.Ταξίδι στους μαγικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στους μαγικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά ξεκίνησε απόψε Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στο Μουσείο Γουναρόπουλου από «τη φρουτοπία με το κουφέτο από Κουφέιτ για να φτάσει στα απόκρυφα μυστικά του νησιού των πυροτεχνημάτων» για τους μικρούς θαυμαστές και όχι μόνον του μοναδικού αυτού «παραμυθά» που με τα βιβλία του μεγάλωσε δυο γενιές και οδεύει προς την τρίτη. 

Σε μια πλημμυρισμένη αίθουσα από τους μικρούς του φίλους η υπεύθυνη του Μουσείου κ. Γιακουμή ευχαρίστησε για την παρουσία του τον κ. Τριβιζά για την ανταπόκρισή του να πραγματοποιηθεί σε αυτό το αφιέρωμα με τα... περισσότερα »

.Σταθάκης: Ο προϋπολογισμός θα αναθεωρηθεί τον Απρίλιο- Ορατό το ενδεχόμενο νέων μέτρων

Στο θέμα του προϋπολογισμού αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής πολιτικής οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος υποστήριξε πως θα αναθεωρηθεί τον Απρίλιο, λόγω των εξελίξεων στα δημοσιονομικά δεδομένα, θεωρώντας πιθανή την λήψη νέων μέτρων.

«Αυτός ο προϋπολογισμός θα αναθεωρηθεί τον Απρίλιο, εν όψει των εξελίξεων των δημοσίων οικονομικών και της πορείας της πραγματικής οικονομίας. Αρα, μπορεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, να εισαχθούν νέα μέτρα που δεν έχουν προβλεφθεί» δήλωσε ο Γιώργος Σταθάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως στα τέλη Απριλίου θα γίνει γνωστό από την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία το ύψος του πλεονάσματος και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι ο προϋπολογισμός του 2013 θα είναι ισοσκελισμένος, με οριακό πλεόνασμα -και αν υπάρχει. Απλώς το πλεόνασμα αυτό θα έχει πολλά λογιστικά».

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο θέμα των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων, αναφέροντας: «Κατ' αρχάς, η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε καμία αξιολόγηση των δομών των πανεπιστημίων. Και τα πανεπιστήμια που είχαν προχωρήσει σε αξιολόγηση, τα έβαλε στο νομοσχέδιο ως παραρτήματα, δίχως να τους δώσει σημασία. '

Αρα, προχώρησε σ' ένα μέτρο που δεν είχε καμία επαφή με την πραγματικότητα του πανεπιστημίου και καμία επαφή με το κριτήριο της αξιολόγησης για να μπορέσει να αποτελέσει ένα πεδίο διαλόγου. Από εκεί και πέρα, θα το πληρώνουμε ακριβά με τα κλειστά πανεπιστήμια, διότι τα κλειστά πανεπιστήμια δεν είναι καλό πράγμα και σ' αυτό συμφωνούμε όλοι. Η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη για την κυβέρνηση».

Πηγή: Σταθάκης: Ο προϋπολογισμός θα αναθεωρηθεί τον Απρίλιο- Ορατό το ενδεχόμενο νέων μέτρων | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/131543#ixzz2lJK55tTB

.Έρχονται μαζικές χρεοκοπίες στην Ευρωζώνη

Yπέρ της αποχώρησης χωρών από την Ευρωζώνη τάσσεται η Capital Economics, υποστηρίζοντας πως, αν συμβεί αυτό, η ευρωπαϊκή οικονομία θα επιστρέψει στην πολυπόθητη ανάπτυξη.

Όπως εξηγεί ογενικός διευθυντής της Capital Economics, Roger Bootle, τα υψηλά επίπεδα ανεργίας συνεχίζουν να «πνίγουν» τις χώρες της αδύναμης περιφέρειας, ενώ την ίδια ώρα η δημοσιονομική κατάσταση των κρατών μελών της Ευρωζώνης δεν έχει σημειώσει αισθητή βελτίωση.
«Το βασικό σενάριο της Capital Economics προβλέπει πως θα υπάρξουν νέες, μαζικές χρεοκοπίες στην Ευρωζώνη», προειδοποιεί ο Bootle

«Εάν μου πείτε πως αρκετές χώρες θα εγκαταλείψουν το ευρώ, τότε εγώ θα προέβλεπα μεγαλύτερη ανάπτυξη όχι μόνο για την Ευρωζώνη, αλλά ακόμη και για τη Μεγάλη Βρετανία», σπεύδει να διαμηνύσει ο Bootle. 
Ποια ευρωπαϊκή χώρα όμως ανησυχεί περισσότερο τον Bootle; «Ανησυχώ πολύ περισσότερο για την Ιταλία, παρά για την Ελλάδα. Το ιταλικό ΑΕΠ ανήλθε στα 2 τρις ευρώ το 2012... Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη χώρα...». 

