.Λιτότητα και ανάπτυξη στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής


Η συνέχιση των πολιτικών λιτότητας σε συνδυασμό με τα μέτρα  για την τόνωση της ανάπτυξης είναι το βασικό θέμα που θα απασχολήσει τους 27 ηγέτες της ΕΕ στην Σύνοδο Κορυφής στις 14 και 15 Μαρτίου στις Βρυξέλλες. Τους 27 ηγέτες θα διαδεχθούν οι 17 υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, οι οποίοι θα συζητήσουν, σε ένα έκτακτο συμβούλιο, σχετικά με την κατάσταση στην Κύπρο.

Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Φαν Ρόμπαϊ, στην προ των Συνόδων Κορυφής καθιερωμένη επιστολή του προς τους 27, το Εαρινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, κατά παράδοση αφιερωμένο στην οικονομική κατάσταση της ΕΕ, σκοπό έχει τη χάραξη πολιτικών κατευθύνσεων για τους επόμενους μήνες.

 Ο Χ. Ρόμπαϊ τονίζει πως ?δεδομένης της οικονομικής ύφεσης το 2012 και της σημερινής στασιμότητας της οικονομικής δραστηριότητας? δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης και ως εκ τούτου οι προσπάθειες για τη διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας πρέπει να συνεχιστούν.

 Προσθέτει, ωστόσο, ότι οι πρόσφατες αποφάσεις της ΕΕ θα πρέπει να μετατραπούν σε τόνωση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας με συγκεκριμένα αποτελέσματα, δίνοντας έμφαση στη στήριξη της απασχόλησης των νέων. 

Σύμφωνα με την επιστολή Ρόμπαϊ, την πρώτη ημέρα της Συνόδου το βασικό θέμα που θα απασχολήσει τους 27 είναι ο συντονισμός των δημοσιονομικών πολιτικών, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου. «Πρέπει να δώσουμε κατευθύνσεις για τις εθνικές οικονομικές πολιτικές, με προοπτική την εφαρμογή της Στρατηγικής για την Ευρώπη 2020», αναφέρει στην επιστολή του ο Χ. Ρόμπαϊ.

Την ίδια ημέρα, μετά το δείπνο εργασίας των 27, στις 23:00 (ώρα Ελλάδας) θα συνεδριάσουν οι 17 ηγέτες της ευρωζώνης προκειμένου να καταγράψουν την οικονομική κατάσταση στις χώρες του ευρώ, παρουσία των Προέδρων της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

.Νέες κατηγορίες για κακουργήματα αντιμετωπίζει ο Γ. Κουρής


Νέες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, αντιμετωπίζει ο εκδότης Γιώργος Κουρής, για την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων του Αlter και άλλων τριών εταιρειών που συνδέονται με το τηλεοπτικό κανάλι.

Μετά από δικαστική έρευνα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του έκδοτη, των υπόλοιπων νόμιμων εκπρόσωπων του σταθμού, καθώς και των νόμιμων εκπροσώπων τριών εταιρειών συνδεομένων με αυτόν, αλλά και των βασικών μετόχων τους. 

Οι κατηγορίες αφορούν την έκδοση και αποδοχή εικονικών τιμολογίων του Alter και των άλλων τριών εταιρειών την περίοδο 2001-2004, με αποτέλεσμα να επιβληθούν πρόστιμα τα οποία μαζί με τις προσαυξήσεις ανήλθαν στα 50 εκατ. ευρώ.

."Η Ιταλία βρίσκεται ήδη εκτός ευρώ", λέει ο Μπέπε Γκρίλο


«Η Ιταλία είναι ήδη de facto εκτός ευρώ», δηλώνει ο επικεφαλής της κίνησης «Πέντε Αστέρων» στην Ιταλία, Μπέπε Γκρίλο, σε συνέντευξή του στην γερμανική οικονομική εφημερίδα Der Handelsblatt. Προτείνει μάλιστα την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στο Διαδίκτυο προκειμένου να αποφασιστεί το μέλλον της χώρας στην Ευρωζώνη.
«Οι βορειοευρωπαϊκές χώρες θα κρατήσουν την Ιταλία μόνο μέχρι να πάρουν πίσω τις επενδύσεις των τραπεζών τους σε ιταλικά ομόλογα. 

