.Δ. Αναγνωστάκης: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης

 Την άρνηση του κόμματός του να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δήλωσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο εισηγητής της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Αναγνωστάκης.

 Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αρνείται να αντισταθεί στις επιταγές της τρόικας, να διεκδικήσει την αποκατάσταση των λαθών του εξοντωτικού προγράμματος, που μας επέβαλλαν, να συγκρουστεί με τα συμφέροντα των ολίγων και να συγκρουστεί με τις παθογένειες του πελατειακού κράτους, που συντηρεί με τις πολιτικές της».

.Γ. Σταθάκης: Η φυγή από το Μνημόνιο που επαγγέλλεται η κυβέρνηση, συνιστά την ενσωμάτωση των μνημονιακών ιδεών στην πολιτική της

 Η φυγή από το Μνημόνιο που επαγγέλλεται η κυβέρνηση, συνιστά τη συστηματική και πλήρη ενσωμάτωση των μνημονιακών ιδεών στην πολιτική της, υποστήριξε στην ομιλία του, στην Ολομέλεια της Βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, υπερασπιζόμενος παράλληλα το πρόγραμμα που ανακοίνωσε στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας, ως «απόλυτα κοστολογημένο, άψογο και ισορροπημένο».

«Ο οδικός χάρτης της κυβέρνησης για την έξοδο απ' το Μνημόνιο, μιλούσε για επαναδιαπραγμάτευση και ελάφρυνση του δημόσιου χρέους και έξοδο στις αγορές» σημείωσε ο κ. Σταθάκης. 

«Συζήτηση όμως για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με το ΔΝΤ δεν φαίνεται να υπάρχει στην ατζέντα - και ελπίζω, το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης να μην είναι το "χαρτί βιωσιμότητας" που χορηγεί το ΔΝΤ στις χώρες του τρίτου κόσμου, 

προκειμένου να αφήσουν την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους τους για το μέλλον. Και παρά τη φιλολογία για έξοδο στις αγορές, τα πράγματα δείχνουν πως η κυβέρνηση αναζητά 25 δισ. για την επόμενη διετία, παγιδευμένη σε πολιτική χωρίς επιστροφή» πρόσθεσε.

.Ν. Καραθανασόπουλος: To KKE kαταψηφίζει τη συγκυβέρνηση

 «Καταψηφίζουμε τη συγκυβέρνηση. Δεν πρόκειται να της δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης» ξεκαθάρισε ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος στη Βουλή.
Παράλληλα, χαρακτήρισε την πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης ως επιλογή της κυβέρνησης στο πλαίσιο επιχείρησης συσπείρωσης και υποστήριξε ότι στόχος της είναι «να την αποσπάσει για να κλιμακώσει την αντιλαϊκή πολιτική της, όπως προκύπτει και από το προσχέδιο του προϋπολογισμού».

Ο κ. Καραθανασόπουλος υπογράμμισε ότι η μόνη λύση για το χρέος είναι η μονομερής διαγραφή του ή η μη παραδοχή του ενώ έκανε λόγο για κάλπικη αντιπαράθεση μεταξύ συγκυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, που όπως είπε, μπορεί να προετοιμάζονται για κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.