.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

22/12/2012
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ( ΓΑΡΔΕΝΙΑ )
11.00  ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ
           ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
            ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΧΟΡΟΙ ΣΕ SWING ΡΥΘΜΟΥΣ
             
            ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
            ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

            ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΤΟ
            ΤΜΗΜΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΠΔΔ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

            ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙ ΜΠΑΛΟΝΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ
             ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ << ΑΜΠΑΡΤΖΑΛΟΥ >>

             ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

                                           
                                            ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΕΡΖΑΚΗ

 11.00    ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
               ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟΣ

               ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ – ΜΠΑΛΟΝΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ
               ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
                << ΑΜΠΑΡΤΖΑΛΟΥ >>

                  ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ


24/12/2012

 11.00     ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΣΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
                . ΚΟΥΙΝΤΕΤΟ ΧΑΛΚΙΝΩΝ ΠΝΕΥΣΤΤΩΝ 
                .  ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΧΑΛΚΙΝΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ
                .  ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΣΑΞΟΦΩΝΩΝ  << ΣΥΝΩΔΗ >>
                .  ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΠΟ 10 ΜΕΛΗ ΜΠΑΝΤΑ


29/122012
                                    
                   ΠΛΑΣΤΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ  (ΓΑΡΔΕΝΙΑ)

 19.00        ΕΝΤΕΧΝΟ ΚΑΙ ΛΑΙΚΟ ΓΛΕΝΤΗ ΑΠΟ 5ΜΕΛΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ 


31/12/2012

11.00         ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.
                .  ΚΟΥΙΝΤΕΤΟ ΧΑΛΚΙΝΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ 
                .  ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΧΑΛΚΙΝΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ
                .  ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΣΑΞΟΦΩΝΩΝ << ΣΥΝΩΔΗ >>

.Νέος γύρος κινητοποιήσεων


Ημέρα κινητοποιήσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα η αυριανή, με την ΑΔΕΔΥ να προχωρά σε 24ωρη απεργία και τη ΓΣΕΕ να πραγματοποιεί τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν η ΟΤΟΕ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ. 
Στάση εργασίας 5 με 9 το πρωί αύριο από τους εργαζόμενους στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και 24ωρη απεργία την Πέμπτη, κατά της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ. Για τον ίδιο λόγο, προειδοποιητικές 24ωρες απεργίες Τετάρτη και Πέμπτη προκήρυξαν οι υπάλληλοι του ΟΣΕ. 

Κλειστά και σήμερα τα φαρμακεία, ενώ αύριο συνεδριάζουν οι φαρμακοποιοί για να καθορίσουν τη στάση τους. Την ίδια ώρα, συνεχίζουν να μην δέχονται  ασφαλισμένους του Οργανισμού οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΠΥ.

Στον «χορό» των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά  και αύριο τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.  
Εν τω μεταξύ, έκκληση στους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς να αναστείλουν, λόγω της εορταστικής περιόδου, τις προγραμματισμένες  κινητοποιήσεις τους, σε ένδειξη αλληλεγγύης, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, προς τους συναδέλφους τους του ιδιωτικού τομέα, απευθύνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

.Νέο «χαράτσι» ελέω Μνημονίου


Στην παραδοχή ότι υπάρχει πρόταση για αύξηση των χαμηλών τιμολογίων της ΔΕΗ έως και 48,7% προχώρησε ενώπιον της επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής, ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός. Όπως ο ίδιος τόνισε το ποσοστό αυτό σε απόλυτα νούμερα αντιστοιχεί σε περίπου 10 ευρώ το μήνα για κατανάλωση ως 800 κιλοβατόρες, ενώ για μια μέση κατανάλωση που αφορά την πλειοψηφία των νοικοκυριών η αύξηση αναμένεται να φθάσει στα 15 περίπου ευρώ το μήνα. 
Τόνισε ακόμη ότι η αλλαγή είναι απότομη αλλά αναγκαστική γιατί όπως είπε δεν έγινε σταδιακή προσαρμογή των τιμολογίων από το 2010 οπότε και υπεγράφη το πρώτο μνημόνιο.
Υπογράμμισε πάντως ότι δεν θα υπάρχει καμία αύξηση στο κοινωνικό τιμολόγιο και μάλιστα όπως τόνισε υπάρχει πρόθεση να διευρυνθεί το ποσοστό των δικαιούχων.
Όσον αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές νοικοκυριών προς τη ΔΕΗ το 2013 φθάνουν τα 660 εκ ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 60% σε σχέση με πέρυσι, ενώ συνολικά οι οφειλές προς τη ΔΕΗ φθάνουν το 1,2 δις.
Αναφερόμενος στο ειδικό τέλος ακινήτων, ο κ. Ζερβός σημείωσε ότι η είσπραξη του μέσω των λογαριασμών ήταν μια δύσκολη άσκηση για την επιχείρηση, η οποία όμως -όπως είπε- αποδείχθηκε ο καλύτερος εισπρακτικός μηχανισμός που υπάρχει στην Ελλάδα.
Η επιτροπή ΔΕΚΟ της βουλής ενέκρινε την ανανέωση της θητείας του κ. Ζερβού με τις θετικές ψήφους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. 