Έπειτα, θα μας πετάξουν σαν καυτή πατάτα», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Γκρίλο και διερωτάται «γιατί πλούτισε μόνο η Γερμανία;», ενώ εκφράζει επιφύλαξη για το μέλλον της Ευρώπης, η οποία, όπως λέει, δεν διαθέτει κοινή πολιτική ούτε για την πληροφόρηση ούτε για την φορολογία ούτε για την μετανάστευση.

Ο ίδιος ωστόσο δεν αυτοπροσδιορίζεται ως πολέμιος της Ευρώπης. «Είπα μόνο ότι θέλουμε να έχουμε ένα σχέδιο Β' για την Ευρώπη», δηλώνει και ζητά περισσότερη δημοκρατία, με την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στο Διαδίκτυο.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Γκρίλο εκφράζει την δυσαρέσκειά του για τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι, τον οποίο χαρακτηρίζει «δικηγόρο που κάνει αναγγελία πτώχευσης στο όνομα των τραπεζών», καθώς, όπως επισημαίνει, αντί να περιορίσει τους πλούσιους και το κράτος, επιβάλλει υψηλούς φόρους στους πολίτες. 

.Εύκολη πρόκριση στα ημιτελικά για τον Ολυμπιακό


Ο Ολυμπιακός χωρίς να φορτσάρει, αλλά και χωρίς να απειληθεί, νίκησε (2-0) τον ΠΑΣ Γιάννινα και στη ρεβάνς στο «Καραϊσκάκη» και έτσι «τσέκαρε» το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Οι «ερυθρόλευκοι», παρά τις αλλαγές στη σύνθεσή τους, ήταν ανώτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, έφτιαξαν κι έχασαν αρκετές ευκαιρίες, με τους Μανιάτη (με κεφαλιά στο 63') και τους Φετφατζίδη (με σουτ στις καθυστερήσεις) να βρίσκουν δίχτυα.

Επόμενος αντίπαλος στον θεσμό ο Πανθρακικός, που απέκλεισε τη Βέροια.

* Πριν την έναρξη του αγώνα, βραβεύτηκε ο Τάσος Πάντος (στο τέλος της σεζόν αποσύρεται από την ενεργό δράση).

Το ματς:

Με «φρεσκαρισμένη» ενδεκάδα (εκτός Τζεμπούρ, Αβραάμ κι οι Γκρέκο, Ιμπαγάσα) κι έχοντας το προβάδισμα από τον πρώτα αγώνα, ο Ολυμπιακός βγήκε απελευθερωμένος κι έψαξε με το καλησπέρα… να πετύχει ένα γκολ που θα μετέτρεπε οριστικά σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς.

Στον πρώτο μέρος, οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν αρκετές φορές απέναντι από τον Μπαμπανιώτη (12 τελικές προσπάθειες, έναντι 2 των φιλοξενούμενων), αλλά πότε χωρίς ουσία, και πότε χωρίς… ρέντα δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα. 

Ο Μασάντο και ο Μανιάτης απώλεσαν τις πιο σημαντικές ευκαιρίες, την ίδια στιγμή που ο ΠΑΣ (χωρίς αρκετούς βασικούς) είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, ωστόσο δικαιούται να διαμαρτυρείται για λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ στον Βίλα που έβγαινε τετ-α-τετ με τον Κάρολ.

Παρόλα αυτά ο Μίτσελ δεν ήταν ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του και με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, πέρασε στο ματς τους Φουστέρ και Φετφατζίδη. Και λίγο αργότερα, έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Χολέμπας και υποδειγματική κεφαλιά του Μανιάτη διαμορφώθηκε το 1-0. Ο "Φέτφα" ήταν ορεξάτος, κυνήγησε το γκολ και τελικά το πέτυχε με σουτ μέσα από την περιοχή στις καθυστερήσεις.

.Αίρεται η ασυλία του Η. Κασιδιάρη - Αντιδράσεις στη ΝΔ για τους τρεις βουλευτές που καταψήφισαν