.Τατσόπουλος: Δεν παραιτούμαι, διότι δεν θεωρώ ότι κάνω κακό στον ΣΥΡΙΖΑ

Την άποψη ότι εκφράζει τη μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, διατύπωσε ο Πέτρος Τατσόπουλος.

«Εγώ δεν παραιτούμαι, διότι πιστεύω ότι κάνω καλό στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πιστεύω ότι καταστρέφω τον ΣΥΡΙΖΑ. Το αντίθετο: πιστεύω ότι εκφράζω τη μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ο κ. Τατσόπουλος.

Σχολιάζοντας τη στάση του Βασίλη Μουλόπουλου, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Είτε ο Β. Μουλόπουλος ήταν διεφθαρμένος μέσα στον ΔΟΛ τον καιρό που δούλευε -και ήταν πολύς, 20 χρόνια- και ξαφνικά είδε το φως το αληθινό και ανένηψε και από ένας διεφθαρμένος δημοσιογράφος έγινε αγνός, άτεγκτος και αδιάφθορος και πήγε και ανέλαβε τον επικοινωνιακό τομέα στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Η δεύτερη υπόθεση είναι ότι δεν ήταν ποτέ διεφθαρμένος, αλλά για λόγους που χρίζουν ψυχανάλυσης ο Στ. Ψυχάρης, που ήθελε δίπλα του γελωτοποιούς, τζουτζέδες και πουλημένους ρουφιάνους, αργυρώνητους, στην περίπτωσή του έκανε μια εξαίρεση. 

Είπε ότι όλοι θα είστε διεφθαρμένοι, εκτός από το δεξί μου χέρι, τον Β. Μουλόπουλο. Τον θέλω αδιάφθορο, για έναν κρυφό μαζοχισμό του Στ. Ψυχάρη... Δεν μας οδηγεί καμία δήλωσή του που να γνωρίζω ότι όταν δούλευε στον ΔΟΛ εξυπηρετούσε συμφέροντα. 

Πού θέλω να καταλήξω; Ότι με λέει γελωτοποιό, σημαίνει ότι πρέπει να ξέρει τον κλάδο και τον αναγνωρίζει. Δεν λέω ότι είναι ο ίδιος, αλλά ως δεξί χέρι του αφεντικού του φαντάζομαι ότι θα είχε παραστεί σε πολλές οντισιόν γελωτοποιών».

Ερωτηθείς για τη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση τις επικρίσεις εναντίον του κ. Τατσόπουλου, είπε: «Εάν πίστευα ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτής της λογικής, πρώτα απ' όλα θα ήταν οξύμωρο ότι εγώ είμαι ακόμα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Δεν θα υπήρχε αυτή η περίπτωση. Διότι υπήρξε μια προστατευτική ασπίδα απέναντι σε μία τάση -διότι αυτοί είναι τάση- και είναι ελπιδοφόρο ότι δεν είναι η κυρίαρχη αυτή η αυταρχική τάση. 

Ο Αλέξης Τσίπρας και πολλοί συνάδελφοί μου βουλευτές, στην κοινοβουλευτική ομάδα, καταδίκασαν απερίφραστα τις συκοφαντίες εναντίον μου. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με την κριτική που μου ασκήθηκε, και την άγρια κριτική εναντίον μου. Αλλά η κριτική να είναι κριτική. Είναι άλλο η υιοθέτηση των συκοφαντιών»

.«Ξαφνικός θάνατος» φορέων και ΔΕΚΟ για 11.000 απολύσεις

Η συμφωνία Αθήνας-τρόικας στο θέμα των απολύσεων από τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα φέρνει μαζί της ακόμα και «ξαφνικούς θανάτους» σε μικρούς φορείς και οργανισμούς, με τους απασχολούμενους να βλέπουν την πόρτα της εξόδου. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», τη «νύφη» θα πληρώσει πρώτο το Ταμείο Οδοποιίας. 

