..Ρεαλιστικό πρόγραμμα

Δεν είναι* εύκολη για την κυβέρνηση η περίοδος στην οποία εισήλθε η χώρα μετά την παροχή της ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Κι αυτό γιατί στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τον Φεβρουάριο θα πρέπει να διαχειριστεί επιτυχώς τόσο το θέμα της απεμπλοκής από το Μνημόνιο όσο και την υπόθεση του δημόσιου χρέους έτσι ώστε να καταστεί διαχειρίσιμο. *

Προφανώς* τίποτα από τα δύο δεν είναι εύκολο, μια και είναι αρκετές και σημαντικές οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να εκπληρωθούν προκειμένου να γίνουν αποδεκτά από τους εταίρους και δανειστές μας τα δρομολογημένα από την κυβέρνηση αιτήματα. *Α...περισσότερα »

.Αντ. Σαμαράς: Παράγοντας αποσταθεροποίησης ο Αλ. Τσίπρας αν δεν τεκμηριώσει τις καταγγελίες του

Να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία, καλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς με δήλωσή του, με την οποία χαιρετίζει «την παρέμβαση των Δικαστικών Αρχών για τα υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού βουλευτών». Διαφορετικά, ο κ. Τσίπρας, αποκαλύπτεται ως παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας, σε κρίσιμες για τον τόπο στιγμές, τονίζει ο πρωθυπουργός. 

Η δήλωση του πρωθυπουργού:

 Χαιρετίζω την παρέμβαση των Δικαστικών Αρχών για τα άθλια υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού Βουλευτών.
Μόλις προχθές, είχα καταγγείλει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, για πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης του φρονήματος και σπίλωσης της συνείδησης όσων βουλευτών θα ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Καλώ τον κ. Τσίπρα να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία.

Διαφορετικά, αποκαλύπτεται ως παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας, σε κρίσιμες για τον τόπο στιγμές.

Νωρίτερα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη είχε διατάξει επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη αναφορικά με τη συγκέντρωση χρημάτων από επιχειρηματίες προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 βουλευτές για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

«Η δικονομικά και θεσμικά επιβεβλημένη προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα αποκαλύψει το μέγεθος της θεσμικής αθλιότητας εκείνων που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να κρατήσουν ζωντανή τη στρατηγική της εφόδου για την ποθητή κατάληψη της εξουσίας» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος. 

.Περισσότερες επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις ζητά και από την Γερμανία ο Γ. Ντάισελμπλουμ

Να μην επαναπαύεται στις δάφνες των μεταρρυθμίσεων που εφήρμοσε στο παρελθόν στην αγορά εργασίας κάλεσε την Γερμανία ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και τόνισε ότι χρειάζεται επαγρύπνηση προκειμένου η χώρα να παραμείνει ανταγωνιστική. «Δεν μπορεί να κοιτάζει κανείς αυτάρεσκα πίσω στις μεταρρυθμίσεις που έκανε πριν από χρόνια. Πρέπει να κοιτάζει μπροστά. 

Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν είναι κάτι που κάνει κανείς κάθε δέκα ή είκοσι χρόνια», δήλωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ στην Frankfurter Allgemeiner Zeitung, αναφερόμενος στην μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας Hartz IV, η οποία έγινε στην Γερμανία πριν από μια δεκαετία και θεωρείται το θεμέλιο για την σταθερή ανάπτυξη της αγοράς εργασίας και κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ευρωζώνη.


Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του Eurogroup επαινεί τις μικρότερες χώρες, όπως αυτές της Βαλτικής, αλλά και τις χώρες σε κρίση, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, οι οποίες, όπως λέει, τα προηγούμενα χρόνια εφήρμοσαν μεγάλες μεταρρυθμίσεις και όλες επέστρεψαν στην ανάπτυξη. 

Κάποιες μεγάλες χώρες δεν έχουν όμως προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, τονίζει ο κ. Ντάισελμπλουμ. «Προφανή παραδείγματα είναι η Γαλλία και η Ιταλία, αλλά επίσης και η Γερμανία θα πρέπει να σκεφτεί πώς θα διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της», προσθέτει.  

Αναφέρεται μάλιστα ειδικά στην μείωση του ορίου συνταξιοδότησης που αποφάσισε η κυβέρνηση συνασπισμού στο Βερολίνο για κάποιες κατηγορίες ασφαλισμένων, μέτρο το οποίο, όπως σημειώνει, κινείται σε «εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από ό,τι σε άλλες χώρες»

 και ζητά περισσότερες επενδύσεις σε αυτοκινητόδρομους, στην έρευνα και στην παιδεία. Επισημαίνει μάλιστα ότι υπάρχει η σχετική δημοσιονομική ευελιξία και ότι οι Βρυξέλλες δεν απαιτούν απολύτως ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.

.Νέες αντικειμενικές αξίες

Νέες αντικειμενικές αξίες προαναγγέλλει, με έγγραφό του στη Βουλή, ο Γκίκας Χαρδούβελης. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, οι τιμές θα αντανακλούν όσο το δυνατό πιστότερα τις εμπορικές τιμές και θα αποτελούν τη βάση για τη σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Κατατέθηκε πριν από λίγο στην Bουλή η τροπολογία που είχε προαναγγείλει η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη για τη μείωση των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα κατά 30%. 
 

.«Πόλεμος» ανακοινώσεων για την εισαγγελική έρευνα

Νέος γύρος σφοδρής αντιπαράθεσης κυβέρνησης -αξιωματικής αντιπολίτευσης με φόντο την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη για διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη περί συγκέντρωσης χρημάτων από επιχειρηματίες, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 βουλευτές για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. 

Σε γραπτή δήλωση του ο Αντώνης Σαμαράς αφού χαιρέτισε την εισαγγελική παρέμβαση, έκανε λόγο για άθλια υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι ο ίδιος είχε καταγγείλ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.