.ΞΕΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΣΑΝ… ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΤΑ ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΗΡΙΑ


Κατακόρυφη άνοδο δείχνουν τα στοιχεία Μητρώου Φορολογουμένων για την έναρξη ενεχυροδανειστηρίων και καταστημάτων αγοράς χρυσού την τριετία 2010-2012. Συγκεκριμένα, όπως...
προκύπτει από έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών που διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη:

Το 2010 έκαναν έναρξη 81 επιχειρήσεις με το συγκεκριμένο αντικείμενο, ενώ δηλώθηκε και η έναρξη λειτουργίας 28 υποκαταστημάτων.


Το 2011 έκαναν έναρξη 198 επιχειρήσεις και δηλώθηκε και η έναρξη 121 υποκαταστημάτων.


Το 2012 έκαναν έναρξη 274 επιχειρήσεις και δηλώθηκε και έναρξη 245 υποκαταστημάτων.


Το έγγραφο, που φέρει την υπογραφή του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, αποκαλύπτει ότι στους 292 ελέγχους που έχει διενεργήσει το ΣΔΟΕ το ποσοστό παραβατικότητας ξεπερνά το 60%, ενώ, όπως αναφέρεται έχουν ήδη προκύψει 1885 παραβάσεις και οι έλεγχοι συνεχίζονται.


Πάντως, παρά την εντυπωσιακή αύξηση του ενδιαφέροντος για έναρξη ενεχυροδανειστηρίων και καταστημάτων χρυσού, τα στοιχεία του εισοδήματος κινούνται εξαιρετικά χαμηλά.Για τις επιχειρήσεις Φυσικών Προσώπων, τα στοιχεία έχουν ως εξής:

Οικονομικό Έτος 2011: 203 επιχειρήσεις με μέσο εισόδημα 4.139 ευρώ,
Οικονομικό Έτος 2012: 380 επιχειρήσεις με μέσο εισόδημα 5.109 ευρώ

.Στη δικαιοσύνη ο Διαμαντόπουλος

 Συνεχίζονται και σήμερα οι αντιδράσεις σχετικά με βίντεο που διακινήθηκε από τη ΝΔ και αφορά δηλώσεις του βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου για το εμπορικό κέντρο «The Mall », όπου τηνΚυριακή σημειώθηκε βομβιστική επίθεση.
Με ανακοίνωση της η ΔΗΜΑΡ αποδοκιμάζει την επιλεκτική όπως τη χαρακτηρίζει παρουσίαση μέρους των δηλώσεων του βουλευτού Καστοριάς από το επικοινωνιακό επιτελεί της ΝΔ, ενώ επισημαίνει  ότι οι καθημερινές αλληλοκατηγορίες μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα έντασης και είναι το μόνο που δεν χρειάζεται η χώρα αυτές τις δύσκολες ώρες. 
Η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στην αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι η κλιμάκωση της βίας απαιτεί εθνική ενότητα και δεν συγχωρούνται υπερβολές και μικροκομματικές αντιπαραθέσεις.
Την πρόθεση του να προσφύγει στη δικαιοσύνη γνωστοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, κάνοντας λόγο για συκοφάντες και λασπολόγους που επιχείρησαν να τον παρουσιάσουν ως υποκινητή της βίας και της τρομοκρατίας.

.Η Τουρκία θέλει να βάλει «φρένο» στις εισαγωγές από την Ε.Ε.


Η Τουρκία θέλει να βάλει «φρένο» στις εισαγωγές από την Ε.Ε., αναφέρει -σε ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη- το δελτίο πληροφόρησης για ευρωπαϊκά θέματα Eurοpolitique, επισημαίνοντας ότι η τουρκική κυβέρνηση, αντιμέτωπη με ένα έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών και με κάποια δυσφορία από πλευράς των πολιτών, έθεσε σε εφαρμογή μία σειρά περιορισμών στις εισαγωγές. 

Οι τομείς που αφορούν τα μέτρα είναι διάφοροι, όπως π.χ. το κόκκινο κρέας, ο χάλυβας, τα αυτοκίνητα, το αλκοόλ κ.ά. Ορισμένοι από τους περιορισμούς εφαρμόζονται, ήδη, από τις αρχές του 2013.

Παρά ταύτα, σημειώνει το δημοσίευμα, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Eρντογάν, κατηγόρησε την Ε.Ε. ότι μειώνει τις εισαγωγές της από την Τουρκία, ώστε να τη λυγίσει. «Η Δύση δε θέλει πλέον μία Τουρκία δυνατή», δήλωσε χαρακτηριστικά στις 19 Ιανουαρίου, σε ομιλία του.

Τα σχόλια του κ. Ερντογάν προκάλεσαν αμηχανία, σημειώνει η Europolitique. «Αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», δήλωσε  εκπρόσωπος ενός ευρωπαϊκού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Τουρκία. Αναλυτές επισημαίνουν ότι το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών τής Τουρκίας -το βασικό πρόβλημα της οικονομίας της- δεν μειώνεται τόσο γρήγορα όσο θα επιθυμούσαν η κυβέρνηση και η κεντρική Τράπεζα.

