.THN AMEΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ Χ.Α ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΙΚΑΙΑΣ- ΑΓ.Ι. ΡΕΝΤΗ ΖΗΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ...

Tην άμεση απομάκρυνση των γραφείων της Χρυσής Αυγής από τον Δήμο Nίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη και την επιτάχυνση της έρευνας της Δικαιοσύνης «για τα εγκλήματα της Χ.Α.» ζητεί με σχετικό ψήφισμά του...

το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ζητεί επίσης την άμεση έκδοση του νομοθετικού πλαισίου για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, που θα περιλαμβάνει και την απαγόρευση της ναζιστικής ιδεολογίας.

«Θέλουμε την κοινωνία του Δήμου μας, απαλλαγμένη από το δηλητήριο του ναζισμού και του ρατσιστικού μίσους, ενωμένη και αλληλέγγυα, να διεκδικεί και να κατακτά ένα μέλλον που θα αντιστοιχεί στους αγώνες που η ίδια έδωσε στο παρελθόν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Χαρακτήρισε τέλος «ανιστόρητους» όσους επιχειρούν, όπως είπε να ταυτίσουν τη Νίκαια με τη Χρυσή Αυγή.

.ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ...

Σε υψηλούς τόνους διατηρείται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα στο Euronews, αλλά και με φόντο τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής... Για πρωτοφανή απόπειρα αλλοίωσης των δηλώσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο η*Κουμουνδούρου*, απαντώντας στα όσα υποστήριξε το βράδυ της Πέμπτης ο Σίμος Κεδίκογλου. 

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο *κυβερνητικός εκπρόσωπος* είχε κάνει συγκεκριμένα την εξής δήλωση: «Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η απόφαση της κυβέρνησης να πάρει ... περισσότερα »

.''Η ΟΜΙΧΛΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ''...

Η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει την αργή πορεία της, σύμφωνα με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ...

Η κ. Λαγκάρντ δήλωσε ότι «η παγκόσμια προοπτική παραμένει υποτονική σήμερα, αν και σε πολλές οικονομίες, βλέπουμε σημάδια ελπίδας».
Αναφερόμενη στην έναρξη της κρίσης, το 2008, η γενική διευθύντρια του διεθνούς οργανισμού παρατήρησε ότι «πέντε χρόνια μετά, το ταξίδι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και η ομίχλη της κρίσης παραμένει».

Η επικεφαλής του ΔΝΤ προειδοποίησε ότι το δημοσιονομικό αδιέξοδο που έχει προκληθεί στις ΗΠΑ θα μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρά οικονομικά προβλήματα σε όλο τον κόσμο, αν το Κογκρέσο αποτύχει τελικά να αυξήσει το δημόσιο χρέος το οποίο φτάνει στο ανώτατο όριο του στις 17 Οκτωβρίου.

«Εν μέσω αυτής της μεγάλης δημοσιονομικής πρόκλησης ... η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα επί του προϋπολογισμού, πάνω από το ανώτατο όριο του χρέους, δεν βοηθάει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης ήταν κάτι αρκετά κακό, αλλά η αποτυχία να αυξήσουν το ανώτατο όριο του χρέους θα ήταν πολύ χειρότερη και θα μπορούσε να βλάψει πολύ σοβαρά όχι μόνο την οικονομία των ΗΠΑ, αλλά και ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία», προειδοποίησε η κ. Λαγκάρντ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, η αμερικανική οικονομία, παρά το πολιτικό αδιέξοδο στο Κογκρέσο, είναι το προφανέστερο παράδειγμα ανάκαμψης στις πλούσιες χώρες.

Για την Ιαπωνία η κ. Λαγκάρντ «είδε» λόγους αισιοδοξίας μετά από δύο δεκαετίες στασιμότητας, μετά τις επιθετικές πολιτικές τόνωσης της οικονομίας.
«Αλλά», πρόσθεσε, «το χρέος της χώρας προσεγγίζει το 250% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος  και η κυβέρνηση χρειάζεται νέα φορολογικά έσοδα και μεταρρυθμίσεις σε μια ταχέως γηράσκουσα κοινωνία».

Όσον αφορά την Ευρωζώνη, η επικεφλής του ΔΝΤ είπε ότι η «συνολική και συντονισμένη» μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας και των προϊόντων θα μπορούσε να αυξήσει το ΑΕΠ.

.Αντ. Σαμαράς: Συντρίβουμε τα νεοναζιστικά μορφώματα

Δέσμευση για «νέους αγώνες δημοκρατίας, ανάταξης και ανάτασης» της χώρας και συσπείρωση για απόκρουση της βίας, απευθύνει σε μήνυμα του, με αφορμή την 39η επέτειο από την ίδρυση της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος, πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επέστρεψε το απόγευμα στην Αθήνα, ολοκληρώνοντας το ταξίδι του στις ΗΠΑ.
Όπως έγινε γνωστό, απόψε, Παρασκευή, θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ι. Στουρνάρα, και αύριο θα ηγηθεί μίνι υπουργικού συμβουλίου, με αφορμή την αναχώρησή του, τη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, για το Ισραήλ.

