.Σαμαράς: Να κόψουν τα ψέματα στην κυβέρνηση και να συμφωνήσουμε όλοι αν θέλουμε την Ευρώπη

*Ανοιχτός στο ενδεχόμενο να υπάρξει μια «συνεννόηση» με την κυβέρνηση, υπό την προϋπόθεση ο ΣΥΡΙΖΑ «να εγκαταλείψει τις ιδεοληψίες του», εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».

 Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως αν η κυβέρνηση θελήσει βοήθεια, η ΝΔ είναι έτοιμη να τη δώσει, αλλά ξεκαθαρίζει: «Λευκή επιταγή για να διαλύσουν τον τόπο δεν πρόκειται να πάρουν από εμάς».

* Ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται έτοιμος να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες υπό δύο όμως προϋποθέσεις: Πρώτον να συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση τα αδιέξοδα στα οποία έχει αυτοεγκλωβιστεί και δεύτε... περισσότερα »

.Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Σχήμα λόγου» η κατάργηση του Μνημονίου «με ένα άρθρο και ένα νόμο»

Σε συνέντευξή της στο ΣΚΑΪ, σχολίασε πως η παραπάνω διατύπωση δεν είχε άλλο στόχο, παρά μόνο να καταδείξει τη «βαθιά αντιδημοκρατική επιλογή» της προηγούμενης κυβέρνησης. «Το μνημόνιο δεν είναι ζήτημα κριτικής ή προσέγγισης αντοχών. 

Το μνημόνιο είναι ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς και πρέπει να πάψει σε όλη την Ευρώπη. Έχει εξηγηθεί ότι χιλιάδες διατάξεις δεν καταργούνται με ένα νόμο. 

Το σχήμα λόγου ‘με ένα άρθρο και ένα νόμο’ είχε ειπωθεί, για να καταδείξει τη βαθιά αντιδημοκρατική επιλογή της κυβέρνησης Σαμαρά» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου. «Να είμαστε σαφείς. Προφ... περισσότερα »

.Δεν θα υπάρξει τρίτο μνημόνιο

«Προφανώς δεν θα υπογράψει τρίτο μνημόνιο η κυβέρνηση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα περί ενδεχόμενου να τεθεί προς την κυβέρνηση, με το χαρακτήρα τελεσίγραφου, μια συμφωνία «take it or leave it», ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε ότι κάτι τέτοιο δεν θα βοηθούσε στην επίτευξη μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης, γιατί τραυματίζει τον διάλογο που είναι σε εξέλιξη. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει και ότι θα πρυτανεύσουν οι φωνές της λογικής προς στην κατεύθυνση μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης.

Ο κ. Σακελλαρίδης επισήμανε πως το γεγονός ότι η κυβέρνηση δηλώνει αισιόδοξη αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάει πίσω από τις κόκκινες γραμμές της. «Πρόοδος υπάρχει», είπε, «όμως από την πλευρά της κυβέρνησης παραμένουν τα ζητήματα που θέτουμε, για να είναι μια συμφωνία αμοιβαία επωφελής».

Ενόψει της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας, επισήμανε ότι στο περιθώριο των Συνόδων Κορυφής πάντοτε υπάρχουν επαφές και συζητήσεις, δημιουργικές, ως επί το πλείστον, και πρόσθεσε πως «το ίδιο πιστεύουμε ότι θα γίνει και στη Ρίγα».

.Φωτιά από τις δηλώσεις Ρωμανιά: Αναστολή κι όχι κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις συντάξεις

Στην αποκάλυψη ότι δεν θα ακυρωθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις συντάξεις, αλλά θα «παγώσει» επ΄ αόριστον, προχώρησε σήμερα ο γενικός γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1.
Όπως είπε ο κ. Ρωμανιάς, η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, καθώς και οι νόμοι για τις κύριες συντάξεις αφορούν σε αναστολή και όχι σε κατάργηση.
Είτε καταργηθεί, είτε ανασταλεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, μειώσεις στις συντάξεις θα υπάρχουν, ανέφερε από πλευράς του ο Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας επίσης για το θέμα στο Πρωινό ΑΝΤ1.

Σημειώνεται ότι το Μέγαρο Μαξίμου με non paper το απόγευμα της Παρασκευής ανέφερε ότι η κυβέρνηση «θα ακυρώσει νομοθετικά την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις ώστε να παραμείνουν όπως έχουν διαμορφωθεί στις 31.12.2014»

.Καμία κοινοτική πηγή δεν επιβεβαιώνει την είδηση για… σχέδιο Γιούνκερ

*Αλλεπάλληλα είναι τα… χτυπήματα μετά την αποκάλυψη του «υποτιθέμενου» σχεδίου Γιούνκερ που μπορούσε να οδηγήσει σε συμφωνία Ελλάδας και Δανειστών καθώς ούτε η μία πλευρά αλλά ούτε και η άλλη επιβεβαιώνει την ύπαρξη του σχεδίου.

* Στην Αθήνα πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι δεν έχει έρθει εις γνώση της κυβέρνησης επισήμως ή ανεπισήμως η συγκεκριμένη πρόταση.

 «Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και για τις 22:30 έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη Brussels Group». Άγνοια δηλώνουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών. Η Κομισιόν σύμφωνα με το Reuters δηλώνει άγνοια για κάποια νέα πρόταση... περισσότερα »

.«H συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση θα ψηφιστεί από την κυβερνητική πλειοψηφία»

Συμφωνία «μια κι έξω» που θα θέτει τέλος στα προαπαιτούμενα, θα προδιαγράφει λύσεις για το υπέρογκο δημόσιο χρέος και την χρηματοδότηση-ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

 Δήλωσε απόλυτα βέβαιος ότι η συμφωνία που θα κατατεθεί στη Βουλή, με την εισήγηση του πρωθυπουργού, θα ψηφιστεί χωρίς κανένα πρόβλημα από την κυβερνητική πλειοψηφία, καθώς θα περιέχει όλα τα στοιχεία που επιζητεί η ελληνική κυβέρνηση. Διευκρίνισε ωστόσο, πως αν οι εταίροι-πιστωτές παρουσιάσουν στην Ελλάδα...περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.