.Economist: Ο άθεος ΣΥΡΙΖΑ και τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας

«Ακόμα και υπό μια αριστερή κυβέρνηση, τα λείψανα των αγίων καταφθάνουν με τιμές στην Αθήνα…», γράφει ο Economist, σχολιάζοντας την υποδοχή των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας στην χώρα μας.

 «Τη στιγμή που η Ελλάδα αγωνίζεται να ικανοποιήσει τους διεθνείς πιστωτές της, πολλοί Έλληνες, δικαιολογημένα, αισθάνονται ότι η χώρα τους χρειάζεται όλη τη βοήθεια, τη φιλία και την αλληλεγγύη που μπορεί να πάρει» γράφει. 

Πρόκειται για ένα «φαντασμαγορικό σόου», όπως το χαρακτηρίζει, «ακόμα και για ένα έθνος που έχει συνηθίσει να αναμειγνύει το θρησκευτικό συναίσθημα με την πατριωτική υπερηφάνεια... περισσότερα »

.Εικόνα διάλυσης στον ΣΥΡΙΖΑ: Η Κωνσταντοπούλου αρνείται να δώσει τα λεφτά της Βουλής στη κυβέρνηση

Άλλο ένα κρούσμα προστέθηκε στο συνολικό μπάχαλο και στην εικόνα διάλυσης που επικρατεί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.
Πρωταγωνίστρια αυτή τη φορά η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος αρνήθηκε να δώσει τα ταμειακά διαθέσιμα του Κοινοβουλίου όπως έκαναν οι ΟΤΑ και οι υπόλοιποι φορείς γενικής κυβέρνησης.
Tονίζοντας ότι το Κοινοβούλιο δεν είναι το ίδιο με τους φορείς και πως αν η κυβέρνηση αντιμετώπιζε θέματα ρευστότητας και επιθυμούσε να πάρει τα διαθέσιμα της Βουλής θα έπρεπε να ακολουθήσει διαφορετική οδό.
Βέβαια αν και η ίδια έθεσε θέμα διαδικασίας, ωστόσο ξεκαθάρισε πως και σε μια τέτοια περίπτωση θα ήταν και πάλι αρνητική.

Την ίδια ώρα στελέχη και βουλευτές του κόμματος βρίσκονται στα… κάγκελα ενόψει της «αμοιβαίας και επωφελούς» συμφωνίας που προωθεί η κυβέρνηση με τους δανειστές.

.Βενιζέλος: Είναι αιχμάλωτοι των προεκλογικών τους ψεμάτων

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συμφωνήσει με τα ίδια τα μέλη της και τους Βουλευτές της και ως εκ τούτου δεν μπορεί να κάνει πραγματική και αποτελεσματική διαπραγμάτευση», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης.

«Το κόστος που πληρώνει η χώρα, τέσσερις μήνες τώρα, είναι τεράστιο», σημείωσε, για να συμπληρώσει πως «αυτό οφείλεται στο ότι όλοι στην κυβέρνηση είναι αιχμάλωτοι των προεκλογικών τους ψεμάτων».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, «πρέπει αυτός ο φαύλος κύκλος να σπάσει. Ο κ. Τσίπρας και όσοι τον περιβάλλουν οφείλουν να συνειδητοποιήσουν την τεράστια ευθύνη που έχουν αναλάβει».

.Αποκάλυψη Financial Times: Η Τρόικα ζητά «ψαλίδι» 300 εκατ. ευρώ στις επικουρικές συντάξεις

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times που υπογράφουν η ανταποκρίτρια στην Αθήνα Kerin Hope και ο γνωστός αρθρογράφος Peter Spiegel, το συνταξιοδοτικό αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές. 

*Με βάση το ρεπορτάζ της εφημερίδας, κατά την διάρκεια της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την Δευτέρα, εκπρόσωποι και των τριών θεσμών – ο Πιερ Μοσκοβισί της Κομισιόν, ο Μπενουά Κερέ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ο Πολ Τόμσεν του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου – ανέφεραν τις μεταρρυθμίσεις στις συντάξεις ως ένα από τα μεγαλ... περισσότερα »

.Στρατούλης: Η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει «ούτε ρούπι» από τις κόκκινες γραμμές

«Δεν υπάρχει περίπτωση να υπογραφεί συμφωνία που θα παραβιάζει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. 

Οι κόκκινες γραμμές δεν ξεθωριάζουν». Αυτό υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημήτρης Στρατούλης μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1, λέγοντας ότι «έχω εμπιστοσύνη ότι η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει “ούτε ρούπι” από τις βασικές προγραμματικές της δεσμεύσεις». 

Τόνισε, πως στο πλαίσιο αυτό είναι πάντα στο τραπέζι η απομείωση του χρέους, γιατί διαφορετικά δεν θα υπάρξει ανάπτυξη. Στο ερώτημα εάν δεν υποχωρήσουν οι εταίροι τι θα πράξει η κυβέρνηση, εί... περισσότερα »

.“Βόμβα” Τόμσεν: Δεν υπάρχει ουσιαστική διαπραγμάτευση – Αδύνατη η εκταμίευση δόσης

*Για πρόοδο μόνο στα διαδικαστικά και όχι στα σημαντικά από την επίλυση των οποίων εξαρτάται το θέμα της ρευστότητας μίλησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πόλ Τόμσεν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την εξέλιξη της πορείας των διαπραγμάτεύσεων για την Ελλάδα, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα.*

 Ο κ. Τόμσεν ενημέρωσε ότι οι Ευρωπαίοι θα μπορούσαν να προσφέρουν χρήματα στην Ελλάδα με αντάλλαγμα μέτρα και ανέφερε ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί να το πράξει, να δώσει δηλαδή δανεικά στην Ελλάδα, χωρίς αξιολόγηση και χωρίς την ύπαρξη συνολικού πακέτου. ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.