Την άρση ασυλίας των βουλευτών Η.Κασιδιάρης της Χ.Αυγής και του Μ. Ταμήλου της Ν. Δημοκρατίας αποφάσισε το κοινοβούλιο. 
Σε ότι αφορά τον κ. Κασιδιάρη, η άρση της ασυλίας ζητήθηκε για το επεισόδιο με την επίθεση και τον τραυματισμό της βουλευτή του ΚΚΕ, Λ. Κανέλη. 
Υπέρ της άρσης ψήφισαν 205 βουλευτές κατά τάχθηκαν 3 ενώ υπήρξε και 1 λευκό. Ο κ. Κασιδιάρης, απευθυνόμενος προς του βουλευτές δήλωσε πως πρόκειται για μια «κατασκευασμένη και καθ' υπόδειξη κατηγορία». 
«Ουδέποτε υπήρξε το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, το είδαν 10 εκατ. Έλληνες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κασιδιάρης ζήτησε να αρθεί η ασυλία του προκειμένου όπως είπα να «αθωωθεί και πάλι πανηγυρικά», όπως και έγινε και στην άλλη υπόθεση όπου ήταν κατηγορούμενος για σωματική επίθεση και για την οποία είχε αρθεί η ασυλία του. 
Επανέλαβε, επίσης, πως δέχτηκε πρώτος χτύπημα ύστερα από τα ειρωνικά σχόλια των κ. Λ. Κανέλη και Ρ. Δούρου, οι οποίες συμμετείχαν στο πάνελ τηλεοπτικής εκπομπής. 

«Η ασυλία θα έπρεπε να έχει αρθεί από τον 1ο μήνα, όπου ήμασταν όλοι ακόμη υποψήφιοι βουλευτές και όχι 6 μήνες μετά», δήλωσε η κ. Λ. Κανέλη απαντώντας στον κ. Κασιδιάρη. 
Η κα. Κανέλη τόνισε πως ο βουλευτής της Χ. Αυγής θα έπρεπε να απολογηθεί κατ'αρχήν για το ότι κωλυσιεργούσε τη δίκη, για την οποία έγινε η προηγούμενη άρση της ασυλίας, για 8 ολόκληρα χρόνια ενώ και γι αυτή την υπόθεση κρύφτηκε προκειμένου να αποφύγει το αυτόφωρο. 

«Έφυγε από το σταθμό προκειμένου να αποφύγει το αυτόφωρο και δεν χρειάστηκε να ντυθεί παπάς. Έφτανε που φορούσε τα μαύρα της Χ. Αυγής» δήλωσε χαρακτηριστικά η κα. Κανέλη. 
Αναφερόμενη μάλιστα στις δηλώσεις του κ. Κασιδιάρη περί προκλητικών και ειρωνικών σχολίων από την πλευρά της, τόνισε σε έντονο και φορτισμένο ύφος, «Δηλώνει ότι εξεμάνη από κάποιο ειρωνικό σχόλιο αλλά εγώ δεν εξεμάνην στο σχόλιο - Κομμούνι θα γίνεις σαπούνι -. Σαπούνια μπορεί να υπάρχουν πολλά και αρωματικά αλλά τέτοιο που να ξεπλένει τη ναζιστική βρώμα δεν υπάρχει».
Υπέρ της άρσης ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη ψήφισαν 205 βουλευτές, κατά τρεις. Πρόκειται για τους Μανόλη Κεφαλογιάννη, Γιάννης Ιωαννίδη και ο Γιάννης Καράμπελα από τη ΝΔ.
Η διαφοροποίησή τους αυτή από την κομματική γραμμή προκάλεσε αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ. «Η θέση της ΝΔ ήταν σαφής. Προφανώς οι τρεις βουλευτές ψήφισαν κόντρα στην κομματική γραμμή», τόνισε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Αθανάσιος Μπούρας.

«Κάναμε λάθος στην κάλπη», υποστηρίζουν ο Γιάννης Ιωαννίδης και ο Γιάννης Καράμπελας, ενώ ο Μανόλης Κεφαλογιάννης σημειώνει ότι είναι αυτονόητο ότι καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται.

«Ήθελα ο κ. Κασιδιάρης να έχει την δυνατότητα να ζητήσει συγνώμη για την πράξη του. Συνειδητή πράξη είναι η πράξη καταδίκης, δεν είναι η πράξη ψήφου», τόνισε ο γραμματέας της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

«Εκ παραδρομής ψήφισα όχι, ενώ έχοντας ιδία γνώμη του επεισοδίου σαφέστατα η πρόθεσή μου ήταν να ψηφίσω "ναι"», υποστήριξε ο υφυπουργός Πολιτισμού, Γιάννης Ιωαννίδης.

«Αν ψήφιζα αυτή τη στιγμή, θα ψήφιζα υπέρ της άρσης της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη. Έκανα φάουλ κομματικό, το παίρνω πάνω μου», υποστήριξε ο Γιάννης Καράμπελας.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός υποστήριξε ότι ψήφισε παρών, επειδή δε γνώριζε την υπόθεση.

