.«Λευκή Νύχτα» διοργανώνουν οι δήμοι Αμαρουσίου και Ιλίου

 «Λευκή νύχτα» διοργανώνουν στα εμπορικά καταστήματα για το Σάββατο 21 Ιουνίου ο δήμος Αμαρουσίου και το επόμενο Σάββατο, 28 Ιουνίου, ο δήμος Ιλίου σε συνεργασία με τους τοπικούς εμπορικούς συλλόγους.

Από τις 19:00 έως και μετά τα μεσάνυχτα, γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του ο Δήμος Αμαρουσίου, το Σάββατο 21 Ιουνίου «οι επισκέπτες του ανανεωμένου Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου της πόλης θα ζήσουν μία ξεχωριστή νύχτα με δωρεάν καλλιτεχνικά δρώμενα, κατασκευή κεραμικών από τον Συνεταιρισμό Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών Αμαρουσίου, κεράσματα και ποικιλία από πάρτι των εμπορικών καταστημάτων».

Σε ανακοίνωση του δήμου Ιλίου αναφέρεται ότι «μετά την επιτυχία της περασμένης χρονιάς που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ο δήμος σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο διοργανώνει και φέτος τη δική του «Λευκή Νύχτα» το Σάββατο 28 Ιουνίου με γνώμονα τη διαρκή αναβάθμιση της ζωής στην πόλη και την τόνωση της τοπικής αγοράς. Από τις 8.00 το απόγευμα μέχρι το πρωί τα καταστήματα της πόλης θα παραμείνουν ανοικτά με εκπτώσεις, ενώ θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα δημιουργήσει μια χαρούμενη ατμόσφαιρα».

.Η Κύπρος επιστρέφει στις αγορές

 Η Κύπρος ανακοίνωσε σήμερα την επιστροφή της στις αγορές με την έκδοση 5ετούς ομολόγου ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ, με επιτόκιο 4,75%. 
Η έκδοση του ομολόγου σηματοδοτεί την επάνοδο της Κύπρου στις αγορές ύστερα από 3 χρόνια -αποκλείστηκε τον Μάιο του 2011- και τουλάχιστον ένα χρόνο νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν. 

Το 5ετές ομόλογο, που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, προσέλκυσε έντονο ενδιαφέρον αφού η ζήτηση έφτασε τα 2 δισεκατομμύρια περίπου ευρώ, υπερκαλύπτοντας έτσι την αρχική πρόθεση για έκδοση 5ετούς ομολόγου 0,5 δισ. ευρώ κατά τέσσερις φορές.

.Χαρ. Αθανασίου: Έχει πολιτική σημειολογία η στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο αίτημα του Σ. Ξηρού

Τη θέση ότι «έχει πολιτική σημειολογία όταν βουλευτές καταθέτουν για κάποιον που έχει καταδικαστεί για πράξεις τρομοκρατίας» διατύπωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, σχολιάζοντας τη στήριξη του αιτήματος του Σάββα Ξηρού για κατ' οίκον νοσηλεία.

«Είναι σημειολογία πολιτική και πας μάρτυρας, να πεις τι; Για την υγεία του; Αυτή είναι η σημειολογία. Αυτά προκύπτουν από ιατρικά πιστοποιητικά, έχει λοιπόν πολιτική σημειολογία» είπε ο κ. Αθανασίου και συνέχισε: «Από την εμπειρία μου, θα σας πω και το άλλο: 

Πολλά στελέχη σας, κατέθεταν και ως μάρτυρες σε τέτοιες δίκες. Η ποινική αξίωση της πολιτείας ικανοποιείται όχι μόνο με την ποινή αλλά και με το πώς λειτουργεί το σωφρονιστικό και είπα ότι δεν είμαστε περήφανοι για την κατάσταση στις φυλακές και το σωφρονιστικό σύστημα και γι' αυτό προσπαθούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση».

.Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις για τα «κόκκινα δάνεια»

Τους τρόπους με τους οποίους θα αντιμετωπίζουν στο μέλλον οι τράπεζες τις επιπτώσεις από τις καθυστερήσεις πληρωμών και την υπερχρέωση φυσικών και νομικών προσώπων, ορίζει απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας που δημοσιεύθηκε χθες στο ΦΕΚ (αριθμός φύλλου 1582).

Μεταξύ των τύπων ρύθμισης είναι η μερική διαγραφή χρεών, η παροχή πρόσθετης εξασφάλισης από τον δανειολήπτη, η πώληση και ενοικίαση του ακινήτου η οποία μπορεί να συνοδεύεται με παραχώρηση του δικαιώματος διαμονής στο ακίνητο έναντι μισθώματος (συνήθως για μια ελάχιστη περίοδο τριών ετών).

Επίσης στις ρυθμίσεις είναι η μεταβίβαση/ πώληση του δανείου/αναπροσαρμοσμένο υπόλοιπο, σε άλλο ίδρυμα, πιστωτή ή χρηματοδοτικό σχήμα, η ανταλλαγή με στεγαστικό δάνειο μικρότερης αξίας αλλά και η ρευστοποίηση εξασφαλίσεων.

Για τις επιχειρήσεις, μεταξύ των ενδεικτικών ρυθμίσεων που παρουσιάζονται είναι η λειτουργική αναδιάρθρωση με αλλαγή της διοίκησης της επιχείρησης όταν οι πιστώτρια/ες τράπεζες θεωρούν την επιχείρηση βιώσιμη υπό προϋποθέσεις, αλλά η υφιστάμενη διοίκηση δεν συνεργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση. Αλλά και οι ανταλλαγές χρέους με μετοχικό κεφάλαιο.


Η εν λόγω Πράξη τίθεται σε εφαρμογή από την 31η Δεκεμβρίου του 2014.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.