.ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΤΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ



.Επίθεση του γ.γ. του ΚΚΕ σε κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και "Ποτάμι"

 Επίθεση στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, το "Ποτάμι" και τον Σταύρο Θεοδωράκη, εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, ενώ άσκησε κριτική στον Αλέκο Αλαβάνο και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κατά την ομιλία του σε ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος μπροστά από την κεντρική πύλη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 15 χρόνων από τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας.
Για την κυβέρνηση είπε ότι "κοροϊδεύει απροκάλυπτα" τον κόσμο όταν λέει ότι έρχονται καλύτερες μέρες και κάλεσε τους πολίτες να μην παρασυρθούν.

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέτει "κάλπικα, ύπουλα και παραπλανητικά" διλήμματα ενώπιον των εκλογών του Μαίου και έστρεψε τα πυρά του εναντίον του προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας: 

"Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ διαγκωνίζονται για το ποιος θα φέρει και θα υπηρετήσει καλύτερα την καπιταλιστική ανάκαμψη, η οποία θα πατήσει πάνω στα ισοπεδωμένα δικαιώματα των εργαζομένων, που σε καμιά περίπτωση δε θα επανέλθουν στα προ κρίσης επίπεδα. Και οι δυο για το κεφάλαιο ενδιαφέρονται. Και οι δυο μιλάνε για διασφάλιση της πορείας της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και την ΕΕ.

 Ο ένας με το κουστούμι του προεδρεύοντος της ΕΕ, ο άλλος με το κουστουμάκι του υποψήφιου προέδρου της Κομισιόν. Δε λένε κουβέντα όμως για τα κουστούμια που έχει ράψει η ΕΕ με μνημόνια διαρκείας σε όλους τους λαούς".

.«Να διοριστεί επίτροπος για τους εθνικούς προϋπολογισμούς»

 Υπέρ ενός Ευρωπαίου Επιτρόπου με αυξημένες αρμοδιότητες στα θέματα των εθνικών προϋπολογισμών αλλά και υπέρ της αναθεώρησης της Συνθήκης της ΕΕ το συντομότερο δυνατόν μετά τις ευρωεκλογές τάχθηκε χθες ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε ομιλία του στο Κολέγιο της Ευρώπης στην πόλη Μπριζ του Βελγίου.

Σύμφωνα με το δελτίο ενημέρωσης Agence Europe ο Σόιμπλε αναφέρθηκε στη δυνατότητα που διαθέτει ο Επίτροπος Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια, να εγείρει αντιρρήσεις εφόσον θεωρεί ότι ένα μέτρο που λαμβάνεται από κάποια κυβέρνηση κράτους μέλους παραβιάζει τους κανόνες κρατικών ενισχύσεων της ΕΕ, χωρίς αυτό να θεωρείται παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας μιας χώρας. 

Η ιδέα για έναν Επίτροπο, ο οποίος θα μπορεί να απορρίψει τα σχέδια του προϋπολογισμού μιας χώρας δεν είναι τόσο διαφορετική, σύμφωνα με τον Σόιμπλε, ο οποίος δήλωσε: «Πρέπει να τηρούμε τους κανόνες που έχουμε συμφωνήσει, (. . .) είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να επιμένουμε (να εφαρμόζονται) τα συμφωνηθέντα».

.Συνεχής πτώση των μισθών στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

 Σε σταθερή πτώση βρίσκονται οι μισθοί στην Ελλάδα, από τα μέσα του 2010 και το πρώτο Μνημόνιο έως σήμερα, με πλέον χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο τελευταίο τρίμηνο πέρυσι, μόνο στην Ελλάδα και στην Κύπρο υπήρξαν μειώσεις μισθών, ενώ στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι μισθοί αυξήθηκαν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για τους μισθούς στο σύνολο της οικονομίας, ο δείκτης μισθών μειώθηκε 6,2% το δ΄ τρίμηνο πέρυσι σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δ΄ τριμήνου 2012, έναντι μείωσης 2,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2012 προς το 2011.

Παρατηρείται δε, ότι ο δείκτης μισθών στην Ελλάδα μειώνεται σταθερά από το γ΄ τρίμηνο 2010 (πτώση τότε 3,4%), όταν και άρχισαν οι περικοπές στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης (κατά 11,9%) καταγράφηκε στο α΄ τρίμηνο 2013.

.«Πολύ σημαντικό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή»

Με την έξοδο της χώρας από την κρίση συνδύασε την ψήφιση, από τη Βουλή, άρα και από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, του πολυνομοσχεδίου, την προσεχή Κυριακή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας, σήμερα στους βουλευτές του Κινήματος και στα παριστάμενα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου.

Όπως ανέφερε, στο νομοσχέδιο αποτυπώνεται η συμφωνία με τους εταίρους- δανειστές, που είναι η «τελική συμφωνία» η οποία οδηγεί τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε με σφοδρότητα στην αντιπολίτευση την οποία κατηγόρησε ότι λειτουργεί ως «εθνική πέμπτη φάλαγγα» εναντίον της χώρας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε επίσης ότι αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή είναι πολύ σημαντικό, γιατί θα σημάνει την είσοδο της χώρας στην «κανονικότητα». Αυτό σημαίνει, όπως ανέφερε, ότι η χώρα αποκαθιστά την υπερηφάνεια και κυρίως την ανεξαρτησία της. Αναγνώρισε, πάντως, ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι σε εποπτεία, όπως, άλλωστε, θα είναι χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία.

