πιο μετριοπαθείς.

Ο Ρόμνεϊ, πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, έχει μειώσει τη διαφορά που τον χώριζε από τον Ομπάμα στις δημοσκοπήσεις μετά την επιτυχημένη εμφάνισή του στην πρώτη τηλεοπτική αναμέτρησή τους, στις 3 Οκτωβρίου.

Μιλώντας σε 9.000 υποστηρικτές του στη Βιρτζίνια, ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι ο Ρόμνεϊ αναιρεί τις συντηρητικού χαρακτήρα υποσχέσεις που είχε δώσει.

"Ξεχνάει ποιες είναι οι δικές του θέσεις και ελπίζει ότι θα τις ξεχάσετε κι εσείς. Εννοώ ότι αλλάζει τόσα πολλά, αντιστρέφει τις θέσεις του, τις παρακάμπτει... τόσο που θα πρέπει να βρούμε μια ονομασία για την ασθένεια απ' την οποία υποφέρει. Νομίζω ότι την λένε Ρομνησία", είπε ο Ομπάμα υπό τα παρατεταμένα χειροκροτήματα του πλήθους.

Ο Ομπάμα αναφέρθηκε επί μακρόν στην "αμνησία" του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου, περιγράφοντας τα "συμπτώματα" της ασθένειας και συγκρίνοντάς τα με τη στάση που έχει τηρήσει ο Ρόμνεϊ σε διάφορα θέματα, όπως είναι η άμβλωση και οι φόροι για τους πλούσιους.

.Έκλεισε η συμφωνία Πειραιώς - Societe Generale για την εξαγορά της Geniki Bank


Την εξαγορά της Geniki Bank από την Societe Generale, ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς. Ειδικότερα, η Τράπεζα Πειραιώς υπέγραψε σήμερα συμφωνία με τη Societe Generale για την απόκτηση του συνολικού ποσοστού συμμετοχής (99,08%) της τελευταίας στη Γενική Τράπεζα.

Η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς είναι πεπεισμένη ότι η εξαγορά της Γενικής προσφέρει συνέργιες στο διευρυμένο Όμιλο και διευκολύνει την επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση. 

Όπως δήλωσε ο Μιχάλης Σάλλας, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς "μετά την εξαγορά επιλεγμένων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της ATEbank, η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. 

Η προσθήκη της Γενικής Τράπεζας θα βελτιώσει περαιτέρω τα κεφάλαια και τις πηγές χρηματοδότησής μας και ενισχύει τη θέση μας στην επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση».

Η συναλλαγή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του 2012 και υπόκειται στις απαιτούμενες κανονιστικές εγκρίσεις.

Το τίμημα για την εξαγορά i) του 100% των μετοχών που κατέχει η Soci?t? G?n?rale και ii) των απαιτήσεων της Soci?t? G?n?rale που αντιστοιχούν σε προκαταβολές έναντι μελλοντικής αύξησης μετοχικού κεφαλαίου συμφωνήθηκε στο 1 εκατ. ευρώ. 

.Μέρκελ προς Σαμαρά: Θετικό το κλίμα για την Ελλάδα στην Ευρώπη


Συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στα γραφεία της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Η κα Μέρκελ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις όσον αφορά τις διαρθρωτικές αλλαγές και τα μέτρα και ενημερώθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών Ι. Στουρνάρα, Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Η κα Μέρκελ επεσήμανε στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί για την Ελλάδα στην Ευρώπη, κάτι το οποίο, όπως είπε, διαπιστώνει και η ίδια στις επαφές που έχει με ευρωπαίους ομολόγους της. 

Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να συνεχίσουν τη στενή επικοινωνία τις επόμενες μέρες.

.Νέες επεμβάσεις αποκατάστασης στα Προπύλαια της Ακρόπολης


Παθογένειες, που οφείλονται τόσο σε εξωγενείς παράγοντες, όπως κανονιοβολισμοί κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, όσο και σε ενδογενείς, που προέρχονται από το ίδιο το υλικό, το μάρμαρο, έχουν προκαλέσει φθορές στο κιονόκρανο του κίονα στη βορειοδυτική γωνία του κεντρικού κτιρίου των Προπυλαίων.

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2011, όταν ένα μικρό θραύσμα, μεγέθους 28 Χ 30 εκ. περίπου, ξεκόλλησε από το συγκεκριμένο κιονόκρανο. Τότε έγινε υποστήλωση της περιοχής και αποφασίστηκε να εκπονηθεί μελέτη αποκατάστασης. 

Στην πορεία, και με αφορμή την ανακάλυψη νέων αρχιτεκτονικών μελών, κρίθηκε ότι μπορεί να συντηρηθούν κι άλλα τμήματα των Προπυλαίων, του μνημείου που αποτέλεσε μέρος του μεγαλεπίβολου οικοδομικού προγράμματος του Περικλή στον Ιερό Βράχο, 
με πρωτοποριακό αρχικό σχέδιο, τόσο αρχιτεκτονικά όσο και καλλιτεχνικά, που όμως δεν ολοκληρώθηκε ποτέ στο σύνολό του.

