.Σε τροχιά υλοποίησης τα πρώτα έργα JESSICA στην Κρήτη


Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνουν τα τρία πρώτα έργα που θα κατασκευαστούν με χρηματοδότηση από την κοινοτική πρωτοβουλία JESSICA στην Περιφέρεια Κρήτης, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες επενδυτικές πρωτοβουλίες σε όλη τη χώρα που αναμένεται να φθάσουν το 1 δισ. ευρώ

Αυτά προκύπτουν από τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη μετά από σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, τον πρόεδρο της Παγκρήτιας Τράπεζας, Γιάννη Λεμπιδάκη, τον αντιπρόεδρο Νίκο Μυρτάκη και τον πρόεδρο του Επενδυτικού Συμβουλίου Jessica και ειδικό γραμματέα ΣΔΙΤ, Νίκο Μαντζούφα για την ένταξη των έργων προς χρηματοδότηση από το ταμείο JESSICA.

Πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού 27,3 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 13 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από το ταμείο JESSICA και περιλαμβάνουν:
-Την κατασκευή συγκροτήματος καταστημάτων και πάρκινγκ στο Ηράκλειο Κρήτης.
-Την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ στο Ρέθυμνο.
-Τη βελτίωση της οδικής πρόσβασης προς το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου.

Τα έργα, τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, θα έχουν θετική επίπτωση στην ποιότητα ζωής της πόλης και θα συντελέσουν στην αντιμετώπιση της κρίσης. Εξέφρασε, παράλληλα, την πεποίθηση ότι θα υπάρξουν ανάλογες πρωτοβουλίες και από άλλες Περιφέρειες της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για την Περιφέρεια Αττικής εξετάζονται επενδύσεις ανάπλασης στην περιοχή του Κεραμεικού.

Το Ταμείο JESSICA χρηματοδοτείται με κοινοτικούς πόρους, ύψους 255 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και οι πιστώσεις που χορηγεί είναι ανακυκλούμενες, δηλαδή επιστρέφουν στο Ταμείο και επαναχορηγούνται. Το JESSICA χρηματοδοτεί έργα αστικών αναπλάσεων με ανταποδοτικό χαρακτήρα, στα οποία συμμετέχει και ο ιδιωτικός τομέας. Μαζί με την τραπεζική και ιδιωτική χρηματοδότηση, οι συνολικές επενδύσεις που αναμένεται να κινητοποιηθούν μέσω του JESSICA εκτιμώνται σε 1 δισ. ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης επισήμανε ότι οι επενδύσεις φέρνουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας: σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, κατά την περίοδο κατασκευής των τριών έργων θα καταβληθούν 88.000 ημερομίσθια ενώ κατά την περίοδο λειτουργίας θα δημιουργηθούν 127 μόνιμες θέσεις εργασίας.

Η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα έχει αναλάβει τη συγχρηματοδότηση των έργων για την Περιφέρεια Κρήτης ενώ είναι η πρώτη τράπεζα που έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και ξεκινά, από την ερχόμενη εβδομάδα, τις χορηγήσεις κεφαλαίων κίνησης προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.