.Ποιος εκθέτει την Ελλάδα;

Εξω από το Φαρμακονήσι πνίγηκαν δώδεκα άνθρωποι, εκ των οποίων οι εννέα ήταν παιδιά. Οι καταγγελίες που έκαναν οι διασωθέντες πρόσφυγες για την απάνθρωπη συμπεριφορά του Λιμενικού είναι συγκλονιστικές. Ηδη η Διεθνής Αμνηστία και η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ζήτησαν να γίνει έρευνα από ανεξάρτητο όργανο για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη. Ενώ ο επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρωπιστικά Δικαιώματα ζητάει εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση.

Το Λιμενικό διαψεύδει την εκδοχή των προσφύγων, ενώ ο υπουργός Ναυτιλίας μιλάει για «εκμετάλλευση» του γεγονότος και πρόθεση του Ευρωπαίου επιτρόπου να δημιουργήσει «πολιτικό θέμα στην Ελλάδα» (!), ενώ αντιμετωπίζει την τραγωδία στο Φαρμακονήσι ως «αντικείμενο μιας χαζής κομματικής εκμετάλλευσης». Τα περίεργα στην άστοχη αντίδραση του υπουργού είναι πολλά. 

Ας επισημάνουμε ένα: Ενας υποτίθεται ευρωπαϊστής πολιτικός βλέπει γύρω από το περιστατικό μια «συνωμοσία» κατά της Ελλάδος, ευρωπαϊκή και διεθνή! Αντί ο ίδιος να διατάξει αμέσως έρευνες για το θέμα και να ζητήσει συγνώμη και ευθύνες για το περιστατικό...

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χρειάζονται αλλαγές στην ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική (Δουβλίνο ΙΙ), που «μπάζει νερά» από πολλές μεριές και είναι άδικη για την Ελλάδα. Εξάλλου μία από τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας είναι και η επανεξέταση της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής. Φαντάζομαι ότι δεν πιστεύει κανείς πως αυτό μπορεί να γίνει μετατρέποντας το Φαρμακονήσι σε... Λαμπεντούζα ή περιφρονώντας τις διεθνείς συνθήκες.

Εάν θέλουμε ν' αλλάξουμε την ευρωπαϊκή υποκρισία στο μεταναστευτικό πρόβλημα, όπως έχουμε εθνικό καθήκον, αυτό δεν γίνεται με... περισσότερη υποκρισία εκ μέρους μας! Αντί να θέσουμε το θέμα πολιτικά, με την ένταση που απαιτείται σε όλα τα ευρωπαϊκά όργανα (ως μάλιστα... προεδρεύοντες) «δικαιολογούμε» μη ανθρωπιστικές συμπεριφορές στο όνομα ενός πραγματικού προβλήματος, που είναι η ανεξέλεγκτη μετανάστευση, η οποία όμως δεν αντιμετωπίζεται έτσι...

Ως «πύλη» μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη η 
Ελλάδα σίγουρα δεν μπορεί μόνη της να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, αλλά πάντως δεν μπορούμε και ν' αφήσουμε τους ανθρώπους (ή να τους «σπρώχνουμε») να πνίγονται!


.Σουλτς: Λάθος να εστιάζουμε μόνο στις περικοπές στην Ελλάδα

«Η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο, για πρώτη φορά υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα», δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και τονίζει ότι «η τρόικα δεν είναι πάνω από όλα» και ότι «είναι λάθος να εστιάζουμε μόνο στις περικοπές». 

Σχετικά με την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δηλώνει «Γερμανός και ευρωπαϊστής». Σε συνέντευξη που παραχωρεί στη γερμανική εφημερίδα «Bild», ο κ. Σουλτς, αναφερόμενος στο πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας, απορρίπτει την επισήμανση του δημοσιογράφου ότι αυτό επιτεύχθηκε επειδή η κυβέρνηση δεν πληρώνει τις υποχρε... περισσότερα »

.Αποκλείει νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ο Ι. Βρούτσης

Διαψεύδει κατηγορηματικά, με δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σενάρια και εκτιμήσεις που βλέπουν κατά καιρούς τα φώτα της δημοσιότητας και ανεφερόνται σε επερχόμενες μειώσεις σε μιθούς και συντάξεις. Ο κ. Βρούτσης διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν τέτοιες μειώσεις και επισημαίνει ότι όλα αυτά ανήκουν στη σφαίρα της νοσηρής φαντασίας και διαψεύδονται καθημερινά από την ίδια την πραγματικότητα.