.Η έκδοση των συντάξεων θα γίνεται σε λίγες ημέρες

Καταργείται, από την 1η Ιουνίου 2014, η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας, καθώς, με την εφαρμογή του νέου συστήματος «Άτλας» που εγκαινιάστηκε επίσημα σήμερα, η επιβεβαίωση της ασφαλιστικής ικανότητας των ασφαλισμένων θα γίνεται πλέον on line από τους ίδιους τους παρόχους υγείας. Έτσι, μπαίνει οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία και τις ουρές των ασφαλισμένων.

Ακόμη, από τον φετινό Νοέμβριο, οι νέοι ασφαλισμένοι, δηλαδή όσοι ασφαλίστηκαν μετά την 1/1/1994, θα μπορούν να βλέπουν στον υπολογιστή τους το σύνολο της ασφάλισής τους από την πρώτη ημέρα του ασφαλιστικού βίου τους. Περιορίζεται δραστικά ο χρόνος που απαιτείται για την απονομή των συντάξεων καθώς, ακόμη και σε περιπτώσεις σύνθετης διαδοχικής ασφάλισης θα χρειάζονται μόνο λίγες ημέρες για την έκδοση της σύνταξης, ενώ τώρα απαιτούνται μήνες έως και τρία χρόνια.

Για «πραγματική επανάσταση και θεμελιακή αλλαγή στη λειτουργία του ασφαλιστικού» έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, παρουσιάζοντας το νέο σύστημα και χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «ιστορική για το υπουργείο Εργασίας». 

«Πρόκειται για την πιο σημαντική και ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση του υπουργείου Εργασίας τις τελευταίες δεκαετίες, για ένα δύσκολο και σύνθετο εγχείρημα, καθώς αξιοποιούνται συνολικά περισσότερες από 29 δισεκατομμύρια ψηφιοποιημένες ημέρες ασφάλισης από το 1970 έως σήμερα» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας. 

«Η απαράδεκτη διαδικασία, όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, της αναμονής για απονομή σύνταξης τελειώνει για πάντα και η απονομή σύνταξης καθίσταται ζήτημα ημερών, μετατρέπεται σε μία απλή διαδικασία χωρίς ενδιάμεσους, γραφειοκρατία και βασανιστική πολύχρονη ταλαιπωρία» πρόσθεσε.

.Νεκρός στο κελί του, βρέθηκε ο δράστης της δολοφονίας του αρχιφύλακα στο Μαλανδρίνο

Γύρω στις 11:30 χθες το βράδυ εντοπίστηκε νεκρός στο κελί του, στις φυλακές της Νιγρίτας, ο Αλβανός βαρυποινίτης Ιλί Καρέλι, ο οποίος προ τριών ημερών είχε δολοφονήσει τον 46χρονο αρχιφύλακα των φυλακών Μαλανδρίνου, Γιώργο Τσιρώνη, πατέρα δύο παιδιών. 

 Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εσωτερικών φρουρών των φυλακών Νιγρίτας, Χάρη Κονσολίδη, ο Αλβανός βαρυποινίτης είχε μεταφερθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νιγρίτας γύρω στις 4 χθες το απόγευμα και κρατείτο στην απομόνωση, για λόγους προστασίας. 

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ο αρχιφύλακας υπηρεσίας διαπίστωσε ότι ο 40χρονος κρατούμενος βρισκόταν ακίνητος στο κρεβάτι του. Αμέσως ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Νιγρίτας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Από τις πρώτες ενδείξεις, ο Αλβανός βαρυποινίτης φέρεται να πέθανε στο σωφρονιστικό κατάστημα. Η σορός του μεταφέρθηκε σ
το νεκροτομείο των Διαβατών Θεσσαλονίκης, κατόπιν εντολής του εισαγγελέα Σερρών. Η ιατροδικαστική εξέταση θα γίνει από τον ιατροδικαστή Μηνά Γεωργιάδη κι έως το μεσημέρι αναμένεται το πόρισμα προκειμένου να ενημερωθεί άμεσα το υπουργείο Δικαιοσύνης.

.Ουρές έξω από τα φαρμακεία

Τεράστιες ουρές σημειώνονται έξω από τα 45 διημερεύοντα φαρμακεία της Αττικής, λόγω της απεργίας των φαρμακοποιών -έως τη Δευτερα στην Αττική- οι οποίοι αντιδρούν για τις προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου. Σε ορισμένα φαρμακεία άρχισαν να παρατηρούνται ελλείψεις βασικών φαρμάκων, την ώρα που οι φαρμακοποιοί εμφανίζονται αποφασισμένοι για κλιμάκωση της απεργίας τους και ανακοίνωσαν οτι θα προσφύγουν στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά δικαστήρια.

.Όλες οι αλλαγές που φέρνει στη φορολογία το πολυνομοσχέδιο

Γενναίες μειώσεις στα πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις, αλλά και το ακατάσχετο ακινήτων, αλλά και μισθών και συντάξεων προβλέπει το προσχέδιο του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκε σήμερα σε διαβούλευση στα πολιτικά κόμματα Αναφορικά με τις αλλαγές στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων το προσχέδιο προβλέπει ότι για κατασχέσεις ακινήτων και κινητών στα χέρια του οφειλέτη θεσπίζεται ακατάσχετο όριο 500 ευρώ, από 300 ευρώ σήμερα. Ομοίως, θεσπίζεται ακατάσχετο όριο 1.500 ευρώ, ένα 1.000 ευρώ σήμερα, για κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων. Αν τ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.