.Ι. Στουρνάρας: «Ορισμένα θέματα μπορεί να κλείσουν


Μία ακόμη πολύωρη σύσκεψη με την Τρόικα ολοκληρώθηκε στο Υπουγρείο Οικονομικών. Τα βλέμματα πλέον στρέφονται στο σημερινό ραντεβού του Πρωθυπουργού, ο οποίος και θα επιχειρήσει να κλείσει όλα τα εκκρεμή ζητήματα που θεωρούνται ως τα «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της Τρόικας.

Στη σύσκεψη, εκ μέρους της ελληνικής πλευράς, συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Ι. Στουρνάρας, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Μαυραγάνης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, κ. Χάρης Θεοχάρης 
και οι σύμβουλοι του Πρωθυπουργού, κ.κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου.  Μετά από τη σύσκεψη, ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι «η συζήτηση συνεχίζεται, ορισμένα θέματα μπορεί να κλείσουν και σήμερα».

Ερωτώμενος για το σημερινό ραντεβού του Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά με την Τρόικα, στο Μέγαρο Μαξίμου, είπε ότι αυτό θα γίνει κανονικά.
Σήμερα διεξήχθη, ακόμη, ολιγόλεπτη συνάντηση ατο Μέγαρο Μαξίμου, τπου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Αντώνη Μανιτάκη με τον κ. Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Μανιτάκης παρέδωσε στον κ. Σαμαρά αναλυτικό σημείωμα για το πρόγραμμα διαθεσιμότητας-κινητικότητας, καθώς και το σχέδιο των αναδιαρθρώσεων στο δημόσιο τομέα, σύμφωνα με τα προαπαιτούμενα που είχαν συμφωνηθεί με τους δανειστές στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Πρωθυπουργό, για τη μείωση των δομών στα υπουργεία και τη συγχώνευση, κατάργηση, ενοποίηση φορέων του δημοσίου, αλλά και για την επίτευξη των στόχων, που θέτει η τρόικα.


Εν τω μεταξύ, μήνυμα αισιοδοξίας για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση είχε αποστείλει ο κ. Αντώνης Σαμαράς, λίγο πριν από την κρίσιμη συνάντησή του με την Τρόικα που μετά από τη χθεσινή αναβολή είναι προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα, στις 19:00.

«Να είστε σίγουροι ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει, θα βγει κερδισμένη από τη μάχη», τόνισε ο Πρωθυπουργός, σε εκδήλωση για την αντιμετώπιση της βίας, που οργάνωσε η Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ), επισημαίνοντας πως καμία χώρα δεν είναι καταδικασμένη αν δεν υποκύψει στη μοίρα της.

Ο κ. Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην ΟΝΝΕΔ, παραδέχθηκε πως η Ελλάδα περνάει δύσκολες ώρες, τόνισε όμως πως η κυβέρνηση και η κοινωνία έχει αποφασίσει να μην υποκύψουν σε όσους μας ήθελαν τελειωμένους

.Ανατροπές στις βάσεις των Πανελλαδικών


Η ανακατανομή των εισακτέων δημιουργεί προσδοκίες για μείωση του ανταγωνισμού σε ορισμένες σχολές, την ίδια στιγμή που σε αρκετά τμήματα ανεβαίνει ο πήχης για την εισαγωγή.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην πρόταση του υπουργείου Παιδείας, χιλιάδες υποψήφιοι θα δουν το καλοκαίρι να ανεβαίνουν ακόμη περισσότερο οι βάσεις εισαγωγής, εξαιτίας της μείωσης των εισακτέων.

Πρόκειται για τις Νομικές Σχολές, αρκετές Ιατρικές, τμήματα Φιλολογίας, Φιλοσοφίας, Κοινωνιολογίας, Μαθηματικών, Φυσικής, Ιατρικής, Φαρμακευτικής κ.λπ.

Αντίθετα, περισσότερους φοιτητές θα απορροφήσουν τμήματα Ψυχολογίας, Χημείας, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής και αρκετά Πολυτεχνικά, όπως Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και Πολιτικών Μηχανικών.

Επισημαίνεται ότι η εικόνα στον αριθμό των εισακτέων στα ΑΕΙ διαφοροποιείται ανάλογα με το επιστημονικό πεδίο.