.Ι. Στουρνάρας: Έχει ελαττωθεί η ταχύτητα με την οποία πηγαίναμε στα βράχια


«Για πρώτη φορά στους έξι μήνες που πηγαίνω στο Eurogroup, η Ελλάδα δεν ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής. Υπάρχει ελπίδα, αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει» ανέφερε, σε παρέμβασή του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της Συνόδου.

 Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Στουρνάρας επισκόπησε τα οφέλη από την εξασφάλιση των 9,2 δισ. ευρώ (7,2 δισ. ευρώ σε ομόλογα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τα υπόλοιπα για την ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, αποπληρωμή ληξιπροθέσμων χρεών, αλλά και εσωτερικών αναγκών του ελληνικού Δημοσίου) και διαπίστωσε πρόοδο και στη στάση των αγορών απέναντι στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας τη μείωση των spreads στα επίπεδα των αρχών του 2010.

 «Έχει ελαττωθεί η ταχύτητα με την οποία πηγαίναμε στα βράχια. Τώρα κάνουμε προσπάθεια να στρίψουμε το σκάφος» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

.Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που τελούσε «λευκούς» γάμους για χορήγηση ιθαγένειας


Εκατόν εβδομήντα τρία άτομα εμπλέκονται συνολικά σε υπόθεση σύναψης εικονικών γάμων, με σκοπό την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας από υπηκόους τρίτων χωρών, που με νομιμοφανείς αλλά παράνομες διαδικασίες, οργάνωνε και πραγματοποιούσε στη Β. Ελλάδα μια εγκληματική οργάνωση, μέλη της οποίας ήταν μεταξύ άλλων επτά δικηγόροι, δύο μεταφραστές, ένας δημόσιος και δύο δημοτικοί υπάλληλοι.

 Όπως επεσήμανε σε συνέντευξη τύπου ο διευθυντής ασφάλειας Θεσσαλονίκης Αθηναγόρας Παζαρλής, το τελευταίο τετράμηνο η συγκεκριμένη οργάνωση είχε οργανώσει και πραγματοποιήσει «68 εικονικούς γάμους αποσπώντας 230.000 ευρώ», ενώ «στόχευε στο επόμενο διάστημα να "τελέσει" άλλους 79 από τους οποίους σχεδίαζε να αποκομίσει άλλες 298.000 ευρώ». Υπολογίζεται ότι η οργάνωση ανέπτυσσε δράση στη Β. Ελλάδα, τα τελευταία τρία χρόνια.

Σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση χθες σε διάφορες περιοχές της Β. Ελλάδας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθησαν έντεκα άτομα, μεταξύ των οποίων οι τρείς (μια 40χρονη αλλοδαπή, μια 52χρονη μεσίτρια και ένας 36χρονος δικηγόρος) είναι ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, ενώ αναζητούνται άλλα πέντε άτομα και τέσσερα ακόμη βρίσκονται εκτός της ελληνικής επικράτειας.

 Δικογραφία σχηματίστηκε επίσης για συνέργεια για άλλα δεκαοκτώ άτομα (μεταξύ των οποίων ένας δημοτικός υπάλληλος και έξι δικηγόροι), ενώ συνολικά 136 (οι μισοί εξ αυτών αλλοδαποί) έχουν εμπλακεί εκτός της δομής της συγκεκριμένης οργάνωσης σε παράνομες δραστηριότητες σχετικές με την εξασφάλιση πιστοποιητικών και εγγράφων.
 
Συγκεκριμένα, η οργάνωση καθοδηγούσε τους αλλοδαπούς, κυρίως υπηκόους Γεωργίας, στην απόκτηση μέσω των νομίμων οδών εγγράφων που εξασφάλιζε για αυτούς η ίδια, παρέχοντας ψευδείς βεβαιώσεις, έναντι αδρής αμοιβής, προκειμένου να αποκτήσουν άδεια διαμονής ως «σύζυγοι» ατόμων χώρας μέλους της Ε.Ε.Η οργάνωση διέθετε «τιμολόγια» για κάθε παράνομο έγγραφο που εξασφάλιζε για τους «συζύγους», αρκετοί από αυτούς δεν είχαν γνωρίσει καν το ... έτερον ήμισυ τους. 

Για το δελτίο αίτησης ασύλου χρέωναν 1000 ευρώ, για την έκδοση άδειας διαμονής 4.500 (αν ο αλλοδαπός είχε θεώρηση εισόδου 3.500 ευρώ), ενώ σε περίπτωση που ο υποψήφιος «σύζυγος» έπρεπε να μεταβούν στη χώρα του αλλοδαπού «συζύγου» το ποσό έφτανε τις 7.000 ευρώ

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.