Πρόκειται για ένα φορέα στον οποίο εργάζονται περίπου 150 άτομα και δεν έχει πλέον αντικείμενο μετά και την παραχώρηση του εθνικού δικτύου σε ιδιώτες. Στο κρίσιμο τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επικεφαλής του Μηχανισμού Στήριξης επιβεβαιώθηκε ότι το αρμόδιο υπουργείο... περισσότερα »

.Ο ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ και το ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ – ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ και το ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ – ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ με την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς
διοργανώνουν:
Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα
Η σπουδαιότητα των Παιδικών Εμβολιασμών
Οι απαραίτητοι εμβολιασμοί για το παιδί σας
την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013, ώρα 17:00 στον Παιδικό Σταθμό Ζωγράφου (πρώην ΙΒΣΑ) Κρίνων 24, Ζωγράφου.


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

.Πρωτογενές πλεόνασμα 812 εκατ. ευρώ για το 2013 βλέπει η κυβέρνηση

Πρωτογενές πλεόνασμα 812 εκατ. ευρώ για το 2013 προβλέπει το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού του 2014, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, παρουσιάζοντας αναλυτικά τον προϋπολογισμό στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Όπως τόνισε ο Σταϊκούρας, το πλεόνασμα αυτό είναι υπερδιπλάσιο από το προσχέδιο του προϋπολογισμού που είχε κατατεθεί πριν ένα μήνα περίπου και σε σχέση με το μηδενικό πλεόνασμα που προέβλεπε το πρόγραμμα προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας.

Ειδικότερα, το πρωτογενές πλεόνασμα αναμένεται να ανέλθει σε 812 εκατ. ευρώ για το 2013 και 2,9 δισ. ευρώ για το 2014 που ως ποσοστά αντιστοιχούν σε 0,4% και 1,6% του ΑΕΠ.

Το δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2013 υπολογίζεται σε 2,2% του ΑΕΠ (3,9 δισ. ευρώ) και σε 2,3% του ΑΕΠ (4,2 δισ. ευρώ) για το 2014.

Το τελικό σχέδιο προβλέπει επιστροφή σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης 0,6% το 2014 έναντι ύφεσης 4% εφέτος και μείωση της ανεργίας στο 24,5% το 2014, έναντι 25,5% φέτος.

Ειδικότερα για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, όπως ανέφερε ο κ.Σταϊκούρας, έχει αποφέρει έσοδα 3,8 δισ. ευρώ από την έναρξη λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ τον Ιούλιο του 2011

.ΚΚΕ: Με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ανοίγει ο δρόμος για την ποινικοποίηση της πάλης του εργατικού κινήματος

Το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, αναφορικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση, σημειώνει ότι αυτό βρίσκεται στην ίδια βασική γραμμή με τα προηγούμενα σχέδια νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης και ενσωματώνει την «Απόφαση-Πλαίσιο της ΕΕ, που, στο όνομα της αντιμετώπισης του ρατσισμού και του ναζισμού, ανοίγει το δρόμο για την ποινικοποίηση της πάλης του εργατικού- λαϊκού κινήματος, των ριζοσπαστικών ιδεών, της κομμουνιστικής ιδεολογίας και δράσης».

«Οι διατάξεις του νομοσχεδίου για τα θέματα των γενοκτονιών και των εγκλημάτων πολέμου, δεν μένουν μόνο στη σωστή καταδίκη των ναζιστικών θηριωδιών, αλλά επεκτείνονται και σε ό,τι θεωρεί «έγκλημα πολέμου» και «γενοκτονία» η κυρίαρχη άποψη των ιμπεριαλιστών, όπως αυτή εκφράζεται από διεθνή δικαστήρια που ελέγχονται από τους ίδιους», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το ΚΚΕ.

.Ο. Ρεν: Γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο δύσκολη και επίπονη είναι η διαδικασία εξυγίανσης για την Ελλάδα

«Γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο δύσκολη και επίπονη είναι η διαδικασία εξυγίανσης για την Ελλάδα και για κάθε Έλληνα πολίτη ξεχωριστά» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις και το Ευρώ, Όλι Ρεν, κατά τη διάρκεια συζήτησης που διεξήχθηκε με ευρωβουλευτές των επιτροπών Απασχόλησης και Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επί τη ευκαιρία της παρουσίασης της Ετήσιας Επισκόπησης για την Ανάπτυξη στην ΕΕ.

