.Θετική ρύθμιση

Μπορεί η τρόικα να διαφωνούσε -και ενδεχομένως να εξακολουθεί να διαφωνεί- για τις 100 δόσεις, αλλά το μόνο που πραγματικά μετράει σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το αποτέλεσμα. Εξάλλου, η πείρα έχει αποδείξει ότι κατά κανόνα μόνο συμπτωματικά επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις των εκπροσώπων των εταίρων και δανειστών μας.

Τα στοιχεία από τη μέχρι τώρα ανταπόκριση των ασφαλισμένων που θέλουν να κλείσουν τις εκκρεμότητές τους με τα Ταμεία τους είναι περισσότερο από ενθαρρυντικά. Και μόνο από το γεγονός ότι την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου σημειώθηκαν 58 ρυθμίσεις και χθες ο αντίστοιχος αριθμός έφτασε στις 1.302 αποδεικνύεται ότι η διάθεση υπήρχε, αλλά δεν υπήρχε η δυνατότητα να καταβάλλουν τις δόσεις αν αυτές δεν ήταν ανάλογες της οικονομικά προβληματικής τους κατάστασης.

Διότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα χρήματα που πρέπει να καταβάλλει κάθε μήνα ο κάθε ασφαλισμένος για τη δόση του, είναι ότι ταυτόχρονα πρέπει να καταβάλλει και τις τρέχουσες μηνιαίες ασφαλιστικές υποχρεώσεις του. Αυτός ο συνδυασμός μέσα από διευκολύνσεις, όπως αυτή των πολλών δόσεων, εξασφαλίζεται.

Ηδη η ανάσα για τα Ταμεία εκτιμάται ως ιδιαίτερα ικανοποιητική. Εως ποιον βαθμό θα φτάσει η ικανοποίηση αυτή εξαρτάται από τον συνολικό αριθμό των οφειλετών που θα αξιοποιήσουν τελικά την ευκαιρία της ρύθμισης. Σήμερα έχουν αγγίξει τους 7.500 και οι οφειλές που ρυθμίστηκαν ανέρχονται σε περίπου 195 εκατομμύρια ευρώ.

Και δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί τη μία από τις δύο σημαντικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση του ασφαλιστικού μας συστήματος.

 Οσο οι εκκρεμότητες θα ρυθμίζονται και όσο η αναμενόμενη σταδιακή μείωση της ανεργίας θα ενισχύει τα έσοδα των Ταμείων, τόσο οι διαστάσεις του ασφαλιστικού προβλήματος θα περιορίζονται.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.