.Ιδιόμορφο γραφείο ευρέσεως εργασίας για αγροτικές δουλειές


Μεροκάματα για αγροτικές δουλειές προσφέρονται σε ανέργους του νομού Πιερίας, στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των αγροτών της περιοχής και της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης, που έχει δημιουργήσει στην ιστοσελίδα της ένα ιδιόμορφο γραφείο ευρέσεως προσωρινής εργασίας. 

Η αρχή έγινε ήδη, με την πρώτη προσφορά 45 μεροκάματων για συγκομιδή ακτινιδίων, ενώ στις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν άλλα 180, για μάζεμα ελιών! 

«Όταν γύρω μας υπάρχει τόση ανεργία, είναι υποχρέωση όλων μας να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο. Εμείς ψάχνουμε ανθρώπους να μαζέψουν την παραγωγή μας, οπότε λέμε: 

''όποιος έχει μεράκι να δουλέψει στο χωράφι μας, ας μιλήσει μαζί μας'' και όταν ο έμπορος μας ζητήσει την παραγωγή, εμείς θα φωνάξουμε τον άνεργο να δουλέψει στη συγκομιδή», 
λέει στο ΑΜΠΕ η παραγωγός Βασιλική Χατζησταματίου, που προσφέρει τα πρώτα 45 μεροκάματα για τη συγκομιδή ακτινιδίων. 

Η προσφορά αφορά 8ωρη εργασία, με τιμή ημερομίσθιου 25 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του εργόσημου) και πρόσθετη αμοιβή 3 ευρώ/ώρα για τυχόν εργασία πέραν του οκταώρου.

Πάνω από 20 ενδιαφερόμενοι σε λίγες ώρες

Αν και η προσφορά της κας Χατζησταματίου αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ομάδας μόλις χθες, η παραγωγός έχει ήδη δεχτεί περισσότερα από 20 τηλεφωνήματα από ανέργους, στη συντριπτική πλειοψηφία τους Έλληνες, που ζητούν περισσότερες πληροφορίες και εκδηλώνουν ενδιαφέρον εργασίας.

«Η νέα αυτή πρωτοβουλία της Ομάδας δένει χέρι-χέρι τους ανέργους, τους παραγωγούς και τους καταναλωτές», σχολιάζει μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο Γιώργος Κωτίδης, μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν.Πιερίας.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.