Συμπλήρωσε δε, ότι λαμβάνονται υπόψη τόσο το πολιτικό όσο και το κοινωνικό πλαίσιο που διαμορφώνεται στην Ελλάδα, ενόψει και της επικείμενης έκθεσης που πρόκειται να καταρτιστεί τον Δεκέμβριο.

.Αγρότες απέκλεισαν την πρόσβαση στο Παρίσι διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση της φορολόγησής τους

Γάλλοι αγρότες απέκλεισαν με τα τρακτέρ τους σήμερα νωρίς το πρωί κεντρικές οδικές αρτηρίες που εμποδίζουν την πρόσβαση στο Παρίσι για να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση της φορολογίας και τη μείωση των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων. Ενας πυροσβέστης σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητό του προσέκρουσε σε ένα από τα φράγματα αυτά, βορείως της πρωτεύουσας.

Η οργή για την αύξηση του ορίου φορολόγησης στη Γαλλία είναι μεγάλη και οι διαδηλωτές έχουν εξεγερθεί σε όλη τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες, κυρίως για την προβλεπόμενη νέα επιβολή φόρου στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές η οποία, σύμφωνα με τα συνδικάτα του αγροτικού τομέα και των τροφίμων, θα κοστίσει χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Το πελατειακό κράτος...

Οταν το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε στη Σύνοδο Πρυτάνεων ότι πρέπει να υποδειχθούν 1.400 διοικητικοί υπάλληλοι των ιδρυμάτων για να τεθούν σε κινητικότητα, η Σύνοδος απέρριψε την απόφαση και διεμήνυσε ότι χρειάζονται επιπλέον 1.400-2.000 για να λειτουργήσουν τα ιδρύματα.
Φυσικά για να υποδείξει ποιοι θα έπρεπε ούτε λόγος. Γιατί να το κάνει, άλλωστε; Αφού οι υπάλληλοι βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό! Αλλος τους πληρώνει, άλλος να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. 

Ο νόμος που ψηφίστηκε πριν από 2 χρόνια με μεγάλη πλειοψηφία προέβλεπε ότι τα ιδρύματα θα ετοίμαζαν οργανογράμματα, θα απλοποιούσαν τη δομή τους, θα αναλάμβαναν σιγά σιγά τα του οίκου τους. 

Δεν έγινε, φυσικά, τίποτα. Τα ιδρύματα απαιτούσαν περισσότερα λεφτά και περισσότερους υπαλλήλους. Κοινοτοπίες του τύπου "η επένδυση στη γνώση" κυριαρχούσαν σε μια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που έχει 82.000 θέσεις για 65.000 αποφοίτους λυκείων.

Επένδυση, ναι. Υψηλού ρίσκου με τα μισά λεφτά χαμένα. Πολύ φυσιολογικά κάθε ίδρυμα αρνήθηκε να πει ποιους το ίδιο αξιολογικά θα έθετε σε κινητικότητα. Αυτό θα γινόταν μόνο αν το ίδρυμα είχε την ευθύνη μισθοδοσίας. Αναγκαστικά αποφάσισε το υπουργείο με κριτήρια που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης μεν, ακατάλληλα δε για την αξιολόγηση των υπαλλήλων.

Στον διάλογο κουφών που συνεχίστηκε, τα ιδρύματα καταγγέλλουν και απαιτούν να μην εφαρμοστεί η απόφαση. Προφανώς δεν απαντούν στο ερώτημα "ποιοι 1.400", αλλά σε ένα δικό τους: "πόσους περισσότερους χρειαζόμαστε". 

Το υπουργείο μάλλον θα ξανασκέφτεται τις αλλαγές που έκανε στον νόμο. Ισως επίσης καταλαβαίνει ότι τα κριτήρια που όρισε δεν είναι κατάλληλα, ίσως υποκύπτει σε πιέσεις όπου το κρέας βαφτίζεται ψάρι: όπως με την εξαίρεση των μηχανικών, των περιβαλλοντολόγων και των κατόχων διδακτορικού!

