.WSJ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ...

Οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν ανάμεσα σε μια συντηρητική αριστερά που έχει δείξει ότι προτεραιότητά της... είναι να προστατεύσει τον δημόσιο τομέα και σε μια κεντροδεξιά αντιπολίτευση που στόχο έχει να μειώσει τους φόρους και να δώσει ώθηση στον ιδιωτικό τομέα. 

Η ανάδειξη αυτής της επιλογής ήταν ίσως και το μεγαλύτερο επίτευγμα του Αλέξη Τσίπρα, παρ' όλο που μάλλον ο ίδιος δεν θα θέλει να το παραδεχτεί, υποστηρίζει ο Σάιμον Νίξον της Wall Street Journal, σε άρθρο του για τις ελληνικές εκλογές και πώς η παράδοση του Τσίπρα στις απαιτήσεις των δανειστών άλλαξε τους όρους του πολιτ... περισσότερα »

.Το... ατύχημα του κ. Τσίπρα

*Πριν* από έναν χρόνο τέτοιες μέρες ένας παλιός πολιτικός σε τυχαία συνάντησή του φέρεται να είπε στον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα «...παιδί μου έχεις ρεύμα, αλλά μη βιαστείς να γίνεις πρωθυπουργός, διότι θα γίνεις πρωθυπουργός εν συντομία. 

Ασε τους άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά...». Σύμφωνα με την ίδια διήγηση, ο κ. Τσίπρας χαμογέλασε συγκαταβατικά και έκλεισε τη συζήτηση με ένα «δεν νομίζω», ενώ ο βετεράνος πολιτικός αποχώρησε από τη συζήτηση με τη φράση «εγώ πάντως στα είπα...». *Εναν *χρόνο μετά φαίνεται πως η συσσωρευμένη πείρα αποδεί...περισσότερα »

.Η μεταβολή του σκηνικού

ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ 
Δύσκολο να πει κανείς αν οι δημοσκοπήσεις που εμφανίζονται σχεδόν καθημερινά απηχούν με ακρίβεια το σκηνικό που θα διαμορφωθεί ώς τις 20 Σεπτεμβρίου, αλλά είναι βέβαιο ότι διαμορφώνουν κλίμα. 

Ενδεχομένως, η βαρύτητα που δίνουν οι πολίτες στα ποσοστά με τα οποία εμφανίζεται η δύναμη των κομμάτων να είναι υπερβολική, καθώς στις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και άλλοι παράγοντες που θα επηρεάσουν την ψήφο. Αυτό, όμως, που είναι αδιαμφισβήτητη αλήθεια είναι η μεταβολή του πολιτικού σκηνικού. Και η μεταβολή αυτή, αν και αναλύεται σε πολλές παραμέτρους, συνοψίζεται σε δύ... περισσότερα »

.Εκεί ψηλά στον Υμηττό...

ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ 

Είναι παγκοίνως γνωστό πως οτιδήποτε φέρει τον επιθετικό προσδιορισμό «ιδιωτικό»- σε όλα τα γένη- προκαλεί αλλεργικά συμπτώματα στην παρ’ ημίν Αριστερά που θέλει να εμφανίζεται ως ευρωπαϊκή, ο εγκέφαλός της όμως παραμένει αθεράπευτα σταλινικός. 

Η επιβολή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι η τελευταία πράξη μιας εκστρατείας κατά της εκπαίδευσης, δημόσιας και ιδιωτικής, την οποία οργάνωσε και υλοποίησε το ανεκδιήγητο δίδυμο του υπουργείου Παιδείας. Ξεκίνησε με την ταλιμπανικής εμπνεύσεως απαξίωση της αριστείας από τον κ. Μπαλτά, συνεχίστηκε με την κατάργησ... περισσότερα »

.«Ηρωική έξοδος»;... Eτοιμάζεται για το μεγάλο σάλτο στα ασφαλή ύδατα της αντιπολίτευσης ο Τσίπρας;

Όποιος καθίσει και σκεφτεί τι έχει κάνει ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών ένα συμπέρασμα θα βγάλει.

 Ότι κάνουν τα πάντα για να χάσουν. Κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μη βγουν πρώτοι και για να μη φορτωθούν το βάρος της εξουσίας. Κάνουν ό,τι πρέπει για να αποδράσουν από τις ευθύνες τους.

 Είναι κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί θεμιτό από ένα κόμμα που έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν ανέλαβε τις ευθύνες του. Όμως, έτσι βάζουν βόμβα και στην ίδια τη χώρα. Και να μας το θυμηθείτε. Η αριστερά θα θελήσει να μείνει στην αντιπολίτευση και να πετροβολά τη βιτρί... περισσότερα »

.Αριστερή μελαγχολία... Πανικόβλητοι είναι στον ΣΥΡΙΖΑ με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων

Πανικόβλητοι είναι στον ΣΥΡΙΖΑ με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Δεν είναι ότι μπορεί η ΝΔ να έχει περάσει μπροστά ή ότι να είναι οριακές οι διαφορές, το χειρότερο για την Κουμουνδούρου είναι τα μηνύματα που παίρνουν από την επαρχία, αλλά και από τη Β΄ Αθήνας που κρίνουν τις εκλογές. 

Στην Κρήτη ο κ. Τσίπρας νόμισε ότι θα κάνει περιοδεία ως ηγέτης που του στρώνουν δάφνες και του πετούν τριαντάφυλλα. Όμως, έφαγε μια απίστευτη κρυάδα και μάλιστα ανέβαλε κάποιες από τις ομιλίες του σε άλλους νομούς. Η Μεγαλόνησος είναι από τα βασικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ καθώς έχουν φύγει αρκετοί β...περισσότερα »

.Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Την παραίτησή τους υπέβαλαν 26 μέλη της οργάνωσης Φαλήρου του ΣΥΡΙΖΑ με κοινή επιστολή τους.

«Όλες και όλοι που δουλέψαμε σκληρά για τη δημιουργία, τη συγκρότηση, την ανάπτυξη του εγχειρήματος της ενωτικής και της ριζοσπαστικής Αριστεράς, όσοι και όσες δουλέψαμε σκληρά και πιστέψαμε στις προοπτικές που άνοιξε η κυβέρνηση της Αριστεράς,

 όλοι εμείς που μοιραστήκαμε αυτή τη διαδρομή, δεν πρέπει και δεν μπορούμε να δεχτούμε την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, σε κόμμα του 3ου μνημονίου, της λιτότητας, της συναίνεσης με την ντόπια και διεθνή κυρίαρχη τάξη», υπογραμμίζουν και προσθέτουν: 

«Σας καλούμε να συνεχίσουμε την κοινή πάλη για όσα δεσμευτήκαμε στα τελευταία 15 χρόνια, χτίζοντας μαζί το νέο ξεκίνημα, το μέτωπο των δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς που ολοφάνερα έγινε αναγκαίο μετά την υπογραφή της κυβέρνησης στη συμφωνία της 13ης Ιουλίου».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.