Αναλυτικότερα η δήλωση του υπουργού Εργασίας έχει ως εξής:

«Κατά καιρούς παρουσιάζονται στον δημόσιο διάλογο, ασύλληπτες θεωρίες, κατασκευάσματα αλλά και προφητείες, για το μέλλον των μισθών και των συντάξεων στη χώρα μας» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και τονίζει, ότι «όλα αυτά όχι μόνο διαψεύδονται καθημερινά από την ίδια την πραγματικότητα, αλλά για την κυβέρνηση ανήκουν στη σφαίρα της νοσηρής φαντασίας και εκεί θα παραμείνουν».

Στελέχη του υπουργείου Εργασίας σημειώνουν ότι, κατά καιρούς εμφανίζονται δημοσιεύματα όπως είναι για παράδειγμα η πιθανότητα «αυστραλοποίησης των συντάξεων», δηλαδή η χορήγησή τους βάσει εισοδήματος, που έχει διαψευστεί και από την Κομισιόν, ή εκφράζονται από πολιτικά κόμματα και συνδικαλιστικές ενώσεις «προβλέψεις» για «βουλγαροποίηση των μισθών», «μείωση των συντάξεων», «κατάρρευση των ασφαλιστικών φορέων» ή «εκτίναξη της ανεργίας στο 35%».

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη πρόκειται για σενάρια που προκαλούν φόιβο, αλλά δεν βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα ή στέρεες επιστημονικές παραδοχές. Στο πλαίσιο των ίδιων φανταστικών σεναρίων εντάσσουν και τα αναφερόμενα σε πρόσφατη έκθεση του Κέντρου Προγραμματισμού και Ερευνών ΚΕΠΕ, για εργασία χωρίς κατώτατο μισθό. 

.«Σκληρή πολιτική μάχη και όχι χαλαρή ψήφος οι ευρωεκλογές»

Πέρα από το διακύβευμα για τις αλλαγές στην Ευρώπη, οι ευρωεκλογές έχουν ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα καθώς πρέπει να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα, δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να θέσει θέμα νομιμοποίησης της κυβέρνησης, υποστήριξε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο πηγές της Χαρ. Τρικούπη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην εν εξελίξει συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος. 

Υπό αυτά τα δεδομένα, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, οι ευρωεκλογές θα είναι μια σκληρή πολιτική μάχη και η ψήφος δεν θα είναι χαλαρή. Σε ότι αφορά κεντροαριστερά, ο κ. Βενιζέλο... περισσότερα »

.Εξτρεμιστές προτρέπουν τους Ρώσους να επαναστατήσουν εναντίον του Πούτιν

Προειδοποίηση απεύθυνε σήμερα τους Ρώσους η ένοπλη ισλαμική οργάνωση, η οποία ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτοκτονίας με 34 νεκρούς τον περασμένο μήνα στο Βόλγκογκραντ, ότι αν δεν επαναστατήσουν εναντίον του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν θα δεχτούν νέες επιθέσεις.

Η προειδοποίηση, δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στη ρωσική πόλη Σότσι, δεν αναφέρει καθόλου την παγκόσμια αθλητική διοργάνωση.

Η οργάνωση Βιλαγιάτ Νταγκεστάν από τη βόρεια αυτή περιοχή του Καυκάσου προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα τον Πούτιν να περιμένει ένα «δώρο» στους Αγώνες.

Οι Αγώνες αναμένεται να κοστίσουν στη Ρωσία περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια και όπως σχολιάζει το Ρόιτερς, ο πρόεδρος Πούτιν προσβλέπει στην επιτυχία τους προκειμένου να δείξει πόσο έχει εξελιχθεί η χώρα μετά την κατάρρευση της κομμουνιστικής Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

Σε ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της σήμερα η Βιλαγιάτ Νταγκεστάν αναφέρει ότι οι δύο επιθέσεις στο Βόλγκογκραντ (μία στον σιδηροδρομικό σταθμό και μία μέσα σε τρόλεϊ) ήταν η απάντηση στις «θηριωδίες που πραγματοποίησαν οι άπιστοι στο έδαφος του Καυκάσου».

«Παρήλθαν οι ημέρες που ήταν εύκολο να εξοντώσει κάποιος τους μουσουλμάνους, Σήμερα, ένας μουτζαχίντ μπορεί να εξοντώσει δεκάδες, ακόμη και εκατοντάδες ανθρώπους στις πόλεις σας. Και μη θεωρείτε ότι αυτές είναι μεμονωμένες περιπτώσεις και ότι δεν θα αισθανθείτε τις απώλειες. 

Ο αριθμός αυτών των βομβιστικών επιθέσεων μόνο θα αυξάνεται και θα πλήξουν πολλούς από εσάς. Οι ηγέτες της συμμορίας του Κρεμλίνου κάνουν βορά των κανονιών τους εσάς και τα παιδιά σας, ενώ εκείνοι συγκεντρώνουν δισεκατομμύρια σε αυτόν τον πόλεμο», αναφέρει η οργάνωση το όνομα της οποίας σημαίνει «Επαρχία του Νταγκεστάν».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.