Είναι πράγματι πολύ αργά για δάκρυα. Αντί να μειωθεί στο μισό ο αριθμός εισακτέων ή να υπάρξει εξωτερική χρηματοδότηση στα προγράμματα που μπορούν να απορροφήσουν περισσότερους, μια στρεβλή εφαρμογή των νόμων αποψιλώνει τα ιδρύματα από το χρήσιμο προσωπικό και κρατά σε αυτά άχρηστο. Πώς, άλλωστε, να καταλάβει η task force το ελληνικό πελατειακό κράτος...

 ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ > ΕΠΩΝΥΜΩΣ

.«Η Ελλάδα είναι αξιόπιστη, θα είμαστε και εμείς φερέγγυοι»

Στην αξιοπιστία της Ελλάδας οι εταίροι θα απαντήσουν και αυτοί με αξιοπιστία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, υπογραμμίζοντας ότι η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με την καγκελάριο Α. Μέρκελ, την Παρασκευή, θα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.

  «Θέλω για άλλη μια φορά να επισημάνω, σε περίπτωση που υπάρχουν λανθασμένες προσδοκίες, ότι η συνάντηση δεν είναι μια συνάντηση για διαπραγματεύσεις. Η τρόικα είναι αυτή η οποία κάθε φορά ελέγχει πώς προχωρά η εφαρμογή των συμφωνηθέντων από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτό δεν είναι διμερές θέμα κάποιων εθνικών κυβερνήσεων« δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ.

Εξάλλου, «απολύτως δεδομένη» χαρακτήρισε τη βούληση της αλληλεγγύης των εταίρων της Ελλάδας ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχάους και τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες «βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ». 


Εξέφρασε δε τον σεβασμό και την αναγνώριση του Βερολίνου για τις προσπάθειες του ελληνικού λαού, ενώ σε ό,τι αφορά ενδεχόμενα λάθη στο πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα, δήλωσε ότι «είναι δύσκολο να αποφασίσει κανείς τι, πού, πώς οδήγησε σε ποια αποτελέσματα», αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αποτίμηση του έργου της τρόικας είναι θετική.

.Ο εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς ερευνά το Γηροκομείο Αθηνών

Υπόθεση του Γηροκομείου Αθηνών διερευνά η Δικαιοσύνη, όπως προκύπτει από έγγραφο του αρμόδιου υπουργού, Χαράλαμπου Αθανασίου το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή. Όπως ειδικότερα γίνεται γνωστό, «κατόπιν παραγγελίας του Εισαγγελέα κατά Εγκλημάτων Διαφθοράς έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία, επί της οποίας διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από τον Επίκουρο Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, Αντώνιο Ελευθεριάνο».

Το έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης διαβιβάστηκε στη Βουλή, σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλη Καπερνάρου. 

Η ερώτηση είχε κατατεθεί στη Βουλή μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής» για ύπαρξη σκανδάλου κακοδιαχείρισης στο Γηροκομείο Αθηνών και ύπαρξη υπομνήματος το οποίο έχει κατατεθεί στη Δικαιοσύνη και περιλαμβάνει στοιχεία για κακοδιαχείριση και παράνομες αναλήψεις από κληροδοτήματα που έχουν παραχωρηθεί για κοινωφελείς σκοπούς. 

Περιλαμβάνει, επίσης, στοιχεία για χαριστικές μισθώσεις σε ακίνητα- φιλέτα, αλλά και για παράτυπες απευθείας αναθέσεις τεχνικών έργων, ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

.Άδ. Γεωργιάδης: Ο ΕΟΠΥΥ θα συνεχίσει να υφίσταται

Δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ, διέψευσε κατηγορηματικά ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA". Ο Οργανισμός θα συνεχίσει να υφίσταται ωστόσο οι παροχές υγείας που τώρα διαθέτει θα μεταφερθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τόνισε.
Σχετικά με το θέμα των διοικητικών υπάλλήλων του Οργανισμού και πόσοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους, ανέφερε πως όσοι δεν χρειάζονται στη νέα μορφή του ΕΟΠΥΥ θα μπουν σε κινητικότητα και θα απορροφηθούν, στο σύνολό τους, από το ΕΣΥ.