.Δωρεάν ξεναγήσεις


«Ελάτε να γνωρίσουμε την Αθήνα», είναι το σύνθημα με το οποίο ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, καλεί τους δημότες να γνωρίσουν την πόλη, τους αρχαιολογικούς χώρους, τις γειτονιές και τους δρόμους της μέσα από το πρόγραμμα δωρεάνξεναγήσεων.
Οι Αθηναίοι καλούνται να γνωρίσουν τον πολιτιστικό πλούτο της πόλης μας με την αρωγή έμπειρων και εξειδικευμένων ξεναγών, οι οποίοι συμμετέχουν εθελοντικά στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η αρχή γίνεται την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στις 10 και μισή το πρωί από την είσοδο του σταθμού ΗΣΑΠ στην πλατεία Μοναστηρακίου. Η ξενάγηση περιλαμβάνει τις Παλιές Γειτονιές της Αθήνας στην περιοχή του Ψυρρή.

Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου στις 10 και μισή το πρωί από την είσοδο της οδού Αδριανού 24, απέναντι από την εκκλησία Αγίου Φιλίππου, η ξενάγηση θα γίνει στην Αρχαία Αγορά με την ξεναγό Ζωή Ηλιακίδου.
Την ίδια ώρα, από την Μητρόπολη Αθηνών, στην οδό Μητροπόλεως με την ξεναγό Κασσάνδρα Ποριώτη θα γνωρίσουμε τις Βυζαντινές Εκκλησιές της πρωτεύουσας.
Την ίδια ημέρα και ώρα, στο γκισέ έκδοσης εισιτηρίων στην Ακρόπολη, η ξενάγηση θα γίνει από την Σοφία Μουρατίδου.
Μια τελευταία ξενάγηση την ίδια ημέρα και ώρα, αυτή τη φορά από το Εκκλησάκι Αγίας Δύναμης, επί της οδού Μητροπόλεως περιλαμβάνει οδοιπορικό στην Πλάκα (Ροδάκιο, Μέγα Μοναστήρι, Βλασάρου) με ξεναγό την Άρτεμη Σκουμπουρδή

.Εφιαλτικές προβλέψεις


Στη δραματικότερη έως τώρα πρόβλεψη για την ανεργία στην Ελλάδα προχώρησε, εφαρμόζοντας τη μεθοδολογία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εργασίας, το γερμανικό Κέντρο Προγνώσεων του Ινστιτούτου για την Παγκόσμια Οικονομία που εδρεύει στο Κίελο.
Συγκεκριμένα το Ινστιτούτο, που θεωρείται ο κορυφαίος φορέας μακροοικονομικών εκτιμήσεων στη Γερμανία, προβλέπει, στο πλαίσιο των χειμερινών εκτιμήσεών του που δημοσιεύθηκαν σήμερα, ότι η ανεργία στη χώρα μας θα φθάσει στο 24,5% φέτος, στο 29,3% το 2013 και στο 31% το 2014. 

Με αυτό το ρυθμό, η Ελλάδα από τον επόμενο χρόνο αναμένεται να γίνει η πρωταθλήτρια της ανεργίας στην Ευρώπη, παίρνοντας την πρώτη θέση από την Ισπανία, ενώ κάθε επιπλέον ποσοστιαία μονάδα ανεργίας οδηγεί, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εργασίας, σε μείωση των εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία κατά τουλάχιστον 250 εκατ. Ευρώ.

Στην Ελλάδα, μόνο το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ έχει κάνει πρόσφατα εφάμιλλες προβλέψεις.  Αντίθετα, η έκθεση για το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Κομισιόν προβλέπει ανεργία 23,6% φέτος, 24% το 2012 και μόλις 22,2% το 2014. 

Επιπλέον η Κομισιόν και το γερμανικό ινστιτούτο αποκλίνουν κατά 1,6% στις εκτιμήσεις τους για το ρυθμό μεταβολής του ΑΕΠ, γεγονός με σημαντικές επιπτώσεις για την επίτευξη ή μη του στόχου για πρωτογενή πλεονάσματα  από το 2013.

.Την Παρασκευή η απόφαση του Αρείου Πάγου για το τέλος ακινήτων


 Συζητήθηκε σήμερα στον Άρειο Πάγο η αίτηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την οποία ζητάει να ανασταλεί η υπ' αριθμ. 1101/2012 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών) μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και την ερχόμενη Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012, αναμένεται η έκδοση της  σχετικής απόφασης.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η επίμαχη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου ισχύει μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή και η ΔΕΗ δεν μπορεί έως τότε να εισπράττει το λεγόμενο «χαράτσι» μαζί με τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Την Παρασκευή η αναμενόμενη απόφαση που θα εκδοθεί θα καθορίσει τί θα κάνει στο μέλλον η ΔΕΗ.