Πιο τυχεροί, όπως αναφέρει το Έθνος, είναι όσοι επιλέξουν τμήματα που ανήκουν στο 2ο, το 4ο και το 5ο επιστημονικό πεδίο, καθώς ο συνολικός αριθμός αυξάνεται θεαματικά.

Αντίθετα, στο 1ο πεδίο (Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών) οι υποψήφιοι θα τα βρουν... σκούρα, καθώς οι θέσεις που προβλέπονται είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με το 2012.

Στα περσινά επίπεδα θα κυμανθούν οι εισακτέοι στα τμήματα ΑΕΙ του 3ου επιστημονικού πεδίου.

Στα τρία Νομικά τμήματα της χώρας οι εισακτέοι για την κατηγορία του 90% των θέσεων για φέτος θα φτάσουν του 900, όταν πέρυσι είχαν απορροφηθεί 1.107 φοιτητές. 

Στα τμήματα Φιλολογίας το ψαλίδι φτάνει το 50%. Μείωση των εισακτέων παρατηρείται και στις Ιατρικές σχολές. Το τμήμα της Αθήνας χάνει 44 θέσεις. 

Ακόμη μεγαλύτερη είναι η μείωση στο τμήμα του Αριστοτελείου, καθώς από τις 162 θέσεις που δόθηκαν το 2012 μειώνονται φέτος σε 100. 

Τα «κερδισμένα» τμήματα


Στον αντίποδα, αυξάνονται οι θέσεις των εισακτέων, ακόμα και πάνω από 50% σε σχέση με πέρυσι, σε μία σειρά πρωτοκλασάτων πανεπιστημιακών τμημάτων. Ευκολότερη αναμένεται να είναι η πρόσβαση για πολλά Πολυτεχνικά τμήματα, Οδοντιατρικές σχολές και υψηλόβαθμα Οικονομικά τμήματα του 5ου επιστημονικού πεδίου.

.Ο λιγοστός ύπνος προσθέτει παραπανίσια κιλά


Όσοι κοιμούνται μόνο πέντε ώρες τη νύχτα, όλη την εβδομάδα, μπορεί να παχύνουν σχεδόν κατά ένα κιλό, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα, που διαπίστωσε ότι ο λιγοστός ύπνος ανοίγει την πόρτα στο παραπανίσιο βάρος. Αντίστροφα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, φαίνεται πως ο αρκετός και καλός ύπνος βοηθά στην καταπολέμηση της επιδημίας της παχυσαρκίας.

Η νέα μελέτη έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες, που επίσης έχουν συσχετίσει τον ελλιπή ύπνο με την αύξηση του βάρους.

Σύμφωνα με πειράματα, όσοι κοιμούνταν πέντε ώρες τη νύχτα, επειδή έμεναν περισσότερες ώρες ξύπνιοι, έκαιγαν κατά μέσο όρο 5% περισσότερη ενέργεια σε σχέση με όσους κοιμούνταν εννέα ώρες. Όμως, από την άλλη, κατανάλωναν με την τροφή τους 6% περισσότερες θερμίδες, συνεπώς μέσα στην ημέρα απορροφούσαν περισσότερες θερμίδες από όσες έκαιγαν.

Αυτό συνέβαινε, επειδή όσοι κοιμούνταν λίγες ώρες, έτρωγαν μεν μικρότερο πρωινό, αλλά στη συνέχεια κατανάλωναν περισσότερα σνακ, ενώ έτρωγαν γενικότερα πιο πολύ φαγητό μετά το απόγευμα. 

Ακριβώς, επειδή όσοι κοιμούνται λίγο, τρώνε ολοένα περισσότερο προς το βράδυ, τείνουν να βάζουν και περισσότερα κιλά, καθώς το βραδινό φαγητό είναι πιο παχυντικό.

Εξάλλου, παρατηρήθηκε κάποια διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών, καθώς οι πρώτοι, ακόμα και όταν είχαν κοιμηθεί καλά, έτειναν να αποκτούν μεγαλύτερο βάρος, όταν έτρωγαν τα βράδια, ενώ οι γυναίκες, αν είχαν κάνει καλό ύπνο, διατηρούσαν πιο εύκολα υπό έλεγχο τα κιλά τους. Πάντως, και τα δύο φύλα πάχαιναν, αν κοιμούνταν μόνο πέντε ώρες τα βράδια.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.