«Ένα κομμάτι διοικητικών θα μείνει στον ΕΟΠΥΥ γιατί χρειάζεται ο Οργανισμός διοικητικούς υπαλλήλους για να κάνει τη δουλειά του, θα κρατήσει όσους χρειάζεται και οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν στις υγειονομικές περιφέρειες. Θα βγουν σε διαθεσιμότητα ? κινητικότητα την πολύ σύντομη που κάνουμε εμείς για την υγεία, των 15 ημερών και θα μεταφερθούν άπαντες στη νέα δομή» σημείωσε ο υπουργός.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις θέσεις των γιατρών που υπηρετούν σήμερα στο ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι θα κριθεί ποιες ειδικότητες είναι απαραίτητες στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και πως για κάθε μια θέση γιατρού που δεν χρειάζεται στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, θα προκηρύσσεται μια θέση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

.Κυκλοφοριακά προβλήματα στην Αττική από την βροχόπτωση

Προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων έχει δημιουργήσει η βροχή στην Αττική. Οπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, λόγω συσσώρευσης υδάτων έχουν κλείσει και τα δύο ρεύματα της οδού Πειραιώς, από το ύψος της Πέτρου Ράλλη μέχρι τη Χαμοστέρνας. 

Επίσης, κλειστό είναι το ρεύμα προς Αθήνα της Λεωφόρου Συγγρού, στην υπόγεια γέφυρα στο Δέλτα Φαλήρου.
Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι και μετά. Άστατο καιρό με βροχές και καταιγίδες προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ σε  σχεδόν όλη τη χώρα. 

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν περισσότερο την Πελοπόννησο, την ανατολική στερεά και τα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι και θα φθάσουν μέχρι 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται σε όλη τη χώρα και για αύριο Πέμπτη, με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. 
Οι νοτιάδες προβλέπεται να φτάσουν στα 7 μποφόρ στα πελάγη. Οι νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή, όπου αναμένεται σταδιακή ύφεση των φαινομένων από τα δυτικά

.«Δεν πρόκειται για συνάντηση διαπραγματεύσεων»

«Δεν πρόκειται για συνάντηση διαπραγματεύσεων, αλλά για μια καλή ευκαιρία να ενημερωθεί η Ανγκελα Μέρκελ από τον έλληνα Πρωθυπουργό για το τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα» δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος της γερμανίδας Καγκελαρίου Στέφαν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχουν την Παρασκευή στο Βερολίνο οΑντώνης Σαμαράς και η Ανγκελα Μέρκελ.

Ο κ. Ζάιμπερτ είπε πως δεν υπάρχουν διμερή θέματα για να συζητηθούν και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει δείξει φερεγγυότητα, τονίζοντας πως και οι εταίροι της θα φανούν αντιστοίχως φερέγγυοι έναντι της χώρας μας.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας Μάρτιν Κοτχάους μίλησε για εκατέρωθεν λάθη στο πρόγραμμα, λέγοντας πως υπήρξαν αστοχίες από την πλευρά της τρόικας, αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης και γι' αυτό το λόγο χρειάστηκαν ορισμένες αλλαγές.

Ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε ότι οι εταίροι θα κάνουν τα πάντα για να στηρίξουν την Ελλάδα και πως επιθυμία του Βερολίνου είναι να υπάρξει ένα ακόμη success story όπως εκείνο της Ιρλανδίας.

.Τσίπρας στις καθαρίστριες: Σύντομα θα «καθαρίζετε» την χώρα από την Τρόικα και την κλεπτοκρατία

Σε έντονους τόνους εναντίον της κυβέρνησης, μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα. Μάλιστα, τις οποίες προέτρεψε να «καθαρίσουν» την χώρα από την Τρόικα και την κλεπτοκρατία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκε με τις καθαρίστριες στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών, επί της οδού Καραγιώργη Σερβίας, και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Στο πρόσωπό σας βλέπουμε την εξαθλίωση που έχει προκαλέσει το πολιτικό και μιντιακό σύστημα της κλεπτοκρατίας που θέλει να κυβερνάει αυτή τη χώρα. 

Κοντοζυγώνει η ώρα που αντί να καθαρίζετε τα γραφεία τους, μαζί με το λαϊκό κίνημα θα "καθαρίζετε" την τρόικα και την κλεπτοκρατία από αυτήν εδώ τη χώρα», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεσμεύθηκε να αποκαταστήσει τις αδικίες και σε περίπτωση αλλαγής του πολιτικού σκηνικού θα γυρίσουν όλοι πίσω στις δουλειές τους αναφέρει το Star.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.