.Σε τροχιά υλοποίησης τα πρώτα έργα JESSICA στην Κρήτη


Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνουν τα τρία πρώτα έργα που θα κατασκευαστούν με χρηματοδότηση από την κοινοτική πρωτοβουλία JESSICA στην Περιφέρεια Κρήτης, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες επενδυτικές πρωτοβουλίες σε όλη τη χώρα που αναμένεται να φθάσουν το 1 δισ. ευρώ

Αυτά προκύπτουν από τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη μετά από σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, τον πρόεδρο της Παγκρήτιας Τράπεζας, Γιάννη Λεμπιδάκη, τον αντιπρόεδρο Νίκο Μυρτάκη και τον πρόεδρο του Επενδυτικού Συμβουλίου Jessica και ειδικό γραμματέα ΣΔΙΤ, Νίκο Μαντζούφα για την ένταξη των έργων προς χρηματοδότηση από το ταμείο JESSICA.

Πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού 27,3 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 13 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από το ταμείο JESSICA και περιλαμβάνουν:
-Την κατασκευή συγκροτήματος καταστημάτων και πάρκινγκ στο Ηράκλειο Κρήτης.
-Την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ στο Ρέθυμνο.
-Τη βελτίωση της οδικής πρόσβασης προς το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου.

Τα έργα, τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, θα έχουν θετική επίπτωση στην ποιότητα ζωής της πόλης και θα συντελέσουν στην αντιμετώπιση της κρίσης. Εξέφρασε, παράλληλα, την πεποίθηση ότι θα υπάρξουν ανάλογες πρωτοβουλίες και από άλλες Περιφέρειες της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για την Περιφέρεια Αττικής εξετάζονται επενδύσεις ανάπλασης στην περιοχή του Κεραμεικού.

Το Ταμείο JESSICA χρηματοδοτείται με κοινοτικούς πόρους, ύψους 255 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και οι πιστώσεις που χορηγεί είναι ανακυκλούμενες, δηλαδή επιστρέφουν στο Ταμείο και επαναχορηγούνται. Το JESSICA χρηματοδοτεί έργα αστικών αναπλάσεων με ανταποδοτικό χαρακτήρα, στα οποία συμμετέχει και ο ιδιωτικός τομέας. Μαζί με την τραπεζική και ιδιωτική χρηματοδότηση, οι συνολικές επενδύσεις που αναμένεται να κινητοποιηθούν μέσω του JESSICA εκτιμώνται σε 1 δισ. ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης επισήμανε ότι οι επενδύσεις φέρνουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας: σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, κατά την περίοδο κατασκευής των τριών έργων θα καταβληθούν 88.000 ημερομίσθια ενώ κατά την περίοδο λειτουργίας θα δημιουργηθούν 127 μόνιμες θέσεις εργασίας.

Η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα έχει αναλάβει τη συγχρηματοδότηση των έργων για την Περιφέρεια Κρήτης ενώ είναι η πρώτη τράπεζα που έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και ξεκινά, από την ερχόμενη εβδομάδα, τις χορηγήσεις κεφαλαίων κίνησης προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

.Γερμανοί στρατιώτες έφθασαν στην Τουρκία για εγκατάσταση των πυραύλων Patriot


Γερμανοί στρατιώτες έφθασαν χθες το βράδυ στην Τουρκία για να προετοιμάσουν, στο πλαίσιο αποστολής του ΝΑΤΟ, την εγκατάσταση των γερμανικών πυραύλων Patriot, οι οποίοι θα την προστατεύσουν από ενδεχόμενες συριακές απειλές, δήλωσε σήμερα διπλωματική πηγή στην 'Αγκυρα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι στρατιώτες έφθασαν στο αεροδρόμιο των Αδάνων, στη νότια Τουρκία, απ΄όπου στη συνέχεια επρόκειτο να μεταφερθούν στην αμερικανική αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, κοντά στα Άδανα. 

Οι Γερμανοί στρατιώτες θα μεταφερθούν σήμερα στο Καχραμανμαράς της νότιας Τουρκίας όπου θα εγκατασταθούν οι γερμανικοί πύραυλοι.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, στην Τουρκία έφθασαν και Ολλανδοί στρατιώτες. Η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώθηκε από την ολλανδική πρεσβεία.

Στην αποστολή αυτή συμμετέχουν επίσης Ολλανδία και ΗΠΑ. Οι δυο χώρες αναμένεται να στείλουν στην Τουρκία από δυο συστοιχίες πυραύλων Patriot και 400 στρατιώτες η καθεμία.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.