.Θετική ρύθμιση

Μπορεί η τρόικα να διαφωνούσε -και ενδεχομένως να εξακολουθεί να διαφωνεί- για τις 100 δόσεις, αλλά το μόνο που πραγματικά μετράει σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το αποτέλεσμα. Εξάλλου, η πείρα έχει αποδείξει ότι κατά κανόνα μόνο συμπτωματικά επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις των εκπροσώπων των εταίρων και δανειστών μας.

Τα στοιχεία από τη μέχρι τώρα ανταπόκριση των ασφαλισμένων που θέλουν να κλείσουν τις εκκρεμότητές τους με τα Ταμεία τους είναι περισσότερο από ενθαρρυντικά. Και μόνο από το γεγονός ότι την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου σημειώθηκαν 58 ρυθμίσεις και χθες ο αντίστοιχος αριθμός έφτασε στις 1.302 αποδεικνύεται ότι η διάθεση υπήρχε, αλλά δεν υπήρχε η δυνατότητα να καταβάλλουν τις δόσεις αν αυτές δεν ήταν ανάλογες της οικονομικά προβληματικής τους κατάστασης.

Διότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα χρήματα που πρέπει να καταβάλλει κάθε μήνα ο κάθε ασφαλισμένος για τη δόση του, είναι ότι ταυτόχρονα πρέπει να καταβάλλει και τις τρέχουσες μηνιαίες ασφαλιστικές υποχρεώσεις του. Αυτός ο συνδυασμός μέσα από διευκολύνσεις, όπως αυτή των πολλών δόσεων, εξασφαλίζεται.

Ηδη η ανάσα για τα Ταμεία εκτιμάται ως ιδιαίτερα ικανοποιητική. Εως ποιον βαθμό θα φτάσει η ικανοποίηση αυτή εξαρτάται από τον συνολικό αριθμό των οφειλετών που θα αξιοποιήσουν τελικά την ευκαιρία της ρύθμισης. Σήμερα έχουν αγγίξει τους 7.500 και οι οφειλές που ρυθμίστηκαν ανέρχονται σε περίπου 195 εκατομμύρια ευρώ.

Και δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί τη μία από τις δύο σημαντικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση του ασφαλιστικού μας συστήματος.

 Οσο οι εκκρεμότητες θα ρυθμίζονται και όσο η αναμενόμενη σταδιακή μείωση της ανεργίας θα ενισχύει τα έσοδα των Ταμείων, τόσο οι διαστάσεις του ασφαλιστικού προβλήματος θα περιορίζονται.

.Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας οι αιτήσεις για υπαγωγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων

 Από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση, για την υπαγωγή τους στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους. Αυτό δήλωσε σήμερα η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια του Athens Law Forum On Taxation. Σύμφωνα με πληροφορίες ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ότι η ειδική εφαρμογή του TAXIS για τις ρυθμίσεις θα ανοίξει την ερχόμενη Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι υπεγράφη σήμερα, η απόφαση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

.Σε αναβρασμό παραμένει η Παιδεία

Σε αναβρασμό εξακολουθεί να βρίσκεται η πανεπιστημιακή κοινότητα εξαιτίας της πρότασης του πανεπιστημίου Αθηνών να λαμβάνονται με ηλεκτρονική ψηφοφορία οι αποφάσεις για καταλήψεις, αποχές από τα μαθήματα κλπ. Σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης, πάντως, ο πρόεδρος του ιδρύματος, Θόδωρος Φορτσάκης, επανέλαβε σήμερα ότι δεν στοχεύει στην κατάργηση των φοιτητικών συλλόγων, ενώ πρότεινε να αποφασίσουν οι ίδιοι οι σύλλογοι για το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.
«Δεν είπαμε ότι θέλουμε να καταργήσουμε τους φοιτητικούς συλλόγους. Αντίθετα, θέλουμε να ενισχυθούν. 

