.Έκλεισε η συμφωνία Πειραιώς - Societe Generale για την εξαγορά της Geniki Bank


Την εξαγορά της Geniki Bank από την Societe Generale, ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς. Ειδικότερα, η Τράπεζα Πειραιώς υπέγραψε σήμερα συμφωνία με τη Societe Generale για την απόκτηση του συνολικού ποσοστού συμμετοχής (99,08%) της τελευταίας στη Γενική Τράπεζα.

Η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς είναι πεπεισμένη ότι η εξαγορά της Γενικής προσφέρει συνέργιες στο διευρυμένο Όμιλο και διευκολύνει την επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση. 

Όπως δήλωσε ο Μιχάλης Σάλλας, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς "μετά την εξαγορά επιλεγμένων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της ATEbank, η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. 

Η προσθήκη της Γενικής Τράπεζας θα βελτιώσει περαιτέρω τα κεφάλαια και τις πηγές χρηματοδότησής μας και ενισχύει τη θέση μας στην επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση».

Η συναλλαγή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του 2012 και υπόκειται στις απαιτούμενες κανονιστικές εγκρίσεις.

Το τίμημα για την εξαγορά i) του 100% των μετοχών που κατέχει η Soci?t? G?n?rale και ii) των απαιτήσεων της Soci?t? G?n?rale που αντιστοιχούν σε προκαταβολές έναντι μελλοντικής αύξησης μετοχικού κεφαλαίου συμφωνήθηκε στο 1 εκατ. ευρώ. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.