Η σχετική μελέτη, που παρουσίασαν στα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ο ομότιμος καθηγητής Αρχιτεκτονικής και πρόεδρος της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης, Χαράλαμπος Μπούρας, η επίτιμη προϊσταμένη της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης, Μαρία Ιωαννίδου και ο αρχιτέκτονας Κωνσταντίνος Καρανάσος, πήρε το πράσινο φως από το ΚΑΣ, που συνεδρίασε την Τρίτη 16 Οκτωβρίου.

."Χαιρετίζουμε τις προσπάθειες του ελληνικού λαού"


Σε κοινή δήλωση στην οποία κατέληξαν σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες οι 17 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης για την Ελλάδα, αναγνωρίζουν τις προσπάθειες της χώρας και την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις συνομιλίες με την Τρόικα και τονίζουν ότι το Eurogroup θα λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις.

Η δήλωση των «17» έχει ως εξής:
«Καλωσορίζουμε την πρόοδο που σημείωσαν η Ελλάδα και η Τρόικα με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για τις πολιτικές που διέπουν το πρόγραμμα προσαρμογής και προσβλέπουν στην οριστικοποίηση της αξιολόγησης. 

Το Eurogroup θα εξετάσει το αποτέλεσμα αυτής της αξιολόγησης υπό το φώς της έκθεσης της Τρόικας και θα λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις.
Καλωσορίζουμε την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και χαιρετίζουμε τις αξιοσημείωτες προσπάθειες του ελληνικού λαού. 

Ικανοποιητική πρόοδος έχει σημειωθεί, προκειμένου να επανέλθει σε τροχιά το πρόγραμμα προσαρμογής. Αναμένουμε από την Ελλάδα να συνεχίσει τις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ενθαρρύνουμε τις προσπάθειές της να διασφαλίσει την ταχεία εφαρμογή του προγράμματος.

 Αυτό είναι αναγκαίο προκειμένου να δημιουργηθεί ένας πιο ανταγωνιστικός ιδιωτικός τομέας, να γίνουν ιδιωτικές επενδύσεις και να δημιουργηθεί ένας αποτελεσματικός δημόσιος τομέας. Αυτές οι προϋποθέσεις θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να επιτύχει ανάπτυξη και να διασφαλίσει το μέλλον της στην ευρωζώνη.»

.Ιδιόμορφο γραφείο ευρέσεως εργασίας για αγροτικές δουλειές


Μεροκάματα για αγροτικές δουλειές προσφέρονται σε ανέργους του νομού Πιερίας, στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των αγροτών της περιοχής και της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης, που έχει δημιουργήσει στην ιστοσελίδα της ένα ιδιόμορφο γραφείο ευρέσεως προσωρινής εργασίας. 

Η αρχή έγινε ήδη, με την πρώτη προσφορά 45 μεροκάματων για συγκομιδή ακτινιδίων, ενώ στις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν άλλα 180, για μάζεμα ελιών! 

«Όταν γύρω μας υπάρχει τόση ανεργία, είναι υποχρέωση όλων μας να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο. Εμείς ψάχνουμε ανθρώπους να μαζέψουν την παραγωγή μας, οπότε λέμε: 

''όποιος έχει μεράκι να δουλέψει στο χωράφι μας, ας μιλήσει μαζί μας'' και όταν ο έμπορος μας ζητήσει την παραγωγή, εμείς θα φωνάξουμε τον άνεργο να δουλέψει στη συγκομιδή», 
λέει στο ΑΜΠΕ η παραγωγός Βασιλική Χατζησταματίου, που προσφέρει τα πρώτα 45 μεροκάματα για τη συγκομιδή ακτινιδίων. 

Η προσφορά αφορά 8ωρη εργασία, με τιμή ημερομίσθιου 25 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του εργόσημου) και πρόσθετη αμοιβή 3 ευρώ/ώρα για τυχόν εργασία πέραν του οκταώρου.

Πάνω από 20 ενδιαφερόμενοι σε λίγες ώρες

Αν και η προσφορά της κας Χατζησταματίου αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ομάδας μόλις χθες, η παραγωγός έχει ήδη δεχτεί περισσότερα από 20 τηλεφωνήματα από ανέργους, στη συντριπτική πλειοψηφία τους Έλληνες, που ζητούν περισσότερες πληροφορίες και εκδηλώνουν ενδιαφέρον εργασίας.

«Η νέα αυτή πρωτοβουλία της Ομάδας δένει χέρι-χέρι τους ανέργους, τους παραγωγούς και τους καταναλωτές», σχολιάζει μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο Γιώργος Κωτίδης, μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν.Πιερίας.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.