Οι σύλλογοι θα κρίνουν αν θέλουν ή όχι την ηλεκτρονική ψηφοφορία» ανέφερε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, μιλώντας στο Mega Channel, ενώ σημείωσε ότι οι καταλήψεις «δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να προβάλλονται τα αιτήματα, αυτό πρέπει να γίνεται θεσμικά, να επιλέγεται ο διάλογος».

Ο κ. Φορτσάκης αναφέρθηκε και στο θέμα των μετεγγραφών, διευκρινίζοντας ότι οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν κανονικά. 

Την ίδια ώρα, μικροένταση σημειώθηκε έξω από το υπουργείο Παιδείας, όπου φοιτητές και μαθητές πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, όταν η αστυνομία εμπόδισε τους συγκεντρωθέντες να φτάσουν έως την πύλη του υπουργείου. 

Αντιπροσωπεία φοιτητών συναντήθηκε με τον καθηγητή και σύμβουλο του υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου σε θέματα ανώτατης εκπαίδευσης, Χριστόφορο Σκαμνάκη, ενώ η αντιπροσωπεία των μαθητών έγινε δεκτή από τον διευθυντή του γραφείου του υφυπουργού Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου.

.Γκ. Χαρδούβελης: Παλεύουμε, πιέζουν για τον προϋπολογισμό

«Παλεύουμε. Υπάρχει σύγκλιση αλλά πιέζουν για τον προϋπολογισμό. Έχουνε κάνει λάθη», είναι η απάντηση που έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, συνομιλώντας με δημοσιογράφους. Είπε ακόμη ότι η τρόικα δεν δίνει ποσό για το «δημοσιονομικό κενό».

Στην ερώτηση πότε επιστρέφει η τρόικα, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «είναι θέμα πολιτικής απόφασης. Αν θέλει μπορεί να έρθει σε μια ημέρα».

Στην ερώτηση αν έχει τεθεί ζήτημα παράτασης του προγράμματος για ένα έτος, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι «δεν έχει υπάρξει τέτοια επίσημη θέση».

.Συνέδριο και εκλογή νέας ηγεσίας, ζητά ο Γ. Παπανδρέου

 Έκτακτο Συνέδριο και εκλογή νέας ηγεσίας ζητά ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και στην οποία αναπτύσσει τις θέσεις του τις οποίες, σε γενικές γραμμές, παρουσίασε στη χθεσινή τους συνάντηση.
Στο συνέδριο, όπως αναφέρει ο κ. Παπανδρέου, πρέπει να συζητηθούν τα πάντα, και να ληφθούν αποφάσεις για τη φυσιογνωμία και την πορεία του ΠΑΣΟΚ στο μέλλον.

Ο κ. Παπανδρέου εκφράζει και τη διαφωνία του με την Δημοκρατική Παράταξη την ίδρυση της οποίας έχει δρομολογήσει ο κ. Βενιζέλος και εξαρτά τη συμμετοχή του στις επόμενες εκλογές από την τύχη που θα έχουν οι προτάσεις τις οποίες διατυπώνει.

.Από την επόμενη εβδομάδα οι αιτήσεις

Από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση, για την υπαγωγή τους στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους. Αυτό δήλωσε σήμερα η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια του Athens Law Forum On Taxation. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ότι η ειδική εφαρμογή του TAXIS για τις ρυθμίσεις θα ανοίξει την ερχόμενη Τρίτη. Υπενθυμίζεται ότι υπεγράφη σήμερα, η απόφαση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

.Σε άλλους 10 δήμους-φορείς του δημοσίου επεκτείνεται ο επανέλεγχος συμβάσεων

Η αξιολόγηση δομών και προσωπικού και ο επανέλεγχος των συμβάσεων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) Γιώργου Πατούλη, καθώς και του προεδρείου και των επικεφαλής των παρατάξεων στο ΔΣ της Ένωσης. 

Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, είπε στα μέλη του προεδρείου της ΚΕΔΕ, ότι ο επανέλεγχος των συμβάσεων, που μετατράπηκαν με το ΠΔ Παυλόπουλου από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί, ενώ τόνισε με έμφαση, ότι «η εικόνα τε... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.