.Παρουσιάστηκε ένας ακόμη εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση της ΧΑ

Ένας ακόμα από τους καταζητούμενους με εντάλματα σύλληψης, για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, παρουσιάστηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και συνελήφθη, προκειμένου να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

Είναι ο δεύτερος που παραδίδεται σήμερα στις Αρχές, μετά τον απόστρατο αξιωματικό, ο οποίος φέρεται να έχει διαδραματίσει κομβικό ρόλο στη δολοφονία του Π. Φύσσα και εμφανίστηκε το πρωί στο Εφετείο, απ' όπου οδηγήθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Με τις δύο σημερινές περιπτώσεις, οι συλλήψεις για την υπόθεση έφτασαν τις 29 και υπολείπονται τρία ακόμη πρόσωπα, τα οποία διαφεύγουν, από τη λίστα των 32, που περιλαμβάνονται στην παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη.

.Τι μπορούμε να κάνουμε για τους φίλους μας τα ζώα; Παγκόσμια Ημέρα των ζώων η σημερινή

"Το γεγονός πως ο άνθρωπος γνωρίζει το καλό και το κακό, αποδεικνύει την ανωτερότητα της σκέψης του σε σχέση με τα ζώα. Το γεγονός πως, παρ' όλα αυτά, κάνει το κακό, αποδεικνύει την ηθική κατωτερότητα σε σχέση με τα ζώα" - Mark Twain

Παγκόσμια Ημέρα των ζώων η σημερινή και κάλεσμα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης απευθύνουν φιλοζωικές οργανώσεις προκειμένου οι άνθρωποι να "αγαπήσουν τα ζώα, όσο τους αξίζει", όπως αναφέρει και το σύνθημα του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών.

Με κοινό στόχο, μια πόλη χωρίς αδέσποτα ζώα, το προσεχές Σαββατοκύριακο, στις Σέρρες, οι φιλόζωοι θα τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, με διάφορες δράσεις στο χώρο του καλοκαιρινού θεάτρου, από τις 11 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ.

Παράλληλα, ο Φιλοζωικός Ομιλος θα συμμετέχει στο Φεστιβάλ μπουγάτσας και παραδοσιακών προϊόντων, στηρίζοντας το θεσμοθετημένο αυτό δρώμενο της πόλης.

Στη Θεσσαλονίκη, η Φιλοζωική "Νοιάζομαι", καλεί τους κατοίκους στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, από τις 18.00 έως τις 21.00, προκειμένου να ενημερωθούν για τις δράσεις του. 
Παράλληλα, τα παιδιά του Βρεφονηπιακού Σταθμού "Ονειρούπολη" θα περάσουν το δικό τους μήνυμα για τα ζώα και τους ανθρώπους, τη φροντίδα και την εγκατάλειψη, μέσα από μία ιδιαίτερη έκθεση φωτογραφίας.

Στον Λαγκαδά, ο Δήμος οργανώνει δράση ευαισθητοποίησης με εμβολιασμούς αδέσποτων ζώων αύριο, από τις 10:00 π.μ. έως τις 12:00 μ.μ., σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο Λαγκαδά "Αγκαλιά-Ζω". 

Στον χώρο της πλατείας Λαγκαδά, θα λειτουργεί περίπτερο ενημέρωσης και υιοθεσίας ζώων του Φιλοζωικού Σωματείου, όπου ειδικοί θα παράσχουν στο κοινό πληροφορίες με ενημερωτικό υλικό, σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων.

.«Το εγχείρημα για συγκρότηση αντιφασιστικού μετώπου καρκινοβατεί λόγω ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ»

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες εξαπολύουν πηγές του ΠΑΣΟΚ, καταλογίζοντας στα δύο κόμματα ότι λόγω της συμπεριφοράς τους «φαίνεται να καρκινοβατεί» το εγχείρημα που «τις τελευταίες μέρες, με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής, επιδιώχθηκε από πολλές πλευρές του πολιτικού φάσματος αλλά και της κοινωνίας, να συγκροτηθεί ένα πανδημοκρατικό, αντιφασιστικό, αντιρατσιστικό, αντιναζιστικό μέτωπο». 

Σημειώνοντας ότι «η Δημοκρατία δεν χρηματοδοτεί εγκληματικές οργανώσεις» οι ίδιες πηγές αναφέρουν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η πρόταση αναστολής της κρατικής χρημ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.